Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Δηλαδή η αντίσταση σήμερα βρίσκεται μεσω της στήριξης του πολικού συστήματος και του δικομματισμού;;;
Μου φαίνεται πολύ ενδιαφερον που καποιοι εχουν καταφέρει να πεισουν τον ψηφοφόρο ότι με την συμμετοχή του αντιστέκεται και αντιτάσσεται ( και μαλιστα με ρισκο) σε κατι ( ας μου πει καποιος σε τι )

Τι να πω εκτος από μπράβο…

Θα δυσκολευόμουν να υποστηρίξω πως η αποχή είναι μέσο αντίστασης αλλα από την άλλη οτι η συμμετοχή στην σαπίλα είναι αντίσταση, ε ουτε που θα τολμούσα να το σκεφτω.

Και ποιός σου είπε Ανδρέα οτι στηρίξαμε το δικομματισμό ? 1.27% πήραν οι Κυνηγοί :flipout::flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Και πάλι θα κυβερνήσουν αυτοί τους οποίους υποτίθεται πως αποδοκιμάζουν όσοι απέχουν.

Αν μου λες εν ολίγοις πως απείχαν μόνο οι ψηφοφόροι των δύο μεγάλων κομμάτων εξήγησε τότε γιατί δεν ανέβηκαν τα ποσοστά του ΚΚΕ, γιατί έπεσε (γκρεμοτσακίστηκε) ο ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως κάποιοι αντί να ψηφίσουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΛΑΟΣ;
Μήπως στις βουλευτικές που δε θα είναι τόσο χαλαρό το κλίμα επιστρέψουν οι ψηφοφόροι στις αγκάλες των δύο μεγάλων κομμάτων; Όπως και να έχει κάποιοι θα κυβερνήσουν με συνεργασία ή όχι.

+10000.
Οι Εθνικές Εκλογές θα έχουν άλλου τύπου πόλωση..
Πολλοί θα επιστρέψουν στά μαντριά γιατί ένα Κράτος Τζουτζές πριμοδοτείται και από τούς αντίστοιχους ψηφοφόρους.
Και εάν δέν προκύψει αυτοδυναμία υπάρχουν και άλλες λύσεις..
Τα διάφορα ´αθώα´γκρουπούσκουλα πού ενιχύθηκαν απο τά διαπλεκόμενα θαναι εκεί να βοηθήσουν.
Αλλοιώς ίσως δούμε και ´νέες δυνάμεις´υπό Επιχειρηματική Καθοδήγηση..
Πάντως εχει αποδειχτεί πώς το Συστημα τρέφεται απο τίς Κρίσεις του και κατορθώνει να βρίσκει ´λύσεις´συνήθως εις βάρος τού Πολίτη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Με τον σημερινό Νομο γύρο στό 42% αν δεν κάνω λάθος.
Με τον νέο νόμο που θα γινουν επαναληπτικές εκλογές,αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στίς πρώτες εθνικές εκλογές,όπου το πρώτο Κόμμα θα πριμοδοτείται μέ 50 έδρες ως Χρυσό Μετάλλιο(:flipout::flipout:)ισως και μέ μικρότερο ποσοστό.

Εδώ να μήνεις :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειν

Φίλε tonal βαρέθηκα να γράφω ότι η αποχή θα φοβήσει το κατεστημένο και ίσως να αναγκαστούν είτε να αλλάξουν ρότα είτε να μας αδειάσουν την γωνιά...

Το θέμα είναι πως δεν επιχειρηματολογείς.
Πώς θα μας αδειάσουν τη γωνιά; Οι ίδιοι θα παραμείνουν.
Και αν γίνει κάτι τέτοιο το κενό που θα δημιουργηθεί ποιος θα το αναπληρώσει από τη στιγμή που με την αποχή δηλώνεις (όχι εσύ προσωπικά) πως δεν σου "κάνει" κάνένας από όλους αυτούς;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

+10000.
Πολλοί θα επιστρέψουν στά μαντριά γιατί ένα Κράτος Τζουτζές πριμοδοτείται και από τούς αντίστοιχους ψηφοφόρους.

Εδώ να μήνεις :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Ναι ... βεβαίως και υπάρχει εξήγηση... ΔΕΝ ΗΤΑΝ σα βρεγμένες γάτες, ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ !!!

Γιατι σε βάθος χρόνου τους συμφέρει (σκέψου το λίγο με γνώμωνα την κατάληψη της εξουσίας : αν κάνουμε οτι μας πείραξε η αποχή, τότε ίσως και να τους πείσουμε οτι είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντίδρασης, οπότε - συσπειρώνοντας τους δικούς μας ψηφοφόρους παίρνουμε ευκολότερα την εξουσία....)

Και μην πείς οτι δεν σκέφτονται με τέτοιο τρόπο, γιατί έχω πλείστα παραδείγματα κυβερνητικών στελεχών τα τελευταία 20 χρόνια που σκέφτονταν με ακόμα πιο πολυσύνθετο τρόποκαι δαιδαλώδη τρόπο ! Μην τους περνάς για βλάκες, η μεγάλη πλειοψηφία απο δαύτους ΔΕΝ είναι ...

Φίλιππος

Ο πεινασμένος και ο γδαρμένος δεν συσπειρώνεται όσο και να το θέλουν..-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειν

Το θέμα είναι πως δεν επιχειρηματολογείς.
Πώς θα μας αδειάσουν τη γωνιά; Οι ίδιοι θα παραμείνουν.
Και αν γίνει κάτι τέτοιο το κενό που θα σδημιουργηθεί ποιος θα το αναπληρώσει από τη στιγμή που με την αποχή δηλώνεις (όχι εσύ προσωπικά) πως δεν σου "κάνει" κάνένας από όλους αυτούς;

Νομίζω ότι έχω επιχειρηματοόγήσει (χωρίς να υποστηρίζω ότι τα κατάφερα καλά. (Είπαμε μου λοίπουν τα λόγια...)

Αλλά για σκέψου μόνος σου. Μας έχουν αδειάσει τα τελευταία χρόνια τη γωνιά μερικά λαμόγια? σίγουρα πολύ λίγα, θα συμφωνήσω ...

Τής Καληνύχτας τά Φιλιά μήν μου τά δίνεις..:flipout:
Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Με κάνεις και κοκκινίζω μπρέ.:blush::flipout::flipout::grinning-smiley-043

Θα συνηθήσεις... εγώ είχα αγοραφοβία μικρός ... -bye-

Last edited:
Μου αρέσει που μιλάτε για την κοινωνία όντας αποστασιοποιημένοι , δηλαδή για να καταλάβω τους εαυτούς σας δεν τους βάζετε στο "λαό" , την "κοινωνία" , τους έχοντες μερίδιο "ευθύνης ". Μη γελιέστε ΟΛΟΙ μαζί θα πάμε πάνω ή κάτω .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

+10000.
Και εάν δέν προκύψει αυτοδυναμία υπάρχουν και άλλες λύσεις..
Τα διάφορα ´αθώα´γκρουπούσκουλα πού ενιχύθηκαν απο τά διαπλεκόμενα θαναι εκεί να βοηθήσουν.
Αλλοιώς ίσως δούμε και ´νέες δυνάμεις´υπό Επιχειρηματική Καθοδήγηση..
Πάντως εχει αποδειχτεί πώς το Συστημα τρέφεται απο τίς Κρίσεις του και κατορθώνει να βρίσκει ´λύσεις´συνήθως εις βάρος τού Πολίτη.

Γι αυτό και είδαμε μια τέτοιου είδους η αντίδραση Σπυρε μου..

Δεν είναι δυνατόν ένα ολόκληρο πολίτικο σύστημα να στηρίζει έμπρακτα τους βρικόλακες του Ελληνικού Λαού (τράπεζες,,χρηματιστήριο κλπ)...

Μά προφανώς ειμαστε Εντός Κοινωνίας όλοι.
Εξω ζούμε και ο καθένας με τον τρόπο του τρώει στο κεφάλι οτι συμβαίνει..
Δεν βλέπω καμιά αποστασιοποίηση.
Απλώς ο καθένας γράφει τό πώς ο ίδιος προσωπικά αντιλαμβάνεται και ζεί την συγκεκριμένη Κρίση τού Πολιτικού Συστήματος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα

Γι αυτό και είδαμε μια τέτοιου είδους η αντίδραση Σπυρε μου..

Δεν είναι δυνατόν ένα ολόκληρο πολίτικο σύστημα να στηρίζει έμπρακτα τους βρικόλακες του Ελληνικού Λαού (τράπεζες,,χρηματιστήριο κλπ)...

Σπύρο η αποχή δεν ερμηνεύεται.
Ολοι την χρησιμοποιούν γιά πάρτη τους.
Απο τον Πρώτο τών Εκλογών ως τον τελευταίο.
Διάβασες δήλωση Σαμαρά?(η πιό έξυπνη γιά το Κόμμα του ,κατά την γνώμη μου):O Λαός προτίμησε νά μαυρίσει αντί νά μάς μαυρίσει.
Το ΠΑΣΟΚ μούδιασε γιατί όταν ανέλυσαν τά ποσοστά παρά την διαφορά τών 4 μονάδων φοβούνται μήπως έχουν πιάσει οροφή.
Η Αλέκα χαίρεται πού κέρδισε τον ΣΥΡΙΖΑ(αυτό ειναι το πρώτο κριτήριο,δυστυχώς....).
O Tσίπρας απευθύνθηκε στο 40% τής αποχής υπονοώντας πώς θα παλέψει να τούς κερδίσει(καλά εδώ αλλοιθώρισα:flipout::flipout:).
O Kαρατζαφέρης τόπαιξε έξυπνα,αλλά φοβάται πώς οι ψήφοι ειναι πρόσκαιροι..
Και τέλος οι Οικολόγοι δήλωσαν πώς κυνηγήθηκαν απο τό Συστημα.
Εδώ δεν θα γράψω τί είπα γιατί θα φέρω σε δύσκολη θέση τον Χατζηγεωργίου.:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα

Για αυτό γράφω τόσες μέρες: υπομονή θα δείξει από μόνο του το πράγμα.

Όσον αφορά τα αστροπελέκια της πολιτικής μας ζωής, τι περίμενες?

Τις εταιρείες τους υποστηρίζουν...-bye-

Εδώ δεν θα γράψω τί είπα γιατί θα φέρω σε δύσκολη θέση τον Χατζηγεωργίου.:flipout::flipout:

Δεν θα με φέρεις σε καμμιά δύσκολη θέση....

Γράψε ότι θες, για την μη παρέμβαση, θα επικαλεστώ πρόβλημα με το πληκτρολόγιο!!!!!:flipout::flipout::flipout:

Γιαν αφήσουμε και λίγο τα της αποχής, εμένα μου έκανε μεγάλη (αρνητική) εντύπωση που όλοι μα όλοι έγιναν ξαφνικά πιο οικολόγοι και από τον Αλ Γκορ (μη βάράτε αυτός μου ήρθε πρώτος στο μυαλό :flipout:).

Ο ηγέτης των εργατικών στην Αγγλία δέχτηκε επίθεση με αυγά στο Mantsester ... (πηγή: ΝΕΤ Ειδήσεις)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικε

Διάβασες δήλωση Σαμαρά?(η πιό έξυπνη γιά το Κόμμα του ,κατά την γνώμη μου):O Λαός προτίμησε νά μαυρίσει αντί νά μάς μαυρίσει.
Το ΠΑΣΟΚ μούδιασε γιατί όταν ανέλυσαν τά ποσοστά παρά την διαφορά τών 4 μονάδων φοβούνται μήπως έχουν πιάσει οροφή.
Η Αλέκα χαίρεται πού κέρδισε τον ΣΥΡΙΖΑ(αυτό ειναι το πρώτο κριτήριο,δυστυχώς....).
O Tσίπρας απευθύνθηκε στο 40% τής αποχής υπονοώντας πώς θα παλέψει να τούς κερδίσει(καλά εδώ αλλοιθώρισα:flipout::flipout:).

Από την αριστερά έχω απογοητευτεί εδώ και πολλά χρόνια...απευθύνουν τον λόγο σε λαϊκά "στρώματα" με γλώσσα τυποποιημένη και ακαταλαβίστικη για τον πολύ κόσμο (βλέπε Τραμπάκουλας:flipout:)...

Μπορεί να λες σωστά πράγματα αλλά αν δεν έχεις τον τρόπο να δώσεις στον άλλον να καταλάβει αυτά που λες τότε δεν έχεις καμιά τύχη να γίνεις αρεστός (εκτός απ τον πυρήνα σου)..

Είδες οι άλλοι που λαϊκίζουν τι δυναμική έχουν?βοηθάνε και οι δύσκολες μέρες που ζούμε..

Μάλλον (δυστυχώς) για Μπερλουσκόνι μεριά πάμε και δεν το έχουμε αντιληφθεί

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικε

+100000000 :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Κι εγώ αυτό εννοούσα όταν έλεγα πιο πάνω οτι και οι απέχοντες συνένοχοι είναι αλλά σε άλλη ενοχή. Μάλλον έπρεπε να το είχα κάνει λιανά :BDGBGDB55: