Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Μπράβο;

Οσο λιγότερο συμμετέχετε-ειδικά οι νεώτεροι-τόσο λιγότερο σας υπολογίζουν.

Η πλάκα είναι,ότι κοινός τόπος στις συζητήσεις είναι,ότι το πολίτευμα εδώ δεν είναι συμμετοχικό(δημοψηφίσματα,ευρύτερη λαϊκή συμμετοχή κλπ).

Στις απεργίες δεν υπάρχει συμμετοχή λόγω των κομματόσκυλων(στην πραγματικότητα ελάχιστοι τολμούν ν' απεργήσουν),στις εκλογές λόγω των απατεώνων πολιτικών,στα φαινόμενα διαφθοράς η συνήθης απάντηση είναι,όποιος έχει το μέλι.... κοκ

Αφήστε τους να αλωνίζουν και εσείς πηγαίνετε για μπάνια...

Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Μπράβο;

Η πλάκα είναι,ότι κοινός τόπος στις συζητήσεις είναι,ότι το πολίτευμα εδώ δεν είναι συμμετοχικό(δημοψηφίσματα,ευρύτερη λαϊκή συμμετοχή κλπ).

Στις απεργίες δεν υπάρχει συμμετοχή λόγω των κομματόσκυλων(στην πραγματικότητα ελάχιστοι τολμούν ν' απεργήσουν),στις εκλογές λόγω των απατεώνων πολιτικών,στα φαινόμενα διαφθοράς η συνήθης απάντηση είναι,όποιος έχει το μέλι.... κοκ

Πολύ σωστά τα λες Διονύση:a0210:

Μπράβο;

Στις απεργίες δεν υπάρχει συμμετοχή λόγω των κομματόσκυλων(στην πραγματικότητα ελάχιστοι τολμούν ν' απεργήσουν),στις εκλογές λόγω των απατεώνων πολιτικών,στα φαινόμενα διαφθοράς η συνήθης απάντηση είναι,όποιος έχει το μέλι.... κοκ :grinning-smiley-043

Όσο ψηφίζουμε τόσο πιο πολύ θάρρος παίρνουν.
Η αποχή που τουλάχιστον εγώ επικροτώ, έχει σαν σκοπό την αντίδραση στο κατεστημένο που ζούμε πολλά χρόνια τώρα.

Εκτός αν πιστεύτε ότι τα μκρότερα κόματα μπορούν να φέρουν την αλλάγή...

Να διευκρινήσω ότι εκφράζω μόνο τίς δικές μου σκέψεις και ότι δεν εναντιώνομαι στην αντίθετη άποψη αφού η πρότασή μου δεν έχει κάποιο ελληνικό ιστορικό προηγούμενο για να το αναλύσουμε.
-bye-

αυτο με την σερβια που επαναληφθησαν..το θυμαμαι και εγω. πιστευω οτι αν οντως το πολιτικο συστημα προεβλεπε η αποχη να εχει πραγματικα συνεπειες στο ιδιο το συστημα..π.χ. επαναληψη εκλογων, τοτε ναι να εχει νοημα να απεχεις..διαφορετικα, δεν νομιζω οτι βοηθαει..ισα ισα που για αλλη μια φορα η μειοψηφια θα γινεται πλειοψηφια! στα χαρτια και στα νουμερα των ποσοστων εν ονοματι ολου του ελληνικου λαου! και θα σας τονισω το εξης...πριν 8 χρονια νομιζω που υπηρχε ο ξεχωριστος καταλογος για τους ετεροδημοτες, θυμαστε που μας βομβαρδιζανε με διαφημισεις...πληροφοριες..προθεσμιες..4ψηφια τηλεφωνα για αποριες... και να πανε ολοι να το τακτοποιησουν μην χαθει ψηφος...τωρα ακουσατε εσεις κατι? ειδατε πουθενα να μας ενημερωνουν για να μπορουμε να δηλωσουμε οι ετεροδημοτες? τιποτα ...συνειδητα το συστημα προτιμα οσο ποιο λιγοι ψηφοφοροι..τοσο μεγαλωνει η συσπειρωση της βασης τους..

Αυτά που γράφουν οι φυλλάδες και μεταδίδουν τα παλιοκάναλα,αυτά μας λές φίλε.Δεν είναι δικές σου απόψεις.Ετσι νομίζεις.

Αν βάλετε καλά στο μυαλό σας,ότι έστω κι αυτή την δημοκρατία της πλάκας,δεν την χάρισε κανένας αλλά κατακτήθηκε και μάλιστα πολύ δύσκολα,κάτι μπορεί να γίνει.

Ξηλώνουν τις εργασιακές σχέσεις,την ασφάλιση και την υγεία,διαλύεται η παιδεία.....γυρνάμε στον μεσαίωνα.Το έχετε καταλάβει;

....και δεν είναι θέμα κομμάτων.

Είναι θέμα του τι κάνει ή δεν κάνει ο καθένας απο εμάς,όχι στις εκλογές κάθε 4 χρόνια αλλά κάθε μέρα,εκεί που ζεί,δουλεύει,σπουδάζει.......

Για συνειδητότητα,συμμετοχή και προσωπικότητα μιλάμε.

Ολα τ' άλλα αφορούν γραικούς και πρόβατα.

δεν νομιζω οτι βοηθαει..ισα ισα που για αλλη μια φορα η μειοψηφια θα γινεται πλειοψηφια! στα χαρτια και στα νουμερα των ποσοστων εν ονοματι ολου του ελληνικου λαου!

Αν βρούν κάποια μέρα μόνο την ψήφο τους δεν θα επικαλεστούν τίποτα.
Απλά θα πάρουν το συσωρευμέμο (και κλεμένο) πλούτο τους και θα την κάνουν για 'αλλες πολιτείες. Αλλιώς ... έχει και ξεγύμνωμα, πασάλειμα με μία στρώση πίσα, δύο στώσεις πούπουλα, δέσιμο στον περίβολο της βουλής και διαγωνισμός χλεπόνας πάνω τους ...

Αυτά που γράφουν οι φυλλάδες και μεταδίδουν τα παλιοκάναλα,αυτά μας λές φίλε.Δεν είναι δικές σου απόψεις.Ετσι νομίζεις.

Αν βάλετε καλά στο μυαλό σας,ότι έστω κι αυτή την δημοκρατία της πλάκας,δεν την χάρισε κανένας αλλά κατακτήθηκε και μάλιστα πολύ δύσκολα,κάτι μπορεί να γίνει.

Ξηλώνουν τις εργασιακές σχέσεις,την ασφάλιση και την υγεία,διαλύεται η παιδεία.....γυρνάμε στον μεσαίωνα.Το έχετε καταλάβει;

Επιμένω ότι είναι δικές μου απόψεις μιάς και δεν διαβάζω φυλλάδες, πιστεύω ότι φιλτράρω αρκετά κάθε είδηση και έχω αρκετή πίστη στο επίπεδο αντίληψής μου (τουλάχιστον ακόμα :BDGBGDB55: )

Σίγουρα τους βολεύει η αδιαφορία των πολιτών, για να αλωνίζουν χωρίς καν να μας δωροδοκούν (βλέπε προσλήψεις, ρουσφέτια κτλ) και την προωθούν, αλλά με μέτρο...
Επιζητούν ένα μικρό κύμα αδιαφορίας, εγώ πιστεύω σε μια πλημύρα αντίδρασης.
-bye-

Last edited:
Μπερδεύεις τον αναχωρητισμό με την αντίδραση.

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ψηφίζουν λιγότεροι απο τους μισούς. Ε καί;

Μπερδεύεις τον αναχωρητισμό με την αντίδραση.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω την λέξη.
Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ψηφίζουν λιγότεροι απο τους μισούς. Ε καί;

Στην ευρώπη πρίν λίγα χρόνια και το θυμάμαι πολυ καλά τους κυνηγούσαν με το τουφέκι για να ψηφίσουν. Επίσης, από προσωπική πείρα λόγω επαγγέλματος, μπορώ να γνωρίζω ότι εκεί είναι όντως αδιάφοροι έχοντας επιλύσει τα περισσότερα από αυτά που ταλανίζουν την πατρίδα μας.

Δεν προτείνω αδιαφορία, προτείνω ένα άλλο τρόπο αντίστασης.
Μια ακόμα ευκαιρία πριν επαναστατήσουμε. Γιατί κατά εκεί το κόβω πλέον ...

Last edited:
Συμφωνώ με τον Διονύση.

Συν οτι ψηφίζουμε για την εκπροσώπησή μας στην Ευρωβουλή και την υπεράσπιση των συμφερόντων μας ως Κράτους (οκ,εδώ γελάνε λίγο αλλά θυμηθήτε πως και ποιοί κατοχύρωσαν στο τσακ την Φετα ως "Εθνικό Προϊόν",όταν θέλανε όλοι και κυρίως οι Δανοί να σφετεριστούν το όνομα..).

Τώρα αυτό με τα Κόμματα Εξουσίας στα οποία ο φίλος Dalanik βάζει όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, ακόμα και τα μικρά δεν το καταλαβαίνω.
Να δεχτώ το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ως κόμματα εξουσίας τη στιγμή που έχουν κυβερνήσει εναλλάξ τόσα χρόνια,ναί.
Αλλά μου είναι δύσκολο να θεωρήσω κόμμα εξουσίας το ΚΚΕ,το Σύριζα και το ΛΑΟΣ.

Οπότε ποιοί μένουν?
Ο Κυνηγοί,οι Οικολόγοι,ο Βεργής με τον Κατμαν,ο Μάνος (:flipout:) και ο Παπαθεμελής.
Σωθήκαμε δηλαδή..

Ευχαριστώ ,αλλά δεν..

Τώρα αυτό με τα Κόμματα Εξουσίας στα οποία ο φίλος Dalanik βάζει όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, ακόμα και τα μικρά δεν το καταλαβαίνω.
Να δεχτώ το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ως κόμματα εξουσίας τη στιγμή που έχουν κυβερνήσει εναλλάξ τόσα χρόνια,ναί.

Ευχαριστώ ,αλλά δεν..

1) Ο καθένας έχει το δικαίωμα να συμφωνεί ή να διαφωνεί, εννοείται -bye-

2) Είναι κόματα εξουσίας αφού έιτε έχουν κυβερνήσει είτε το επιδιόκουν με τις ζυμώσεις συνεργασίας που ψήνονται καιρό τώρα.

3) Για να δούμε όμως τις επιλογές που έχουμε:

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (εναλλασσόμενοι κλέφτες στην εξουσία)

ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ (συναλλασσόμενοι με τους παραπάνω και ενίοτε διαφωνούντες λόγω άνισης κατανομής φέουδων)

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ (το περιβάλλον είναι πρώτο μέλημα ο άνθρωπος έρχεται μετά (μιλάω εκ πείρας από προσωπικό παράδειγμα) και πολλά ακόμα από την πολιτική δράση τους στην ευρώπη που δεν είναι της ώρας.

Λοιπά κόματα (δεν γνωρίζω - δεν έχω σχόλιο)

Λευκό-Άκυρο (θα προστεθεί με ενισχυμένη αναλογική στους παραπάνω)

1) Ο καθένας έχει το δικαίωμα να συμφωνεί ή να διαφωνεί, εννοείται -bye-

2) Είναι κόματα εξουσίας αφού έιτε έχουν κυβερνήσει είτε το επιδιόκουν με τις ζυμώσεις συνεργασίας που ψήνονται καιρό τώρα.

3) Για να δούμε όμως τις επιλογές που έχουμε:

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (εναλλασσόμενοι κλέφτες στην εξουσία)

ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ (συναλλασσόμενοι με τους παραπάνω και ενίοτε διαφωνούντες λόγω άνισης κατανομής φέουδων)

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ (το περιβάλλον είναι πρώτο μέλημα ο άνθρωπος έρχεται μετά (μιλάω εκ πείρας από προσωπικό παράδειγμα) και πολλά ακόμα από την πολιτική δράση τους στην ευρώπη που δεν είναι της ώρας.

Λοιπά κόματα (δεν γνωρίζω - δεν έχω σχόλιο)

Λευκό-Άκυρο (θα προστεθεί με ενισχυμένη αναλογική στους παραπάνω)

Φυσικά δεν ήταν μομφή στις απόψεις σου.
Αλλωστε συμφωνούμε στην ελευθερία και στο δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης.

Απο εκεί και ύστερα συνεχίζω να σέβομαι την άποψή σου αλλά δεν την ασπάζομαι.
Κυρίως για την συναλλαγή των "Μικρών" με τους "Μεγάλους".
Στα λοιπά ναι.

Ως προς τους οικολόγους/πράσινους (κατά τας Ογρόπας) καρατώ μια μικρή επιφύλαξη,μετά από τα τόσα χρόνια δράσης τους στο Εξωτερικό.

Φυσικά δεν ήταν μομφή στις απόψεις σου.

Δεν αντιλήφθηκα καμιά μομφή -bye-

Όσον αφορά τις συναλλαγές δεν θέλω πλέον να θυμάμαι το ρόλο του ΚΚΕ στο "βρώμικο 89" και το πολυετές πλέον παζάρι ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ και ΝΔ-ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ.

ΥΓ Κάποιος να βοηθήσει με την λέξη αναχωρητισμός ρε παιδιά, δεν τη βρίσκω και στη βικυ ...

Last edited:
Μόλις βρήκα τι σημαίνει η λέξη αναχωρητισμός (κατά wikipedia)

"Είναι άρνηση των εγκόσμιων αγαθών και της κοινωνικής ζωής. Οι αναχωρητές καταφεύγουν συνήθως σε ερημικές τοποθεσίες, όπου ζουν απομονωμένα, λιτά και εργάζονται σε χειρωνακτικές εργασίες."

?

Dipie έχεις pm

Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Eγώ τί να πω που αύριο έχω υπηρεσία στο ναυτικό και δεν με αφήνουν να πάω να ψηφίσω.....

Μετά τη Σαλονίκη και την Κύπρο να δώσω τα συγχαρητήριά μου και στο ναυτικό ... :flipout::flipout::flipout:

Επιζητούν ένα μικρό κύμα αδιαφορίας, εγώ πιστεύω σε μια πλημύρα αντίδρασης.
-bye-

Eχει μια λογικη ο τροπος σκεψης σου, αλλα σκεψου και το σεναριο:

Ειδησεις των 8(την ιδια μερα): <<..Εξαιρετικα μεγαλη αποχη απο τις εκλογες, οι νεοι στρεψαν την πλατη τους στο πολιτικο συστημα, δειχνοντας τη δυσαρεσκεια τους..Με μεγαλο προβληματισμο μιλησαν ολοι οι πολιτικοι, νικητες και ηττημενοι, για το ασυνηθιστα υψηλο ποσοστο αποχης της ταξης του 80% .. μπλα μπλα μπλα μπλα....(κανα λεπτο)

-Και τωρα η νεα κολλεξιον του Κωστετσου και αμεσως μετα το συμβαν με την ξανθια τραγουδιστρια και το κραγιον που ''χαθηκε'' μυστηριωδως πριν τη μεγαλη εμφανιση..Ολες οι λεπτομερειες, ποιοι μιλουν για εσκεμμενη πραξη, ποιους υποπτευεται η κολλητη της ξαδερφης της τραγουδιστριας....Ζωντανη συνδεση με την Μπετζαντακου για το νεο της τραγουδι, ''θελεις τραλαλα, θελω τραλαλο, χωνακι παγωτο''...>>

Ειδησεις των 8(2 μερες μετα):<<..Και τωρα η νεα κολλεξιον του Μαρκελλου και αμεσως μετα το συμβαν με την μελαχρινη τραγουδιστρια και το μεικ απ που ''χαθηκε'' μυστηριωδως πριν τη μεγαλη εμφανιση..Ολες οι λεπτομερειες, ποιοι μιλουν για εσκεμμενη πραξη, ποιους υποπτευεται η κολλητη της θειας της τραγουδιστριας....Ζωντανη συνδεση με τον Γαλατη για το νεο του τραγουδι, το Ασπρονησι...>>

Last edited:

Όσον αφορά τις συναλλαγές δεν θέλω πλέον να θυμάμαι το ρόλο του ΚΚΕ στο "βρώμικο 89" και το πολυετές πλέον παζάρι ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

πριν πιάσεις στο στόμα σου την Αριστερά, σκέψου το εξής. με όλα τα σακατηλίκια που κουβαλάει, είναι ίσως όλο κι όλο ό τι σου έχει απομείνει.

τα κόμματα εξουσίας αγνόησέ τα όσο θέλεις. αυτά δεν σε αγνοούν καθόλου, έννοια σου.

Last edited by a moderator:

.

Έχει μια βάση αυτό που λέει ο Dalanik, καθώς ΚΚΕ,Σύριζα και ΛΑΟΣ έχουν δώσει δείγμα της πολιτικής τους, των ιδεών τους και της σοβαρότητάς τους όντας Αντιπολίτευση για αρκετό καιρό. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο... Βέβαια ως εξουσία δεν έχουμε δει κανέναν τους, αλλά ρεαλιστικά, ούτε πρόκειται...