Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Και δε μου λέτε ωρέ παλικάρια, έστω πως κάποιος απέχει συνειδητά για να στείλει μήνυμα η ύπαρξη ή όχι αποδέκτη επηρρέασε καθόλου αυτή την απόφαση :flipout: ;
Λευκό και αποχή δε στέλνουν κανένα μήνυμα που να έχει οποιοδήποτε αντίκτυπο ούτε ασκούν κάποιου είδους πολιτική πίεση για αλλαγή.
Είτε ψηφίσει το 100% είτε το 20% κάποιος θα εκλεγεί. Με το να απέχουμε απλά παραιτούμαστε του δικαιώματος μας να αποφασίζουμε (έστω και τυπικά) για το ποιος μας κυβερνά.
Να υποθέσω πως η ανάδειξη των πιο συντηρητικών δυνάμεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει να κάνει με την αποχή των "προοδευτικών" που θέλησαν να στείλουν μήνυμα μέσω της αποχής;:BDGBDGB53:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικε

Απλά όποιος πάει για μπάνιο μετά καλό είναι να μην μιλάει, ούτε να έχει άποψη για το τι γίνεται στη χώρα. Ας έχουν όσοι ψήφισαν.
Στο φινάλε υπάρχει και το άκυρο ή το λευκό.

Τι λετε μωρε
Σε ποια δημοκρατικά σχολεία σας τα μαθαίνουν αυτά ;;;

Δηλαδή εγω δεν πληρώνω το κάθε καραγκιόζη που επιλέγει ο κάθε κάφρος πολιτισμένος ψηφοφόρος να διορίσει;.
Εφόσον τον πληρωνω δεν μπορω να τον ελέγξω για να μαθω που χαλαει τα λεφτά μου όπως έκανε μια ομαδα βρετανών πολιτών και βγήκε στη φορα η ιστορία με την κατάχρηση χρημάτων από βρετανούς βουλευτές ;;

Ποιος σας ειπες πως η άποψη και το δικαίωμα στον πολιτικό λογο είναι μονο αυτών που ψηφίζουν;;
Και από πού βγαινει πως όσοι ψηφίζουν εχουν και καλα σοβαρό πολιτικό λογο;;
Με την ίδια λογικη οσοι ψήφισαν αλλα κόμματα εκτος από την ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δεν εχουν δικαίωμα πολιτικού λογου παρα μονο αυτοι που ψήφισαν ΝΔ…
Βρε τι ωραια …

Οσο για το λευκο μαθε πως αυτό το δικαίωμα μου το στέρησε η δημοκρατια που υποστηρίζεις και μου έκλεψε αυτό το δικαιωμα επιλογης πράττοντας το μαλιστα αντισυνταγματικά…
Εχε λοιπόν υπόψη σου πως το λευκο ως επιλογή δεν υπολογίζεται ως έγκυρος ψήφος αλλα ως άκυρος και για αυτό προσθέτετε στα άκυρα ψηφοδέλτια..
Και αυτό συνέβη πριν μερικα χρονια οταν ενώ το Ανώτατο Ειδικο Δικαστήριο ειχε κρίνει αντισυνταγματική την μη διάκριση του λευκού από το άκυρο, καποιοι πρόσθεσαν ένα συμπληρωματικό νομο ( ν. 3434/2006) που πηδούσε τον νομο του 2005 πετώντας στα σκουπιδια το δικαίωμα λευκης ψήφου και στηρίζοντας ακομα περισσότερο το σαθρό πολιτικό σύστημα

Φανταστείτε αν έπαιρνε μερος η λευκη ψήφος με το 50% η το 25% αποχή που υπάρχει στις βουλευτικές ποσες θα ηταν οι άδειες έδρες στο κοινοβούλιο ( λιγοτερη χαραμοφάιδες) .
Προσωπικά θα πήγαινα 100% να ριξω λευκο αλλα όταν ξερω πως το σύστημα, μου ακυρώνει την ψήφο γιατι να το κανω ;;
Συνεπώς αποχή…
Αποχη που θα ηταν πολύ μικρότερη εάν υπηρχε το δικαίωμα του λευκου …

Κι η λευκή σημαία δικαίωμα των εμπολέμων είναι,απλά όσοι την σηκώνουν,στην καλύτερη περίπτωση πιάνονται αιχμάλωτοι.

Και δε μου λέτε ωρέ παλικάρια, έστω πως κάποιος απέχει συνειδητά για να στείλει μήνυμα η ύπαρξη ή όχι αποδέκτη επηρρέασε καθόλου αυτή την απόφαση :flipout: ;

Πάντα υπάρχει αποδέκτης. Κατά τη γνώμη μου μύρισε κι όλας :flipout:

Λευκό και αποχή δε στέλνουν κανένα μήνυμα που να έχει οποιοδήποτε αντίκτυπο ούτε ασκούν κάποιου είδους πολιτική πίεση για αλλαγή.
Είτε ψηφίσει το 100% είτε το 20% κάποιος θα εκλεγεί. Με το να απέχουμε απλά παραιτούμαστε του δικαιώματος μας να αποφασίζουμε (έστω και τυπικά) για το ποιος μας κυβερνά.
Να υποθέσω πως η ανάδειξη των πιο συντηρητικών δυνάμεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει να κάνει με την αποχή των "προοδευτικών" που θέλησαν να στείλουν μήνυμα μέσω της αποχής;:BDGBDGB53:

Είναι γνωστό ότι οι προοδευτικοί και όχι οι "προοδευτικοί" πατούν πάντα πρώτοι το επόμενο σκαλοπάτι ...-bye-

-bye-

Μια στιγμή ρε παιδιά με τι ποσοστό βγαίνει αυτοδύναμη μια κυβέρνηση??-bye-

Ποιός είπε ότι ΟΛΟΙ όσοι ψήφισαν, επέλεξαν ένα κόμμα με βάση το καλό του τόπου??

Ποιός είπε ότι ΟΛΟΙ όσοι ΔΕΝ ψήφισαν, το έκαναν για το καλό του τόπου??

Και στις 2 πλευρές υπάρχουν οι ασυνείδητοι πολιτικά και είναι μέσα στο παιχνίδι.

Αλλα και στις 2 πλευρές υπάρχουν οι σκεπτόμενοι και πολιτικά συνειδητοποιημένοι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεω

Τι λετε μωρε
Σε ποια δημοκρατικά σχολεία σας τα μαθαίνουν αυτά ;;;

Δηλαδή εγω δεν πληρώνω το κάθε καραγκιόζη που επιλέγει ο κάθε κάφρος πολιτισμένος ψηφοφόρος να διορίσει;.
Εφόσον τον πληρωνω δεν μπορω να τον ελέγξω για να μαθω που χαλαει τα λεφτά μου όπως έκανε μια ομαδα βρετανών πολιτών και βγήκε στη φορα η ιστορία με την κατάχρηση χρημάτων από βρετανούς βουλευτές ;;

Ποιος σας ειπες πως η άποψη και το δικαίωμα στον πολιτικό λογο είναι μονο αυτών που ψηφίζουν;;
Και από πού βγαινει πως όσοι ψηφίζουν εχουν και καλα σοβαρό πολιτικό λογο;;
Με την ίδια λογικη οσοι ψήφισαν αλλα κόμματα εκτος από την ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δεν εχουν δικαίωμα πολιτικού λογου παρα μονο αυτοι που ψήφισαν ΝΔ…
Βρε τι ωραια …

Οσο για το λευκο μαθε πως αυτό το δικαίωμα μου το στέρησε η δημοκρατια που υποστηρίζεις και μου έκλεψε αυτό το δικαιωμα επιλογης πράττοντας το μαλιστα αντισυνταγματικά…
Εχε λοιπόν υπόψη σου πως το λευκο ως επιλογή δεν υπολογίζεται ως έγκυρος ψήφος αλλα ως άκυρος και για αυτό προσθέτετε στα άκυρα ψηφοδέλτια..
Και αυτό συνέβη πριν μερικα χρονια οταν ενώ το Ανώτατο Ειδικο Δικαστήριο ειχε κρίνει αντισυνταγματική την μη διάκριση του λευκού από το άκυρο, καποιοι πρόσθεσαν ένα συμπληρωματικό νομο ( ν. 3434/2006) που πηδούσε τον νομο του 2005 πετώντας στα σκουπιδια το δικαίωμα λευκης ψήφου και στηρίζοντας ακομα περισσότερο το σαθρό πολιτικό σύστημα

Φανταστείτε αν έπαιρνε μερος η λευκη ψήφος με το 50% η το 25% αποχή που υπάρχει στις βουλευτικές ποσες θα ηταν οι άδειες έδρες στο κοινοβούλιο ( λιγοτερη χαραμοφάιδες) .
Προσωπικά θα πήγαινα 100% να ριξω λευκο αλλα όταν ξερω πως το σύστημα, μου ακυρώνει την ψήφο γιατι να το κανω ;;
Συνεπώς αποχή…
Αποχη που θα ηταν πολύ μικρότερη εάν υπηρχε το δικαίωμα του λευκου …

έτσι ακριβώς είναι...όπως περνάνε στην ζούλα τις αυξήσεις των βουλευτών,,όπως αγόρασαν τα lexus των 75000 ευρώ αντί να βολευτούν με τα αξιόλογα υβριδικά των 20 χιλιάδων,,και ένα σωρό άλλα παραδείγματα πολιτικής ασυδοσίας...

δώστε υπόσταση στο λευκό να δείτε πως θα τρέξουν όλοι να ψηφίσουν με χαρά

Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Ποιός είπε ότι ΟΛΟΙ όσοι ψήφισαν, επέλεξαν ένα κόμμα με βάση το καλό του τόπου??

+1

Ποιός είπε ότι ΟΛΟΙ όσοι ΔΕΝ ψήφισαν, το έκαναν για το καλό του τόπου??

Θα δείξει το χειμώνα... Το είπαμε!

... και στις 2 πλευρές υπάρχουν οι σκεπτόμενοι και πολιτικά συνειδητοποιημένοι.
Εννοείτε
-bye-

Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Κι η λευκή σημαία δικαίωμα των εμπολέμων είναι,απλά όσοι την σηκώνουν,στην καλύτερη περίπτωση πιάνονται αιχμάλωτοι.

μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα,,,,από την στιγμή που δεν υπάρχει η μαύρη πειρατική,,η λευκή είναι η μόνη λύση...

@Dalanik
Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε. Μήνυμα; Ποιο μήνυμα; Εμείς κερδίσαμε θα σου πει.
Η ΝΔ έλαβε το μήνυμα μόνο που δε μας έχει πει ακόμα ποιο μήνυμα έλαβε.
Το ΚΚΕ "Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα".
Το ΛΑΟΣ πανηγυρίζει τη τέταρτη θέση και σε λίγο θα θέτει και όρους συνεργασίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάποιον θα βρει να φορτώσει την αποτυχία του.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι μπήκαν στο παιχνίδι...

Πες μου λοιπόν πού στάλθηκε το μήνυμα, το περιεχόμενό του και την αποτελεσματικότητά του.

Δέχεσαι λοιπόν πως οι "προοδευτικοί" ψηφοφόροι μετείχαν σε μεγαλύτερο ποσοστό στην αποχή; Δηλαδή όταν θα έχουμε φτάσει στο πάτο οι "προοδευτικοί" ψηφοφόροι θα δώσουν ένα γερό χαστούκι στι σύστημα με το να απέχουν ολοκληρωτικά από την εκλογική διαδικασία; -bye-

Last edited:
"μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα,,,,από την στιγμή που δεν υπάρχει η μαύρη πειρατική,,η λευκή είναι η μόνη λύση..."

Οχι για όλους ευτυχώς...

Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Ευχαριστω vaskal, θα μπορουσα να κανω αναλυσεις και να προσφερω κατι σε αυτο το νημα, αλλα μαλλον εχει καταντησει(κατα κλασσικο Ελληνικωτατο τροπο) ενα νημα για χασμουρητα. Εδω διαβαζεις οτι θελεις ακτος κατι για τις εκλογες.

Αν θέλεις να κάνεις αναλύσεις, κάνε.
Αν δεν θέλεις, μην κάνεις.

Υποτιμητικά και χλευαστικά, όμως, σχόλια όπως τα παραπάνω δεν θα γίνουν στο μέλλον ανεκτά και θα διαγράφονται. Και 'γω θα μπορούσα να κάνω ανάλυση για το ύφος του ποστ σου, όμως, περιορίζομαι στα απολύτως απαραίτητα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα,,,,από την στιγμή που δεν υπάρχει η μαύρη πειρατική,,η λευκή είναι η μόνη λύση...

Υπάρχει και το άκυρο: ποιηματάκια, παραστατικές ζωγραφιές κτλ.

@Dalanik
Η ΝΔ έλαβε το μήνυμα μόνο που δε μας έχει πει ακόμα πιο μήνυμα έλαβε.

Πες μου λοιπόν πού στάλθηκε το μήνυμα, το περιεχόμενό του και την αποτελεσματικότητά του.

Δέχεσαι λοιπόν πως οι "προοδευτικοί" ψηφοφόροι μετείχαν σε μεγαλύτερο ποσοστό στην αποχή; Δηλαδή όταν θα έχουμε φτάσει στο πάτο οι "προοδευτικοί" ψηφοφόροι θα δώσουν ένα γερό χαστούκι στι σύστημα με το να απέχουν οοκληρωτικά από την εκλογική διαδικασία; -bye-

Αν δεν φτάσεις στον πάτο δεν πετάς ψηλά.....

30 χρόνια στο πάτο είμαστε με όσους ψηφίζουν.....

Δεν μου απαντήσατε, το κατώτερο ποσοστό που πρέπει να έχει ένα κομμά για να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ποιό είναι???

"μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα,,,,από την στιγμή που δεν υπάρχει η μαύρη πειρατική,,η λευκή είναι η μόνη λύση..."

Οχι για όλους ευτυχώς...

και τα αποτελέσματα αυτών των "λοιπών" που πήγαν και ψήφισαν τι το διαφορετικό είχαν στην χθεσινή πολιτική μάζωξη..τι διαφορές είχαν τα αποτελέσματα από αυτά του 81 και των υπολοίπων εκλογικών διαδικασιών μέχρι και σήμερα που μιλάμε..

@Dalanik
Η ΝΔ έλαβε το μήνυμα μόνο που δε μας έχει πει ακόμα πιο μήνυμα έλαβε.

Οι πρώτες αντιδράσεις είναι πάντα έτοιμες από πρίν. Θα δείξει μετά το καλοκαίρι. Αν για παράδειγμα και η ΝΔ αλλάξει κατά μεγάλο ποσοστό τα ψηφοδέλτιά της όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ (ελάχιστα μέν αλλά το έκανε...) και πάμε ξανά σε εκλογές το χειμώνα?

Αν πάλι μερικοί δεν το έπιασαν το μήνυμα, να τους δώσουμε και άλλο, ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ.

Δέχεσαι λοιπόν πως οι "προοδευτικοί" ψηφοφόροι μετείχαν σε μεγαλύτερο ποσοστό στην αποχή; Δηλαδή όταν θα έχουμε φτάσει στο πάτο οι "προοδευτικοί" ψηφοφόροι θα δώσουν ένα γερό χαστούκι στι σύστημα με το να απέχουν οοκληρωτικά από την εκλογική διαδικασία; -bye-

Είμαστε ήδη στο πάτο!
Παρακαλάω, 'οπως όλοι σας (νομίζω ότι σε αυτό θα συμφωνήσουμε), το χαστούκι να ήταν συνειδητό και όχι από την show biz. Θα το θεωρούσα βέβαιο δε, αν η συνειδητή αποχή από την εκλογική διαδικασία ήταν ολοκληρωτική.
-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Αν δεν φτάσεις στον πάτο δεν πετάς ψηλά.....

30 χρόνια στο πάτο είμαστε με όσους ψηφίζουν.....

Δεν μου απαντήσατε, το κατώτερο ποσοστό που πρέπει να έχει ένα κομμά για να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ποιό είναι???

Μα με το να απέχεις αφήνεις όλους όσους "κατηγορείς" να διαιωνίζουν αυτή τη κατάσταση και δε κάνεις τίποτα για να την αλλάξεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισ

Γιατί πρέπει να ξαναεξηγήσω ότι:
1) δεν μου κάνει κανένας
2) δεν θέλω να γίνω συνένοχος
3) πρέπει να ξεκουμπιστούν όλοι οι "συνέταιροι"
4) ότι η αποχή είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο μόνος τρόπος να αλλάξει κάτι.

1) Απολύτως αποδεκτό !

2) συνένοχος είσαι ήδη... απλά, η συνενοχή σου αφορά σε διαφορετική ενοχή !

3) και όχι μόνον

4) αποψή σου ... Αλλά η αποχή δεν πρόκειται ποτέ να κυβερνήσει... Και οι αλλαγές σε δημοκρατικά πολιτεύματα γίνονται ΜΟΝΟ απο αυτούς που κυβερνούν ! Εκτός κι αν είσαι οπαδός της ένοπλης κατάλυσης του πολιτεύματος (ειρηνικά δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να καταφέρεις κάτι) οπότε ναι όντως έχεις τρόπο να περάσεις τη δική σου γραμμή (γιατι ακόμα και αν είσαι διαμαρτυρόμενος, γραμμή είναι).

Φίλιππος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Μα με το να απέχεις αφήνεις όλους όσους "κατηγορείς" να διαιωνίζουν αυτή τη κατάσταση και δε κάνεις τίποτα για να την αλλάξεις.

Αν αυτοί που απέχουν όμως δεν δίνουν σε κανένα κόμμα παραπάνω απο 38% ή παραπάνω απο 150 βουλευτές, τότε έχει νόημα ο αποχή.....??

Παντως μου κανει εντύπωση που κάποιοι αντιδρούν και είναι επικριτικοι στην αποχή…
Θεωρώντας πως αυτό το κανουν από την θεση του ψηφοφόρου , μου γεννιούνται μερικές ερωτήσεις …

Είστε ικανοποιημένοι με τις ψηφοφορικές επιλογές σας ( και γιατι) ;;
Πιστεύετε πως βοηθήσατε την χωρα πράττοντας τα τελευταία χρόνια το εκλογικό σας δικαίωμα ( και σε τι);
Πως βλέπετε τον δικομματισμό που βασιλεύει στην χώρα μας σχεδόν από την ίδρυση του κράτους ;;
Πιστεύετε πως η ψηφο σας ανταποκρίνεται στα πολιτικό-κοινωνικά σας πιστεύω;
Και τελος …
Νιώσατε ποτε εξαπατημένοι δίνοντας την ψήφος σας ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικε

1) Απολύτως αποδεκτό !

2) συνένοχος είσαι ήδη... απλά, η συνενοχή σου αφορά σε διαφορετική ενοχή !
Κατά την γνώμη σου...

3) και όχι μόνον

4) αποψή σου ... Αλλά η αποχή δεν πρόκειται ποτέ να κυβερνήσει... Και οι αλλαγές σε δημοκρατικά πολιτεύματα γίνονται ΜΟΝΟ απο αυτούς που κυβερνούν ! Εκτός κι αν είσαι οπαδός της ένοπλης κατάλυσης του πολιτεύματος (ειρηνικά δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να καταφέρεις κάτι) οπότε ναι όντως έχεις τρόπο να περάσεις τη δική σου γραμμή (γιατι ακόμα και αν είσαι διαμαρτυρόμενος, γραμμή είναι).

Επέτρεψέ μου να ελπίζω σε αλλαγή και χωρίς τη χρήση βίας.

Φίλιππος

-bye- Νίκος