Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Θα σας διηγηθώ μιά ιστορία εν είδει παραβολής.

Πολλά λέγονται και γράφονται για την...καθολική αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στην χούντα.

Η αλήθεια είναι,ότι οι περισσότεροι ιθαγενείς είτε είχαν βολευθεί,είτε κοιμόντουσαν το ύπνο του δικαίου,είτε είχαν συμβιβαστεί για να έχουν την ησυχία τους.Την βραδιά του πολυτεχνείου,μετρημένοι στα δάκτυλα,άνοιγαν τις πόρτες τους,για να κρυφτούν οι κυνηγημένοι απο τις σφαίρες φοιτητές...

Δεν είναι το ίδιο με τώρα,αλλά ο ίδιος λαός είναι...

Οι πολλοί λίγοι,όπως πάντοτε,προσπάθησαν να βγάλουν ή έβγαλαν το φίδι απο την τρύπα.

Μετά που έπεσε η χούντα,γέμισε η Ελλάδα αντιστασιακούς.

Ετσι και τώρα,απέναντι στην βουβή και δύσκολη καθημερινότητα του έλληνα,ελάχιστοι σηκώνουν ανάστημα και ρισκάρουν τα ελάχιστα αγαθά που απολαμβάνουν(μπορεί να μην απολαμβάνουν και τίποτα,απλά να ελπίζουν να γίνουν...πλούσιοι).

Ο πιό εύκολος τρόπος,να δικαιολογήσεις την εγκατάλειψη αυτή,είναι να πείσεις τον εαυτό σου,ότι αντιστέκεσαι με λευκά ψηφοδέλτια ή με αποχή μία στις τόσες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Μα με το να απέχεις αφήνεις όλους όσους "κατηγορείς" να διαιωνίζουν αυτή τη κατάσταση και δε κάνεις τίποτα για να την αλλάξεις.

Δεν απέχουμε ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ δια της απουσίας μας! Δεν το νομιμοποιούμε, δεν συνεργαζόμαστε, δεν γινόμαστε συνένοχοι.
Βρε παιδιά μην ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Αν αυτοί που απέχουν όμως δεν δίνουν σε κανένα κόμμα παραπάνω απο 38% ή παραπάνω απο 150 βουλευτές, τότε έχει νόημα ο αποχή.....??

Όχι, δεν έχει νόημα ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα. Ένας που απέχει δεν καθορίζει τα ποσοστά των κομμάτων. Τα ποσοστά τα καθορίζουν οι ψήφοι. Είτε είναι 10 είτε 10000000.

Παντως μου κανει εντύπωση που κάποιοι αντιδρούν και είναι επικριτικοι στην αποχή…
Θεωρώντας πως αυτό το κανουν από την θεση του ψηφοφόρου , μου γεννιούνται μερικές ερωτήσεις …

Είστε ικανοποιημένοι με τις ψηφοφορικές επιλογές σας ( και γιατι) ;;
Πιστεύετε πως βοηθήσατε την χωρα πράττοντας τα τελευταία χρόνια το εκλογικό σας δικαίωμα ( και σε τι);
Πως βλέπετε τον δικομματισμό που βασιλεύει στην χώρα μας σχεδόν από την ίδρυση του κράτους ;;
Πιστεύετε πως η ψηφο σας ανταποκρίνεται στα πολιτικό-κοινωνικά σας πιστεύω;
Και τελος …
Νιώσατε ποτε εξαπατημένοι δίνοντας την ψήφος σας ;

Όσο είδαν την ψήφο μου αλλες τόσες απαντήσεις θα πάρεις και δεν μιλαώ για τους συμμετέχοντες στο νήμα. Αλλού απευθύνομαι αλλά θα χαλάσω την κουβέντα αν τους αναφέρω ...:grinning-smiley-043

Παντως μου κανει εντύπωση που κάποιοι αντιδρούν και είναι επικριτικοι στην αποχή…
Θεωρώντας πως αυτό το κανουν από την θεση του ψηφοφόρου , μου γεννιούνται μερικές ερωτήσεις …

Προσωπικα, σχετικα, ναι. Ως λαος, οχι βεβαια.

Πιστεύετε πως βοηθήσατε την χωρα πράττοντας τα τελευταία χρόνια το εκλογικό σας δικαίωμα ( και σε τι);

Ναι, αλλα περισσοτερο κανοντας προπαγανδα. What matters is spreading the word, οπως λεει και καποιος εδω μεσα...

Πως βλέπετε τον δικομματισμό που βασιλεύει στην χώρα μας σχεδόν από την ίδρυση του κράτους ;;

Η μεγαλυτερη ντροπη της χωρας μας. Οχι ο δικομματισμος, αλλα αυτοι που απαρτηζουν τα δυο κομματα και τα υπολοιπα της βουλης. Ουσιαστικα, δεν υπαρχουν κομματα. Μονο συμφεροντα.

Οσο μπορω και κατα περιπτωση. Αλλιως θα πρεπει να φτιαξει ο καθενας μας το δικο του κομμα:flipout:

Και τελος …

Για οσο ψηφιζα αυτο που μου ελεγε η μαμα μου, ναι. 1-2 φορες δηλαδη.

Όσο υπάρχει το βουλευτικό άσυλο τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σε αυτόν τον τόπο..

Χθες παρέλασαν στην τηλεόραση άτομα που είχαν προκαλέσει με τον βίο τους και τα έργα τους το πανελλήνιο,,ο καθένας με διαφορετικό τρόπο....

Όλοι αυτοί υποστήριζαν ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα να σηκώσουμε τα μανίκια και να αρχίσουμε όλοι μαζί την ανοικοδόμηση

Αυτοί που μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν από δέκα ανασφάλιστους Ινδούς σαν υπουργοί απασχόλησης ,,είχαν το δικαίωμα να εκφράζουν την γνώμη τους ελεύθερα στα ΜΜΕ και να μας αραδιάζουν ενα σωρό ασυναρτησίες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Αν αυτοί που απέχουν όμως δεν δίνουν σε κανένα κόμμα παραπάνω απο 38% ή παραπάνω απο 150 βουλευτές, τότε έχει νόημα ο αποχή.....??
Και πάλι θα κυβερνήσουν αυτοί τους οποίους υποτίθεται πως αποδοκιμάζουν όσοι απέχουν.

Αν μου λες εν ολίγοις πως απείχαν μόνο οι ψηφοφόροι των δύο μεγάλων κομμάτων εξήγησε τότε γιατί δεν ανέβηκαν τα ποσοστά του ΚΚΕ, γιατί έπεσε (γκρεμοτσακίστηκε) ο ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως κάποιοι αντί να ψηφίσουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΛΑΟΣ;
Μήπως στις βουλευτικές που δε θα είναι τόσο χαλαρό το κλίμα επιστρέψουν οι ψηφοφόροι στις αγκάλες των δύο μεγάλων κομμάτων; Όπως και να έχει κάποιοι θα κυβερνήσουν με συνεργασία ή όχι.

Θα σας διηγηθώ μιά ιστορία εν είδει παραβολής.

Πολλά λέγονται και γράφονται για την...καθολική αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στην χούντα.

Η αλήθεια είναι,ότι οι περισσότεροι ιθαγενείς είτε είχαν βολευθεί,είτε κοιμόντουσαν το ύπνο του δικαίου,είτε είχαν συμβιβαστεί για να έχουν την ησυχία τους.Την βραδιά του πολυτεχνείου,μετρημένοι στα δάκτυλα,άνοιγαν τις πόρτες τους,για να κρυφτούν οι κυνηγημένοι απο τις σφαίρες φοιτητές...

Δεν είναι το ίδιο με τώρα,αλλά ο ίδιος λαός είναι...

Οι πολλοί λίγοι,όπως πάντοτε,προσπάθησαν να βγάλουν ή έβγαλαν το φίδι απο την τρύπα.

Μετά που έπεσε η χούντα,γέμισε η Ελλάδα αντιστασιακούς.

Ετσι και τώρα,απέναντι στην βουβή και δύσκολη καθημερινότητα του έλληνα,ελάχιστοι σηκώνουν ανάστημα και ρισκάρουν τα ελάχιστα αγαθά που απολαμβάνουν(μπορεί να μην απολαμβάνουν και τίποτα,απλά να ελπίζουν να γίνουν...πλούσιοι).

Ο πιό εύκολος τρόπος,να δικαιολογήσεις την εγκατάλειψη αυτή,είναι να πείσεις τον εαυτό σου,ότι αντιστέκεσαι με λευκά ψηφοδέλτια ή με αποχή μία στις τόσες.

Δεν θα μπορούσα να βρώ καλύτερη ιστορία.
Φίλε Dipie αν μην τι άλλο εμείς είμαστε ήδη στην παρανομία αφού η ψήφος είναι υποχρεωτική ...

Δεν απέχουμε ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ δια της απουσίας μας! Δεν το νομιμοποιούμε, δεν συνεργαζόμαστε, δεν γινόμαστε συνένοχοι.
Βρε παιδιά μην ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια ...

Ωραία αλλά τι καταφέρνεις αν αυτή η διαμαρτυρία είναι "στου κουφού την πόρτα";
Με την αποχή δεν επηρρεάζεται το εκλογικό αποτέλεσμα ούτε αλλάζουν οι πολιτικές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεω

-bye- Νίκος

Νίκο, ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον οτι διαφωνούμε...

Οχι ως προς το επιθυμητό (την αλλαγή προς το καλύτερο και μεγαλύτερο όφελος των πολιτών) αλλά ώς προς τον τρόπο επιτευξής της ..

Δεν θα μπορούσα να βρώ καλύτερη ιστορία.
Φίλε Dipie αν μην τι άλλο εμείς είμαστε ήδη στην παρανομία αφού η ψήφος είναι υποχρεωτική ...

Τώρα με αφόπλισες:flipout:

Εγκαταλείπω-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Με την αποχή δεν επηρρεάζεται το εκλογικό αποτέλεσμα ούτε αλλάζουν οι πολιτικές.

Γιατί τότε όλοι ήταν σαν βρεγμένες γάτες..και νικητές και ηττημένοι??

υπάρχει εξήγηση γι αυτό??

Το θέμα μπάνιο ή ψήφος, που ειλικρινά στην αρχή το αντιμετώπισα ως κάτι μεταξύ αστείου και σοβαρού τελικά τείνει να πάρει διαστάσεις επικίνδυνης πολιτικής επιχειρηματολογίας.
Ποιανού σαθρού ανθρώπου το μυαλό κατέβασε την ιδέα που κατάφερε να την κάνει λατρεία(η ιδέα που έγινε λατρεία δηλαδή:flipout:). ότι ένας χιλιοπηδημένος λαός την Κυριακή των εκλογών, όπως και κάθε Κυριακή το πρώτο του μέλημα είναι πια παραλία θα επιλέξει για να κάνει μπλουμ, γεγονός το οποίο γίνεται και αυτοσκοπός επίσης.

Όσο πάμε βαδίζουμε σε μονοπάτια με όλο και πιο πολλά αγκάθια.

Και αυτοί που έκαναν σύνθημα το “χάσε ένα μπάνιο να χάσουν τον ύπνο τους,”τέτοιο μεγάλο όραμα έχουν για το επίπεδο των ψηφοφόρων τους?

Τα αποτελέσματα όπως τα περίμενα……………..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειν

Φίλε tonal βαρέθηκα να γράφω ότι η αποχή θα φοβήσει το κατεστημένο και ίσως να αναγκαστούν είτε να αλλάξουν ρότα είτε να μας αδειάσουν την γωνιά...

Νίκο, ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον οτι διαφωνούμε...

Οχι ως προς το επιθυμητό (την αλλαγή προς το καλύτερο και μεγαλύτερο όφελος των πολιτών) αλλά ώς προς τον τρόπο επιτευξής της ..

+1 :grinning-smiley-043

Δηλαδή η αντίσταση σήμερα βρίσκεται μεσω της στήριξης του πολικού συστήματος και του δικομματισμού;;;
Μου φαίνεται πολύ ενδιαφερον που καποιοι εχουν καταφέρει να πεισουν τον ψηφοφόρο ότι με την συμμετοχή του αντιστέκεται και αντιτάσσεται ( και μαλιστα με ρισκο) σε κατι ( ας μου πει καποιος σε τι )

Τι να πω εκτος από μπράβο…

Θα δυσκολευόμουν να υποστηρίξω πως η αποχή είναι μέσο αντίστασης αλλα από την άλλη οτι η συμμετοχή στην σαπίλα είναι αντίσταση, ε ουτε που θα τολμούσα να το σκεφτω.

Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Το θέμα μπάνιο ή ψήφος, που ειλικρινά στην αρχή το αντιμετώπισα ως κάτι μεταξύ αστείου και σοβαρού τελικά τείνει να πάρει διαστάσεις επικίνδυνης πολιτικής επιχειρηματολογίας.
Ποιανού σαθρού ανθρώπου το μυαλό κατέβασε την ιδέα που κατάφερε να την κάνει λατρεία(η ιδέα που έγινε λατρεία δηλαδή:flipout:). ότι ένας χιλιοπηδημένος λαός την Κυριακή των εκλογών, όπως και κάθε Κυριακή το πρώτο του μέλημα είναι πια παραλία θα επιλέξει για να κάνει μπλουμ, γεγονός το οποίο γίνεται και αυτοσκοπός επίσης.

Όσο πάμε βαδίζουμε σε μονοπάτια με όλο και πιο πολλά αγκάθια.

Και αυτοί που έκαναν σύνθημα το “χάσε ένα μπάνιο να χάσουν τον ύπνο τους,”τέτοιο μεγάλο όραμα έχουν για το επίπεδο των ψηφοφόρων τους?

Τα αποτελέσματα όπως τα περίμενα……………..

:grinning-smiley-043

Η πρότασή σου αγαπητέ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Ναι ... βεβαίως και υπάρχει εξήγηση... ΔΕΝ ΗΤΑΝ σα βρεγμένες γάτες, ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ !!!

Γιατι σε βάθος χρόνου τους συμφέρει (σκέψου το λίγο με γνώμωνα την κατάληψη της εξουσίας : αν κάνουμε οτι μας πείραξε η αποχή, τότε ίσως και να τους πείσουμε οτι είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντίδρασης, οπότε - συσπειρώνοντας τους δικούς μας ψηφοφόρους παίρνουμε ευκολότερα την εξουσία....)

Και μην πείς οτι δεν σκέφτονται με τέτοιο τρόπο, γιατί έχω πλείστα παραδείγματα κυβερνητικών στελεχών τα τελευταία 20 χρόνια που σκέφτονταν με ακόμα πιο πολυσύνθετο τρόπο και δαιδαλώδη τρόπο ! Μην τους περνάς για βλάκες, η μεγάλη πλειοψηφία απο δαύτους ΔΕΝ είναι ...

Φίλιππος

Last edited:

Αν δεν φτάσεις στον πάτο δεν πετάς ψηλά.....

30 χρόνια στο πάτο είμαστε με όσους ψηφίζουν.....

Δεν μου απαντήσατε, το κατώτερο ποσοστό που πρέπει να έχει ένα κομμά για να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ποιό είναι???

Με τον σημερινό Νομο γύρο στό 42% αν δεν κάνω λάθος.
Με τον νέο νόμο που θα γινουν επαναληπτικές εκλογές,αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στίς πρώτες εθνικές εκλογές,όπου το πρώτο Κόμμα θα πριμοδοτείται μέ 50 έδρες ως Χρυσό Μετάλλιο(:flipout::flipout:)ισως και μέ μικρότερο ποσοστό.

Το ΠΑΣΟΚ δεν συγκέντρωσε ποσοστό κοντά σε αυτό που χρειάζεται για αυτοδύναμη κυβέρνηση στις βουλευτικές. Η ΝΔ συνειδητοποιεί (;) πως το μήνυμα που της έστειλαν οι ψηφοφόροι της είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί που "χτύπαγε" 13~14% πήρε... πολύ λιγότερο.
Οι οικολόγοι ίσως είχαν υψηλότερες προσδοκίες.
Ο μεγάλος κερδισμένος είναι το ΛΑΟΣ.

Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Και τελος …
Εγώ δεν διάβασα απο κάποιον να είναι επικριτικός στην αποχή αυτή καθαυτή αλλά στη νοοτροπία του οτι είναι τρόπος διαμαρτυρίας.
Όσο για τα άλλα , και όσον αφορά εμένα εχουμε και λέμε :
1) Ναι ,γιατί εγώ επέλεξα αυτό που θεωρούσα σωστό τη δεδωμένη στιγμή.
2) Ναι , γιατί βοήθησα να δουλέψει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ την οποία απολαμβάνουμε .
3) Σαν αναγκαίο κακό για την εύρυθμη λειτουργία ενός κράτους , Αλλά με οποιονδήποτε συνδυασμό δυο κομμάτων και όχι απαραιτήτως με τον σημερινό
4) ΠΑΝΤΑ .
5 ) ΟΧΙ δεν είμαι μικρό παιδί να μου "κλέψουν" το γλειφιτζούρι.

ΕΣΥ για πες μας ;;;;;;
ποιά η διαφορά που έκανες στην κοινωνία , ποιο καλό έκανες στη χώρα σου , τι πρεσβεύει και πως περιμένεις οτι θα υλοποιηθή ;;;;;