Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Αυτα ελεγες και οταν συζητουσαμε περι αυτου του "δημοκρατικου" (με ή χωρις εισαγωγικα) δικαιωματος? :chinscratch:

φυσικά. έχω παιδί που πέρυσι τέλειωσε το Λύκειο και ξέρω από πρωτο χέρι.
το Λυκειο Χολαργού είναι το πρώτο που μπαίνει στις καταλήψεις και το τελευταίο που βγαίνει. 2 μήνες κατά μέσο όρο κάθε χρονιά πάνε στο βρόντο.
και η κατάσταση συνεχίζεται στα Α.Ε.Ι.

Mιλάμε για το θέμα Καταλήψεις Σχολειων,Πανεπιστημίων ή την Απεργία τών Δασκάλων??
Μιας και έχουν συζητηθεί και τά τρια θεματα στο φόρουμ..
Και μιάς και μερικές ερωτήσεις γενικές αποκτούν ,ως ειπείν,ανακριτικό χαρακτήρα καλό θάταν να διευκρινίζονται,γιατί είναι τρία διαφορετικά θέματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Αυτα ελεγες QUOTE]

...και το θέμα μας δεν είναι αν εγώ λέω τα ίδια που έλεγα κάποτε, αν μ εννοείς...
εκτός και αν δεν συζητάμε αλλά θέλουμε να τη βγούμε ο ένας στον άλλο.
Εγώ Δεν θέλω.

Αλλά εδώ έχει αποδειχθεί ότι όλοι -όλοι ανεξαιρέτως- οι υπουργοί Παιδείας τα τελευταία 30 χρόνια τουλάχιστον, έστελναν και στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά. γιατί να φτιάξουν τα Δημόσια;

υπάρχουν λοιπόν βήματα να γίνουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Αυτα ελεγες QUOTE]

...και το θέμα μας δεν είναι αν εγώ λέω τα ίδια που έλεγα κάποτε, αν μ εννοείς...
εκτός και αν δεν συζητάμε αλλά θέλουμε να τη βγούμε ο ένας στον άλλο.
Εγώ Δεν θέλω.

Oχι ρε Κωστα, απλα δε θυμομουν τι ελεγες για τις καταλληψεις. Για τις απεργιες νομιζω πως θυμαμαι.

Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Αλλά εδώ έχει αποδειχθεί ότι όλοι -όλοι ανεξαιρέτως- οι υπουργοί Παιδείας έστελναν και στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά. γιατί να φτιάξουν τα Δημόσια;

υπάρχουν λοιπόν βήματα να γίνουν.

Μά φυσικά γιατί οι λάτρεις τής Ιδιωτικής Παιδείας ειναι αρκετοί.
Σιγά μήν νοιαστούν γιά τούς Πληβείους.
Οι Πατρίκιοι νάναι καλά ή και αυτοί που εντάσσουν τούς εαυτούς τους στούς Πατρικείους.
Οσο για το Θέμα Παραπαιδεία-Φροντιστήρια και Σχολείο,όπως και το θέμα τής αποδέσμευσης τών Εισαγωγικών απο το Λύκειο ουδείς το αγγίζει σοβαρά.Κάνει τζίζ γενικώς

Προσπάθησα να πώ,ότι και το τι θα ψηφίσεις ή όχι,είναι έκφραση της γενικότερης στάσης ζωής.

Η απάθεια δεν είναι κατάσταση με αιφνίδιες αναλαμπές στην περίοδο των εκλογών.Οι "εαυτούληδες" που φιλάνε κατουρημένες ποδιές,για να κάνουν την δουλιά τους,ίδιοι θάναι και μπροστά στην κάλπη.Ο αποκοιμισμένος κι απαίδευτος,που κοιμάται και ξυπνάει μπροστά στην τηλεόραση -μέσα απ' αυτή ζεί,είτε θα ψηφίσει τον ομορφότερο είτε θα κάτσει να δεί τους λουόμενους...απέχοντας.Ο φοβισμένος,που τρέμει και μόνο στην ιδέα ν' αντισταθεί σ' οτιδήποτε τον μειώνει,θα φοβηθεί μην δημιουργηθεί αναρχία άν ψηφίσει κάτι άλλο κοκ

Με δυό λόγια,δεν υπάρχει δημοκρατία,ούτε θα υπάρξει,επειδή μόνο γίνονται εκλογές ή μέσω μόνον των εκλογών.Κατά συνέπεια,είναι ουτοπία ή αναμονή αλλαγών,μόνο εξαιτίας της συμμετοχής ή όχι στις εκλογές.

Η ποιότητα της δημοκρατίας και τα ατομικά δημοκρατικά δικαιώματα,είναι υπόθεση της κάθε ημέρας-οπουδήποτε.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

ουδείς το αγγίζει σοβαρά.Κάνει τζίζ γενικώς

εκεί ακριβώς είναι το θέμα Σπύρο.
δεν έχουν κότσια για τομές. Στην Παιδεία, στην Υγεία, στο χωρισμό Κράτους - Εκκλησίας. Το ότι δεν υπάρχουν Σήμερα δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν για πάντα. Προσωπικά θα τα χειροκροτούσα από όποιοδήποτε πολιτικό χώρο και αν εκπορεύονταν.

Last edited:
εγώ ήμουν πάντα υπερ της Δημόσιας εκπαίδευσης. Θέμα ιδεολογικό: 'στην ουρά όπως όλος ο κόσμος!".
με βάση την εμπειρία από τους δύο γυιούς μου, συχνά αναρωτιέμαι μήπως έκανα λάθος...
μη μου πείτε πως δεν μπορούν ούτε αυτό να οργανώσουν.
διαλύθηκε τη δεκαετία του '80 και συνεχίσθηκε η διάλυση μετά.
Αλλά φτιάχνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

δεν έχουν κότσια για τομές. Στην Παιδεία, στην Υγεία, στο χωρισμό Κράτους - Εκκλησίας. Προσωπικά θα τα χειροκροτούσα από όποιοδήποτε πολιτικό χώρο και αν εκπορεύονταν.

"Τομες". Πολυ γενικη εννοια. Περιλαμβανει τα παντα. Εκει ειναι που θα υπαρξουν 10εκ γνωμες. Μια για καθε Ελληνα. Μην ξεχνας πως η γαγγραινα της παραπαιδειας τρεφει (και απο την αλλη γδυνει) παρα πολυ κοσμο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

εκεί ακριβώς είναι το θέμα Σπύρο.
δεν έχουν κότσια για τομές. Στην Παιδεία, στην Υγεία, στο χωρισμό Κράτους - Εκκλησίας. Προσωπικά θα τα χειροκροτούσα από όποιοδήποτε πολιτικό χώβρο και να εκπορεύονταν.

Επομένως μιλάμε ,ανεξαρτήτως προσωπικών πεποιθήσεων γι´αυτό που θα ονομάζαμε Αστικό Εκσυγχρονισμό τής Χώρας ο οποίος δέν έγινε ποτέ απο την εποχή τής Δολοφονίας τού Καποδίστρια.
Κράτος που ακόμα στηρίζεται στο Μπαξίσι τής Τουρκοκρατίας,στίς πλάγιες σχεσεις και στήν σχέση Βουλευτή-Ραγιά.
Οχι μόνον δεν αντιγραψαμε τά καλά της ευρώπης,αλλά δυστυχώς και οι περισσότεροι αυτοονομαζόμενοι ως φιλοευρωπαϊστές περισσότερο μιμούνται παρά κατεβάζουν ιδέες.
Ακομα και στην Αντιγραφή ενός Μοντέλου είναι οι περισσότεροι ανεπαρκείς.

Μόνον πού μάλλον έχουμε αργήσει,γιατί το πολιτικό σκηνικό πλέον είναι ετοιμόρροπο.Και δέν ξέρεις πρός τά πού θα γείρει.

Re: Απάντηση: Re: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Προσωπικά θα τα χειροκροτούσα από όποιοδήποτε πολιτικό χώρο και αν εκπορεύονταν.

Eσύ, εγώ, και πολύ άλλοι. Μην ξεχνάς όμως τους επαγγελματίες αντιρρησίες... που είναι κράτος εν κράτει... Και πρώτα θα οργανώσουν συλλαλητήριο με προκηρύξεις, sms και λοιπά κόλπα και μετά θα κάτσουν (ίσως) να διαβάσουν τι ψηφίζεται.

Να πω και κατι γενικο, το οποιο το πιστευω ακραδαντα. Αν πριν απο καθε μια διεκδικηση μας αυτην την εποχη, προβαλαμε και μια πολυ μικροτερη, εστω, παραχωρηση, τοτε θα γινοντουσαν ολα καλυτερα. Ενα παραδειγμα που δεν το εχω επεξεργαστει και ισως να ειναι λανθασμενο, αλλα δειχνει την κατευθυνση. Πχ λοιπον, αν εβαζαν διδακτρα στα δημοσια σχολεια (απο 0 εως 200 ας πουμε, αναλογα με το εισοδημα) και παραλληλα εδιναν αυξηση 500 στους δασκαλους και παραλληλα τους εβαζαν να δουλεψουν και σε ενισχυτικη διδασκαλια και παραλληλα αποδεσμευαν το λυκειο απο την εισαγωγη στα πανεπιστημια, τι θα γινονταν στο τελος? Ειναι βεβαιο πως θα ηταν χειροτερα τα πραγματα?

ένα οργανωμένο Αστικό κράτος δεν θα με χάλαγε.
φίλη μου στη Γερμανία μου λέει πως δεν ξέρουν τι είναι φροντιστήριο, η κόρη της (Λύκειο) γυρίζει σπίτι στις 17.00 έτοιμη από κάθε άποψη και με την υπόλοιπη μέρα δική της.
κάντε τις συγκρίσεις...

εδώ πλήρωνα φορους τόσα χρόνια και αντι να μου φτιάξουν δρόμους, αυτοί έδωσαν το έργο στους εκδότες-εργολάβους: τώρα πληρώνω και φόρους και διόδια στους εργολάβους. για ένα έργο που το έχω χρυσοπληρώσει 10 φορές, όχι μία.

Αν ρωτούσε κανείς μιαν ελληνική οικογένεια τι θα προτιμούσε περισσότερο...
Να δίνει ανάλογα με το εισόδημά της μιάν εισφορά τον χρόνο(έστω 500 ευρώ ετησίως) στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο για βελτίωσή του και γιά να σπουδάζουν τά παιδιά της στην Ελλάδα ή να δίνει 15000 ευρώ ετησίως γιά να σπουδάζουν στην Βουλγαρία ή στην Ρουμανία προσωπικά δεν ειμαι βέβαιος τι θα προτιμούσε.
Για τά 500 ευρώ θα ξεσήκωνε τον Κόσμο ενώ για τά 15 χιλιάρικα σε Πανεπιστήμια αμφιβόλου αξίας θα τάδινε ευχαρίστως.
Υ.Γ.
Η παραπάνω πρόταση δεν ειναι δική μου..Ειχε προταθεί παλιότερα απο πανεπιστημιακούς διαφόρων Χώρων και ξεσηκωσε τρομερές αντιδράσεις.

φίλη μου στη Γερμανία μου λέει πως δεν ξέρουν τι είναι φροντιστήριο, η κόρη της (Λύκειο) γυρίζει σπίτι στις 17.00 έτοιμη από κάθε άποψη και με την υπόλοιπη μέρα δική της.
κάντε τις συγκρίσεις...

Και εδώ εργάζονται οι δυο γονείς και ταυτόχρονα τρέχουν το παιδί απο τά 6 του σε πάμπολλες δραστηριότητες μετά το Σχολειό.
Τα παιδιά έχουν καταντήσει νάναι τά πιό σκληρά αλλά και ανούσια εργαζόμενα πλάσματα τής Χώρας.
Λογικό στά 16 νάχουν σκάσει ήδη και να γερνάνε πρίν τήν ώρα τους.

Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Πχ λοιπον, αν εβαζαν διδακτρα στα δημοσια σχολεια (απο 0 εως 200 ας πουμε, αναλογα με το εισοδημα) και παραλληλα εδιναν αυξηση 500 στους δασκαλους και παραλληλα τους εβαζαν να δουλεψουν και σε ενισχυτικη διδασκαλια και παραλληλα αποδεσμευαν το λυκειο απο την εισαγωγη στα πανεπιστημια, τι θα γινονταν στο τελος? Ειναι βεβαιο πως θα ηταν χειροτερα τα πραγματα?

Σου απαντάω με τα τωρινά πολιτικά δεδομένα:

Με το που άρχιζε να συζητιέται αυτή η ρύθμιση θα άρχιζαν σιγά σιγά οι τοίχοι των πανεπιστημίων να γεμίζουν με αφίσες πως "Έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα"... Σιγά σιγά θα ξεκινούσε η πρώτη κατάληψη. Το φαινόμενο αργά ή γρήγορα, δημοκρατικά ή μη θα εξαπλωνόταν σε όλα τα πανεπιστήμια. Μετά από ένα μήνα κατάληψη στα πανεπιστήμια θα άρχιζαν τα "συντονιστικά" (αλήθεια ποιος τα εκλέγει αυτά? :flipout::flipout::flipout:) να μοιράζουν προκηρύξεις και sms στους μαθητές, εντός ή εκτός σχολείων.. Κάθε Πέμπτη θα είχαμε Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα συμμετείχαν ο Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ (ως αριστερό κόμμα, τρομάρα μας...), παραδίπλα μια αντίστοιχη πορεία του ΚΚΕ.

Οι θέσεις των κομμάτων θα ήταν οι εξής:

ΠΑΣΟΚ: Να γίνουν εκλογές
Σύριζα: Όχι σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Να γίνει μια τομή (καμία πρόταση φυσικά)
ΚΚΕ: Ενιαία Δημόσια Δωδεκάχρονη Δωρεάν Παιδεία
ΛΑΟΣ: (Καληνύχτα)

Φυσικά, τα παραπάνω κόμματα, όπως και η ΟΛΜΕ θα αποχωρούσαν από το διάλογο για την παιδεία, τις συζητήσεις στη βουλή, και τις ψηφοφορίες γιατί μην ξεχνάμε ότι βρίσκονται εκεί όχι για τον πολίτη, αλλά για το να τσιμπήσουν ότι χάσει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Τέλος, μετά από ένα 2μηνο χάος, χαμένα μαθήματα, σπάσιμο νεύρων, θα πλησίαζαν διακοπές οπότε θα ξεφούσκωνε η όλη φάση από μαθητές-φοιτητές, και η κυβέρνηση είτε θα το περνούσε για να μην εφαρμοστεί ποτέ, είτε θα το εφάρμοζε κανονικά.

κάντε τις συγκρίσεις...

Γιατι που αλλου ξερουν τι σημαινει φροντηστηριο με την εννοια που εμεις του εχουμε δωσει? Χαλαρα ακους 25-50 την ωρα, στον Πειραια, οχι στην Εκαλη. Το θεωρω απαραδεκτο και μαλλον αυτη τη δουλεια επρεπε να κανω. Μηδεν επενδυση, μηδεν εφορια, μηδεν ΙΚΑ, μηδεν αγχος....

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Eυρωεκλογες,ειναι υποχρεωτικες?θα ψηφισετε

Σου απαντάω με τα τωρινά πολιτικά δεδομένα:

Με το που άρχιζε να συζητιέται αυτή η ρύθμιση θα άρχιζαν σιγά σιγά οι τοίχοι των πανεπιστημίων να γεμίζουν με αφίσες πως "Έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα"... Σιγά σιγά θα ξεκινούσε η πρώτη κατάληψη. Το φαινόμενο αργά ή γρήγορα, δημοκρατικά ή μη θα εξαπλωνόταν σε όλα τα πανεπιστήμια. Μετά από ένα μήνα κατάληψη στα πανεπιστήμια θα άρχιζαν τα "συντονιστικά" (αλήθεια ποιος τα εκλέγει αυτά? :flipout::flipout::flipout:) να μοιράζουν προκηρύξεις και sms στους μαθητές, εντός ή εκτός σχολείων.. Κάθε Πέμπτη θα είχαμε Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα συμμετείχαν ο Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ (ως αριστερό κόμμα, τρομάρα μας...), παραδίπλα μια αντίστοιχη πορεία του ΚΚΕ.

Οι θέσεις των κομμάτων θα ήταν οι εξής:

ΠΑΣΟΚ: Να γίνουν εκλογές
Σύριζα: Όχι σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Να γίνει μια τομή (καμία πρόταση φυσικά)
ΚΚΕ: Ενιαία Δημόσια Δωδεκάχρονη Δωρεάν Παιδεία
ΛΑΟΣ: (Καληνύχτα)

Φυσικά, τα παραπάνω κόμματα, όπως και η ΟΛΜΕ θα αποχωρούσαν από το διάλογο για την παιδεία, τις συζητήσεις στη βουλή, και τις ψηφοφορίες γιατί μην ξεχνάμε ότι βρίσκονται εκεί όχι για τον πολίτη, αλλά για το να τσιμπήσουν ότι χάσει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Τέλος, μετά από ένα 2μηνο χάος, χαμένα μαθήματα, σπάσιμο νεύρων, θα πλησίαζαν διακοπές οπότε θα ξεφούσκωνε η όλη φάση από μαθητές-φοιτητές, και η κυβέρνηση είτε θα το περνούσε για να μην εφαρμοστεί ποτέ, είτε θα το εφάρμοζε κανονικά.

Σωστα. Γι'αυτο εχω γραψει εδω μεσα ισως και 500 φορες πως εχουμε ακριβως αυτο που αξιζουμε, σε ολα τα θεματα.