Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ωχ απειλή ειναι αυτό ε;
πάω να κρυφτώ στις αίθουσες του φεστιβάλ...
αλλα και εκεί θα καραδοκεί ο ακατανόμαστος με ειδική ομάδα sci fi.

πάντως ο Νεοζηλανδός στο dark tourist δεν μπορεί να εκμαιεύσει πράγματα..
να χειριστεί ιδιαίτερα δύσκολους ανθρώπους χωρίς να τον καταλάβουν ή να τους φέρει σε δύσκολη θέση..
στο επεισόδιο USA, παει σε εναν φίλο του Manson που κληρονήσε την περιουσία του Manson και ενω ο Νεοζηλανδός εχει καταλάβει ποσο σημαντική θεωρεί την φιλία του με τυπά με τον Manson, του κάνει την ερώτηση "θεωρείς οτι ο κόσμος πρεπει να θυμάμαι τον Manson, αν αντισταθμίζεις τα καλά και τα κακά που έκανε;"

Με λιγα λόγια δεν εχει το ταλέντο και την οξυδέρκεια ενος Herzog, ή του Ulrich Seidl.

EPIC FAIL!
:p

τα λες πολυ σωστα για τον χαζοχαρουμενο Ζηλανδο
ειδα λιγο στην αρχη με την ατραξιον του εσκομπαρ λιγος
και μετα αυτα μου συνιστας να το δω ?

Θεσσαλονικη = μη φοβασαι κινησου ησυχα η πολη ειναι μεγαλη .....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

τα λες πολυ σωστα για τον χαζοχαρουμενο Ζηλανδο
ειδα λιγο στην αρχη με την ατραξιον του εσκομπαρ λιγος
και μετα αυτα μου συνιστας να το δω ?

Θεσσαλονικη = μη φοβασαι κινησου ησυχα η πολη ειναι μεγαλη .....
Το ένα είναι αριστουργήμα και το άλλο επηρέασε όλη την νουβελ βαγκ.

Ο ένας θεωρείται ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης της Αφρικής, ο άλλος ενα είδος από μόνος του, εθνογραφος όπου έμπλεκε το ντοκιμαντέρ με την μυθοπλασία με μοναδικό τρόπο.

Να στο πω και έτσι.. Παρά πολλά βιβλία και αξιόλογοι μελετητές έχουν ασχοληθεί με το έργο τους. Ειδικά με τον Jean Rouch λόγο Γαλλικής καταγωγής και είναι αναγνωρισμενοι για την συνεισφορά τους στην τέχνη του κινηματογράφου.

Ριξε μια ματιά σε αυτό που έχει και άλλους που αγαπάς.

http://www.biblionet.gr/book/123597/Συλλογικό_έργο/Με_το_βλέμμα_του_σκηνοθέτη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ο Wenders είναι το Summer in the City, η Αλίκη στις πόλεις, το πέρασμα του χρόνου και η κατάσταση των πραγμάτων. Λίγα πράγματα από κει και πέρα. Επίσης δεν είναι αυτόφωτος. Ο Wenders είναι οι αναφορές του. H Highsmith, o John Ford, οι Kinks . Περιέργως ο Όζου, τον οποίο δηλώνει ότι θαυμάζει απεριόριστα,δεν έχει "περάσει" στο έργο του.

Ο Herzog δεν μου έχει "μιλήσει" τόσο πολύ παρότι έχω δει σχεδόν το σύνολο του έργου του ως τα πράσινα μυρμήγκια. Μου αρέσουν όμως οι Popol Vu ειδικά στο (μέτριο αν θαυμάζεις τον Μουρνάου) Nosferatu

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ο Wenders είναι το Summer in the City, η Αλίκη στις πόλεις, το πέρασμα του χρόνου και η κατάσταση των πραγμάτων.και τα φτερα Λίγα πράγματα από κει και πέρα. Επίσης δεν είναι αυτόφωτος. Ο Wenders είναι οι αναφορές του. H Highsmith, o John Ford, οι Kinks . Περιέργως ο Όζου, τον οποίο δηλώνει ότι θαυμάζει απεριόριστα,δεν έχει "περάσει" στο έργο του.

Ο Herzog δεν μου έχει "μιλήσει" τόσο πολύ παρότι έχω δει σχεδόν το σύνολο του έργου του ως τα πράσινα μυρμήγκια. Μου αρέσουν όμως οι Popol Vu ειδικά στο (μέτριο αν θαυμάζεις τον Μουρνάου) Nosferatu

Σωστος
Τακη να μας ξαναρθεις

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Στέλιο δεν έχω φύγει ποτέ απλά δεν γράφω πολύ (σόρυ) Στα δικά μας τώρα. Όχι τα φτερά όπως και τα άλλα δυο τρία που έχει κάνει με τον Χάντκε (τερματοφύλακας, κόκκινο γράμμα). Πολυλογία, "λογοτεχνίλα"
Όπως είπε σοφά ο Λυμπερόπουλος μόνο οι σκηνές με τον Κέιβ και κάποια κεντήματα του Γιούργκεν Κνίπερ. Και η Σολβέιγκ μεγάλο λάθος

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

πόσο δύσκολο ηταν να βάλουν και διάρκεια καθώς και το όνομα του σκηνοθέτη κάτω απο τον τίτλο της ταινίας..
http://www.filmfestival.gr/el/programma/screening-schedule

και ενα youtube playlist με όλα τα trailer (όσες ταινίες έχουν) του φεστιβάλ

το app βοηθούσε όσο υπήρχε, αλλα λογικά και φέτος δεν θα υπάρχει.
τους λόγους μπορείτε να τους φανταστείτε..

πόσο δύσκολο ηταν να βάλουν και διάρκεια καθώς και το όνομα του σκηνοθέτη κάτω απο τον τίτλο της ταινίας..

βλέπεις εσύ ποτέ το όνομα του τεχνίτη στα έπιπλα που πουλάει το ΙΚΕΑ;
δεν υπάρχει τεχνίτης πια γιατί τα έπιπλα παράγονται μαζικά.
και η ...αγορά έχει τους δικούς της κανόνες.
και νοιάζεται μόνο για την κατανάλωση.
εδώ μας τέλειωσαν οι λογοτέχνες, οι σκηνοθέτες θα μας μαράνουν;
σ αυτούς τους θλιβερούς καιρούς που η Τέχνη θεωρείται κι αυτή εμπόρευμα πρωτίστως, τι ακριβώς είναι αυτό που σε παραξενεύει;

βλέπεις εσύ ποτέ το όνομα του τεχνίτη στα έπιπλα που πουλάει το ΙΚΕΑ;
δεν υπάρχει τεχνίτης πια γιατί τα έπιπλα παράγονται μαζικά.
και η ...αγορά έχει τους δικούς της κανόνες.
και νοιάζεται μόνο για την κατανάλωση.
εδώ μας τέλειωσαν οι λογοτέχνες, οι σκηνοθέτες θα μας μαράνουν;
σ αυτούς τους θλιβερούς καιρούς που η Τέχνη θεωρείται κι αυτή εμπόρευμα πρωτίστως, τι ακριβώς είναι αυτό που σε παραξενεύει;
Τεχνικό είναι το ζήτημα βρε.
Να φανταστείς στο κανονικό πρόγραμμα εκτός φεστιβαλ δεν αναφέρει την μέρα πχ 29 Οκτωβρίου και ψάχνεις ποια μέρα ειναι η ταινία που θέλεις να δεις..

Screen-Shot-2018-10-31-at-16-59-33.png

Οι περισσότεροι είναι νέοι άγνωστοι σκηνοθέτες αλλά βολεύει να έχει το όνομα τους, την χώρα καθώς και την διάρκεια της, αφού έχει αρκετό ελεύθερο χώρο κάτω από τον τίτλο της ταινίας.

Screen-Shot-2018-10-31-at-16-56-44.png

Αναφερόμαι στην αρχική σελίδα του προγράμματος, όχι στην σελίδα τις καθε ταινίας που τα έχει όλα αυτά

Προφανώς το theme που διάλεξαν για το site θέλει λιγο πείραγμα για να γίνουν τα παραπάνω και δεν ασχολείται/ενδιαφέρεται κανείς.

ΥΓ εχει το όνομα του σχεδιαστή στο IKEA απο όσο θυμάμαι.

Τεχνικό είναι το ζήτημα βρε.
Να φανταστείς στο κανονικό πρόγραμμα εκτός φεστιβαλ δεν αναφέρει την μέρα πχ 29 Οκτωβρίου και ψάχνεις ποια μέρα ειναι η ταινία που θέλεις να δεις..

Screen-Shot-2018-10-31-at-16-59-33.png

Οι περισσότεροι είναι νέοι άγνωστοι σκηνοθέτες αλλά βολεύει να έχει το όνομα τους, την χώρα καθώς και την διάρκεια της, αφού έχει αρκετό ελεύθερο χώρο κάτω από τον τίτλο της ταινίας.

Screen-Shot-2018-10-31-at-16-56-44.png

Δεν ...βολεύει απλώς: Επιβάλεται!.
Παίζουν και τον Οικτο του Τορνέ; Είναι το μόνο του που δεν έχω δεί :icon15:
Αλλά σαν την "Καρκαλού"...δύσκολο να είναι.

Βέβαια: το όνομα του σχεδιαστή. Οχι του τεχνίτη, αφού τα έπιπλα παράγονται πια μαζικά

https://avclub.gr/forum/showthread.php/149708-Con-usura

Δεν ...βολεύει απλώς: Επιβάλεται!.
Παίζουν και τον Οικτο του Τορνέ; Είναι το μόνο του που δεν έχω δεί :icon15:
Αλλά σαν την "Καρκαλού"...δύσκολο να είναι.

Βέβαια: το όνομα του σχεδιαστή. Οχι του τεχνίτη, αφού τα έπιπλα παράγονται πια μαζικά

https://avclub.gr/forum/showthread.php/149708-Con-usura

Οχι προς τιμήν του (οπως και των Τζον Κασσαβέτης, Τόνια Μαρκετάτακη, Φρίντα Λιάππα) έχουν ονομάσει την αίθουσα με το όνομα του.

Οι βασικές αίθουσες του φεστιβαλ ειναι έξι,
οι 4 που αναφέρω παραπάνω, η κεντρική του "Ολυμπιον" και η μικρή, "Παύλος Ζάννας".

εδω έχει και μια παρουσίαση

Η ταινία "οικτος" ειναι του Μπάμπη Μακρίδη.

http://www2.filmfestival.gr/el/cinemas-gr/program

Last edited:
Οχι προς τιμήν του (οπως και των Τζον Κασσαβέτης, Τόνια Μαρκετάτακη, Φρίντα Λιάππα) έχουν ονομάσει την αίθουσα με το όνομα του.

Οι βασικές αίθουσες του φεστιβαλ ειναι έξι,
οι 4 που αναφέρω παραπάνω, η κεντρική του "Ολυμπιον" και η μικρή, "Παύλος Ζάννας".

εδω έχει και μια παρουσίαση

Η ταινία "οικτος" ειναι του Μπάμπη Μακρίδη.

http://www2.filmfestival.gr/el/cinemas-gr/program

Ευχαριστώ.
Δεν τα ήξερα αυτά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Στέλιο δεν έχω φύγει ποτέ απλά δεν γράφω πολύ (σόρυ) Στα δικά μας τώρα. Όχι τα φτερά όπως και τα άλλα δυο τρία που έχει κάνει με τον Χάντκε (τερματοφύλακας, κόκκινο γράμμα). Πολυλογία, "λογοτεχνίλα"
Όπως είπε σοφά ο Λυμπερόπουλος μόνο οι σκηνές με τον Κέιβ και κάποια κεντήματα του Γιούργκεν Κνίπερ. Και η Σολβέιγκ μεγάλο λάθος

H λέξη κλειδί που χαρακτηρίζει όχι μόνο τον Wenders αλλά και τους υπόλοπους Γερμανούς σκηνοθέτες της εποχής κατά τη γνώμη μου (π.χ. Πέτρα Φον Καντ κλπ. κλπ.).

Και όμως... αν και έχουν πολύ διάλογο τα πίκρα δάκρυα της πέτρας, ο Γερμανός εκφράζεται με την επιλογή του πλάνου, την γωνία και απόσταση λήψης, το κενό χώρο, το ντεκορ πίσω και των διαφόρων αντικειμένων,.. και φυσικά με τις συνθέσεις και τα χρώματα.

2b6a283b35f8f58f27cb4cdf02b9ad06.jpg
6518838025305a13676f744b2e623714.jpg
5fda69e4d46158c3630ed9337dd6c7be.jpg

Βέβαια το μεγάλο αριστουργημα 10/10 είναι το
Ali: Fear Eats the Soul
https://www.imdb.com/title/tt0071141/

Και από κοντά 9/10
Fox and His Friends
https://www.imdb.com/title/tt0072976/

Μπορεί να εγείρω φωνές διαμαρτυρίας με αυτό που θα γράψω αλλά ούτε και ο Φασμπίντερ μου άρεσε ιδιαίτερα.

Last edited:
Γιατί θα πρέπει να συμφωνούμε πάντα;

Εξάλλου ο Fassbinder θεωρείται βαρύς και "δύσκολος" για τα θέματα που καταπιάνοταν. Αν και νομίζω δεν τα επιλέγεις, αλλά αυτά επιλέγουν εσένα. Σύμφωνα με τα βιώματα και τις εικόνες που έχει έρθει αντιμέτωπος κάποιος.

Εδώ έχουμε φίλο που δεν του αρέσουν οι "εύκολοι" και "ευχάριστη" Κοέν.

Γιατί θα πρέπει να συμφωνούμε πάντα;

Εξάλλου ο Fassbinder θεωρείται βαρύς και "δύσκολος" για τα θέματα που καταπιάνοταν. Αν και νομίζω δεν τα επιλέγεις, αλλά αυτά επιλέγουν εσένα. Σύμφωνα με τα βιώματα και τις εικόνες που έχει έρθει αντιμέτωπος κάποιος.

Εδώ έχουμε φίλο που δεν του αρέσουν οι "εύκολοι" και "ευχάριστη" Κοέν.

Δεν είναι θέμα "βαρύτητας" ή "ελαφρότητας" πάντως ούτε θεματολογίας των ταινιών του.