Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Cica έμενα με ενθουσίασε, μόλις το τελείωσα. Είχε 2-3 στιγμές που γέλασα κιόλας. Μια στην αρχή που ο σεφ έβγαλε μαχαίρι στον μετρ και μετά καθάρισε η πρωταγωνίστρια και τον έβαλε στην θέση του, μια μετά που στο κλείσιμο του μαγαζιού και μετά απο το σκηνικό με το μαχαίρι, όλοι πίνουν ένα τελευταίο ποτό στην υγειά του μαγαζιού που θα έκλεινε την επόμενη και ο σεφ κρατούσε πορτοκαλάδα και εκεί που έσκασε στο πάτωμα σαν πτώμα ο σύζυγος.

Η μουσική ταίριαζε απίστευτα με την ταινία. Επίσης συγκινήθηκα σε κάποιες στιγμές αλλά πάνω απ όλα....τι γυναίκα .....με Γ κεφαλαίο, ατσάλινη και αξιόπιστη, σχεδόν ερωτεύτηκα και ας ήταν πάγος. Μου θύμισε την γιαγιά μου....made in USSR... που η ζωή της πετούσε σκ@τα και αυτή τα έκανε λουλούδια χωρίς πολλά πολλά λόγια. Η δε σχέση των Φινλανδων με το αλκοόλ είναι σχεδόν έτσι όπως το δείχνει στην ταινία χωρίς καμιά υπερβολή, αρκετά παραπάνω κατανάλωση και από Ρωσο χωριάτη.

Ψήθηκα τώρα να δω κι άλλες του ίδιου σκηνοθέτη μήπως βρω και άλλο καλό έργο......αν ξέρει κάποιος κι άλλες καλές ας μας πει γιατί από ότι βλεπω είναι αρκετές.

Σε Ευχαριστώ!

Ξεκίνα απο τις πιο παλιές του στα εκεί 90'ς.Αν σ'αρέσουν μιλάμε και για άλλες.

Υ.Γ.Αν σε πάρει χαμπάρι ο Στέλιος θα σου πει....όλες...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Το'χω στα προσεχώς.Έχω διαβάσει διθυράμβους...
Το έχω για αύριο

Σήμερα σόουλ πιξαρ !

Στάλθηκε από το KB2000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Cica έμενα με ενθουσίασε, μόλις το τελείωσα. Είχε 2-3 στιγμές που γέλασα κιόλας. Μια στην αρχή που ο σεφ έβγαλε μαχαίρι στον μετρ και μετά καθάρισε η πρωταγωνίστρια και τον έβαλε στην θέση του, μια μετά που στο κλείσιμο του μαγαζιού και μετά απο το σκηνικό με το μαχαίρι, όλοι πίνουν ένα τελευταίο ποτό στην υγειά του μαγαζιού που θα έκλεινε την επόμενη και ο σεφ κρατούσε πορτοκαλάδα και εκεί που έσκασε στο πάτωμα σαν πτώμα ο σύζυγος.

Η μουσική ταίριαζε απίστευτα με την ταινία. Επίσης συγκινήθηκα σε κάποιες στιγμές αλλά πάνω απ όλα....τι γυναίκα .....με Γ κεφαλαίο, ατσάλινη και αξιόπιστη, σχεδόν ερωτεύτηκα και ας ήταν πάγος. Μου θύμισε την γιαγιά μου....made in USSR... που η ζωή της πετούσε σκ@τα και αυτή τα έκανε λουλούδια χωρίς πολλά πολλά λόγια. Η δε σχέση των Φινλανδων με το αλκοόλ είναι σχεδόν έτσι όπως το δείχνει στην ταινία χωρίς καμιά υπερβολή, αρκετά παραπάνω κατανάλωση και από Ρωσο χωριάτη.

Ψήθηκα τώρα να δω κι άλλες του ίδιου σκηνοθέτη μήπως βρω και άλλο καλό έργο......αν ξέρει κάποιος κι άλλες καλές ας μας πει γιατί από ότι βλεπω είναι αρκετές.

Σε Ευχαριστώ!
Βρε νεανία... Έγραψες την τελευταία παράγραφο σε ένα φόρουμ που ενδημεί ο Στέλιος Παπα ? :--))

Το έχω για αύριο

Σήμερα σόουλ πιξαρ !

Kι αυτό δεν το χάνω για προφανείς λόγους...

Είναι γενικά γ@ματος ο Μαντς

Ο τύπος είναι από τους αγαπημένους μου και όχι μόνο λόγο φάτσας.Ευρύτατη γκάμα που λόγω φυζίκ δεν του το'χεις.

Ναι, οποίος δεν έχει δει το hunt να το κάνει πάραυτα !

Περναγε για δραμματικη κομμωδια (στα χαρτια)...Το μακρυα πετουν τα συννεφα

Κοινωνικο στυλ τυπου Βρετανκου (Loach) ; Oχι ειναι διαφορετικο. Υπαρχει μια καθαρη αλλα ψυχρη ακαλαισθησια, διαφορετικο απο την βρωμικη μιζερια της μεταβιομηχανικης Μεγαλης Βρετανιας. Εκει λες μα τι κρατος ειναι αυτο ; Τιποτε δεν γινεται, ελαχιστη κινηση, παλια κτιρια, καταθλιπτικες εκφρασεις, παρωχημενο ντεκορ, σκηνες θετρικες...

Ολα μουντα μονοχνωτα βαρετα ψυχρα και αργα...με περιεργα χρωματα τον περιγυρο.

Αλλα αμα καποιος καταφερει και ξεπερασει την ανοια και την θλιψη του φιλμ, και το δει μεχρι τελους ισως καπως καπου να τον ανταμειψει.

bre Σικαντελικ ο Ακι ειναι αδελφος τι ειναι αυτα που γραφεις

ο Ακι παιρνει χαμενες ψυχες και τις ζωντανευει με το πιο αισιοδοξο χιουμορ
ο Ακι παιρνει τους loosers της γης και τους δινει την πιο λαμπερη ελπιδα
ο Ακι στα θλιβερα τοπια δινει το πιο ομορφο χρωμα

οι εικονες του δεν εχουν καμμια σχεση με την βρετανικη σκηνη
οι εικονες του ειναι ο συνδιασμος του μινιμαλισμου με το μελοδραμα

ο ΑΚΙ ΚΑΟΥΡΙΣΜΑΚΙ ηταν ο τελευταιος αλητης του σινεμα και λεω ηταν γιατι δεν θα ξαναδουμε ταινια του

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

bre Σικαντελικ ο Ακι ειναι αδελφος τι ειναι αυτα που γραφεις

ο Ακι παιρνει χαμενες ψυχες και τις ζωντανευει με το πιο αισιοδοξο χιουμορ
ο Ακι παιρνει τους loosers της γης και τους δινει την πιο λαμπερη ελπιδα
ο Ακι στα θλιβερα τοπια δινει το πιο ομορφο χρωμα

οι εικονες του δεν εχουν καμμια σχεση με την βρετανικη σκηνη
οι εικονες του ειναι ο συνδιασμος του μινιμαλισμου με το μελοδραμα

ο ΑΚΙ ΚΑΟΥΡΙΣΜΑΚΙ ηταν ο τελευταιος αλητης του σινεμα και λεω ηταν γιατι δεν θα ξαναδουμε ταινια του

Δεν ειπα οτι δεν μ'αρεσε η δεν βρηκα ενδιαφεον.
Απλα "ο κοσμος του" ειναι αρκετα καταθλιπτικος ( λουζερς, χαμενες ψυχες, θλιβερα τοπια, θα προσθετα αψυχα διαμερισματα ). Αλλα οπως λες, ευτυχως εχει happy end.
Περιμενω και εντυπωσεις απο τον Θοδωρη.

Ουπς Θοδωρε μολις ειδα οτι εγραψες ηδη θα το διαβασω.

Δεν περιμενα τοσα ποστ πριν και δε σε ειδα σορυ

Οκ παράγγειλα την φουλ κασετίνα σε bluray από γερμανικό αμαζον.

Έχω την τύχη να έχω πολύ κοντινό φίλο Φιλανδό. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε οτι το πως παίζουν στην ταινία δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα και ότι ξέρει ζευγάρια που μιλάνε ή μάλλον δεν μιλάνε έτσι μεταξύ τους. Από πέρυσι τα Χριστούγεννα προσπαθώ να πάω να τα δω με τα μάτια μου αλλά με τον ιο έχω χάσει 3 εισιτήρια. Η σιωπή και η αποχή από το chit chat των Φινλανδων είναι συγκρίσιμη μόνο με αυτήν των Ιαπώνων και του Βορρά της Εσθονίας.

....

Έχω την τύχη να έχω πολύ κοντινό φίλο Φιλανδό. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε οτι το πως παίζουν στην ταινία δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα και ότι ξέρει ζευγάρια που μιλάνε ή μάλλον δεν μιλάνε έτσι μεταξύ τους. Από πέρυσι τα Χριστούγεννα προσπαθώ να πάω να τα δω με τα μάτια μου αλλά με τον ιο έχω χάσει 3 εισιτήρια. Η σιωπή και η αποχή από το chit chat των Φινλανδων είναι συγκρίσιμη μόνο με αυτήν των Ιαπώνων και του Βορρά της Εσθονίας.

Ετσι πρεπει να ειναι η χωρα. Φιλη Δανεζα μου ειχε πει οτι η Δανια και η Σουηδια ειναι παιδικη χαρα μπροστα στην Φινλανδια.
Καλο κουραγιο αμα πας εκει :flipout: :a0210:

Λοιπο να σου πω ενα του Καουρισμακι που ειχα δει και μου αρεσε αρκετα. Ηταν "Ο ανθρωπος χωρις παρελθον". Λιγοτερο "αυστηρο".
Και οι "Λενινγκραντ Καουμποϋς".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Δεν ειπα οτι δεν μ'αρεσε η δεν βρηκα ενδιαφεον.
Απλα "ο κοσμος του" ειναι αρκετα καταθλιπτικος ( λουζερς, χαμενες ψυχες, θλιβερα τοπια, θα προσθετα αψυχα διαμερισματα ). Αλλα οπως λες, ευτυχως εχει happy end.
Περιμενω και εντυπωσεις απο τον Θοδωρη.

ολους αυτους τους καταθλιπτικους loosers τους αντιμετωπιζει με χιουμορ και αισιοδοξια

Ετσι πρεπει να ειναι η χωρα. Φιλη Δανεζα μου ειχε πει οτι η Δανια και η Σουηδια ειναι παιδικη χαρα μπροστα στην Φινλανδια.
Καλο κουραγιο αμα πας εκει :flipout: :a0210:

Λοιπο να σου πω ενα του Καουρισμακι που ειχα δει και μου αρεσε αρκετα. Ηταν "Ο ανθρωπος χωρις παρελθον". Λιγοτερο "αυστηρο".
Και οι "Λενινγκραντ Καουμποϋς".
Μόλις τσέκαρα τα χει μέσα η κασετίνα!!! Θα τα δω και θα αναφέρω εδώ!