Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Έχει ένα δίκιο αλλά με στεναχωρεί που το χει δέσει κόμπο. Πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις, πχ εμένα μου τον πρότεινε σαν σκηνοθέτη άτομο 20 χρόνων, εγώ δεν τον ήξερα καν. Υπάρχει ελπίδα ακόμα.

Πολλοί Φινλανδοί έχουν σταματήσει να αγαπούν τα έργα του γιατί τους θυμίζει μια λίγο παρακμιακή εποχή της χώρας του που προσπαθούν να ξεχάσουν. Οι περισσότεροι νέοι εκεί σήμερα ονειρεύονται πως είναι Σουηδοί όσο και οι νεοέλληνες ονειρεύονται οτι είναι Αμερικάνοι.

Οπότε τον αναφέρω στον φίλο βλεπω οτι ελαφρώς ενοχλείται, από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω οτι δεν είναι αυτή η εικόνα της Φιλανδίας που θέλουν να προβάλλεται προς τα έξω.

Όπως μου είπε άνθρωπος 65ρης που έχει ζήσει πολλά και που σέβομαι απεριόριστα "Fuck Nostalgia it's a trap."

Stelios Papa τι τίτλο έχει το βιβλίο? Είναι βιογραφικό?

Edit, μόλις είδα το Shadows in Paradise (1986) . Μέχρι τώρα, αυτό και το Drifting Clouds μου άρεσαν περισσότερο. Πολύ καλό!

Last edited:
θοδωρε δεν ειναι βιογραφικο ειναι ελληνικη εκδοση του 53ου φεστιβαλ Θεσσαλονικης
εχει παρουσιαση των ταινιων του συνεντευξεις και γραφει για τους φιλμικους ηρωες του

Είδα πρόσφατα το Πολωνικό Corpus Christi και το Ρουμάνικο Collective και με εντυπωσίασαν και τα δύο.

Το πρώτος λόγω του εξαιρετικού πρωταγωνιστή, της ωραία σκηνοθεσίας και των θεμάτων που καταπιάστηκε με πολύ ωραίο τρόπο.

Το 2ο, πέραν του ότι είναι αρκετά καλογυρισμένο, καταπιάνεται με το θέμα της διαφθοράς το οποίο μας είναι αρκετά οικείο και μας υπενθυμίζει τι σημαίνει αληθινή δημοσιογραφία.

• Like
Reactions: Stellios papa
ολοκαινουργη εργαρα ΕΚΠΛΗΞΗ απο το νετφλιξ !!
ο πραγματικος τιτλος ειναι KANOJO που σημαινει Γυναικα
απολαυστετο

Attachments

• SY79ef6SEjjmh5JIpeuQSqO94ehlEvlCjthH1YNY7CosfD7DD24jAL8bqAPEqgxFpXfpYIDY6kpsSrpcD8X0HyFoMrl7Yp...jpg
    SY79ef6SEjjmh5JIpeuQSqO94ehlEvlCjthH1YNY7CosfD7DD24jAL8bqAPEqgxFpXfpYIDY6kpsSrpcD8X0HyFoMrl7Yp...jpg
    42.1 KB · Views: 38
μαθηματα σωστου απλου κινηματογραφου στους Ελληνες ψευτοποιητικους σκηνοθετες
εσεις μην την δειτε ομως ειναι Βουλγαρικη

Attachments

• MV5BYzQyZDBjYWMtM2IxZC00ZGFjLWFjYzItOTljNjFiMjc4OGQ5XkEyXkFqcGdeQXVyNTkyMjQwNw@@._V1_.jpg
    MV5BYzQyZDBjYWMtM2IxZC00ZGFjLWFjYzItOTljNjFiMjc4OGQ5XkEyXkFqcGdeQXVyNTkyMjQwNw@@._V1_.jpg
    1.4 MB · Views: 36
  • Like
Reactions: 1990ge
Οντως πολυ καλη ταινια. Την ειδα χθες μετα την παραπανω πρόταση. Και θελω να πω κατι. Η ως ανω ταινια σαν προταση ειναι πενηντα φορες καλύτερη απο πενηντα αλλες οου προτεινονται στο άλλο νημα. Κατα συνεπεια θεωρώ οτι πρεπει τα δυο νηματα να συγχωνευθούν για να μην πω να καταργηθει το δευτερο.

Οντως πολυ καλη ταινια. Την ειδα χθες μετα την παραπανω πρόταση. Και θελω να πω κατι. Η ως ανω ταινια σαν προταση ειναι πενηντα φορες καλύτερη απο πενηντα αλλες οου προτεινονται στο άλλο νημα. Κατα συνεπεια θεωρώ οτι πρεπει τα δυο νηματα να συγχωνευθούν για να μην πω να καταργηθει το δευτερο.
τι ειναι αυτα που λες ... καποτε ειμασταν κοντα στο αλλο νημα αλλα μας απομωνοσαν φαγαμε και γιουχα, αλλα τωρα ομως ειμαστε πολυ καλυτερα στη μοναχικοτητα μας

Στέλιο μου μόνος σου το άνοιξες αυτό το νήμα,γιατί ήθελες μια ξεχωριστή γωνιά για το σινεμά πλην του Αμερικάνικου και για να μην "εξαφανίζονται" κάποιες ταινίες στο χωνευτήρι που λέγεται Ποια ταινία μόλις είδατε.Κανένας δε σε έκραξε,ούτε σε απομόνωσε...

Στέλιο μου μόνος σου το άνοιξες αυτό το νήμα,γιατί ήθελες μια ξεχωριστή γωνιά για το σινεμά πλην του Αμερικάνικου και για να μην "εξαφανίζονται" κάποιες ταινίες στο χωνευτήρι που λέγεται Ποια ταινία μόλις είδατε.Κανένας δε σε έκραξε,ούτε σε απομόνωσε...
σηνηθως μονοι μας τ ανοιγουμε τα νηματα αλλα οχι για μια ξεχωριστη γωνια
δεν ειπα ποτε πλην στο Αμερικανικο σινεμα
κανενας δεν με απομωνοσε
το νημα απομωνοσανε γιατι δεν ειχε ενδιαφερον ....κανενα προβλημα
μ εκραξαν αρκετοι

οι αλλοι εφυγαν ........

συνεχιζουμε με ΑΕΚ παντα
γεια σου Πανο ..φιλια

Tο νήμα σου είναι sticky για να μη χάνεται.Πως "απομονώθηκε"?
Σ'αρέσουν τα δράματα το ξέρω αλλά σε είχα για Μπεργκμανικό,όχι Ξανθόπουλο....:p

Τα φιλιά μου...

Tο νήμα σου είναι sticky για να μη χάνεται.Πως "απομονώθηκε"?
Σ'αρέσουν τα δράματα το ξέρω αλλά σε είχα για Μπεργκμανικό,όχι Ξανθόπουλο....:p

Τα φιλιά μου...
γιατι τι εχει ο Ξανθοπουλος ?

ρομαντικο Σουηδικο καλοκαιρι καπου στα 50ς
οι αδυναμιες χανονται μπροστα στην υπεροχη φωτογραφια και ερμηνεια των πρωταγωνιστων

Attachments

• poster-780.jpg
    poster-780.jpg
    119.4 KB · Views: 32
μονο οι ισπανοι μπορουσαν να κανουν τοσο ηλιθιο θριλερ
αλλα μπραβο τους καταφεραν να με κοροιδεψουν και το ειδα μεχρι τελος

Attachments

• MV5BMWY5NjU4MTEtOTY0Yy00NDY1LTg5YmYtNjlkYWE1YWM4N2ZkXkEyXkFqcGdeQXVyMTA0MjU0Ng@@._V1_.jpg
    MV5BMWY5NjU4MTEtOTY0Yy00NDY1LTg5YmYtNjlkYWE1YWM4N2ZkXkEyXkFqcGdeQXVyMTA0MjU0Ng@@._V1_.jpg
    1.6 MB · Views: 23
Όχι ευρωπαικό, αλλά εξαιρετικό και πολύ επίκαιρο ντοκιμαντέρ που δείχνει κάποιες μέρες της ζωής του δημάρχου της Ραμάλα (πόλη της Παλαιστίνης, κοντά στην Ιερουσαλήμ). Μην το χάσετε, ιδιαίτερα αν σας ενδιαφέρει το θέμα!

https://www.imdb.com/title/tt11614054/

• Like
Όχι ευρωπαικό, αλλά εξαιρετικό και πολύ επίκαιρο ντοκιμαντέρ που δείχνει κάποιες μέρες της ζωής του δημάρχου της Ραμάλα (πόλη της Παλαιστίνης, κοντά στην Ιερουσαλήμ). Μην το χάσετε, ιδιαίτερα αν σας ενδιαφέρει το θέμα!

https://www.imdb.com/title/tt11614054/
που μπορουμε να το δουμε υπαρχει με ελλ υποτιτλους

Στο mubi το είδα με αγγλικούς, θα ενημερώσω αν το βρω πουθενά με ελληνικούς. Φαντάζομαι βέβαια πως θα αργήσουν λίγο.

• Like
ταινια για πειραγμενους
πειραματικη βομβα απο louis malle καπου το 1975
με την κορη του ρεξ χαρισον και τον τζο ντελασαντρο

Attachments

• cover_vb0698_scale_345x750.jpg
    cover_vb0698_scale_345x750.jpg
    157.9 KB · Views: 27
  • Like
Reactions: Αργύρης Μ.
Αλληγορική και γοητευτική ταινία, μου έχει μείνει. Δεν ξέρω αν είναι για πειραγμένους, σίγουρα δεν είναι για όλους

η Cathryn Harrison έφυγε νωρίς, στα 59 της. Ήταν εγγονή του Rex Harrison