Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Στελακο, οταν λεω αλλοι δεν αναφερομαι στον Καουρη-Μακη.
Αναφερομαι σε ολους τους αλλους. Ο Λανθιμος εκανε κατι που δεν το εκανε κανενας αλλος.
Τον Καουρη-Μακη δεν τον αναφερα πουθενα για τις πολιτικες του αποψεις. Ο Γιοακιν ο Φοινικας τον ανεφερε μονο ως προς το αθλητικο κομματι με το οποιο εχεις κολλησει και βρηκες την ευκαιρια να μας πεις τους πολιτικους του ακτιβισμους λες και τους αμφισβητησε κανενας. Οποιος εχει τη μυγα...

Αυτο που σχολιασα εγω ειναι οτι διαβαζαμε πως ο Λανθιμος ειναι απολιτικ, δεν ασχολειται με κοινωνικα θεματα, δεν το ενα, δεν το αλλο.
Και ο ανθρωπος εκανε την κινηση που εκανε και τις δηλωσεις που εκανε. Που κανονικα οποιος ειδε τις δυο τελευταιες του ταινιες δεν επρεπε να εχει την παραμικρη αμφιβολια για τις πολιτικοκοινωνικες του ευαισθησιες (αν καταλαβαινει τι βλεπει).
Αναρωτιεμαι τωρα ποια επιχειρηματα θα χρησιμοποιουν οι χολωμενοι αντιΛανθιμικοι. Θα το γυρισουν σε εκεινο το ωραιο σου Στελιο, οτι δεν κανει ταινιες για την Ελλαδα?
Και ας τον διωχνει η Ελλαδα οταν ζηταει να γυρισει εστω και μια σκηνη εδω.
Αυτό που βλέπω στην αντιμετώπιση του Λάνθιμου είναι ο κλασικός ελληνικός φθόνος, το μίσος για όσους συμπατριώτες μας έχουν πετύχει κάτι, η αγωνία μας να τους ρίξουμε στο δικό μας επίπεδο και ακόμα πιο κάτω. Κατά κάποιο τρόπο οι αντί-Λανθιμικοί είναι γνήσιοι Έλληνες-Ελληνάρες θα έλεγα.

• Like
Reactions: superfly and Gal'en
Αυτό που βλέπω στην αντιμετώπιση του Λάνθιμου είναι ο κλασικός ελληνικός φθόνος, το μίσος για όσους συμπατριώτες μας έχουν πετύχει κάτι, η αγωνία μας να τους ρίξουμε στο δικό μας επίπεδο και ακόμα πιο κάτω. Κατά κάποιο τρόπο οι αντί-Λανθιμικοί είναι γνήσιοι Έλληνες-Ελληνάρες θα έλεγα.
Δε μου αρεσει να επαναλαμβανομαι γενικα, αλλα μια εξαιρεση θα την κανω, γιατι κολλαει και εχει και γουστο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Να επανελθουμε και στα του νηματος (παντα με Λανθιμο ομως :devilish:)

Το τρειλερ ειναι αυθεντικος Λανθιμος και αρκετα πιστο στο πνευμα του πρωτοτυπου (το οποιο το θεωρω μια υπεροχη ταινια και το συνιστω σε ολους!!!)

Τι περιεργα πραματα ομως
Τη χρονια που ο Λανθιμος αποφασιζει να διασκευασει Κορεατες, ενας μεγιστος Κορεατης(Park Chan Wook) διασκευαζει... Γαβρα.
Οκ, διασκευαζει το βιβλιο στο οποιο βασιστηκε και ο Γαβρας για το Τσεκουρι
Ελλας-Ασια συμμαχια?

Δε βλεπω την ωρα να τα δω και τα δυο! Ερχονται ωραια πραγματα!!!

• Like
Reactions: superfly
Την είδα φέτος σε θερινο κινηματογράφο της Αθήνας και μου άρεσε πολύ.

• Like
Reactions: Gal'en
Παρακαλω να ληψουν τα διαθριαμβευτικα post για σκηνοθετες αμερκανικου τυπου σε κατηγορια Ευρωπαικου κνηματογραφου
για τον θαυμασμο σας και πατριωτισμο σας υπαρχουν αλλες κατηγοριες
με απειρη εκτιμηση και σεβασμο στη τεχνη
:p:p

Αν καταλαβα καλα μας την ειπε οτι επιδεικνυουμε υπερβαλοντα πατριωτισμο, αυτος που δεν αποδεχεται το Λανθιμο επειδη λεει δεν κανει Ελληνικες ταινιες!
Κατι ελεγε καποτε ο Τζιμακος για τον υπαρκτο σουρεαλισμο...

• Haha
Παρακαλω να ληψουν τα διαθριαμβευτικα post για σκηνοθετες αμερκανικου τυπου σε κατηγορια Ευρωπαικου κνηματογραφου
για τον θαυμασμο σας και πατριωτισμο σας υπαρχουν αλλες κατηγοριες
με απειρη εκτιμηση και σεβασμο στη τεχνη
:p:p
Όχι.

Αν καταλαβα καλα μας την ειπε οτι επιδεικνυουμε υπερβαλοντα πατριωτισμο, αυτος που δεν αποδεχεται το Λανθιμο επειδη λεει δεν κανει Ελληνικες ταινιες!
Κατι ελεγε καποτε ο Τζιμακος για τον υπαρκτο σουρεαλισμο...
οχι μονο δεν καταλαβατε καλα
αλλα μου κανετε προσωπικη επιθεση ( μας την ειπε , αυτος ) δεν σας τιμα
και μην γραφεται πραγματα που δεν ειπα ποτε για εντυπωσεις
( δεν αποδεχομαι τον Λ γιατι δεν κανει Ελληνικες ταινιες )

και να ξερετε το χιουμορ ειναι αυτο που ομορφαινει την ζωη

οχι μονο δεν καταλαβατε καλα
αλλα μου κανετε προσωπικη επιθεση ( μας την ειπε , αυτος ) δεν σας τιμα
και μην γραφεται πραγματα που δεν ειπα ποτε για εντυπωσεις
( δεν αποδεχομαι τον Λ γιατι δεν κανει Ελληνικες ταινιες )

και να ξερετε το χιουμορ ειναι αυτο που ομορφαινει την ζωη
Αν θεωρείτε ότι σας έκανα προσωπική επίθεση, να μου κάνετε ριπορτ.
Μόνο επίθεση αγάπης θα μπορούσα σε εσάς και τον Λ! Βλέπω είστε τόσο απηυδισμένος με την καλλιτεχνική του επιτυχία που ούτε το όνομα του δεν αντεχετε να πείτε ολόκληρο. Καλά έλεγαν οι Λάνθιμος χούλιγκανς... Σας πονάει ο Γιώργος!

Επειδή όμως είστε και νηματοθετης, αναγνωριζω ότι θα είχε μια βάση να αλλάξουμε το θέμα του νήματος σε "ο καλός καούρης Μάκης, ο κακός Λάνθιμος και οι Ρουμάνοι που αγαπώ"

• Haha
Reactions: FINIX and superfly
Ειρήνη Υμίν Συμφορουμίτες. Απλά ήθελα να προσθέσω για όσους δεν το θυμούνται ότι ο Γιώργος Λάνθιμος έχει γυρίσει πολλές ταινίες στην Ελλάδα, με Ελληνες ηθοποιούς και στην Ελληνική γλώσσα.

1. Ο καλύτερος μου Φίλος, με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Αντώνη Καφετζόπουλο
2. Κινέττα, με τον Αρη Σερβετάλη και την Ευαγγελία Ράντου
3. Κυνόδοντας, με την Αγγελική Παπούλια και τον Χρήστο Στέργιογλου
4. Αλπεις, με την Αγγελική Παπούλια και τον Αρη Σερβετάλη

Από το 2015 και μετά σκηνοθετεί τανίες διεθνούς παραγωγής και όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία των ταινιών αυτών. Ομως η διεθνής αναγνώριση προέκυψε από τις ταινίες που γύρισε στην Ελλάδα και ειδικότερα τον Κυνόδοντα και τις Αλπεις.

ειρηνη υμιν
αλλα μια που το νημα εχει προχωρησει προς το μερος του καταξιωμενου σκηνοθετη
θα χαρω πολυ και θα παρακαλουσα τον αγαπητο φιλο Γκαλεν να μας περιγραψει με λιγα λογια γενικα το εργο του
και τι ειναι αυτο που τον μαγευει στις μεχρι τωρα ταινιες του ισως ξυπνησω και εγω ο φτωχος
ευχαριστω πολυ
,

και για να ξεφυγουμε λιγακι
το ειδα χθες
ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ καπου το1890 διασταση 4΄3
μια ταινια βγαλμενη απο αλλη εποχη
,οπου την παρακολουθουμε σιωπηλα κοιταζοντας την ποιοτητα μακρυα απο την τεχνογνωσια των ημερων
οσοι ενοχλουνται με τα αργα πλανα ασ μην ασχοληθουν
μονο για την τελευταια σκηνη αξιζει να το δει καποιος περαστικος

Attachments

• 2e6e1431b6a95e8cc3ed060ef89aef5be5ccc1c08572b3433e02cd5b7848406e.jpg
    2e6e1431b6a95e8cc3ed060ef89aef5be5ccc1c08572b3433e02cd5b7848406e.jpg
    739.4 KB · Views: 13
Μπουλης vs Tαβερνιαρης το νημα παρακαλω... νονος
χιλιες φορες Ταβερνιαρης απο Μπουλης
αν και θα προτιμουσα
Μπουλης vs Μπεκρης

Y.Γ ο Γκαλεν με τα σοβαρα ελαττώματα του ειναι προσωπικος φιλος εχουμε παει μαζι και σινεμα και γηπεδο
αλλα οι κοντρες μ αυτον και την ομαδα του θα συνεχιστουν
ο Φοινικας ειναι απο τα καλυτερα παιδια του club με ενα μονο ελαττωμα και πολυ μυστηριο

χιλιες φορες Ταβερνιαρης απο Μπουλης
αν και θα προτιμουσα
Μπουλης vs Μπεκρης

Y.Γ ο Γκαλεν με τα σοβαρα ελαττώματα του ειναι προσωπικος φιλος εχουμε παει μαζι και σινεμα και γηπεδο
αλλα οι κοντρες μ αυτον και την ομαδα του θα συνεχιστουν
ο Φοινικας ειναι απο τα καλυτερα παιδια του club με ενα μονο ελαττωμα και πολυ μυστηριο
Οι κόντρες μόνο με μένα θα συνεχιστούν.
Η ομάδα μου η καημένη δεν είναι για κόντρες και για πολλά πολλα.

Υγ. Εννοείται ότι θα σου απαντήσω και στην ερώτηση που μου έκανες για το Λάνθιμο, ο οποίος έχει γίνει προφανές σε όλους ότι είναι πλέον το αγαπημένο σου θέμα συζήτησης! 😈

Οι κόντρες μόνο με μένα θα συνεχιστούν.
Η ομάδα μου η καημένη δεν είναι για κόντρες και για πολλά πολλα.

Υγ. Εννοείται ότι θα σου απαντήσω και στην ερώτηση που μου έκανες για το Λάνθιμο, ο οποίος έχει γίνει προφανές σε όλους ότι είναι πλέον το αγαπημένο σου θέμα συζήτησης! 😈
μα εσυ εισαι ο μεγαλος φαν του Λ και το νημα ειναι πλεον ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ αν και ο διαχειριστης δεν φροντισε δια την αλλαγη
για την απαντηση περιμενω, πιστευω μην σου εβαλα δυσκολα γιατι το σκεφτεσαι πολυ
ειχα την εντυπωση οτι θα απαντουσες αμεσως :p

δεν μπορω να πω οτι ειναι το αγαπημενο μου θεμα συζητησης αλλα νομιζω εσυ το ανοιξες ( καρφιτσουλα ) και με προκλησεις

❤️

Βρε γέροντα, δεν βαριέσαι να τρολλάρεις όλη την ώρα σε αυτή την ηλικία ;

Βρες κανά μικρό Ρωσίδι, να γίνεις σούγκαρ-ντάντις, να δεις την χαρά της ζωής και άφησε τον Λάνθιμο στην ησυχία του ...

μα εσυ εισαι ο μεγαλος φαν του Λ και το νημα ειναι πλεον ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ αν και ο διαχειριστης δεν φροντισε δια την αλλαγη
για την απαντηση περιμενω, πιστευω μην σου εβαλα δυσκολα γιατι το σκεφτεσαι πολυ
ειχα την εντυπωση οτι θα απαντουσες αμεσως :p

δεν μπορω να πω οτι ειναι το αγαπημενο μου θεμα συζητησης αλλα νομιζω εσυ το ανοιξες ( καρφιτσουλα ) και με προκλησεις

❤️
Κάτσε ρε φίλε, πρέπει να δουλέψουμε και λίγο, δεν είμαστε όλοι απόμαχοι της εργασίας σαν και σένα που διακοπαρεις 24/7.
Σου απαντάω σε όσα θέλουν σύντομη απάντηση. Για το Λάνθιμο μπορώ να σου γράψω βιβλίο ολάκερο!
Αλλά άμα κάτσω να το κάνω και με διώξουν από τη δουλειά για να σου απαντήσω, μετά θα πρέπει να ζεις κι εμένα και δε θα σου φτάνουν για το ρωσίδι που σοφοτατα σου προταθηκε!

Υγ. Τις καρφιτσουλες μην τις χρησιμοποιείς στα ποστς σου. Δε θα σου φτάσουν για το κουκλάκι που έχεις φτιάξει με το πρόσωπο του Λάνθιμου!

Last edited:
  • Haha