Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

ποιο ευρύ κοινό βρε;
ναι αυτος τα έκανε πρώτος, τουλαχιστον στον κινηματογράφο που έχει καταγραφεί απο ιστορικούς και θεωρητικούς.

δες και το touki bouki του εξαιρετικού Djibril Diop Mambety

Κοιτα, τα ελληνικα μου δεν ειναι τοσο κακα, αν κανεις μια προσπαθεια να διαβαζεις το κειμενο μου και να μη βγαζεις ο,τι συμπερασμα να'ναι.
Εγραψα "σε ενα πιο ευρυ κοινο" (σε σχεση με τους πιο πειραματικους που τα εφαρμοσαν πρωτοι) και εσυ το μετετρεψες σε "ευρυ κοινο" λες και μιλαω για τον Michael Bay. Δουλεια δεν κανουμε ετσι. Αν ειναι να επανερχομαστε για να εξηγουμε τα προφανη καηκαμε.

Για να προχωρησουμε λοιπον ενα βημα πιο περα, εσυ που εχεις δει και Brakhage δεν εχεις δει τη χρηση του μονταζ και της μουσικης με τον τροπο του Γκονταρ, πριν απο τον Γκονταρ? (και μαλιστα οχι μονο απο τον Brakhage, αλλα και απο αλλους πρωτοπορους κινηματογραφιστες που πειραματιζονταν με το μεσο)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Κοιτα, τα ελληνικα μου δεν ειναι τοσο κακα, αν κανεις μια προσπαθεια να διαβαζεις το κειμενο μου και να μη βγαζεις ο,τι συμπερασμα να'ναι.
Εγραψα "σε ενα πιο ευρυ κοινο" (σε σχεση με τους πιο πειραματικους που τα εφαρμοσαν πρωτοι) και εσυ το μετετρεψες σε "ευρυ κοινο" λες και μιλαω για τον Michael Bay. Δουλεια δεν κανουμε ετσι. Αν ειναι να επανερχομαστε για να εξηγουμε τα προφανη καηκαμε.

Για να προχωρησουμε λοιπον ενα βημα πιο περα, εσυ που εχεις δει και Brakhage δεν εχεις δει τη χρηση του μονταζ και της μουσικης με τον τροπο του Γκονταρ, πριν απο τον Γκονταρ?

οχι, με άλλα πράγματα πειραματίστηκε ο Brakhage
ο κινηματογράφος του Godard ειναι αφηγηματικός, απλα πειραματίστηκε με την σειρά, το μονταζ, την μουσική κτλ
ο κινηματογράφος του Brakhage (τις περισσότερες φορές) ειναι ελεύθερος απο την αφηγηση, ολα αυτα γενικά καθως και οι 2 εχουν μεγάλη φιλμογραφία και φυσικά δεν εχω δεί ουτε το 1/3

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

οχι, με άλλα πράγματα πειραματίστηκε ο Brakhage
ο κινηματογράφος του Godard ειναι αφηγηματικός, απλα πειραματίστηκε με την σειρά, το μονταζ, την μουσική κτλ
ο κινηματογράφος του Brakhage (τις περισσότερες φορές) ειναι ελεύθερος απο την αφηγηση, ολα αυτα γενικά καθως και οι 2 εχουν μεγάλη φιλμογραφία και φυσικά δεν εχω δεί ουτε το 1/3

Να σε πληροφορησω λοιπον οτι ο Βrakhage (και αλλοι) χρησιμοποιησε πριν απο το Γκονταρ με παρομοιο τροπο το μονταζ και τη μουσικη. Μαλιστα αυτος το εκανε σαφως πιο στοχευμενα απο τον ζ.λ.

Τωρα, δεν ξερω τι εννοεις με το "προσωπική θεματολογία και απόψεις", αλλα αν μας εξηγησεις, μπορουμε να ασχοληθουμε και με αυτο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Να σε πληροφορησω λοιπον οτι ο Βrakhage (και αλλοι) χρησιμοποιησε πριν απο το Γκονταρ με παρομοιο τροπο το μονταζ και τη μουσικη. Μαλιστα αυτος το εκανε σαφως πιο στοχευμενα απο τον ζ.λ.

Τωρα, δεν ξερω τι εννοεις με το "προσωπική θεματολογία και απόψεις", αλλα αν μας εξηγησεις, μπορουμε να ασχοληθουμε και με αυτο.

μαζί σου!

φιλοι;

Watch: 9-Minute Video Essay Explores How Jean-Luc Godard’s ‛Breathless’ Changed Post-WWII Cinema

Watch: 6-Minute Video Essay Explores Jean-Luc Godard As A Cinematic Architect

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

οταν βρω λιγο χρονο θα τα δω και εγω. το τελευταιο το εχω δει.

Μερικά κείμενα
69363bfaf2e4b7a598aaefb70f69a571.jpg
c264caa70195fb4c5024f5816ea55d80.jpg
88dafd47a78d21886ed2505cc1137b37.jpg
90aae76f85c24441509b150c3d1a5c42.jpg
38479c11e674e437bf6c79b126d6c54e.jpg
c1de61c3cbdda9358491ddf48a9725dc.jpg

.

και παει να συναντησει τον Λουι Μαλ και εκεινο τον αραπη με την τρομπετα
για να ξαναπαιξουν παλι εκεινο το μοναδικο soundtrack

εφυγε σημερα ενα κομματι του Σινεμα

au revoir Jeanne

.

καλοκαιρινο και ωραιο
χαρακτηρες καστ μουσικη
δεν ειναι αριστουργημα αλλα αφου μας αρεσαν οι 500 ημερες
ετσι και αυτο

Callum-Turner-770x470.jpg

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.

καλοκαιρινο και ωραιο
χαρακτηρες καστ μουσικη
δεν ειναι αριστουργημα αλλα αφου μας αρεσαν οι 500 ημερες
ετσι και αυτο

Callum-Turner-770x470.jpg
Αμα σας άρεσαν οι 500 μέρες, περαστικά σας

Ποιο είναι τιουτο αγαπημένε γριφε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Αμα σας άρεσαν οι 500 μέρες, περαστικά σας

Ποιο είναι τιουτο αγαπημένε γριφε;

Δε σου αρεσαν οι 500 μερες?
Κοιτα να δεις. Εβλεπα μια λιστα με τις καλυτερες hipster movies και την ειχε μεσα.
Δεν το περιμενα αυτο απο σενα.

Η ταινια του Στελ δεν ξερω ποια ειναι και βαριεμαι να ψαχνω, αλλα αν κρινω απο τα παπουτσια του τυπου στη φωτο, μια χαρα hipster θα ειναι και αυτη

Α, για να μην παρεξηγηθω, εμενα μου αρεσαν οι 500 μερες. Αλλα εγω δε φοβαμαι μη με ταυτισετε με hipster προιοντα...