Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

ενταξει θα δούμε τι θα γίνει με το δισκάκι σου..

μέχρι τότε κέρδισες το φωτεινό γατακι (που ειναι και εντός θέματος) και ενα σουβέρ καλεσμένων :p
και εγώ σε αυτό θα πίνω..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
αρκετα με τις χαζομαρες και τα κουιζ..

1) Yasujirō Ozu

2) Chris Marker

sans-soleil

3) Edward Hopper

HopperDrawing31.jpg

1927-edward-hopper-automat.jpg

conference-at-night.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

αρκετα με τις χαζομαρες και τα κουιζ..

το φουξι γατακι που εβαλες δεν ειναι καθολου χαζομαρα
το παρηγγειλα ηδη ...
χαζομαρα ειναι να βλεπεις τον Χατζηνικολαου
και να λες τι σοβαρος και καλος δημοσιογραφος !!

.

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

το φουξι γατακι που εβαλες δεν ειναι καθολου χαζομαρα
το παρηγγειλα ηδη ...
χαζομαρα ειναι να βλεπεις τον Χατζηνικολαου
και να λες τι σοβαρος και καλος δημοσιογραφος !!

.

Δεν ειναι φούξι.. αλλάζει χρώματα σε κάθε σφαλιάρα ή κοπάνημα..
ασε έμπλεξα..
πήρα ενα για την ανηψιά.. οταν ηρθε μου άρεσε τόσο πολύ που ως τέρας εγωισμού, ειπα να το κρατήσω για μένα.
περα απο τις σφαλίαρες που εχουν πλάκα και μου θυμίζει ελληνική ταινια.. τα χρώματα του φτίαχνουν πολύ ωραια ατμόσφαιρα στο χώρο.
μεγάλη ευχαρίστηση να ξυπνάς τα μεσάνυχτα και να κοπανάς ενας διαολεμένο γατί για να άναψει.. (αγαπάμε τα ζώα..)

μετα έπεσε τηλεφώνημα του ανηψιού στη γιαγιά, και ήθελε να σπάσει τον κουμπαρά για να μου αγοράσουν δώρο καθώς λέει οτι δεν μου έχουν κανει δώρο, ενω εγώ όλο τους παίρνω (klain). (διαολεμένη σύμπτωση ;;;)
Ως χαλβάς φαρσάλων υπέκυψα στην αδυναμία της στιγμής και ειπα να παω το διαολεμένο γατί στην ανηψία και μια έγχρωμη RGB λαμπα που μπανει σε κάθε E27 φωτιστικό, για τον μεγαλύτερο ανηψίο που γνωρίζει να χειρίζεται tablet και θα μπορούσε να αλλαζει τα χρώματα της λάμπας.

φυσικά οταν πήγα τα δυο δώρα, τον ενθουσιασμό έκλεψε το διαολεμένο φωτεινό γατάκι*, ενω η έγχρωμη RGB λαμπα χαρακτηρίστηκε χαζή και άχρηστη. Δεν της δόθηκε καμία ευκαιρία να αναδείξει τις χάρες της... ενω μου δόθηκε ρητή εντολή να παρω το άχρηστο δώρο μου πίσω και να αγοράσω ακομα ενα γατί... (αν μπορούσε θα μου έλεγε να το βάλω και στον πάτο μου)

ευελπιστώ για την στιγμή που θα το πετάει ο ενας στην κεφάλα του άλλου, εννιοτε και στους γονείς τους, και θα αλλάζουν ολοι μαζί χρώματα...

ευελπιστώ να έχεις και εσύ τους ίδιους μπελάδες! και να στο κοπανάνε στην κεφάλα.. μπας και δεις και καμια καλή ταινια..
:p

http://shrsl.com/j48z
Κουπόνι: GBGR1216 στα 5.01

*θα ήθελα να βγάλουν και ένα που σε κάθε σφαλιάρα να στριγκλιζει μια φωνή μέταλ (για δωρο)

Last edited:
Ναστε καλά. Χάρη στις 2-3 τελευταίες σελίδες συνειδητοποίησα ότι ο Hopper είναι συνεχιστής του Vermeer και του Caravaggio.

Αγαπητε κυριε ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ αφού σας αρέσει ο Caravaggio, και εφόσον δεν τα έχετε παρακολουθήσει, και αφετέρου, ισως, αφ' ενός, αμφότερα σας άρεσουν το
El Sur (1983)
αλλα κυρίως το αριστουργηματικό El espiritu de la colmena (1973)

ολη η σειρά του κ.Σαχλαμαράν, ειναι καταπληκτική..
http://www.bbc.co.uk/arts/powerofart/caravaggio.shtml

εφιστώ την προσοχή σας με ποιους κάνετε παρέα..

Ένας άλλος βασιλιάς δεν τόλμησε να
τιμωρήσει τον μεγαλοφυή αναρχικό
Μπετόβεν όταν δεν έβγαλε το καπέλο του
την στιγμή που περνούσε από μπροστά του η
βασιλική άμαξα- και αυτό δεν είναι
ανέκδοτο, είναι γεγονός. Ρώτησαν τον
Μπετόβεν γιατί έκανε κάτι τόσο παράτολμο
κι αυτός απάντησε φυσικότατα: «Μα, ο
βασιλιάς πρέπει να βγάζει το καπέλο του
όταν με βλέπει!»
Οι καλλιτέχνες είναι φύσει αναρχικοί. Η
όποια εξουσία ασκούν με το ταλέντο τους
είναι μια φυσική εξουσία και συνεπώς
αυτονοήτως σεβαστή.

Gatakia...

lampadaire-de-salon-design-diamond-slamp.jpg

τι ειναι αυτα τα κου κλουξ κλαν;
κλαιν..

σφαλίαρες δέχονται;

Last edited by a moderator:
Bαζω στοιχημα οτι ειναι ραφαηλιδης αυτο το τελευταιο..:guitarist:

τι ειναι αυτα τα κου κλουξ κλαν;
κλαιν..

σφαλίαρες δέχονται;

Δεχονται αλλα δεν αλαζουν χρωματα.

Κλαϊν ειναι το χαλι μου :fahne90:

Αντιθετα αυτες δεχονται σφαλιαρες, και αλλαζουν και χρωματα.

81668.JPG

penelope-myyour.jpg

σε αρσενικό βγαινουν;

καλό θα ήταν στην επιφάνεια τους να μπορούμε να καρφιτσώσουμε κάτι, για όσους κάνουν βουντού ή θέλουν να βάλουν καμία φωτογραφία στο προσωπο ή και αλλού. ως στόχος με βελάκια.

STALKER TRAILER New Restoration | New Release 2017

προσωπικά, σίγουρα στο top 10 όλων των εποχών (φυσικά απο αυτές που έχω δει ως τώρα)

DIGITAL RESTORATION!Recently restored, Stalker is now more than ever "a cultural event.... No one interested in world cinema ... should miss it" (J. Hoberman, The Village Voice). Three men — the Writer, the Professor, and the Stalker — travel from a post-apocalyptic landscape into "The Zone," an area which the government declared off limits after a mysterious extraterrestrial event rendered it supposedly uninhabitable. Guided by the severe, shaven Stalker, the men navigate across a treacherous landscape of shifting, invisible "traps," industrial debris, and subterranean passages to the threshold of the mysterious, wish-fulfilling "Room" at the Zone's centre, which reveals and perhaps materializes one's deepest desires. Tarkovsky rarely achieved such an intense rendering of spiritual quest: the Christ imagery and intimations of Dante, the voluptuous sense of ruin, decay, and imminent catastrophe, the painterly references to Bosch, Rembrandt, and Flemish art, and the temps morts of dripping water, billowing fog, and slow wind all combine to make the film one of his most beautiful and mesmerizing. "As necessary to the cinema as Mozart to music" (Gavin Millar, The Listener).

Θα ρωτησω τον ντηζαϊνερ και θα σε ενημερωσω.

Πολυ ωραια και δημιουργικη ιδεα αυτη με τις καρφιτσες. :HTEHETH63:

Δεν υπαρχει μεγαλυτεη απολαυση απο το να σβηνεις τα φωτιστικα σου και να αναβεις ενα ντοκυμανταιρ...

Αγαπητε κυριε ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ αφού σας αρέσει ο Caravaggio, και εφόσον δεν τα έχετε παρακολουθήσει, και αφετέρου, ισως, αφ' ενός, αμφότερα σας άρεσουν το
El Sur (1983)
αλλα κυρίως το αριστουργηματικό El espiritu de la colmena (1973)

ολη η σειρά του κ.Σαχλαμαράν, ειναι καταπληκτική..
http://www.bbc.co.uk/arts/powerofart/caravaggio.shtml

εφιστώ την προσοχή σας με ποιους κάνετε παρέα..

Δεν είμαι σίγουρος τι σχέση έχουν οι πίνακες του ιταλού Caravaggio με έναν ισπανό σκηνοθέτη, αλλα αφού ξεκινήσατε κύριε αύται μας, πείτε μας και κάτι ανάλογο για την Artemisia Gentileschi.

Δεν είμαι σίγουρος τι σχέση έχουν οι πίνακες του ιταλού Caravaggio με έναν ισπανό σκηνοθέτη, αλλα αφού ξεκινήσατε κύριε αύται μας, πείτε μας και κάτι ανάλογο για την Artemisia Gentileschi.

To Αργεντινο El Sur να δεις. Αν δεν το εχεις ηδη δει, που νομιζω οτι μαλλον το εχεις δει αφου ειναι μεγαλο κλασικο.

και κει εχει φωτισμους....απο παραθυρα και φινιστρινια.

αμα τις δεις θα καταλάβεις..

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Σπουδαιος καλλιτεχνης ο Hopper!
Aλλα σιγα το νεο, που βρεθηκε σκηνοθετης επηρεασμενος απο το εργο του. Αμα βρειτε κανεναν που να μην ειναι επηρεασμενος απο τον Hopper, αυτο θα ειναι οντως νεο.

http://www.tasteofcinema.com/2016/20-great-movies-inspired-by-edward-hoppers-paintings/3/

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Σπουδαιος καλλιτεχνης ο Hopper!
Aλλα σιγα το νεο, που βρεθηκε σκηνοθετης επηρεασμενος απο το εργο του. Αμα βρειτε κανεναν που να μην ειναι επηρεασμενος απο τον Hopper, αυτο θα ειναι οντως νεο.

http://www.tasteofcinema.com/2016/20-great-movies-inspired-by-edward-hoppers-paintings/3/

ναι αλλα δεν το ανέφερες οταν υπήρχε το κουιζ..
επισης στο Ακι ειναι καταφάνερο σε κάποια πλάνα, οπως αυτο που πόσταρα.

Μπορεί να μήν συμφωνώ με το τον πρόλογο που έκανε ο κύριος και τα χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο έργο (κατα την ταπεινή γνώμη του) του αιώνα μαζί με την Λευκή κορδέλα. Αλλα σίγουρα ειναι ένα πραγματικά πολύ σπουδαίο έργο. Με την αρχική σκηνή να ειναι ανθολογία. Την εσωτερικότητα του μικρού την αισθάνεσαι σε κάθε πλάνο.

το τρέξιμο των παιδιών στο σπίτι ύστερα απο την αρχική σκηνή.. το νέο του ερχομού του (χαμένου) πατέρας τους απο την μητέρα τους.. νιώθεις οτι γνωριζαν και έτρεχαν με λαχτάρα να τον συναντήσουν.. άχρονο και σε ένα τόπο που δεν γνωρίζουμε.. ο μικρός που νιώθει (επιτέλους) ασφάλεια στο αυτοκίνητο του πατέρα του και παρατηρεί με τα κυάλια τον κόσμο έξω.. η ενηλικίωσει του μικρού οπου ξεπερνάει τους φόβους του.. η σχέση του μεγάλου αδερφού με τον μικρό και τoν πατέρα, η ανέκφραστη αγάπη του πατέρα προς τους 2 γιούς που όμως κάνει όλα οσα γνωρίζει για να τους καθοδηγήσει. ενας τέλειος κυκλος ζωής. Η επιστροφή ενος πατέρα κυριολεκτικά απο το πουθενά (γέννηση;;..) και ο θάνατος του ως επιστροφή στην αρχική μας κατάσταση, την ανυπαρξία. Φυσικά δημιουργει πολύ περισσότερα ερωτήματα απο όσα απαντάει, ενα έργο ανοιχτό προς κάθε είδους ερμηνεία, οπως ειναι όλα τα μεγάλα έργα.

Last edited:

Επισης πολύ σπουδάιο!

STALKER TRAILER New Restoration | New Release 2017

προσωπικά, σίγουρα στο top 10 όλων των εποχών (φυσικά απο αυτές που έχω δει ως τώρα)

μ αρεσει η εξελιξη σου !!
που να τον πιασουν αυτον οι γιαπωνεζοι auteurs

Επισης πολύ σπουδάιο!

ειναι καταγεγραμμενο για αυριανη προβολη !!