Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Το ειδες επιτελους?
Το αλλο, το χαμενο, το κριτικοφιλο, ακομα να το δει (και παιχτηκε και στο φεστιβαλ της πολης του...)

Για μενα που μου αρεσε και αυτο και ο Λανθιμος, τι εχεις να πεις?
(και btw, τον ειδες τον καινουριο Λανθιμο ή ακομα?)

κρητικόφιλο ειναι το σωστο. φίλος της όμορφης Κρήτης..

πως φαίνεται οτι εισαι παιδί του mainstream.. του captain america και της wonder woman :afro:
ποιος ο λόγος, σε φεστιβάλ, να δω κάτι που θα βρεί διανομή και θα κυκλοφορήσει σίγουρα σε Bluray;

μήπως ειναι σοφότερο να επιλέξουμε κάτι, που μάλλον δεν θα έχουμε την δυνατότητα να δουμε ποτέ και πουθενά;
και ας μην μας αρέσει..

αν και με το ιντερνετ ειναι πιο εύκολη πλέον η πρόσβαση σε ταινίες απο όλες τις χώρες, δεν παύει τα φεστιβάλ να ειναι ένας χώρος για εξερεύνηση νέων κινηματογραφικών εμπειριών και ταλέντων. Ενω σημαντικό ρόλο παιζει και η επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν. Σίγουρα θα έχεις και μερικές καινούργιες ταινίες απο γνωστούς σκηνοθέτες που θα μαζέψουν κόσμο και θα συζητηθεί το φεστιβάλ. (βλ. the disaster artist, downsizing κτλ)
Και μια πολύ καλή ευκαιρία για γνωριμία με καταξιωμένους δημιουργούς μέσα απο τα αφιερώματα. Αν όμως υπάρχει η δυνατότητα να τα δούμε μετά, νομιζω ειναι σοφότερη η επιλογή καποιο άλλου έργου, εκτός και αν δεν υπάρχει κάτι που να μας ενδιαφέρει στην ζωνη αυτη.

Ετσι έιδα το εξαιρετικό "Δίγαμο" πολύ μπροστά για την εποχή στα θέματα του θίγει, ενω μετά στο σπίτι ειδα και το The Hitch-Hiker (1953)

Το Body and soul θα ακολουθήσει μαζί αλλα 3 έργα της.

Last edited:
Aντε, αναμενουμε.

Eντωμεταξυ, αφου το εχεις γυρισει στους Ιταλους, δε βλεπεις και κανεναν Ντε Σετα?
Θα με θυμηθεις...

Για κακό του το λες; Μια χαρά ταινία είναι το invisible guest. Δεν ξέρω βέβαια αν θα άρεσε στο Ραφαηλίδη...

Ουτε έγω γνωρίζω σίγουρα αν θα του άρεσε ή όχι.. μονο υποθεση μπορώ να κάνω, σύμφωνα με όλα αυτα που του άρεσαν μέσα απο τις κριτικές του που διάβασα...
μάλλον όχι οπως και το Djam..

Αφου δεν άρεσε σε μενα (δεν ηταν τελείως χάλια.. αλλα αν αφαιρέσεις το σενάριο, δεν μένει και τιποτα άλλο.. και δεν ειναι αριστουργηματικα δοσμένο οπως πχ το Diabolique) έχει πολλές πιθανότητες να αρέσει στουGalen (βραζιλιάνος)

Aντε, αναμενουμε.

Eντωμεταξυ, αφου το εχεις γυρισει στους Ιταλους, δε βλεπεις και κανεναν Ντε Σετα?
Θα με θυμηθεις...

Vittorio De Seta

μπορείς να κάνεις καποιες συγκεκριμένες προτάσεις;

Αναρωτιεμαι αν ο Ραφαηλιδης ειπε τιποτα για τις Ομπρελες...του Χερβουργου.

Πρεπει να βγαλουμε καποτε και τις Ομπρελες της Δουνκερκης.

Απ'οτι καταλαβαινω στην Ελλαδα στον σινεφιλ κυκλο οι ομπρελες θεωρουνται "αριστουργημα".

Εδω θεωρειται απλα ενα ελαφρυ διασκεδαστικο φιλμακι...

Εχει και τις παρωδιες του σαν "κινηματογραφικη γραφη" ;)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kαι παρωδιες για κριτικους και σινεφιλ

Ευτυχεις οι γνωριζοντες την Γαλλικην :flipout: :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ουτε έγω γνωρίζω σίγουρα αν θα του άρεσε ή όχι.. μονο υποθεση μπορώ να κάνω, σύμφωνα με όλα αυτα που του άρεσαν μέσα απο τις κριτικές του που διάβασα...
μάλλον όχι οπως και το Djam..

Αφου δεν άρεσε σε μενα (δεν ηταν τελείως χάλια.. αλλα αν αφαιρέσεις το σενάριο, δεν μένει και τιποτα άλλο.. και δεν ειναι αριστουργηματικα δοσμένο οπως πχ το Diabolique) έχει πολλές πιθανότητες να αρέσει στουGalen (βραζιλιάνος)

Συμπερασμα απο τα λεγομενα σου: Σε εμενα αρεσουν οσα
1. Δεν αρεσουν σε σενα και
2. δεν ειναι αριστουργηματικα δοσμενα.

Ε, τουλαχιστον το ενα το πετυχες. Κατι ειναι κι αυτο...

Οσο για το αν θα αρεσε το Djam στο Ραφα, θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι κανεις τεραστιο λογικο αλμα να υποστηριζεις οτι δε θα του αρεσε βασιζομενος σε μια κριτικη του για τον καιρο των τσιγγανων. Οι δυο ταινιες ειναι αυτο που λεμε, ουδεμια σχεση η μια με την αλλη.

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Αναρωτιεμαι αν ο Ραφαηλιδης ειπε τιποτα για τις Ομπρελες...του Χερβουργου.

Πρεπει να βγαλουμε καποτε και τις Ομπρελες της Δουνκερκης.

Απ'οτι καταλαβαινω στην Ελλαδα στον σινεφιλ κυκλο οι ομπρελες θεωρουνται "αριστουργημα".

Εδω θεωρειται απλα ενα ελαφρυ διασκεδαστικο φιλμακι...

Ποια Ελλαδα και ποιον σινεφιλ κυκλο?
Οι Ομπρελες εχουν μολις ενα 86αρακι (!!!) στο μετακριτικ.
Το μετακριτικ απ'οσο γνωριζω μαζευει κριτικες παγκοσμιως. Οποτε ειμαστε σιγουροι οτι το "εδω" οπου θεωρουνται απλα ενα ελαφρυ φιλμακι δε βρισκεται σε καποιον αλλο πλανητη?

Αυτο δε σημαινει πως οτι λενε οι κριτικοι ειναι και σωστο ετσι? Εγω ειμαι ο πρωτος που ερχομαι σε μονιμη κοντρα με πολλα που λενε. Αλλα απο το να πει κανεις οτι δε συμφωνει μαζι τους, μεχρι το να μας πει οτι λενε άλλα απο αυτα που πραγματικα λενε... εχει μια αποσταση.

Οσο για το επιθετο "διασκεδαστικο", εισπραττω απο αυτο οτι μαλλον δεν εχει δει το... φιλμακι οποιος το αναφερει.Ειδικα το τριτο και τελευταιο μερος του φιλμ
με τον πρωταγωνιστη να περιφερεται σαν χαμενος και χωρις ψυχη
μονο διασκεδαστικο δεν το λες. Μαλλον το ακριβως αντιθετο του διασκεδαστικου ειναι.

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ποια Ελλαδα και ποιον σινεφιλ κυκλο?
Οι Ομπρελες εχουν μολις ενα 86αρακι (!!!) στο μετακριτικ.
Το μετακριτικ απ'οσο γνωριζω μαζευει κριτικες παγκοσμιως. Οποτε ειμαστε σιγουροι οτι το "εδω" οπου θεωρουνται απλα ενα ελαφρυ φιλμακι δε βρισκεται σε καποιον αλλο πλανητη?

Αυτο δε σημαινει πως οτι λενε οι κριτικοι ειναι και σωστο ετσι? Εγω ειμαι ο πρωτος που ερχομαι σε μονιμη κοντρα με πολλα που λενε. Αλλα απο το να πει κανεις οτι δε συμφωνει μαζι τους, μεχρι το να μας πει οτι λενε άλλα απο αυτα που πραγματικα λενε... εχει μια αποσταση.

Οσο για το επιθετο "διασκεδαστικο", εισπραττω απο αυτο οτι μαλλον δεν εχει δει το... φιλμακι οποιος το αναφερει.Ειδικα το τριτο και τελευταιο μερος του φιλμ
με τον πρωταγωνιστη να περιφερεται σαν χαμενος και χωρις ψυχη
μονο διασκεδαστικο δεν το λες. Μαλλον το ακριβως αντιθετο του διασκεδαστικου ειναι.

Μπα το εχω δει τουλαχιστον τρεις φορες "συνειδητα" μιας και ολα αυτα εδω περνανε και ξαναπερνανε.
Να το πω αλλιως, εχω πεσει στην μαρμιτα απο "μικρος" και ολα αυτα Γαλλικα και Ιταλικα τα γνωριζω.
Υπαρχει αρκετη "μυθολογια που εχει να κανει και με την αποσταση προσεγγισης. Οι Ιαπωνες για παραδειγμα πεφτουν στα γονατα.

Και το εχω συζητησει με φιλους κλπ. Το ιδιο συμπερασμα.
Διασκεδαστικο, με τραγουδακια, και φυσικα ενα french touch που μπορει να ελκυει καποιον.

Δεν λεω οτι το φιλμ ειναι κακο. Λεω απλα οτι δεν ειναι αριστουργημα ΙΜΟ.
Περναει η ωρα με ωραια χρωματα και τραγουδακια τα οποια για ενα γαλλομαθη ειναι σχετικα αφελη.

Το οτι υπαρχει καποιο δραμα...ευτυχως.

Ο Αλαιν Ρεναι στα τελευταια του εκανε κατι αναλογο On connait la chanson. Μπορει να σας αρεσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ok, το τι θεωρει καθενας αριστουργημα ειναι απολυτως υποκειμενικο και σεβαστο.

...

Και το εχω συζητησει με φιλους κλπ. Το ιδιο συμπερασμα.
...

Οποτε συμφωνουμε οτι στον δικο σου μεν σινεφιλ κυκλο θεωρειται απλα ενα ελαφρυ φιλμακι, αλλα οι κριτικοι παγκοσμιως μαλλον τεινουν περισσοτερο προς το αριστουργημα.

Οι στιχοι προφανως και ειναι απλοικοι, οπως και στα περισσοτερα μιουζικαλ. Δεν ειναι εξαλλου ευκολο να προσαρμοσεις τους διαλογους στο μετρο της μουσικης και να καταφερεις να βγαλεις και βαθια νοηματα. Δε νομιζω οτι ηταν καν σκοπος του Ντεμι αυτος.
Οσο για τα χρωματα θα διαφωνησω καθετα. Δε μιλαμε για μια ταινια στην οποια ο διευθυντης φωτογραφιας επελεξε απλως καποια ομορφα χρωματακια. Αντιθετα η χρηση τους ειναι ιδιοφυης και μαλλον πρωτοφανης στο βαθμο που το εχει κανει ο σκηνοθετης για να τα χρησιμοποιησει ως μεσο για να μεταφερει στο θεατη το σημαινομενο.

Τελος, επειδη προλαβα την αναφορα σου στην αδερφη της Ντενεβ πριν το edit σου, μηπως γενικα εχεις μπερδεψει λιγο τις Ομπρελες με το μιουζικαλ στο οποιο οντως πρωταγωνιστουσαν μαζι αυτες οι δυο?

Το ειδες επιτελους?
Το αλλο, το χαμενο, το κριτικοφιλο, ακομα να το δει (και παιχτηκε και στο φεστιβαλ της πολης του...)

Για μενα που μου αρεσε και αυτο και ο Λανθιμος, τι εχεις να πεις?
σε εχει μπερδεψει ο auteurρ
(και btw, τον ειδες τον καινουριο Λανθιμο ή ακομα?)

κοιταξε να δεις οταν πηγα να φαω κατι καλο και μου κατεστρεψε τον Κυνοδοντα
μετα πηγα στις Αλπεις για λιγο καθαρο αερα αλλα επεσα σε μπορα
λεω ενταξει θα φαμε Αστακο αλλα βρωμαγε και τον αφησα στη μεση
τωρα ελαφι θα φαω μονο στο αγαπημενο μου χωριο στους Καλαριτες

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Οσο για το αν θα αρεσε το Djam στο Ραφα, θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι κανεις τεραστιο λογικο αλμα να υποστηριζεις οτι δε θα του αρεσε βασιζομενος σε μια κριτικη του για τον καιρο των τσιγγανων. Οι δυο ταινιες ειναι αυτο που λεμε, ουδεμια σχεση η μια με την αλλη.

λαθος συμπεράσμα βγάζεις για το 2.

το 2 παει για μένα.

για τον Ραφα μονο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, αλλα εγω βλέπω μια πολύ μεγάλη σχέση καθως ειναι θέμα αισθητικης και ο Ραφα έκρινε με βάση την κινηματογραφική αισθητική. Ο ίδιος έλεγε στο κριτική για τον Καιρό των Τσιγγάνων... "Υποτίθεται οτι ειμαι ειδικός στην κινηματογραφική αισθητική...." (κάτι τέτοιο, αν θελεις ψαξε λίγες σελίδες πίσω)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.....

Τελος, επειδη προλαβα την αναφορα σου στην αδερφη της Ντενεβ πριν το edit σου, μηπως γενικα εχεις μπερδεψει λιγο τις Ομπρελες με το μιουζικαλ στο οποιο οντως πρωταγωνιστουσαν μαζι αυτες οι δυο?

Nαι μπερδεψα το Χερβουργο με το Ροσφορ.

Μπορει να αρεσει και αυτο σε οσους αρεσε το πρωτο.

λαθος συμπεράσμα βγάζεις για το 2.

το 2 παει για μένα.

για τον Ραφα μονο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, αλλα εγω βλέπω μια πολύ μεγάλη σχέση καθως ειναι θέμα αισθητικης και ο Ραφα έκρινε με βάση την κινηματογραφική αισθητική αντιθέτως με εσενα οπου δήλωσες οτι αυτά που "λέγονται" ειναι πιο σημαντικά. Ο ίδιος έλεγε στο κριτική για τον Καιρό των Τσιγγάνων... "Υποτίθεται οτι ειμαι ειδικός στην κινηματογραφική αισθητική...." (κάτι τέτοιο... αν θελεις ψαξε λίγες σελίδες πίσω που ειναι η κριτική)

συγχωράτε με για το double post αλλα δουλεύω παράλληλα.

Ασε τη Δουνκερκη και πες.
Ποιο σου αρεσε τελικα περισσοτερο.
Το Τετραγωνο ή η Ενιεντι?

+1

:grandpa:

θα μας πει κανα τρυποκάρυδο τωρα.. του έβαλε και 10
αν το ειδε παρέα με αρκετό ουίσκι τον κατανοώ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

+1

:grandpa:

θα μας πει κανα τρυποκάρυδο τωρα.. του έβαλε και 10
αν το ειδε παρέα με αρκετό ουίσκι τον κατανοώ..

Εσυ τι θα γινει, θα πας να τα δεις τωρα που βγηκαν στις αιθουσες?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Εσυ τι θα γινει, θα πας να τα δεις τωρα που βγηκαν στις αιθουσες?

αν τις προλάβω στις αίθουσες ναι.. αλλα με κόβω κλασσικά εικονογραφημένα να τα βλέπω σε bluray όταν βγουν..
σήμερα θα πάνε κάτι φίλες στο τετράγωνο.. εγώ δεν το κόβω...

Nαι μπερδεψα το Χερβουργο με το Ροσφορ.

Μπορει να αρεσει και αυτο σε οσους αρεσε το πρωτο.

The Young Girls of Rochefort
ναι εδώ ο Demy δεν τα κατάφερε.. 6/10

ειναι ομως σε μια λίστα με ταινίες οπως το "eternal sunshine..., amelie, a woman is a woman κ.α.
γνωρίζει ο Γαλεν που αναφέρομαι.. και φυσικά ειναι και οι The Umbrellas of Cherbourg