Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ποια είναι η πιο κατανοητή ταινία του κατά την γνώμη σου; (με το κατανοητή εννοώ να καταλαβαίνω τι γινεται χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα για αυτόν ή τις ταινίες του. Ούτε καν reviews από το imdb) .

Αντρεϊ Ρουμπλιεφ

Το La belle noiseuse το ξεκινάω τώρα (το είχα από εφημερίδα αλλά δεν το είχα δει ποτέ) . Θα παραγγείλω και το Αντρει Ρουπλιεφ!

Καλή Χρονιά εύχομαι σε όλους σας!!!

μμμ ννν

+1000

Το La belle noiseuse το ξεκινάω τώρα (το είχα από εφημερίδα αλλά δεν το είχα δει ποτέ) . Θα παραγγείλω και το Αντρει Ρουπλιεφ!

Καλή Χρονιά εύχομαι σε όλους σας!!!

:drool1:
Eυτυχως που το ξεκινησες νωρις, για να προλαβεις και την αλλαγη του χρονου.:jester:

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.
Αν μια ταινία δεν είναι ντοκουμέντο, είναι όνειρο.
Γι'αυτο ο Ταρκοφσκι είναι ο μεγαλύτερος από όλους.
Γιατί κινείται με τη μεγαλύτερη φυσικότητα στο δωμάτιο των ονείρων, χωρίς να εξηγεί τίποτα.
Ινγκμαρ Μπεργκμαν

notes on cinematography by robert bresson

κάποιοι κινούνται με φυσικότητα, κάποιοι άλλοι αναζητούν την φύση.
:p

υπάρχει μεταφρασμένο και ειναι must για όσους ασχολούνται με την τέχνη του κινηματογράφου.
για μένα ειναι πέρα απο τον κινηματογράφο.. βλέπεις τον σεβασμό, την ευαισθησία και μια ιδιαίτερη διαισθητική νοημοσύνη ενος ανθρώπου.

κάποιοι κάνουν σινεμά κάποιοι κινηματογράφο.

Το έργο αυτό δεν αποτελεί τόσο ένα δοκίμιο για την 7η Τέχνη, όσο το απόσταγμα της μπρεσονικής διαίσθησης σχετικά με την κινηματογραφική δημιουργία, την οποία ο γάλλος δημιουργός τοποθετεί τόσο ψηλά όσο τη λογοτεχνία, τη μουσική, τη ζωγραφική ή τη γλυπτική.
Και στις δύο χρονικές περιόδους οι σημειώσεις του, αποσπασματικές και συχνά αρκετά αινιγματικές, αλληλοσυμπληρώνονται και τονίζουν κάποιες βασικές αλήθειες του έργου του και της αντίληψής του γι' αυτό. Αυτό που ονομάζει «σινεμά», το ταυτίζει με την αναπαράσταση και το φωτογραφημένο θέατρο, και το απορρίπτει. Σ' αυτό αντιπαραθέτει τον «κινηματογράφο», τέχνη αυτούσια και αυτόνομη, συνώνυμο της δημιουργίας.
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

PS το Stalker ειναι απο τις αγαπημένες μου ταινίες, τις άλλες πρέπει να τις ξαναδω, ενω δεν έχω δει το Αντρεϊ Ρουμπλιεφ.
:grandpa:

+1000

:drool1:
Eυτυχως που το ξεκινησες νωρις, για να προλαβεις και την αλλαγη του χρονου.:jester:

Ναι αλλα ουτε που θα καλαταλαβει πως περασαν οι ωρες,if you Know what i mean.....;)

Btw κατι ειπες για το Αντρει Ρουμπλιωφ....
Ετοιμασου....

maxresdefault.jpg

Ναι αλλα ουτε που θα καλαταλαβει πως περασαν οι ωρες,if you Know what i mean.....;)

Btw κατι ειπες για το Αντρει Ρουμπλιωφ....
Ετοιμασου....

maxresdefault.jpg

Οχι για την ταινια ομως. Για τον ιδιο τον Ταρκοφσκι...:devil-smiley-029:

Βρειτε τα με Στελ
(και τα υπολοιπα fanboys του Tαρκο :p :flipout:)
για το ποιον θα αντιμετωπισω πρωτο, μπειτε σε μια σειρα, choose your own weapons και φυγαμε
201702898_2_IMG_FIX_700x700.jpg

barry-lyndon-duel.jpg

Υγ. Φυσικα και δε θα παρει χαμπαρι πως περασαν οι ωρες. Αλλος ενας λογος που ειναι τυχερος που το εβαλε νωρις. Αν το εβαζε το βραδυ, το πιο πιθανο ειναι οτι θα αλλαζε ο χρονος και δε θα το επαιρνε χαμπαρι. :antlers:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ποια είναι η πιο κατανοητή ταινία του κατά την γνώμη σου; (με το κατανοητή εννοώ να καταλαβαίνω τι γινεται χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα για αυτόν ή τις ταινίες του. Ούτε καν reviews από το imdb) .

.
να διαβασεις πρωτα ποιος ειναι ο Ταρκοφσκι για να μπεις στο πνευμα του
και μετα να αφεθεις σ αυτο που λεει ο Μπεργκμαν ποστ 1336
μερικες φορες δεν χρειαζεται να καταλαβουμε μια ταινια αρκει να αφεθουμε μεσα της
και να βγαλουμε οποιο συμπερασμα θελουμε εμεις
το σταλκερ η νοσταλγια και η θυσια ειναι αξεπεραστα αριστουργηματα κατα την αποψη μου
τα υπολοιπα απλα αριστουργηματα
δεν εχω δει τον Καθρεφτη αν και υπαρχει στην δισκοθηκη μου

Θεωρώ το Σολάρις αριστουργημα, όχι μόνο σαν sci-fi, είναι κάτι πέρα από αυτό.
Ο Ταρκόφσκι έχει γράψει το "Σμιλεύοντας το χρόνο", όπως έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και είναι οι σκέψεις του για τον κινηματογράφο, τις δικές του ταινίες ,
τα προβλήματα με το καθεστώς κλπ.
Πολυ ενδιαφέρον για όσους αρέσει αυτό το είδος κινηματογράφου

.
εχουνε μεινει πισω ταινιες
τι ηθελα να μπω στη διαδικασια του Νετφλιξ
αφου οι σειρες δεν κατεβαινουν με τιποτε
ειδα το River φυσικα διακεκομμενο λογω Στελλαν
εχει και αυτη την φοβερη εικονα και ωραια ντοκυμαντερ ο αουτερ ειναι φαν σ αυτα
εχετε να προτεινεται κατι γιατι τον αλλο μηνα τελος , να προλαβουμε

πρεπει να δουμε και ΚΑΘΡΕΦΤΗ πριν το καλοκαιρι
φιλος που τον ειδε και διαβαζει avclub που και μου εγραψε sms την ωραια ατακα

Στελακο χρονια πολλα ειδα Καθρεφτη
τα σαγονια μου ακουμπησαν πατωμα
:flipout:

Xρονια πολλα Βασιλη ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Δηλαδή δε σου άρεσαν ούτε το Westworld, ούτε το Legion, ούτε το Feude. I rest my case.

τι ειναι αυτα υπαρχουν στο Νetflix ?

αν μου πεις και κατι που δεν σ αρεσε ισως προσπαθησω να το δω :ciao: