Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Για τον Rothko τίποτα;

Όλοι όσους παρουσιάζει, έχουν τεράστιο ενδιαφέρον πλην του Πικάσο που ολοι γνωρίζουν και είναι το πιο αδύναμο επεισόδιο.

Για τον Rothko τίποτα;

Όλοι όσους παρουσιάζει, έχουν τεράστιο ενδιαφέρον πλην του Πικάσο που ολοι γνωρίζουν και είναι το πιο αδύναμο επεισόδιο.

Δεν θελω να "τσακωθουμε" παλι γιαυτο δεν εγραψα τιποτα.

Βασικά να το γράψω έτσι, χωρίς να είχα δει το επεισόδιο για τον τερνερ, πάλι θα λάτρευα τους πινάκες σκέτους, ενώ στον ροθκο (παρόλο που ήταν ίσως το πιο δυνατό επεισόδιο) αν δεν υπήρχε ο εκφωνητής και ο ηθοποιός...γιοκ. Εκείνο με τις παράλληλες κάθετες μου ψιλοάρεσε, αλλά όταν αρχισε να λέει για την αλλαγή του ονόματος του (και καλά για χάρη συντομίας) και για τον όρο που έθεσε για να κάνει έκθεση στην γερμανία....με ξενέρωσε. Ένιωσα οτι προπαγάνδιζε το επεισόδιο μετά από αυτά.

Υ.Γ. και γιατί δηλαδή αυτοί που τρώνε στο four seasons Δεν θα κοιτούσαν τους πινάκες του;;; Είμαι υπέρ της ισότητας....άλλα it goes both ways. Το ότι κάποιος γεννήθηκε σε ευκατάστατη οικογένεια δεν σημαίνει ότι είναι ούφο ντε και καλά. Επίσης respect από την μια που αρνήθηκε τα λεφτά αλλά σε αυτό το σημείο της καριέρας του δεν τα είχε ανάγκη κιόλας.....για να μην σου πω ότι η κίνηση και μόνο (και ήταν πανέξυπνη κίνηση) τον έκανε αυτομάτως πιο διάσημο και respectable στους "σωστούς" κύκλους.

1) σας αρέσουν τα έργα του Ηieronymus Βosch?

2) προτιμάτε τον πρώιμο Scott Walker/The Walker Brothers μέχρι τα τέλη του 1980;

μέχρι τα τέλη του 1980..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ή μετά την κυκλοφορία του Tilt το 1995;

3) θα προτιμούσατε ενα κειμενο/βιβλίο του Luigi Pirandello, Jean-Paul Sartre, Albert Camus
ή Lovecraft, J. R. R. Tolkien, Dan Brown;

Δεν θελω να "τσακωθουμε" παλι γιαυτο δεν εγραψα τιποτα.

Βασικά να το γράψω έτσι, χωρίς να είχα δει το επεισόδιο για τον τερνερ, πάλι θα λάτρευα τους πινάκες σκέτους, ενώ στον ροθκο (παρόλο που ήταν ίσως το πιο δυνατό επεισόδιο) αν δεν υπήρχε ο εκφωνητής και ο ηθοποιός...γιοκ. Εκείνο με τις παράλληλες κάθετες μου ψιλοάρεσε, αλλά όταν αρχισε να λέει για την αλλαγή του ονόματος του (και καλά για χάρη συντομίας) και για τον όρο που έθεσε για να κάνει έκθεση στην γερμανία....με ξενέρωσε. Ένιωσα οτι προπαγάνδιζε το επεισόδιο μετά από αυτά.

Υ.Γ. και γιατί δηλαδή αυτοί που τρώνε στο four seasons Δεν θα κοιτούσαν τους πινάκες του;;; Είμαι υπέρ της ισότητας....άλλα it goes both ways. Το ότι κάποιος γεννήθηκε σε ευκατάστατη οικογένεια δεν σημαίνει ότι είναι ούφο ντε και καλά. Σίγουρα όχι, κανείς δεν ειπε το αντίθετο, ισα ισα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο αλλα και το προνόμιο της παιδείας ευκολότερα, επειδή δεν χρειάζεται να ειναι υποχρεωτικά σε μια ή και δύο δουλειες. Επίσης respect από την μια που αρνήθηκε τα λεφτά αλλά σε αυτό το σημείο της καριέρας του δεν τα είχε ανάγκη κιόλας.....για να μην σου πω ότι η κίνηση και μόνο (και ήταν πανέξυπνη κίνηση) τον έκανε αυτομάτως πιο διάσημο και respectable στους "σωστούς" κύκλους.

Γιατί κατάλαβε οτι τα εστιατόρια και συγκεκριμένα αυτού του είδους, δεν ειναι κατάλληλος χώρος για την τέχνη του (βασικά για καμία δεν ειναι.. αφου θα έιναι απλός διάκοσμος) Αντιθέτως έκανε το ναό.. το Rothko Chapel οπου μπορεί να το επισκευτεί οποιος επιθυμεί ενω το έργο του απευθύνεται στον καθένα μας.

Ναι αρνήθηκε μερικά εκατομμύρια (τότε κιολας...) για να αυτοκτονήσει σε μια πολυτελή μπανίερα. :BDGBGDB55:

Ας μην "τσακωθούμε" :ernaehrung004:

"œWhen I was a younger man, art was a lonely thing. No galleries, no collectors, no critics, no money. Yet, it was a golden age, for we all had nothing to lose and a vision to gain. Today it is not quite the same. It is a time of tons of verbiage, activity, consumption. Which condition is better for the world at large I shall not venture to discuss. But I do know, that many of those who are driven to this life are desperately searching for those pockets of silence where we can root and grow. We must all hope we find them."

— Mark Rothko

"...many of those who are driven to this life are desperately searching for those pockets of silence where we can root and grow. We must all hope we find them."

Καθώς το έβλεπα όταν άκουσα αυτό είπα μέσα μου ...αυτό θα του άρεσε του auteur...:ernaehrung004:

You got me!

Ασε τι έπαθα χθες.. Μόλις έχω χρόνο θα επανέλθω.

Χαλαρό σε βλέπω;
CICA ακούει;

Δες και κανένα από αυτές τις ταινίες που σου πρότειναμε. Chungking express και ακόμα καλύτερα Falling angels. Πιάσε και το still walking αλλά δεν ξέρω αν σου αρέσει ή βαρεθείς. Καλό μεσημέρι!

1) σας αρέσουν τα έργα του Ηieronymus Βosch?

2) προτιμάτε τον πρώιμο Scott Walker/The Walker Brothers μέχρι τα τέλη του 1980;

μέχρι τα τέλη του 1980..

ή μετά την κυκλοφορία του Tilt το 1995;

3) θα προτιμούσατε ενα κειμενο/βιβλίο του Luigi Pirandello, Jean-Paul Sartre, Albert Camus
ή Lovecraft, J. R. R. Tolkien, Dan Brown;

Άντε να κάνω το quiz...

1)Ναι, αγαπώ Ιερώνυμο Μπος και δεν ντρέπομαι να το πω. Πολλές φορές ζουμάρω τα έργα του στο pc ακούγοντας μασσιβε αττακ.... (νομίζω ότι και ο Cica τον γουστάρει)

2) Αμάν με τον Πασολινι σου...δεν απαντώ (το τελευταίο όμως είναι όλα τα λεφτά)

3)Pirandello δαγκωτό....και πείτε με πεζό...

You got me!

Ασε τι έπαθα χθες.. Μόλις έχω χρόνο θα επανέλθω.

Χαλαρό σε βλέπω;
CICA ακούει;

Δες και κανένα από αυτές τις ταινίες που σου πρότειναμε. Chungking express και ακόμα καλύτερα Falling angels. Πιάσε και το still walking αλλά δεν ξέρω αν σου αρέσει ή βαρεθείς. Καλό μεσημέρι!

Chungking express το έχω δει (αν και δεν το θυμάμαι) , το falling angels δεν το ήξερα καν. Το still walking το χω, θα το δω το απόγευμα.

Α...δες το Der Himmel uber Berlin μπορεί να σου αρεσει!

.
Tendy σου αρεσε το Der Himmel uber Berlin?
εχω την εντυπωση οτι αυτο δεν πρεπει να αρεσει σε κανενα σημερα
για να ακουσω γνωμες

αα ο Τεντυ θα πρεπει να βλεπει ταινια τωρα
ο αουτερ διαβαζει πιραντελο
και ο γαλεν κρυφοκοιταζει ,κατι θελει να πει ..

Der Himmel uber Berlin

Άντε να κάνω το quiz...

1)Ναι, αγαπώ Ιερώνυμο Μπος και δεν ντρέπομαι να το πω. Πολλές φορές ζουμάρω τα έργα του στο pc ακούγοντας μασσιβε αττακ.... (νομίζω ότι και ο Cica τον γουστάρει)

2) Αμάν με τον Πασολινι σου...δεν απαντώ (το τελευταίο όμως είναι όλα τα λεφτά)

3)Pirandello δαγκωτό....και πείτε με πεζό...

Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση.

μέχρι να σε "παριλάβει" ο Cica με νέες προτάσεις και αφού έπιασες Γαλλία μεριά,
δεν βλέπεις την ευφυέστατο ποιητή Tati να σου φτίαξει την χρονιά με τον μοναδικό ποιητικό του κόσμο;
μετά πίασε και εναν άλλο εξαιρετικό... Pierre E‰taix..

ξεκίνα με το υπέραλμπρο Monsieur Hulot's Holiday (1953) (μονο το τελαυταίο του.. Parade δεν πολυ αξίζει)

και κανα βίντεο για να ξεκινήσεις..

Last edited:
Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

αα ο Τεντυ θα πρεπει να βλεπει ταινια τωρα
ο αουτερ διαβαζει πιραντελο
και ο γαλεν κρυφοκοιταζει ,κατι θελει να πει ..

Der Himmel uber Berlin

Τα φτερά του έρωτα βρέθηκαν στην κατοχή μου τυχαία. Στις αρχές του 2000 είχα αρχίσει να μαζεύω dvd, επειδή όμως τότε πήγαινα ακόμα σχολείο,το μοναδικό εισόδημα ήταν από χαρτζιλίκι. Τα dvd εδώ έκαναν 19,90ε και κάρτα δεν είχα για να αγοράσω από το αμαζον. Έτσι άρχισα να μαζεύω "τα φτηνά" από εφημερίδες και το περιοδικό "σινεμά". Μέσα στην συλλογή του "Σινεμά" βρήκα αυτήν την ταινία που δεν σου κρύβω οτι την είδα τέσσερα χρόνια αφού την αγόρασα διότι μου φάνηκε βαρετή από το οπισθόφυλλο...

...τέσσερα μόλις χρόνια μετά βγαίνει το Der Untergang και παθαίνω πλάκα με την ερμηνεία του Bruno Ganz και μπαίνω στο imdb να δω τι άλλο καλό είχε κάνει......και τσουπ! Έβαλα λοιπόν να το δω και δεν απογοητεύτηκα!

Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση.

μέχρι να σε "παριλάβει" ο Cica με νέες προτάσεις και αφού έπιασες Γαλλία μεριά,
δεν βλέπεις την ευφυέστατο ποιητή Tati να σου φτίαξει την χρονιά με τον μοναδικό ποιητικό του κόσμο;
μετά πίασε και εναν άλλο εξαιρετικό... Pierre E‰taix..

ξεκίνα με το υπέραλμπρο Monsieur Hulot's Holiday (1953) (μονο το τελαυταίο του.. Parade δεν πολυ αξίζει)

και κανα βίντεο για να ξεκινήσεις..

Δεν ξέρω τίποτα από αυτά, ούτε καν ακουστά...τα σημειώνω!

Και για Τατι, νομιζω οτι ειναι πολυ καινοτομο σινεμα. Πραγματικα μοντερνο και οχι δηθεν και του κωλου. Και με ρυθμο...δεν σερνεται...
Δεν ομφαλοσκοπει αλλα προσπαθει και με πολυ χιουμορ να καταγραψει τον μοντερνο κοσμο μεσα στην ψυχωτικη αεναη κινηση του κονφορμισμου και της υπερκαταναλωσης που τον διεπει αλλα και της πρωτοτυπιας και της εμπνευσης που τον φωτιζει. Ο Τατι επιασε τον σφιγμο βαθια και ειρωνικα ταυτοχρονα.

Πραγματικα μοντερνο σινεμα και για μενα Ο Παπας του φουτουρισμου....

Φουτουρισμος που γυρισε την τελευταια του σελιδα, στς 25 Ιουλιου 2000.

Το Playtime ειναι ενα must. Ενα modern world's transcription.
Που πρεπει να δεις.
Αλλα αστο για λιγο αργοτερα.

Auteur αν σου πω ότι ίσως καταφέρω να δω το Playtime για πρώτη φορά με ...remastered εικόνα και με DTS ήχο τι θα πεις:

1) Σκάω απ το κακό μου!

2) Δεν με ενδιαφέρουν τέτοια πεζά πράγματα

3) Τι είναι DTS?

*Υπάρχει σωστή απάντηση