Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ειναι κυριως Καντονεζικο, αλλα εχει και σουσι και σακε και πιθανως καποια πραγματα ακομη απο Ιαπωνια.
Τα Κινεζικα του ειναι μαλλον τα καλυτερα που εχω φαει εν Ελλαδι...
Αν θες ριχ'του μια ματια.;)

https://el-gr.facebook.com/sunchinesefood/

Θυμάσαι ένα νήμα που μιλούσαμε όλοι για φαγητό Θεσσαλονίκη vs Αθήνα. Μου το είχες πει εκεί και από τότε τρώω 2 φορές την εβδομάδα. Ότι μου προτείνουν τρέχω και το δοκιμάζω!

Attachments

• 20180106_165437.jpg
    20180106_165437.jpg
    200.8 KB · Views: 122

Θυμάσαι ένα νήμα που μιλούσαμε όλοι για φαγητό Θεσσαλονίκη vs Αθήνα. Μου το είχες πει εκεί και από τότε τρώω 2 φορές την εβδομάδα. Ότι μου προτείνουν τρέχω και το δοκιμάζω!

χονδρέεε...

Αγαπητέ Michelangelo Antonioni,

οσο αποξένωνετε τους χαρακτήρες σας, οσο τους απαλλοτριώνετε, οσο τους αφαιρείτε απο την πραγματικότητα βυθίζοντας τους σε αδιέξοδο σκατάδι, οπου ο περιβάλλον χώρος γίνεται εσωτερικότητα και η εξωτερικότητα μετουσιώνεται σε μοντέρνο τρόπο ζωής,
τοσο πιο επιτακτική γινεται η ενσυναίσθηση και η ανθρωπίνη καταστασή τους.
τοσο περισσότερο κατανοούμε την ύπαρξη του εγώ, μέσα απο τους άλλους,
τοσο πιο πολύ γνωρίζουμε τον ευατό μας μέσω του καθρεφτισμού στον αλλο, που δεν ειναι παρα το σύνολο του ευατου μας.

ενα γυναικέιο χέρι ευσπλαχνίας στο κεφάλι του αδύναμου "χαμένου" άντρα.
ενα ηφαίστειο και ενας κενός τοίχος.

ενας πλήρης κύκλος, η χαμένη άννα στην αρχή, ο χαμένος άντρας της στο τέλος.

ενα απο τα πιο συγκινητικά και όμορφα τέλη στην ιστορία του κινηματογράφου!

LAvventura.jpg

...και πως να δω Αντονιονι χωρις παπια του Πεκίνου...

όλα λάθος και πάλι...

Αντονιόνι με πάπια πεκίνου θα παραγγείλω σε λίγες μέρες που θα δω Chung Kuo - Cina (1972)

αν πάλι δεν θέλεις κάτι τέτοιο, μπορείς να επιλέξεις κάτι απο εδώ
10 great films set in Beijing
10 great Chinese-language films of the 21st century

το Beijing Bicycle (2001) το είχα δει τότε που βγήκε και ηταν πολύ καλό.
και το the world ειναι καλό αλλα δύσκολο.
αν θέλεις στυλιζαρισμένη δράση o Johnnie To ειναι μεγάλος μάστορας.. (εχει και άλλα καλα πέρα απο τα election)
και internal affairs καλό.

αγαπάμε HHH, ειδικά τα πρώτα του.. θελω να ξαναδώ millenium mambo αλλα δεν έχει βγει σε bluray ακόμα..
Ο Tsai ειναι για άρρωστους, και τον αγαπάμε εξίσου.
To Grandmaster flash του Kar δεν το έχω δει, αλλα στο παρελθόν εχει κάνει αριστουργήματα (in the mood for love και λίγο πιο κάτω fallen angels, chungking express, happy together και το στυλιζαρισμένο 2046)

αυτα τα Where to begin with... ειναι ωραια πχ Hou Hsiao-hsien

αν πάς για ιαπωνικό φαγητό, το tampopo ειναι πολύ διασκεδαστικό.
θα πρότεινα και Παζολίνι το 120 μέρες στα σόδομα, για να σιάξεις χαρακτήρα και σιλουέτα..

μαλλον αυτον θα πιάσω μετά.. ή Fellini ή θα ξαναγυρίσω στην Akerman.. μήπως να ξαναπάω ανατολικά.. εχω αφήσει στην μέση Kiarostami.

καλή όρεξη!

Last edited:
Παζολίνι το 120 μέρες στα σόδομα......το μονο που εχω δει απο αυτα που ειπες....

Ειδα το an autumn afternoon. Χαρητομενο εργακι αλλα εως εκει, χωρις πλακα τωρα δεν το λεω για να "τσακωθουμε".

Λοιπον να σου πω ενα απο τα "δικα" σου που ειδα και μου φανηκε ωραιο και δυνατο...μπας και μου πεις να δω τιποτα που να μου αρεσει και γενικα να καταλάβεις τις προτιμήσεις μου...

http://www.imdb.com/title/tt0307213/

...πολύ καλό λεμε! Σε περίπτωση που δεν το χεις δει δες το....το βρήκα από εφημερίδα πριν καμιά 10ετια.

Παζολίνι το 120 μέρες στα σόδομα......το μονο που εχω δει απο αυτα που ειπες....

Ειδα το an autumn afternoon. Χαρητομενο εργακι αλλα εως εκει, χωρις πλακα τωρα δεν το λεω για να "τσακωθουμε".

Λοιπον να σου πω ενα απο τα "δικα" σου που ειδα και μου φανηκε ωραιο και δυνατο...μπας και μου πεις να δω τιποτα που να μου αρεσει και γενικα να καταλάβεις τις προτιμήσεις μου...

http://www.imdb.com/title/tt0307213/

...πολύ καλό λεμε! Σε περίπτωση που δεν το χεις δει δες το....το βρήκα από εφημερίδα πριν καμιά 10ετια.

δεν με πειράζουν χαρακτηρισμοί.. χαριτωμένο εργάκι, απύθμενα κουραστικό, επικά βαρετό κτλ
αλλα αυτομαποιημένες εκφράσεις.. "αλλα εως εκεί..", "τί ηθελε να πει ο ποιητής", "σπάστα" κ.α.
:violent-smiley-030: :furious3:

για μένα τα καλύτερα του Kim Jong-un ειναι το κούρεμα του, και οι τρείς πρωτες στο Known For
http://www.imdb.com/name/nm1104118/?ref_=tt_ov_dr

το seom, ok
the bow, ok
samaritan girl, ok
time, οκ εχει κάνει καλυτερα

βάζεις μόνο μια σωβρακοφανέλα, ανοιγεις μια seven up και απολαμβάνεις ανεύθυνα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

στα γερμανικά :flipout:

κανα Sogo Ishii (The Crazy Family 1984) και αλλα πολλά...

Auteur, ποια η διαφορά του an autumn afternoon από μια παλιά ελληνική ταινία του 1960.....δηλαδή αν δείξω παλιά δραματική ταινία της Βουγιουκλάκη σε έναν Ιαπωνα θα την πει αριστούργημα; Αυτό εννοώ με το "έως εκεί" .

Με τα να σου πω το αλλο. Όταν ειχα δει το funny games (παρολο που μου αρεσει συνηθως ο Χανεκε) , δεν καταλαβα το κινητρο των επισκεπτων. Γιατι εκαναν αυτα που εκαναν; Ή αλλιως "τι ηθελε να πει ο ποιητης"?

την ειδα ξανα αργοτερα προσπαθοντας να βρω κρυμμένο νοημα καπου μεσα στην ταινια ή ισως καποιο συμβολισμο που δεν ειχα προσεξει αλλα ματαια.

Δηλαδη θα θυμωσεις μαζι μου που δεν την καταλαβα?

Μετα μπηκα στο imdb και ο καθε κουλτουριαρης έλεγε το δικο του παραμύθι και απο κει και περα οσοι διαβασαν τα reviews παπαγαλιζουν τις αποψεις αλλων. Δεν θα ξεχασω τις φατσες των ατομων οταν βγηκαν απο το σινεμα. Ξενερωμενες φατσες με ενα look απορίας σε φαση "τι στο διαολο ειδα τωρα" ζωγραφισμενο στο προσωπο τους. Ειμαι σιγουρος οτι οι μισοι απο αυτους κανα μηνα μετα εκαναν θεωριες σε καποιο Dinner party λεγοντας αρλουμπες οπως αυτος παρακάτω....(βαζω ενα τυχαιο παραδειγμα απο review απο ιμδβ)

...."What this movie does is challenge the audience's own involvement in visual narrative -- usually, we watch movies from somewhere on-high and omniscient; we're invisible but we see all; we're voyeurs, just like God. In Haneke's film, we identify not with the victims but with the all-powerful killers as they set about their funny games. The two polite young men are performing their entertainments for us, the viewers; they're slaking our bloodthirst, our desire for gory spectacle - - after all, isn't this why we watch movies like this in the first place? Haneke, however, doesn't play the usual evasions; he makes explicit the audience's participation in violence; and he forces upon us the need to take responsibility for it...."

Τι λες βρε π@π@ρ@..... απο που το βγαλες αυτο;

Αριστούργημα, για μένα, θα πρεπε να λέγετε μια ταινία που στιγματίζει μια ολόκληρη εποχή με αριστοτεχνικό τρόπο όπως πχ. το space oddysey 2001 ή έστω μια ταινία "καλύτερη του είδους" της, αυτό που λέμε και "classic" π.χ. το goodfelas ή ο δεύτερος νονός για τις γκανγκστερικες....μια ταινία που σε κάνει να νιώθεις τόσο πολλά συναισθήματα που θες να εκραγείς...οπως πχ. το in the name of the father ή το Ballad of jack and rose...

Τελος μια ταινια που ολοι λιγο πολυ μπορουν να relate....οπως π.χ το eternal sunshine of a spotless mind.

Μετα....To citizen kane, το there will be blood το dead man αλλα και το rushmore το lost in translation το Apocalypse Now, το Natural born killers και και και....

...και φυσικά να απευθύνονται στον κόσμο...όχι μόνο σε ένα κλειστό γκρουπ ανθρώπων που με το ένα χέρι μ@στιγώνονται και με το άλλο γαργαλάν τα @ρχιδι@ τους με φτερά κύκνου...

Ανεβασα πιεση....πινω ενα ποτακι και νανι. Τα λέμε αύριο...χαιρετισμούς στην παρέα του νήματος! -bye-

https://www.youtube.com/watch?v=cp7_u0kcQRo

Last edited:
Πολυ καλα τα λες...εχω κα γω πιστοποιησει καποιους να αναμασουν λογια επαγγελματιων σνομπαρορηβιουζ κουλτουριαρηδων για να κανουν εφφέ κουλτουρας. Οπως λε με στην Γαλλια, "η κουλτουρα ειναι σαν την μαρμελαδα, οσο λιγοτερη εχεις τοσο περισσοτερο την απλωνεις".
Τεσπα αυτο που ειπες για ενα Ελληνικο φιλμ των 60ς με τη Βουγιουκλακη και τη διαφορα του με ενα συναισθημτικο γιαπονεζικο ολα τα λεφτα !!!.

Επισης το βλεμμα ηλιθιοτητας οταν βγαινουν απο το σινεμα ατομων που πηγαν να δουν "εξωτικο αριστουργημα" το εχω συναντησει και γω προσωπικα.
Πιστευω οτι την εννοιωθαν στο στυλ "ποσα πληρωσα για να υποστω για δυο ωρες"...
Υπηρχε ενα σινεμα στο Παρισι που περναγε μονο τετοια εργα. Μονο Γιαπονεζικα και Σοβιετικα. Κοσμος ηταν το ονομα του.
Καποιος θα μπορουσε να κανει ταινια (κομωδια) με τα ατομα που εμπαιναν και εβγαιναν για να...."εμπλουτιστουν"...ασε.
Σημερα γελαω οταν το σκεφτομαι.
Ευτυχως που με το ιντερνετ δεν κινδυνευεις να πληρωσεις κερατιατικα πλεον. :flipout:

ισως τα παρακάτω βοηθήσουν για την κατανόηση του μοντέρνου κινηματογράφου,
δεν προσπαθούν να πείσουν κανένα.. πόσο μάλλον να πείσουν κάποιο να αισθανθει το έργο αυτών των μεγάλων δημιουργών.

[video]https://streamable.com/chy5s[/video]

Αριστούργημα, για μένα, θα πρεπε να λέγετε μια ταινία που στιγματίζει μια ολόκληρη εποχή με αριστοτεχνικό τρόπο όπως πχ. το space oddysey 2001 ή έστω μια ταινία "καλύτερη του είδους" της, αυτό που λέμε και "classic" π.χ. το goodfelas ή ο δεύτερος νονός για τις γκανγκστερικες....μια ταινία που σε κάνει να νιώθεις τόσο πολλά συναισθήματα που θες να εκραγείς...οπως πχ. το in the name of the father ή το Ballad of jack and rose...

Τελος μια ταινια που ολοι λιγο πολυ μπορουν να relate....οπως π.χ το eternal sunshine of a spotless mind.

Μετα....To citizen kane, το there will be blood το dead man αλλα και το rushmore το lost in translation το Apocalypse Now, το Natural born killers και και και....

...και φυσικά να απευθύνονται στον κόσμο...όχι μόνο σε ένα κλειστό γκρουπ ανθρώπων που με το ένα χέρι μ@στιγώνονται και με το άλλο γαργαλάν τα @ρχιδι@ τους με φτερά κύκνου...

+100000

Προς τη Διαχείριση: Θα μπορούσαμε να βάλουμε το ανωτέρω ποστ ως υπότιτλο, προμετωπίδα, κάτι τέλος πάντων, στον τίτλο του νήματος;

Ρε συ, βάλε το χέρι στην καρδιά και πες μου, έντιμα, ότι δεν θεωρείς από καλές έως πολύ καλές τουλάχιστον τις μισές από αυτές που εγραψα στο πάνω ποστ.....τόσο πλέμπα και απαίδευτος είμαι που τις θεωρώ άψογες?

......the death of cinema???.....viva la tv revolution???? ...αυτό γράφω πάνω,σοβαρά τώρα;

Τι να πω τουλάχιστον είναι και άλλοι μαζί μου, στο ίδιο χαμηλό επίπεδο/fast food.

Auteur, ποια η διαφορά του an autumn afternoon από μια παλιά ελληνική ταινία του 1960.....δηλαδή αν δείξω παλιά δραματική ταινία της Βουγιουκλάκη σε έναν Ιαπωνα θα την πει αριστούργημα; Αυτό εννοώ με το "έως εκεί" .

Με τα να σου πω το αλλο. Όταν ειχα δει το funny games (παρολο που μου αρεσει συνηθως ο Χανεκε) , δεν καταλαβα το κινητρο των επισκεπτων. Γιατι εκαναν αυτα που εκαναν; Ή αλλιως "τι ηθελε να πει ο ποιητης"?

την ειδα ξανα αργοτερα προσπαθοντας να βρω κρυμμένο νοημα καπου μεσα στην ταινια ή ισως καποιο συμβολισμο που δεν ειχα προσεξει αλλα ματαια.

Δηλαδη θα θυμωσεις μαζι μου που δεν την καταλαβα?

Μετα μπηκα στο imdb και ο καθε κουλτουριαρης έλεγε το δικο του παραμύθι και απο κει και περα οσοι διαβασαν τα reviews παπαγαλιζουν τις αποψεις αλλων. Δεν θα ξεχασω τις φατσες των ατομων οταν βγηκαν απο το σινεμα. Ξενερωμενες φατσες με ενα look απορίας σε φαση "τι στο διαολο ειδα τωρα" ζωγραφισμενο στο προσωπο τους. Ειμαι σιγουρος οτι οι μισοι απο αυτους κανα μηνα μετα εκαναν θεωριες σε καποιο Dinner party λεγοντας αρλουμπες οπως αυτος παρακάτω....(βαζω ενα τυχαιο παραδειγμα απο review απο ιμδβ)

...."What this movie does is challenge the audience's own involvement in visual narrative -- usually, we watch movies from somewhere on-high and omniscient; we're invisible but we see all; we're voyeurs, just like God. In Haneke's film, we identify not with the victims but with the all-powerful killers as they set about their funny games. The two polite young men are performing their entertainments for us, the viewers; they're slaking our bloodthirst, our desire for gory spectacle - - after all, isn't this why we watch movies like this in the first place? Haneke, however, doesn't play the usual evasions; he makes explicit the audience's participation in violence; and he forces upon us the need to take responsibility for it...."

Τι λες βρε π@π@ρ@..... απο που το βγαλες αυτο;

Ανεβασα πιεση....πινω ενα ποτακι και νανι. Τα λέμε αύριο...χαιρετισμούς στην παρέα του νήματος! -bye-

https://www.youtube.com/watch?v=cp7_u0kcQRo

"29 κατασκευαστες πλυντηριων συνιστουν Ozu, αυτοί ξέρουν!"

αφού είχες την υπομονή να δεις όλο το έργο, και υποθέτω έχεις το bluray της criterion, δεν κάνεις ενα κόπο να το ξαναβλέπεις με το commentary; :flipout:
Audio commentary featuring film scholar David Bordwell, author of Ozu and the Poetics of Cinema

δεν έχω ιδέα τι μπορεί να λέει.. και μου δημιούργησες το ενδιαφέρον να το ακούσω κάποια στιγμή.. ευχαριστώ!

τα έργα του Ozu, ειναι σαν αυτόν που το βράδυ θα έρθει να σε σκεπάσει, για να μην κρυώνεις, δίχως ομως να σε ξυπνήσει...

Η ζωή σου έχει κάποιο συγκεκριμένο νόημα;
το έχεις βρεί;

Ο Ozu κάνει αυτο που ο Bordwell πολυ σωστά ονομάζει, Poetics of Cinema, Poetics of every day life.

αν δεν σε ενδιαφέρουν τα θέματά του και τα θεωρεις μπανάλ..
αν δεν σε αγγίζει η αριστούργηματική κατασκευή των ταινιων του, που αναδυκνείεει με τον πιο κομψό τροπο τα θέματα του, τοτε ο Ozu δεν θα σου αρέσει.

γιατί άραγε φεύγει ο widower Shuhei απο το τραπέζι;
δες πως έχει τοποθετηθεί καθε αντικέιμενο στο πλάνο, τα χρώματα, την σύνθεση..

αν δεν σε αγγίζουν τα παρακάτω βιντεο,
εστω και αποκομμένα απο το υπόλοιπο σύνολο... ίσως δεν σου αρεσει ο Ozu
(ψαξε και άλλα αν θέλεις.. )

Ο Ozu (γενικά ο κινηματογράφος) απευθύνεται σε όλους, απο τον θεατή εξαρτάται τι θα βρεί ή δεν θα βρει σε ένα έργο και τι θα του αρέσει..

επιθυμείς ακόμα να γνωριστούμε;
:p

Ρε συ, βάλε το χέρι στην καρδιά και πες μου, έντιμα, ότι δεν θεωρείς από καλές έως πολύ καλές τουλάχιστον τις μισές από αυτές που εγραψα στο πάνω ποστ.....τόσο πλέμπα και απαίδευτος είμαι που τις θεωρώ άψογες?

......the death of cinema???.....viva la tv revolution???? ...αυτό γράφω πάνω,σοβαρά τώρα;

Τι να πω τουλάχιστον είναι και άλλοι μαζί μου, στο ίδιο χαμηλό επίπεδο/fast food.

προφανώς σε πειράζω εδω..

ειπα πουθενά οτι δεν ειναι καλές ταινίες αυτά που αναφέρεις.. ίσως μονο το Natural born killers.. και κανένα ακόμα.. :drummer:

ισως τα παρακάτω βοηθήσουν για την κατανόηση του μοντέρνου κινηματογράφου,
δεν προσπαθούν να πείσουν κανένα.. πόσο μάλλον να πείσουν κάποιο να αισθανθει το έργο αυτών των μεγάλων δημιουργών.
  • Writings by director Michelangelo Antonioni, read by actor Jack Nicholson, plus Nicholson’s personal recollections of the director
[video]https://streamable.com/chy5s[/video]

[video]https://streamable.com/26x5q[/video]

[video]https://streamable.com/ykyiv[/video]

αν κάποιος ενδιαφερθεί να τα δει και κολλάει.. ας τα κατεβάσει με δεξί κλικ πάνω απο το video, download video.

Last edited:
Για κάποιο λόγο σου έχει μπει η ιδέα οτι δεν μου αρέσουν οι αργές ταινίες...σε πληροφορώ οτι τις λατρεύω. Δεν κάνω υπομονή για να βάλω ένα τσεκ ότι τις είδα. Αν δεν μου αρεσει θα την κλείσω χωρίς τύψεις. Εδώ μου αρεσει ο Τερενς Μαλικ...τι να λέμε τώρα....πιο αργά μόνο τα σαλιγκάρια.

Ο widower Shuhei φεύγει απ το τραπέζι γιατί οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν τον λόγο για τον οποίο είναι χάλια....είναι και οι δυο τους τούβλα και παρτάκιδες και δεν γουστάρει άλλο να κάθεται μαζί τους....προτιμάει να φύγει να κάνει την μοναχική τσάρκα του.

Μου άρεσε η ταινία. Αν κάνω κόρη και την παντρέψω, στανταρ θα την ξαναδώ και μπορεί να χύσω και δάκρυ. Απλά δεν ήταν για μένα αριστούργημα. ...και ναι υπάρχουν ελληνικές ταινίες του 60 που είναι τόσο καλές.

"Η ζωή σου έχει κάποιο συγκεκριμένο νόημα;
το έχεις βρεί;" ......τωρα θες να κάνουμε αυτήν την κουβέντα ΕΔΩ, που μας διαβάζουν και άνθρωποι έκτος φόρουμ.... επειδή βαριέσαι να πάρεις ένα ταξί??? No problem....αλλά θα μας πεις και συ μετά...

Όχι δεν το χω βρει το νόημα, δεν είμαι ούτε καν κοντά...... το λέω χωρίς να ντρέπομαι, υπάρχουν φορές που ξυπνάω και λέω μέσα μου "τι σκατά κανό εδώ" ή "γιατί ξύπνησα"...είμαι και άθεος και δεν βοηθάει αυτό στην αναζήτηση...πολλές φορές νιωθω χωρίς θεμέλια....φτερό στον άνεμο κτλ....όσο παραπάνω διαβάζω και προσπαθώ να κατανοήσω τα "μεγάλα" και τα "σημαντικά"....τόσο η ερμηνεία τους απομακρύνεται από μένα...

ίσως είμαι από αυτούς που θα καταλάβουν το νόημα της ζωής όταν είμαι στο νεκροκρέβατο λίγο πριν την κάνω...τότε που ή θα δω in retrospect το νόημα της ζωής μου και θα φύγω με χαμογελώ ή θα καταλάβω ότι δεν είχε κανένα νόημα και θα είναι πλέον αργά.

Υ.Γ. Φυσικά και θέλω να γνωριστούμε....ίσως και πιο πολύ από πριν....η πόρτα μου πάντα ανοιχτή σε συμφορουμίτες....έλα και σήμερα θα σου στείλω το κιν μου σε π.μ. τώρα. Αλλα κάτι μου λέει πως θα εχεις δουλεία αύριο νωρίς κτλ...