Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Και είπαμε άλλο πράγμα, το να βαπτιζεις κάτι σε κάτι άλλο και άλλο να αφαιρείς κάτι που από την αρχή ήταν υποτιμητικό.

με τη δική σου λογική, ν αρχίσουμε να καίμε και βιβλία. Ξέρεις πόσους ...υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς θα βρείς εκεί μέσα;
Λυπάμαι που δεν μπορείς να δείς το προφανές: ο φασισμός δεν είναι στις λέξεις. Ούτε στα κείμενα που αγαπήσαμε.
Είναι αυτό που εκτυλίσσεται καθημερινά γύρω σου.

με τη δική σου λογική, ν αρχίσουμε να καίμε και βιβλία. Ξέρεις πόσους ...υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς θα βρείς εκεί μέσα;
Λυπάμαι που δεν μπορείς να δείς το προφανές: ο φασισμός δεν είναι στις λέξεις. Ούτε στα κείμενα που αγαπήσαμε.
Είναι αυτό που εκτυλίσσεται καθημερινά γύρω σου.

Η δική σου λογική είναι αυτή που ισοπεδώνει.

Ακόμα μια γενίκευση. Ποιος είπε να κάψουμε όλες τις υποτιμητικες λέξεις; (πέρα από το κείμενο σου)
Όλα ενα τσουβάλι;

Κρατάω μόνο το τελευταίο όπου και συμφωνούμε.

Θα στο πρότεινα ακόμα και αν θέλεις να το αποκαλέσεις Im not your nigger... Όπως και το 13th

https://youtu.be/rNUYdgIyaPM

Last edited:
Θα στο πρότεινα ακόμα και αν θέλεις να το αποκαλέσεις Im not your nigger... Όπως και το 13th

https://youtu.be/rNUYdgIyaPM

Ευχαριστώ.
Με τον Baldwin μεγάλωσα.
Να το δώ αλλά...είσαι σίγουρος ότι η πυρακτωμένη πρόζα του μεταφέρεται στην οθόνη;
ή θα μας δείχνουν μόνo ...την υπόθεση(sic);

Είναι ολοζώντανος ο λόγος του όπως και η μεθυστική αφήγηση του Samuel Jackson καθώς και η ολη αισθητική προσέγγιση του doc. (δεν φημίζομαι ότι παρακολουθώ ιδιαίτερα τις υποθέσεις των ταινιών και τα σενάρια)

Ότι καλύτερο έχω δει την περσινή χρονιά.

Αντιθέτως το 13th μπορεί να μην έχει την αισθητική προσέγγιση του im not your negro (η αρχική σκηνή σου κόβει την ανάσα) αλλά εδω ο λόγος, συγκλονίζει μέσω της ιστορίας.

Τέλος υπάρχει και το the missing picture, ενα ντοκιμαντέρ όπου η ποίηση μετουσιωνεται σε ιστορική μνήμη και συνείδηση. Είναι κατά κάποιο τρόπο το αντίθετο του act of killing, και σαν αισθητική προσέγγιση καθώς δεν έχει ποτέ τίποτα αποκρουστικό, ειναι κυρίως glay animation.. Αλλά και θεματικά, οι κομμουνιστες είναι αυτοί που βάφουν τα χέρια τους με αίμα.

The Missing Picture
https://www.imdb.com/title/tt2852470/

https://youtu.be/usHaPDaIGio

Last edited:
Αλλά και θεματικά, οι κομμουνιστες είναι αυτοί που βάφουν τα χέρια τους με αίμα.

Γιατί; είπε κανείς ότι αυτοί είναι Παναγίτσες;
Δύο κατηγορίες ανθρώπων υπάρχουν αγαπητέ -και άσε τα i.d. politics να βουρλίζονται.
Είναι αυτοί που φτιάχνουν τους νόμους, και αυτοί που τους υφίστανται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Λέω και εγώ..που χάθηκε, ο παλιός καλός Στέλιος που αγαπήσαμε!

Καλώς τον!

Ταξε μας Ταξε μας!

Τι κερδιζει οποιος το βρει?:drool1:

αυτοι οι τρεις ανθρωποι εχουν ενα σοβαρο ελαττωμα
και δεν κανω πλακα
μπορειτε να το πειτε ελευθερα δεν θα εκτεθειτε θα σας καλυψω εγω !

ο νικητης κερδιζει την προβολη μιας ταινιας της αρεσκειας του απο την τρεχουσα περιοδο !
:BDGBGDB55:

Ο ένας είναι σούπερ ήρωας
Ο άλλος liberal
Και τρίτος πήρε χρυσό φοίνικα

Ότι να ναι.. :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

και δεν κανω πλακα

ο νικητης κερδιζει την προβολη μιας ταινιας της αρεσκειας του απο την τρεχουσα περιοδο !

Δεν τους αρέσει ο Αγγελόπουλος;

ειναι και οι τρεις βραζιλιανοι τερματοτυφλακες η χιλιανοι κομμωτες?:p
ξερω αλλα δεν λεω μπας και κερδισει κανας συμφορουμιτης αυτην την παλιοoled που υποσχεθηκε ο στελαρας...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

και δεν κανω πλακα

Eιναι και οι τρεις, παλιογαυροι... (και οσα μυρια κακα επονται αυτου φυσικα!)

Ελπιζω να κερδισα προβολη στο σινεμα και να μην τη βγαλουμε τσίπικα στην τηλεορασαρα σου.
Σε προειδοποιω οτι αν δεν εννοεις κινηματογραφικη αιθουσα, κινδυνευεις αμεσα να δεις Λανθιμο!

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.

Επισης δεν ξερω αν σου διεφυγε και το αλλο που διαβασαμε μεσα στο κειμενο του Ranger με τον οποιο στα υπολοιπα ψιλοσυμφωνησες. Οτι αν καποιες κοινωνικες ομαδες υποτιμουνται, ας το ψαξουν αυτες γιατι γινεται αυτο και οχι αυτοι που τις υποτιμουν.

Γιωργη οπως εγραψα τα'κανα μανταρα.Δεν συμφωνω με τα λεγομενα του Ranger,παρα μονο στο αλλαξε ο Μανωλιος.Οχι στις κοινωνικες ομαδες που τις υποτιμουν και φταινε αυτες.
Δεν αμβλυνει απλα καταστασεις Γιωργο η πολιτικη ορθοτητα.Στρεφει το βλεμα αλλου και μαλιστα επιτηδες.
Anyway στο προηγουμενο ποστ μου γραφω και αλλα στις τελευταιες δυο προτασεις.Ελπιζω να καταλαβαινεις απο αυτα αν εγω τους αποκαλω ετσι ή αν συμφωνω με τα λεγομενα του Ranger.

Για να επιστρεψουμε παντως στα κινηματογραφικα αποψε μετα απο καιρο ειδα ταινια που συμφωνω με το Στελιο....

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Γιωργη οπως εγραψα τα'κανα μανταρα.Δεν συμφωνω με τα λεγομενα του Ranger,παρα μονο στο αλλαξε ο Μανωλιος.Οχι στις κοινωνικες ομαδες που τις υποτιμουν και φταινε αυτες.
Δεν αμβλυνει απλα καταστασεις Γιωργο η πολιτικη ορθοτητα.Στρεφει το βλεμα αλλου και μαλιστα επιτηδες.
Anyway στο προηγουμενο ποστ μου γραφω και αλλα στις τελευταιες δυο προτασεις.Ελπιζω να καταλαβαινεις απο αυτα αν εγω τους αποκαλω ετσι ή αν συμφωνω με τα λεγομενα του Ranger.

:2thumb22sup:
Για την πολιτικη ορθοτητα το εγραψα κι εγω ηδη οτι την απεχθανομαι.
Αλλωστε, πως αλλιως θα μου αρεσε τοσο το 3 billboards? :ernaehrung004:

Ψιτ... δε νομιζω επειδη εγω και ο Στελαρας σας χαρακτηριζουμε παλιογαυρους να θεωρηθουμε φασιστες, ε? :devil-smiley-029: