Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Καλα εσυ τωρα τι με κοουταρεις ρεντικολο θες να με κανεις?
να το κανω πιο λιανα το ανωθεν ?(ισως)
ο απλος κοσμος,"δασκαλευεται" απο μικρος οτι οι νοικοκυραιοι ειναι υποδειγματα πολιτων,μαθαινει δηλαδη να ναι "νοικοκυραιος",νοικοκυρευει ακομα και τις σκεψεις,
οποτε τα εργα τεχνης ,με αναρχη μη-δομηση,τους προκαλουν μια συγχιση στο μυαλο,γιατι αλλα μαθανε,εξ ου και τα αποριπτουν
κανενας ξεφευγει που και που..
εγινα κατανοητος τωρα?
μπα ε?

Στο 0.40...

https://www.youtube.com/watch?v=66NCidwL2wg

οχι δεν την εχω δει,ευχαριστω και καμια κλασικ και καμια κλασικ...

οχι δεν την εχω δει,ευχαριστω και καμια κλασικ και καμια κλασικ...

Παρε μερικες για ζεσταμα...:devil-smiley-029:

Σάββατο βράδυ Κυριακή πρωί, Karel Reisz
The Man Who Shot Liberty Valance, John Ford
The young one, Luis Bunuel
The naked island, Kaneto Shindo
the loneliness of the long distance runner, Tony Richardson

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

αυτό απο που το έμαθες;
κλασικό ε;

μιλησε μας για το Young one
το μονο απο την λιστα που δεν εχω δει

Φοινικα μιας και ο Γκαλεν επιασε το Φαρ Ουεστ,πιασε και δες ολα τα Γουεστερν του Πεκινπα.
Με αρχη το Τhe Ballad of Cable Hogue γιατι-μεταξυ αλλων-ειναι και το πιο "αυτοβιογραφικο" του και θα παρεις μια ιδεα για τον μεγαλο Σαμ.
Μετα δες τους Φυγαδες του Μιζουρι του Αρθουρ Πεν και το Οne Eyed Jacks του Μπραντο.Ναι αυτου που νομιζεις.
Το ξεκινησαν ο Κιουμπρικ με τον Πεκινπα για να τους διωξει ο Μπραντο και να το σκηνοθετησει μονος του.Και να το κανει ταινιαρα.

Μηπως να ανοιγαμε νεο νημα ...κλασσικες ταινιες μυησης στον μαγικο κοσμο του κινηματογραφου..μπαναλ ε?...καποιες απο αυτες σιγουρα τις εχω δει..
ισως και καποιες τριτες στην ερτ που βαζε γουεστερν...καλα που τις θυμαστε ολες?
καταλαβε τι θα γινεται στο ballad θα ειναι καποιος που θα πινει και θα βριζει γκομενες...μεγαλος βιρτουοζος ο Σαμ με τα παθη του...
ολοι οι μεγαλοι εχουν μεγαλα παθη...
:grinning-smiley-043 thanksss

καταλαβε τι θα γινεται στο ballad θα ειναι καποιος που θα πινει και θα βριζει γκομενες

Nope...το αντιθετο....

Ολες τις μεγαλες ταινιες η ΕΡΤ τις εβαζε (και συνεχιζει να βαζει).Για μενα και μονο γι'αυτο αξιζε καθε δραχμη και ευρω που δωσαμε για παρτη της...

Την Μπαλαντα την ειδα πρωτη φορα στα γουεστερν της Τριτης και πηγαινα 5η δημοτικου.Απο τοτε πρεπει να την εχω δει πανω απο 5 φορες.

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Φοινικα μιας και ο Γκαλεν επιασε το Φαρ Ουεστ,πιασε και δες ολα τα Γουεστερν του Πεκινπα.
Με αρχη το Τhe Ballad of Cable Hogue γιατι-μεταξυ αλλων-ειναι και το πιο "αυτοβιογραφικο" του και θα παρεις μια ιδεα για τον μεγαλο Σαμ.
Μετα δες τους Φυγαδες του Μιζουρι του Αρθουρ Πεν και το Οne Eyed Jacks του Μπραντο...

και στη συνέχεια:

51nwJgVvpXL._SY445_.jpg

0000posseos.jpg

...να προσθεσω και αυτα τα δυο....αφου πιασαμε τα western
Ride in Whirlwind και The Shooting του 1966. Βασικα ο Monte Hellman εχει κανει διαφορα πολυ ωραια φιλμ τα οποια μου αρεσουν

...εντελως οφτοπικ αλλα μου αρεσαν παρα πολυ επισης τα Cockfighter , το Two lane Blacktop ...το οποιο ισως ειναι απο τα αγαπημενα μου road movies.... και τελος το απίθανο Road to Nowhere που απορώ πως γίνεται να πέρασε τοσο απαρατηρητο....Ολα του Μοντε!

Στο Two Lane Blacktop παίζει και η "λυπημένη νεράιδα" Laurie Bird που δυστυχώς δεν προλάβαμε να την θαυμάσουμε σε πολλά.

Last edited by a moderator:
Χοακίν, οπως κατάλαβες, αυτοί εδω τριγύρω βάλθηκαν θα σε κάνουν καουμπόι, ενίοτε και κοκομπόι
(φυσικά και αστειεύομαι.. για να προλάβω τις παρεξηγήσεις και να ειμαι τυπικός και κόσμιος (sic) λέμε τώρα..)

γιατί ομως να μην βρεις μόνος σου τι είναι κλασικό;
απο την άλλη όμως ρώτησες στο φόρουμ την γνώμη άλλων μελών, οποτε η απόφαση δική σου..

οι παρακάτω λίστες ειναι aggregate lists, σύνολο απο άλλες, δηλαδή στο ερώτημα σου απαντάνε πολλά άτομα, διαφορετικής κουλτούρας, ηλικίας κτλ

ειναι απο "ειδικούς" στην πλύση εγκεφάλου, οπου διαμορφώνουν τάσεις, μόδες και αλλα διαβολικά..
αλλα και απο τους ίδιους τους δημιουργούς, οπου λίγο πολύ (ωραίο ε; ), συγκλίνουν με τους ακατανόμαστους πιο πάνω.

THE 1,000 GREATEST FILMS

Critics top 100

Directors top 100

Critics’ 50 Greatest Documentaries of All Time

Filmmakers’ Greatest Documentaries of All Time

αν επιθυμείς καθοδηγό, η άποψη του Mark Cousin ίσως σε ενδιαφέρει
The Story of Film: An Odyssey

λιγο πιο mainstream.. υπαρχει και το coffee table book
1001 Movies You Must See Before You Die (2017 Edition)

αν χαθείς, δεν πειράζει, λογικό ειναι, απλά συνέχισε.. ή ρωτα δώθε κείθε

φυσικά υπάρχουν και άλλες που ίσως συμφωνείς περισσότερο/σου αρέσουν περισσότερο κτλ

Οτι και αν επιλέξεις, καλές προβολές!

-bye-

Last edited:
Χοακίν, οπως κατάλαβες, αυτοί εδω τριγύρω βάλθηκαν θα σε κάνουν καουμπόι, ενίοτε και κοκομπόι
(φυσικά και αστειεύομαι.. για να προλάβω τις παρεξηγήσεις και να ειμαι τυπικός και κόσμιος (sic) λέμε τώρα..)

ρώτησε τους γνωστούς του γιατί προτιμάει την προσωπική επαφή.
να ξέρει και ποιόν να γαμοσταυρίσει άμα του βγεί μάπα το καρπούζι.
άλλο να σκατοψυχάς κάποιο γνωστό σου που έχασες 2 ώρες απ τη ζωή σου κι άλλο ...μία λίστα.

ρώτησε τους γνωστούς του γιατί προτιμάει την προσωπική επαφή.
η προσωπικη επαφη για αλλα οχι για ταινιες
να ξέρει και ποιόν να γαμοσταυρίσει άμα του βγεί μάπα το καρπούζι.
σιγουρα δεν θα γαμοσταυρισει κανενα
άλλο να σκατοψυχάς κάποιο γνωστό σου που έχασες 2 ώρες απ τη ζωή σου κι άλλο ...μία λίστα.
μια λιστα σιγουρα για προσωπικη επαφη

απο την άλλη όμως ρώτησες στο φόρουμ την γνώμη άλλων μελών, οποτε η απόφαση δική σου..

οι παρακάτω λίστες ειναι aggregate lists, σύνολο απο άλλες, δηλαδή στο ερώτημα σου απαντάνε πολλά άτομα, διαφορετικής κουλτούρας, ηλικίας κτλ

ειναι απο "ειδικούς" στην πλύση εγκεφάλου, οπου διαμορφώνουν τάσεις, μόδες και αλλα διαβολικά..
αλλα και απο τους ίδιους τους δημιουργούς, οπου λίγο πολύ (ωραίο ε; ), συγκλίνουν με τους ακατανόμαστους πιο πάνω.

THE 1,000 GREATEST FILMS

Critics top 100

Directors top 100

Critics’ 50 Greatest Documentaries of All Time

Filmmakers’ Greatest Documentaries of All Time

αν επιθυμείς καθοδηγό, η άποψη του Mark Cousin ίσως σε ενδιαφέρει
The Story of Film: An Odyssey

λιγο πιο mainstream.. υπαρχει και το coffee table book
1001 Movies You Must See Before You Die (2017 Edition)

αν χαθείς, δεν πειράζει, λογικό ειναι, απλά συνέχισε.. ή ρωτα δώθε κείθε

φυσικά υπάρχουν και άλλες που ίσως συμφωνείς περισσότερο/σου αρέσουν περισσότερο κτλ

Οτι και αν επιλέξεις, καλές προβολές!

-bye-

ευχαριστω επισης, (ηρθε η ακομα?)
ναι με φλομωσαν στα κοκοκαουμποι οι @@@@@ :grinning-smiley-043 (ειδες τους εβρισα κυριε Στελιο)
εν τελει κυριε αουτερ μονοι μας μετα την θεαση μιας ταινιας δεν κρινουμε εαν ειναι κλασικ η οχι?(εκτος επο αυτες που, οποια πετρα και να σηκωσεις σου λενε αυτη ειναι κλασσικ,και να θες αντε να πεις οχι μετα)
το κλασσικη μπαινει πιο πολυ, για να ειναι οι φιλοι πιο επιλεκτικοι στις προτασεις τους:help:
ξερω γιατι δεν προτεινεις και βαζεις λιστες,δεν θελεις να με "κατευθυνεις",δεν ειμαι γιος σου βρε:flipout: και μαλλον ειμαι πιο μεγαλος απο σενα...
για ταινιες μιλαμε ρεε...