Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

... υποθετω οτι το ειδες στην ερτ. Μπραβο τους που στηριζουν ακομη τετοιες προσπαθειες του συγχρονου ελληνικου κινηματογραφου. Απαραδεκτη ομως η αποφαση τους να μην το προβαλλουν στο ερτhd.

Επεσα χτες τυχαια πανω του ευτυχως απο την αρχη και κολλησα ασχημα.Ναι,επρεπε να το προβαλουν στο HD.Mισες δουλειες...:icon15:
Απο την αλλη παλι καλα να λεμε που υπαρχει και η ΕΡΤ και βλεπουμε και κατι διαφορετικο.
Αυτη η ταινια βεβαια ηθελε σινεμα για να την ευχαριστηθεις (θερινο για να καπνιζω κιολας).Αλλα δεν θυμαμαι να παιχτηκε κιολας.
Σπουδαια δουλεια πραγματικα,τετοιες γωνιες ληψης δεν θυμαμαι να εχω δει ξανα σε ελληνικη ταινια που να εντασονται και τοσο φυσικα στην αφηγηση.
Δηλωνω φαν του Αλεξιου,θα ψαξω και αυτη που μου ειπες.

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Δεν τις είδα τις αγελάδες.
Εσένα πως σου φάνηκαν;

Χρειάζεται να το δω για να ξέρω τι δείχνει; Καλύτερα να πάω επίσκεψη στην πεθερά μου, απέναντι απο τον κήπο της εχει ένα λιβάδι που βόσκουν κάτι γελάδια

Χρειάζεται να το δω για να ξέρω τι δείχνει; Καλύτερα να πάω επίσκεψη στην πεθερά μου, απέναντι απο τον κήπο της εχει ένα λιβάδι που βόσκουν κάτι γελάδια
Ακούγετε πολύ ωραίο, να πάτε μια επίσκεψη.

Το χαμηλό τέμπο, η υπομονή και η παρατηρήση, οξυνουν τις αισθήσεις και αρχίζουν να αναβλύζουν σπουδαία πράγματα.

Η ιστορία 52, δυστυχώς δεν Βλέπεται. Πολύ κακή. Οπότε τσέκαρε την, ίσως σου αρέσει.

Όπως και το
Beast
https://www.imdb.com/title/tt5628302/

Δεν ήταν τόσο κακό όσο η ιστορία 52.

Για να συλλαμβανεις το ζωντανό, τα γελάδια δηλαδης. :)
86e600795c3714754feed7d4633029de.jpg

Βαρωνε της κινηματογραφικης τέχνης
κ. Στέλιο

Αυτό το ειδες;

First Reformed
https://www.imdb.com/title/tt6053438/

Πέρα από το cheesy ιπτάμενο πλάνο που παραπέμπει στο επίσης cheesy πλάνο του big lebowski.. Είναι σπουδαίο!

Ακούγετε πολύ ωραίο, να πάτε μια επίσκεψη.

Το χαμηλό τέμπο, η υπομονή και η παρατηρήση, οξυνουν τις αισθήσεις και αρχίζουν να αναβλύζουν σπουδαία πράγματα.

Η ιστορία 52, δυστυχώς δεν Βλέπεται. Πολύ κακή. Οπότε τσέκαρε την, ίσως σου αρέσει.
.

Αφού δε σου άρεσε θα το δω οπωσδήποτε

για τους φίλους νεο νουαράδες!

http://www.dvdbeaver.com/neo-noir_blu-ray.htm

σίγουρα θα υπάρχουν αρκετά που δεν έχουν δει, ενω εχει και neo noir tv series οπως και recommented reading!

breaking bad και dexter ηταν σαφώς πιο κινηματογραφικά δοσμένα, δεν ενδιαφερόταν (μέχρι ενα σημείο) για την πλοκή αλλα κυριως για τους χαρακτήρες και την ατμόσφαιρα.
καποια στιμγή θα πιάσω και το Wire και Shopranos που εχω στις λίστες μου εδω και χρόνια.
παλιά μου άρεσε και το Miami vice αλλα έχω να το δώ απο τότε, ενω το twin peaks ειναι αγαπημένη σειρά.

απο ταινιες μερικές στα γρήγορα..

25th Hour
Blade Runner
Blood Simple
Blue Velvet
Chinatown
Collateral
The Conversation
The Driver (1978)
Fargo
The Game
The Ghost Writer
Gone Girl
Heat
Hell or High Water
The Indian Runner
Τhe Killing of a Chinese Bookie
The Long Goodbye
Lost Highway
Manhunter
Match Point
Memento
Mulholland Drive
Mystic River
Nightcrawler
No Country for Old Men
Serpico
Sexy Beast
Shutter Island
A Simple Plan
Sin City
Taxi Driver
Thief
Winter's Bone
Zodiac

Επεσα χτες τυχαια πανω του ευτυχως απο την αρχη και κολλησα ασχημα.Ναι,επρεπε να το προβαλουν στο HD.Mισες δουλειες...:icon15:
Απο την αλλη παλι καλα να λεμε που υπαρχει και η ΕΡΤ και βλεπουμε και κατι διαφορετικο. +1000 Για την ακριβεια θα πω παλι καλα που υπαρχει η ερτ και βλεπουμε και κατι, γιατι απο τα υπολοιπα καναλια δε βλεπω πλεον απολυτως τιποτα.
Αυτη η ταινια βεβαια ηθελε σινεμα για να την ευχαριστηθεις (θερινο για να καπνιζω κιολας). +100.000 (Εξαιρειται το απαραδεκτο σχολιο για το καπνισμα. Θυμισε μου να μην παω ποτε θερινο μαζι σου...)
Αλλα δεν θυμαμαι να παιχτηκε κιολας. Παιχτηκε, αλλα για πολυ λιγο δυστυχως. Εγω δεν την πηρα καν χαμπαρι τοτε. Ευτυχως που προβληθηκε και στο φεστιβαλ και μαλιστα μετα την εξοδο της στις αιθουσες.
Σπουδαια δουλεια πραγματικα,τετοιες γωνιες ληψης δεν θυμαμαι να εχω δει ξανα σε ελληνικη ταινια που να εντασονται και τοσο φυσικα στην αφηγηση.

Δυστυχως ειναι πιο δυσκολο να βρεθει. Η Τεταρτη αν δεν κανω λαθος εχει βγει και σε bluray. Η Ιστορια 52 δεν ξερω αν κυκλοφορησε καν σε dvd. Το εχει δειξει παντως και αυτο στην ερτ. Εχε το νου σου!

Δεν ειναι καθόλου δύσκολο να βρεθεί "Η ιστορία 52 / tale 52", υπάρχει σε DVD απο την AudioVisual.
το δύσκολο ειναι να μην την κλείσεις στο 10 λεπτο.
:p

Δεν ειναι καθόλου δύσκολο να βρεθεί "Η ιστορία 52 / tale 52", υπάρχει σε DVD απο την AudioVisual.
το δύσκολο ειναι να μην την κλείσεις στο 10 λεπτο.
:p
Τα γελαδια όμως, ε! Αλλη φάση! Τεφαρικι πράμα!

Βρήκα με τι θα σε πειράζω μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Τα γελαδια όμως, ε! Αλλη φάση! Τεφαρικι πράμα!

[SPOILER ] Βρήκα με τι θα σε πειράζω μέχρι να σβήσει ο ήλιος! [/SPOILER ]

Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

1234431-10151896261102728-2071974524-n.jpg

κάτσε βρε να τα δούμε πρώτα.

πάντως γέλασα ήδη με τα πλάνα απο το trailer, ενω ταυτόχρονα εχει και μια ιδιαίτερη τρυφερότητα.

:popcorn:

θα σου πρότεινα να δεις όλες τις ταινίες του Vigo (ολες μαζι ειναι λιγότερο απο 4 ώρες) και όχι μόνο την Αταλάντη,
αν έχεις χρόνο ρίξε ενα διάβασμα και στα παρακάτω

Αν έχεις το Bluray της Criterion, εχει ενδιαφέρον να δεις τις ταινίες και με τα audio commentaries του Μichael Temple (εχει και για τις 4 ταινίες).

• New high-definition digital restorations of all four of Jean Vigo’s films, with uncompressed monaural soundtracks on the Blu-ray edition
  • Audio commentaries featuring Michael Temple, author of Jean Vigo
  • Score for Γ€ propos de Nice by Marc Perrone, from 2001
  • Alternate edits from Γ€ propos de Nice, featuring footage cut by Vigo
  • Episode of the French television series CinΓ©astes de notre temps about Vigo, from 1964
  • Conversation from 1968 between filmmakers FranΓ§ois Truffaut and Eric Rohmer on L’Atalante
  • Animated tribute to Vigo by filmmaker Michel Gondry
  • Les voyages de β€œL’Atalante,” film restorer and historian Bernard Eisenschitz’s 2001 documentary tracking the history of the film
  • Video interview from 2001 with director Otar Iosseliani on Vigo
  • New and improved English subtitle translations
  • PLUS: A booklet featuring new essays by critics Michael Almereyda, Robert Polito, B. Kite, and Luc Sant
https://www.criterion.com/boxsets/819-the-complete-jean-vigo

Απο την αλλη παλι καλα να λεμε που υπαρχει και η ΕΡΤ και βλεπουμε και κατι διαφορετικο.
Αυτη η ταινια βεβαια ηθελε σινεμα για να την ευχαριστηθεις (θερινο για να καπνιζω κιολας).Αλλα δεν θυμαμαι να παιχτηκε κιολας.

Πανούλη το έχω σε blu-ray!

Κυκλοφορεί και σε γνωστά site για "δάνεισμα".

Συμφωνώ μέχρι κεραίας σε ότι έγραψες για την Ταινία,την λάτρεψα και εγώ την φόρμα της.

Θα ψάξω και την άλλη του Αλεξίου που πρότεινε ο Galen.

Υ.Γ. οτι ταινία βλέπω,την βλέπω στην ΕΡΤ και μόνο.Τα άλλα τα κωλοκάναλα τα έχω ξεγράψει.

Το καλοκαίρι είχα πετύχει το salvo (εξαιρετική ιταλική ταινία, δεν υπάρχει πουθενά γαμώτο).

Το μόνο κακό είναι το SD.

Το HD το χρησιμοποιούν για αθλητικά (άντε και την Γιουροβίζιον:))

...
Υ.Γ. οτι ταινία βλέπω,την βλέπω στην ΕΡΤ και μόνο.Τα άλλα τα κωλοκάναλα τα έχω ξεγράψει.

...

Αυτο ακριβως.
Τα υπολοιπα απλα δε βλεπονται.
Η ατιμη η ερτ απο την αλλη με τον προγραμματισμο της το παει στο αλλο ακρο. Μου εχει τυχει να εχουν τα καναλια της 3 (!!!) ταινιαρες ταυτοχρονα και να μην ξερω τι να πρωτοδω! Ειχα ανοιξει την τιβι για να δω ταινια τη μερα που πεθανε ο Παναγιωτοπουλος. Πετυχαινω λοιπον τους Τεμπεληδες και λεω "ασε, τη βλεπω καποια αλλη στιγμη την ταινια που ηθελα, ας ξαναδω την ταινιαρα". Στη διακοπη για διαφημισεις κανω ζαπινγκ και συνειδητοποιω οτι στο αλλο καναλι επαιζε τα Χρωματα της Ιριδας που δεν τα εχω δει κιολας. Κλαμα... Ειχε ηδη αρχισει η ταινια και δε θελω να βλεπω τετοια εργα μισα. Κι εκει που λεω να συνεχισω το ζαπινγκ μου πεφτει στο κεφαλι ενας Εξολοθρευτης Αγγελος στο 3ο κρατικο που εφτασα! Δεν τολμησα καν να προχωρησω να δω τι ειχε και το 4ο... Απλα σιχτιριζα αυτον που εφτιξε το προγραμμα.

Αντε τωρα μετα απο ολα αυτα να γυρισεις σε βοθροκαναλο και να πετυχεις τηλεριαλιτι. Βρε ουστ απο δω Αλαφουζομπομπολαιοι...

:popcorn:

θα σου πρότεινα να δεις όλες τις ταινίες του Vigo (ολες μαζι ειναι λιγότερο απο 4 ώρες) και όχι μόνο την Αταλάντη,
αν έχεις χρόνο ρίξε ενα διάβασμα και στα παρακάτω

Αν έχεις το Bluray της Criterion, εχει ενδιαφέρον να δεις τις ταινίες και με τα audio commentaries του Μichael Temple (εχει και για τις 4 ταινίες).

• New high-definition digital restorations of all four of Jean Vigo’s films, with uncompressed monaural soundtracks on the Blu-ray edition
  • Audio commentaries featuring Michael Temple, author of Jean Vigo
  • Score for Γ€ propos de Nice by Marc Perrone, from 2001
  • Alternate edits from Γ€ propos de Nice, featuring footage cut by Vigo
  • Episode of the French television series CinΓ©astes de notre temps about Vigo, from 1964
  • Conversation from 1968 between filmmakers FranΓ§ois Truffaut and Eric Rohmer on L’Atalante
  • Animated tribute to Vigo by filmmaker Michel Gondry
  • Les voyages de β€œL’Atalante,” film restorer and historian Bernard Eisenschitz’s 2001 documentary tracking the history of the film
  • Video interview from 2001 with director Otar Iosseliani on Vigo
  • New and improved English subtitle translations
  • PLUS: A booklet featuring new essays by critics Michael Almereyda, Robert Polito, B. Kite, and Luc Sant
https://www.criterion.com/boxsets/819-the-complete-jean-vigo

thaaaanks