Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

:flipout:
οχι ρε δασκαλε το Holy Motors πεντε ακου πεντε...

Aμ το αλλο που το πας?

Ο Λαβυρινθος του Πανα ιδια βαθμολογια με το Finding Nemo!

Οσο για το q&a της μετριου ταλεντου και περιορισμενης υπομονης, αλλα ευστροφης Eklof...
Το σχολιο που εγινε απο το θεατη ηταν "κανατε μια ταινια για να μας σοκαρετε, αλλα δεν το καταφερατε. Εγω δε σοκαριστηκα καθολου."
Το σχολιο ηταν οντως ηλιθιο οπως και αναγωγο. Μπορω να δεχτω (μετα βιας) καποιον να λεει οτι θεωρει οτι το Raw ειχε βιαιες σκηνες με σκοπο να σοκαρει (τυχαιο παρααδειγμα). Το να λεει κανεις οτι μια ταινια γυριστηκε με αποκλειστικο σκοπο να σοκαρει, χωρις να λαμβανει υποψη τι λεει η ταινια και κατα ποσο η φορμα της υπηρετει το περιεχομενο (και αντιστροφα) ειναι ενα βημα πιο πανω και φλερταρει με την ηλιθιοτητα. Το να λεει ομως κανεις καταμουτρα στο σκηνοθετη "εκανες την ταινια με τον ταδε σκοπο" ειναι τουλαχιστον ανοητο. Δεδομενου μαλιστα οτι η Eklof ανελυσε κατοπι και το σκοπο για τον οποιο εκανε την ταινια θεωρω οτι η απαντηση της ηταν μαγκικη και σιγουρα καθολου απαραδεκτη. Οποιος θελει να κανει κριτικη, ας δεχεται και κριτικη. Ουτε η κριτικη καποιου απο το κοινο, ουτε αυτη των κριτικων ειναι "υπερανω κριτικης".
Οποτε οχι, δε θεωρω οτι ο καλλιτεχνης πρεπει να δεχεται "καθε ειδους κριτικη". Καλο ειναι να δεχεται την καλοπροαιρετη κριτικη. Στην κακοπροαιρετη και αγενη κριτικη εχει δικαιωμα να απαντα οπως θελει. Εξαλλου και η απαντηση του αυτη κρινεται απο το κοινο.

Επαναλαμβανω οτι εχω ακουσει τα απειρα q&a και εχω λυπηθει τους φουκαριαρηδες τους καλλιτεχνες απειρες φορες για τις ερωτησεις που δεχονται.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Ούτε υπομονή ούτε μαγκικη ήταν η απάντηση της, πόσο μάλλον ευφυή.

Μαγκιά θα ήταν να το τελειώσει εκεί λέγοντας ευχαριστώ πολύ και να πήγαινει παρακάτω, και όχι να απαντάει σε ανόητα σχόλια όπως λέει και να παρατείνει την κατάσταση.

Ο χρόνος των ερωτήσεων είναι περιορισμένος, ούτε το σκέφτηκε, ούτε και σεβάστηκε το δικό της κοινό, όπου η επόμενη ερώτηση θα μπορούσε να της δώσει την ευκαιρία να μιλήσει και να πει όσα θα ήθελα και δεν τα κατάφερε με την ταινία της

Κριτική γίνεται στο έργο, όχι στις ερωτήσεις του κοινού αλλιώς γίνονται τα επεισοδιακά Q&A όπου έγιναν και στις δύο, όπου απλά χάθηκε χρόνος για άλλες ερωτήσεις.

Τεσπα ο καθένας ας πορεύεται όπως νομίζει. Και κανένας δεν είναι για λύπηση. Μέσα στην δουλειά τους είναι να ακούν τα πάντα και να μαθαίνουν να τα αντιμετωπίζουν με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο, διαφορετικά γιατί δέχονται να κάνουν Q&A;

Όντως θα έπρεπε να είχε βάλει μεγαλύτερη βαθμολογία στο Finding Nemo

.
αουτεουρ σε εχει πιασει Μπεργκαμανια βλεπω
καλο αυτο
ασε τους αλλους να ασχολουνται με το Χολυ μοτο και τον Πανα

ΣΚΗΝΕς ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΜΟ
Ο Γιοχαν και η Μαριαν χωριζουν

ΣΑΡΑΜΠΑΝΤ
ακριβως μετα 30 χρονια ο Μπ με τους ιδιους ηθοποιους γυριζει την συνεχεια
30 χρονια μετα η Μαριαν παει να συνατησει τον Γιοχαν

------------------------------------------------------------------

εχω χασει ταινιες της πρωτης περιοδου του

Re: Απάντηση: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

.
αουτεουρ σε εχει πιασει Μπεργκαμανια βλεπω
καλο αυτο
ασε τους αλλους να ασχολουνται με το Χολυ μοτο και τον Πανα

ΣΚΗΝΕς ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΜΟ
Ο Γιοχαν και η Μαριαν χωριζουν

ΣΑΡΑΜΠΑΝΤ
ακριβως μετα 30 χρονια ο Μπ με τους ιδιους ηθοποιους γυριζει την συνεχεια
30 χρονια μετα η Μαριαν παει να συνατησει τον Γιοχαν

------------------------------------------------------------------

εχω χασει ταινιες της πρωτης περιοδου του
Έχω δει μόνο 4-5 ταινίες του από την μεγάλη φίλμογραφια που έχει.

Ούτε τις άγριες Φράουλες, ούτε τον γάμο έχω δει.
Με την έλευση του boxset το νέο έτος θα κάνω αφιέρωμα.

Τώρα λέω να δω 3-4 ταινίες του Κακογιαννη, που άφησα στην μέση πριν καιρό.
Ιφιγένεια, Ηλέκτρα, Ζορμπά και ίσως eroika.

.
εχει εξαφανιστει
μου λειπει
μια καλη κωμωδια να γελασω !!

ακουω και κατι ανεκδοτα εδω και κει .... τοσο χαζα

Κι ουτε θα δεις τουλαχιστον για οσο θα βασιλευει το politically correct.
Αρκεσου στις...κομεντι.
H κωμωδια πρεπει να ενοχλει,να σατιριζει,να...ξεσκιζει.Οσο την περιχαρακωνουν σκεφτομενοι οτι μπορει να ενοχληθει ο ταδε ή ο δεινα,θα βλεπεις αποστειρωμενες ιδεες.
Ακομα και οι Βρεττανοι προσεχουν πια τι θα πουν.

Κι ουτε θα δεις τουλαχιστον για οσο θα βασιλευει το politically correct.
Αρκεσου στις...κομεντι.
H κωμωδια πρεπει να ενοχλει,να σατιριζει,να...ξεσκιζει.Οσο την περιχαρακωνουν σκεφτομενοι οτι μπορει να ενοχληθει ο ταδε ή ο δεινα,θα βλεπεις αποστειρωμενες ιδεες.
Ακομα και οι Βρεττανοι προσεχουν πια τι θα πουν.

Για σενα υπαρχει πολυ καλη κωμωδια, αν θες να δεις. (αν και δε σου αξιζει, με το κραξιμο που ριχνεις στο Χολι μοτορς...)
Σινεφιλικη, εντελως μέτα και πολυ ευφυης. Απο εκεινο το παλιο, σπανιο ειδος, που χτιζει τα αστεια της μιση ταινια πιο πριν... οχι ψεκαστε, σκουπιστε, τελειωσατε.
https://www.imdb.com/title/tt7914416/?ref_=fn_al_tt_1

Για τον Στελ δεν ειναι δυστυχως...

Για σενα υπαρχει πολυ καλη κωμωδια, αν θες να δεις. (αν και δε σου αξιζει, με το κραξιμο που ριχνεις στο Χολι μοτορς...)
Σινεφιλικη, εντελως μέτα και πολυ ευφυης. Απο εκεινο το παλιο, σπανιο ειδος, που χτιζει τα αστεια της μιση ταινια πιο πριν... οχι ψεκαστε, σκουπιστε, τελειωσατε.
https://www.imdb.com/title/tt7914416/?ref_=fn_al_tt_1

Nαι ρε αδερφε,αλλα μιλαμε για τη μεγαλη εικονα.Παντα καπου θα βγει κατι,το οποιο θα το παρουν χαμπαρι ελαχιστοι.Αυτο δεν σωζει την κωμωδια ως ειδος.

Και στην τηλεοραση το Veep για μενα ηταν οτι πιο ξεκαρδιστικα αναρχικο εχω δει εδω και πολυ καιρο (οπως και το αδερφι του In the thick of it) αλλα ειναι τηλεοραση,ειναι σειρα και μαλιστα ΗΒΟ που σημαινει κλειστο κλαμπ.
Υπηρξε και το The Death of Stalin.Καλη αλλα ειδικου σκοπου για μυημενους.

Τι γινεται ομως με τους υπολοιπους?
Δηλαδη και η κωμωδια θα περοριζεται σε συγκεκριμενα demographics?Τα οποια ειναι η αιτια που την επνιξαν αρχικα?

.
εχει εξαφανιστει
μου λειπει

Βάλε καμια παλιά γιατί απο τις καινούργιες μάλλον δεν θα βρεις αυτά που έβρισκες παλιά για να γελάσεις.
Δεν τις κάνουν οπως παλιά. :p

Μου ειχαν αρέσει πολύ οι Monty Pythons οταν τους είδα, αλλα δεν θα τους έβαζα πλεον να τους ξαναδω.
Ουτε τρελές σφαίρες, blazing saddles κτλ ίσως μόνο Pink Panther για τον τύπο που βγαίνει απο την ντουλάπα.

Για τα δικά μου γούστα, οι κωμωδίες οπως και όλα τα είδη, δεν έχουν κανόνες για το πως θα γίνουν καλές.

αντιθέτως μου αρέσουν αυτές που δεν γελάς μέχρι δακρύων, δεν ειναι χοντροκομμένες αλλα διακριτικές και σου φτιάχνουν την διάθεση.
Πολλές φορές αγγίζουν και την ποιηση, ενω ειναι σαφώς πιο δύσκολο να γίνουν απο τις μή politically correct κωμωδίες.
Πχ Ozu (i was born but, Good Morning), Tati, Keaton, Pierre Εtaix, Lubitch, Howards.
άπειρα animation, μπομπ σφουγγαράκι, ren and stimpy, wallace and cromit και αλλα 152 που δεν θυμάμαι τωρα.

Αν ψάχνεις μη politically correct μαλλον δεν θα βρεις πολλες στο hollywood, ισως θα πρέπει να ψάξεις εκτός hollywood,
ειναι ενα είδος που εχει μεταφερθεί περισσότερο σε tv σειρές και στο youtube.

Αν ψάχνεις μη politically correct, το borat ειναι ο ορισμός, αλλα οπως σου είπα (αν και μου άρεσε πολύ οπως και τα video ως ALi G) δεν προτιμώ αυτο το είδος και δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

οι λίστες του Mubi πάντα ειναι χρήσιμες, όλο και κάτι θα βρεις.

https://mubi.com/lists/50-favorite-comedies

https://mubi.com/lists/great-comedies

https://mubi.com/lists/favourite-comedies

Δεν βλέπεις κανα αριστουργημα οπως το παρακάτω
βεβαια εδω δεν εχεις δει το The Rules of the Game και δήλωσες ευθαρσός οτι δεν σε ενδιαφέρει κιόλας!
μα που βαδίζει η νεολάια μας :p

https://www.youtube.com/watch?v=cRNObtP_Fgo

Nαι ρε αδερφε,αλλα μιλαμε για τη μεγαλη εικονα.Παντα καπου θα βγει κατι,το οποιο θα το παρουν χαμπαρι ελαχιστοι.Αυτο δεν σωζει την κωμωδια ως ειδος.

Και στην τηλεοραση το Veep για μενα ηταν οτι πιο ξεκαρδιστικα αναρχικο εχω δει εδω και πολυ καιρο (οπως και το αδερφι του In the thick of it) αλλα ειναι τηλεοραση,ειναι σειρα και μαλιστα ΗΒΟ που σημαινει κλειστο κλαμπ.
Υπηρξε και το The Death of Stalin.Καλη αλλα ειδικου σκοπου για μυημενους.

Τι γινεται ομως με τους υπολοιπους?
Δηλαδη και η κωμωδια θα περοριζεται σε συγκεκριμενα demographics?Τα οποια ειναι η αιτια που την επνιξαν αρχικα?

Δε διαφωνησα καθολου για τη μεγαλη εικονα...
Απλα προτεινα μια που αποτελει (φωτεινη) εξαιρεση στον κανονα και μπορει να κανει πολλους να ξεκαρδιστουν. Ειδικα οσους αγαπουν τον ιδιο τον κινηματογραφο.

Σου αρεσε το The Death of Stalin?
Αν δεν το εβλεπα με φιλους, θα το ειχα κλεισει στο τεταρτο. Και δεν το κανω ποτε αυτο με ταινιες.
Το Χολι Μοτορς σε μαρανε μετα...

.
εχει εξαφανιστει
μου λειπει

εμ με τους dead serious, Bergman, Dreyer και Αγγελόπουλο που έμπλεξες τι να γελάσεις;
δεν εχουν ουτε ψήγμα κωμωδίας τα έργα τους.

και σε είχαμε για σοβαρό άνθρωπο
:p

Δε διαφωνησα καθολου για τη μεγαλη εικονα...
Απλα προτεινα μια που αποτελει (φωτεινη) εξαιρεση στον κανονα και μπορει να κανει πολλους να ξεκαρδιστουν. Ειδικα οσους αγαπουν τον ιδιο τον κινηματογραφο.

Σου αρεσε το The Death of Stalin?
Αν δεν το εβλεπα με φιλους, θα το ειχα κλεισει στο τεταρτο. Και δεν το κανω ποτε αυτο με ταινιες.
Το Χολι Μοτορς σε μαρανε μετα...

Το Death of stalin ηταν,τηρουμενων των αναλογιων με οτι κυκλοφορει εξω,μια συμπαθητικη πολιτικη σατιρα.
Χανει λογω τηλεοπτικης αισθητκης,τραβηγμενων απο τα μαλλια προφορων και γκροστεσκ ερμηνειων (που εν μερη δουλευουν αλλα χανουν ως συνολο) και βαλε μεσα και μια εξοφθαλμη προσπαθεια να δειξει οτι τσακιζει κοκκαλα περισσοτερο απ'οσο το καταφερνει τελικα.Δυστυχως για τον Ιανουτσι δεν ειναι ολα Veep.
Κατα τ'αλλα συμπαθες...:p

February Titles!

Charles Burnett weaves a tapestry of family drama and black folklore, Henri-Georges Clouzot and Luchino Visconti deliver late-career masterworks, and Ingmar Bergman grapples with the devastation of war. Plus,*Berlin Alexanderplatz*on*Blu-ray at last!

https://www.criterion.com/shop/browse?popular=coming-soon

Χάρηκα όταν είδα το όνομα του Charles Burnett θεωρώντας ότι θα κυκλοφορούσε το αριστουργηματικο Killer of sheep.
Πραγματικά ένα υπέροχο αριστουργημα με μηδενικό Budget. Σίγουρα έχει επηρεάσει τις ταινίες των Jarmush, Spike Lee και πολλών άλλων.

Καλόδεχουμενο βέβαια και αυτό που θα κυκλοφορησουν.

Επιτέλους το Berlin Alexanderplatz σε bluray από την criterion!

Για Bela Tarr ακόμα τίποτα..

.
αουτεουρ καλες οι λιστες σου στο ποστ 93 πολλα απο αυτα θα ηθελα να ξαναδω αρκετα δεν εχω δει
τα Borat δεν τα μπορω καθολου αρρωσταινω

η τελευταια μεγαλη κωμωδια που θυμαμαι KING OF COMEDY
φυσικα η ολων των εποχων THE PARTY
νοσταλγω και το ωραιο παλιο αγγλικο χιουμορ
δεν μπορω ποια monty pythons

Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Επιτέλους το Berlin Alexanderplatz σε bluray από την criterion!

Γιατί να το πληρώσεις διπλά στην criterion τον Φεβρουάριο,όταν έχει κυκλοφορήσει (και αγοράσει) στην Αγγλία από τον Ιούλιο,σε restored version και σε αριθμημένα αντίτυπα?

Σου είχα δώσει το λινκ..

Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Γιατί να το πληρώσεις διπλά στην criterion τον Φεβρουάριο,όταν έχει κυκλοφορήσει (και αγοράσει) στην Αγγλία από τον Ιούλιο,σε restored version και σε αριθμημένα αντίτυπα?

Σου είχα δώσει το λινκ..
Bluray από bluray διαφέρει. Αν και έχει κάνει αρκετές αστοχίες και η criterion, συνήθως όμως βγάζει προσεγμένες εκδόσεις.

Θα δούμε τι έξτρα έχει και αν είναι από το ίδιο restoration.

Αργότερα θα ανεβάσω συγκριτικό λινκ με τις 6 διαφορετικές εκδόσεις που υπάρχει το Stalker.