Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Αυτό...
2-0

Καλά ρε Στέλιος ξανά το la la Land θα δείς;

Βάλε να δεις το the devil is a woman, αφού σου άρεσε το Casablanca. Ταινιαρα.

το la la la να το βαζεις στον Γαλεν οταν κανει αταξιες
το casablanca ειναι το φετιχ μου οταν με κουφαινει ο Ζαγογιαννης μ αυτα που λεει για τον Τεο
βαζω λιγο καζαμπλανκα και ηρεμω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

το casablanca ειναι το φετιχ μου οταν με κουφαινει ο Ζαγογιαννης μ αυτα που λεει για τον Τεο
βαζω λιγο καζαμπλανκα και ηρεμω

Κανεις ζαβολιές βλέπω. Κανονικά όταν συγχύζεσαι με τα λεγόμενα μου για τον υπερτιμημένο Τέο θα έπρεπε να βάζεις να βλέπεις τους Κυνηγούς...

Χτες είδαμε οικογενειακώς το Έτερος Εγώ. Είναι τουλάχιστον 100 φορες πιο Ελληνική από όλο το έργο του Τέο μαζεμένο. Με χαρακτήρες και καταστάσεις που όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν στη Χωρα αυτή, όχι μονο στο μυαλό ενός Δημιουργού-τρομάρα του...

Αν ειναι υπερτιμημένος ο Τεο, τοτε τι ειναι οι Spielberg, Hitchcock, Tarantino, Del toro, Coppola, Nolan, Ridley Scott, Eastwood, Woody Allen, Scorcese,...
μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω για την αξία τους ως κινηματογραφιστές, αλλα για το οτι αυτοί ειναι που έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό και ειναι πιο εύκολα αρεστοί.

Παλιότερα, οταν ρωτούσαν σε συνέντευξη, εναν έλληνα ηθοποιο (ίσως και αλλοδαπό) ποια ηταν η αγαπημένη του ταινία, 9 στους 10 (ισως και 10/10)
έλεγαν τον Πολίτη Κέιν.
όχι οτι δεν ειναι μέγα αριστούργημα, αλλα αυτό ήξεραν, αυτό ειχαν δει, αυτό ειχε πάρει έγκριση απο κοινό και κριτικούς, οποτε πήγαιναν στα σίγουρα.

Τωρα που το Tokyo story ξεπέρασε το Citizen Kane, τουλάχιστον στις 2 λίστες (σκηνοθετών και κριτικών) του BFI, πιθανών να λένε αυτό.

Επίσης άλλο πράγμα τι μας αρέσει προσωπικά και άλλο η καλλιτεχνική αξία ενος έργου, που μελετάτε μέσα στο χρόνο απο ακαδημαικούς ειδικούς ή μή..

πχ η κλασική μουσική που ειναι μουσική άλλων δεκαετιών, δεν εκφράζει καθόλου τον σύγχρονο τρόπο ζωής και δεν έχει απολύτως καμία αξία για πολλούς, ειδικά στην νεολαία οπου την θεωρούν μουσική για τις αίθουσες αναμονής των γιατρών, με εκείνα τα καταθληπτικά γραφεία τους, φτιαγμένα με το χειρότερο γούστο και παρωχημένους πίνακες ζωγραφικής και την χαρακτηριστική μυρωδιά του μαύρου δέρματος.

Αυτό ομως σημαίνει οτι η κλασική μουσική δεν έχει απολύτως καμία αξία;

Αν ειναι υπερτιμημένος ο Τεο, τοτε τι ειναι οι Spielberg, Hitchcock, Tarantino, Del toro, Coppola, Nolan, Ridley Scott, Eastwood, Woody Allen, Scorcese,...
μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω για την αξία τους ως κινηματογραφιστές, αλλα για το οτι αυτοί ειναι που έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό και ειναι πιο εύκολα αρεστοί.

Παλιότερα, οταν ρωτούσαν σε συνέντευξη, εναν έλληνα ηθοποιο (ίσως και αλλοδαπό) ποια ηταν η αγαπημένη του ταινία, 9 στους 10 (ισως και 10/10)
έλεγαν τον Πολίτη Κέιν.
όχι οτι δεν ειναι μέγα αριστούργημα, αλλα αυτό ήξεραν, αυτό ειχαν δει, αυτό ειχε πάρει έγκριση απο κοινό και κριτικούς, οποτε πήγαιναν στα σίγουρα.

Τωρα που το Tokyo story ξεπέρασε το Citizen Kane, τουλάχιστον στις 2 λίστες (σκηνοθετών και κριτικών) του BFI, πιθανών να λένε αυτό.

Επίσης άλλο πράγμα τι μας αρέσει προσωπικά και άλλο η καλλιτεχνική αξία ενος έργου, που μελετάτε μέσα στο χρόνο απο ακαδημαικούς ειδικούς ή μή..

πχ η κλασική μουσική που ειναι μουσική άλλων δεκαετιών, δεν εκφράζει καθόλου τον σύγχρονο τρόπο ζωής και δεν έχει απολύτως καμία αξία για πολλούς, ειδικά στην νεολαία οπου την θεωρούν μουσική για τις αίθουσες αναμονής των γιατρών, με εκείνα τα καταθληπτικά γραφεία τους, φτιαγμένα με το χειρότερο γούστο και παρωχημένους πίνακες ζωγραφικής και την χαρακτηριστική μυρωδιά του μαύρου δέρματος.

Αυτό ομως σημαίνει οτι η κλασική μουσική δεν έχει απολύτως καμία αξία;

Δεν ξέρω τι έχουν δει οι Κριτικοί στο Tokyo Story και το εκθειάζουν. Το είδα φοιτητής, ετών 23 στο σινεμά και δε με συγκίνησε καθόλου. Για την ακρίβεια, κάναμε πλακα μετά την προβολή με τους συμφοιτητές μου, ειδικά με τη φοβερή ατάκα "Θυμάσαι τότε, που ήμασταν νέοι, όταν άνθιζαν οι κερασιές έπεφτε η τιμή του ψαριού."

Αδικία; Πολύ πιθανόν, ίσως κάποτε να το ξαναδώ και να αναθεωρήσω. Αν και δε νομίζω. 23 ετών είχα ήδη μια κάποια άποψη, είχα ανακαλύψει πριν 6 χρονια την αγαπημένη μου ταινία, το Lawrence της Αραβίας, είχα δει τα Απαντα σχεδόν του Hitchcock, είχα δει Welles, Ford, Mellvile, Wilder. Lang, Μουρνάου, Kurosawa, Eisenstein...

Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον δε θα το δω. Όπως λέει και ο Billy Crystal στο Analyse This, "Life is too f...ng short!"

Το Tokyo Story δεν το έχουν επιλέξει οι κριτικοί ως το "μεγαλύτερο" παγκόσμιο κινηματογραφικο αριστούργημα, αλλα οι ίδιοι οι δημιουργοί ταινιών δηλ. οι σκηνοθέτες.
Directors’ top 100

οι κριτικοί (με ι, όχι αυτοί με τις μαντινάδες και το υπέροχο νησί) το έχουν στην 3 θέση, μετά απο άλλα δυο μεγάλα αριστούργηματα, το Vertigo και Citizen Kane.
Critics’ top 100

Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονος, οπου σε αυτές τις 2 λίστες, οπως και σε αυτήν του BBC με τις 100 ξενόγλωσσες και άλλες απο το ίδιο το κοινό πχ Dynamic Top Tens of 2018 ... παρατηρούμε να εισχωρούν όλο και περισσότερες, ταινίες απο όλες τις εθνικές κινηματογραφίες, διευρύνοντας τους ορίζοντες, καταγράφοντας τις ιδέες, σκέψεις, προβληματα, συναισθήματα απο όλο τον κόσμο και όχι μόνο συγκεκριμένων περιοχων. Λες και μόνο αυτες οι περιοχές εχουν εικόνες, σκέψεις, συναισθήματα...

Βεβαια αναφερόμαστε για τον κινηματογράφο ως τέχνη και όχι ως αποκλειστικό entertainment που θα μας γαργαλίσει τις αισθήσεις και θα περάσουμε ευχάριστα 2 ώρες.

Πλέον το τραπέζι, δεν έχει μόνο burger, γαλλικά κρουασάν, pizza, fish & chips και sushi τα οποια μπορεί να καταστούν και βλαβερά για την υγεία μας, αλλα αρχίζει να υπάρχει μια ποικιλομορφία γεύσεων, δίνοντας μας, μια περισσότερο ισορροπημένη διατροφή, διεγείροντας όχι μόνο τον ουρανίσκο αλλα την νόηση και τα αισθήματα μας. Μια μοναδική ευκαιρία κατανόησης και ενσυναίσθησης, φέρνοντας μας αντιμέτωπους με τις δικές μας προκαταλήψεις, taboo, με τον ίδιο μας τον ευατό.

Μπορούμε βέβαια να επιμένουμε να κρατάμε μια αυστηρά εφηβική διατροφή με burger, fish & chips κτλ μια ολόκληρη ζωή,
έτσι ομως θα έχουμε χάσει την μαγεία, μιας παγκόσμιας γαστρονομίας, διαφορετικών γεύσεων.

Μου θυμίζει εκεινη την υπέροχη ερώτηση που κάναμε και μας έκαναν...
"τί μουσική ακούς;"
rock.. pop.. κλασική.. punk.. κτλ

τότε δεν ακούγαμε μουσική αλλα πχ Μεταλ..
ή με ότι άλλο ειχαμε φάει κόλλημα..
αγνοώντας το μεγαλύτερο τμήμα της μουσικής

Ναι, αλλα εσύ συνεχίζεις να ρωτάς...

Δυστυχώς λόγο χρόνου, ακούω ελάχιστους δίσκους σε σχέση με παλιά.
Πλέον ρωτάμε "ποιο δισκο άκουσες και σου άρεσε τελευταία;"
όχι τι μουσική ακούς..

κάτι που ειχα ακούσει πριν χρόνια (τοτε που ειχε βγει) και τον ξαναθυμήθηκα προχθές..
ενας υπέροχος δίσκος που με έφερε σε επαφή με ενα είδος που αγνοούσα ή απαρνιόμουν πεισματικά.
τοτε δεν ήξερα ουτε τον Tom Ze.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

...

θα σας ελεγα που να το βαζετε το lalala (και ο,τι αλλο εχει κανει ο Τσαζελ), αλλα εχετε χαρη που σας σεβομαι...

θα σας ελεγα που να το βαζετε το lalala (και ο,τι αλλο εχει κανει ο Τσαζελ), αλλα εχετε χαρη που σας σεβομαι...

εσύ εδώ εισαι...

Lalala lalala la
Lelele lelele le
Gale le le le lele.. lepen!

γιαχάααα...

κομματάρα για λεπέν λελέδες που βλέπουν και ξαναβλέπουν la la Gal'en

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Guta me look mi look love me
Tac sutaque destaque tac she
Tique butique que tique te gamou
Toque-se rock se rock rock me
Lalala lalala la
Lelele lelele le
Bob Dica, diga,
Jimi renda-se!
Cai cigano, cai, camΓ³ni bΓ³i
Jarrangil century fox
Galve me a cigarrete
Billy Halley Roleiflex
JΓ’ni chope chope chope chope
Ie he he he
Bob Dica, diga,
Jimi renda-se!
Cai cigano, cai, camΓ³ni bΓ³i
Jarrangil century fox
Galve me a cigarrete
Billy Halley Roleiflex
JΓ’ni chope chope chope chope
Γ” JΓ’ni chope chope
Ie relΓ reiΓ relΓ
JΓ’ni chope chope
Ie relΓ reiΓ relΓ
Guta me look mi look love me
Tac sutaque destaque tac she
Tique butique que tique te gamou
Toque-se rock se rock rock me

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

Κανεις ζαβολιές βλέπω. Κανονικά όταν συγχύζεσαι με τα λεγόμενα μου για τον υπερτιμημένο Τέο θα έπρεπε να βάζεις να βλέπεις τους Κυνηγούς...

Χτες είδαμε οικογενειακώς το Έτερος Εγώ. Είναι τουλάχιστον 100 φορες πιο Ελληνική από όλο το έργο του Τέο μαζεμένο. Με χαρακτήρες και καταστάσεις που όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν στη Χωρα αυτή, όχι μονο στο μυαλό ενός Δημιουργού-τρομάρα του...

βρε γυναικα για πιασε ...(εκει στο ραφι με τα ωραια το εχω ) μια καζαμπλακα

Δίνουμε και διαταγές βλέπω...
Να πάτε να την πάρετε μόνοι σας κύριε, την Καζαμπλάνκα σας!

Αναρωτιέμαι τι αλλά έχει το ράφι με τα ωραία...
Θα γελάσει λίγο το χειλάκι μας;
Αλλά ξέχασα, σας αρέσει και ο Woody woodpecker. Μάλλον στο ίδιο ράφι θα είναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευρωπαϊκό Σινεμά και όχι μόνο

βρε γυναικα για πιασε ...(εκει στο ραφι με τα ωραια το εχω ) μια καζαμπλακα

Δίνουμε και διαταγές βλέπω...
Να πάτε να την πάρετε μόνοι σας κύριε, την Καζαμπλάνκα σας!

...

Tι εγινε ρε παιδια?
Ποτε παντρευτηκατε και δε μας καλεσατε? :afro: