Η πιεση τοπικα εξαρταται και απο το το συνολικο μεγεθος της πιεσης αυτης(οι βελονες ασκουν 1-2γρ) ,απο το εαν υπαρχει ελαστικοτητα στο αντικειμενο που ασκει την πιεση και απο το ποιο ειναι το υλικο που υφισταται την πιεση.
Δεν εχουμε στο βινυλιο απεριοριστη πιεση συνεχως στο ιδιο σημειο ωστε να ισχυει αυτο που λες σε βαθμο καταστροφικο και "χαωδη"
Που διαφωνουμε;
Και ξαναλεω,δεν ειναι το ποσο ψηλες ακουμε,ειναι πως αντιλαμβανομαστε αυτες που ακουμε,λογω ανεπαρκους FR
Eγω νομιζω δεν ειναι το αυτι μονο του αρκετο.Χρειαζεται και ενας εγκεφαλος για να ολοκληρωθει η διαδικασιαδιαφωνείτε, στο ότι δεν λές ποιό είναι το όργανο.
Τον ήχο τον αντιλαμβανόμαστε με το αυτί.
Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι πάλι ήχος.
Εχουμε άλλο όργανο αντίληψης ήχων?
Eγω νομιζω δεν ειναι το αυτι μονο του αρκετο.Χρειαζεται και ενας εγκεφαλος για να ολοκληρωθει η διαδικασια![]()
Το τί νομίζεις εσύ δεν έχει σημασία...![]()
Ποιος θα αποφασισει αν ενα βιολι που ακουμε ειναι σωστο η λαθος;o εγκέφαλος είναι cpu....
εμείς μιλάμε για sensor....
Έχω δίσκους 60 ετών και παίζουν άψογα και δεν χρειαζεται κανείς να μου το πεί. Ελάτε να τους ακούσουμε μαζί για να διαπιστώσετε και εσείς τα λεγόμενα.
Τα cd είναι που έχουν ημερομηνία λήξης γιαυτό και λέμε να αγοράζουμε καλής ποιότητας όσο γίνεται, π.χ. χρυσά για μεγάλη διάρκεια ζωής. Λ.Σ.
Eγώ λέω, πως καλό είναι να έχουμε, έστω μια ιδέα, από φυσική και φυσιολογία, πριν μπλέξουμε σε τέτοιες συζητήσεις...
Ποιος θα αποφασισει αν ενα βιολι που ακουμε ειναι σωστο η λαθος;
Έχω δίσκους 60 ετών και παίζουν άψογα και δεν χρειαζεται κανείς να μου το πεί. Ελάτε να τους ακούσουμε μαζί για να διαπιστώσετε και εσείς τα λεγόμενα.
Τα cd είναι που έχουν ημερομηνία λήξης γιαυτό και λέμε να αγοράζουμε καλής ποιότητας όσο γίνεται, π.χ. χρυσά για μεγάλη διάρκεια ζωής. Λ.Σ.
Το κέντρο της ακοής στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ερμηνεύει τα δεδομένα που δέχεται από το σχετικό αισθητήριο όργανο, δεν αποτελεί το ίδιο αισθητήριο όργανο. Αν ο εγκέφαλος μπορούσε να αντιληφθεί τους υπέρηχους, θα έπρεπε με κάποιον τρόπο, να τους λάβει από κάποιο αισθητήριο όργανο. Υπάρχει τέτοιο όργανο στο ανθρώπινο σώμα;
Και επαναλαμβάνω λοιπόν:
Δεν μιλησα για το βιολι.μα τι σχέση έχει το βιολί ή το τρομπόνι με το αισθητήριο και τον εγκέφαλο.
βρε Λουκά....
δε μιλάμε για cd.
Πλέον μιλάμε για άυλα....Δ.Π.
μα τι σχέση έχει το βιολί ή το τρομπόνι με το αισθητήριο και τον εγκέφαλο.
για να γίνει κάτι αντιληπτο χρειαζόμαστε αισθητήριο όργανο (αυτί) και όργανο επεξεργασίας (εγκέφαλο).
Χωρίς αυτί δεν ακούει κανείς.
Είναι σαν να σου δώσω ένα μαγνητόφωνο χωρίς μικρόφωνο και να σου πω ηχογράφησε.
Εσύ μετά θα μου πείς: μέχρι 20000 δεν μπορώ να ηχογραφήσω.
Από εκεί και πάνω όμως....το μαγνητόφωνο τα ..."αντιλαμβάνεται":firstprize:
Τιτλος νηματος : "Εύρος Συχνοτήτων Lp vs Cd"
.....και για να μην παρεξηγηθω,........:smile::smile::smile:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.