Εύρος Συχνοτήτων Lp vs Cd

στην ηλικία των 10 ετών, όταν δεν υπήρχε στερεοφωνικό στο σπίτι παρά μόνο ένας λαμπάτος προ τελικός, αναγκαζόμουν να ακούσω στερεοφωνία με μιά κάψα ακουστικών από τον εμφύλιο του 48 και τον λαμπάτο από τη μιά και με μιά ψείρα in ear και ένα κασετόφωνο σε record mode από την άλλη.
Σίγουρα, είχε hum, είχε rumble από το philips πλατώ με idler και κεραμική κεφαλή....αλλά .....γιά μένα ήταν η στερεοφωνία.
Αυτό ήταν το τίμημα που πλήρωνα.
Και ήμουν ευτυχισμένος....

στην ηλικία των 10 ετών, όταν δεν υπήρχε στερεοφωνικό στο σπίτι παρά μόνο ένας λαμπάτος προ τελικός, αναγκαζόμουν να ακούσω στερεοφωνία με μιά κάψα ακουστικών από τον εμφύλιο του 48 και τον λαμπάτο από τη μιά και με μιά ψείρα in ear και ένα κασετόφωνο σε record mode από την άλλη.
Σίγουρα, είχε hum, είχε rumble από το philips πλατώ με idler και κεραμική κεφαλή....αλλά .....γιά μένα ήταν η στερεοφωνία.
Αυτό ήταν το τίμημα που πλήρωνα.
Και ήμουν ευτυχισμένος....
Παρομοια κατασταση με το συστημα του κυριου Στεφανιδη δηλαδη;

.....................μαλιστα......................

τί μάλιστα βρε....

πλάκα κάνουμε ...:furious3:
για μένα το άκουσμα της "στερεοφωνίας" στα 10 μου ήταν κατι ανάλογο με το άκουσμα στο σπίτι του Λουκά. Που ήταν εξαιρετικό, άλλωστε μπορείς να διαβάσεις την παρουσίαση.
Είναι θέμα συσχετισμών στιγμών.
όχι ήχων, σταθμών, ή ποιοτήτων.
Αν μπορείτε να το καταλάβετε.
Και ο Λουκάς είναι καλός φίλος και δεν παρεξηγεί. Αλλωστε του το είχα πει τότε.
Είναι θέμα γούστου. Εγώ ΔΕΝ μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα με τη μουσική μου. Scratch ναι, hiss ναι, hum, rumble, static όχι.

Και ξεκολλήστε λίγο. Όλοι αγαπήσαμε και αγαπάμε (ακόμα) το βινύλιο. Αλλά ...τέλος. Όποιος δεν βλέπει το μέλλον...πρόβλημά του.

Είναι θέμα γούστου. Εγώ ΔΕΝ μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα με τη μουσική μου. Scratch ναι, hiss ναι, hum, rumble, static όχι.

εκείνο που τρελλαίνομαι να ακούω με τη μουσική είναι το phasing της μπάντας των βραχέων.
Δώσε μου μουσική στα βραχέα....και τί στον κόσμο....

εκείνο που τρελλαίνομαι να ακούω με τη μουσική είναι το phasing της μπάντας των βραχέων.
Δώσε μου μουσική στα βραχέα....και τί στον κόσμο....

Γι'αυτο ισως πολλοι λενε οτι ο εγκεφαλος ειναι μεγαλο κεφαλαιο,με πολλες ανεξερευνητες και μυστηριες πτυχες ακομη,περα απο βινυλια και ψηφιακα............ :ernaehrung004:

Κατά βάθος όλοι φαίνεται να είναι αναλογικοί βινυλιάκιδες. Αυτό απεκόμισα από την κουβέντα. Μόνο που ντρέπονται να το δηλώσουν γιατί θα χαρακτηριστούν παλιομοδίτες κ.ά. κακά.
Καπετάνιε είμαστε ΕΝΤΟΣ δεν νομίζω να αμφιβάλεις!! Λ.Σ.

Last edited:
Πώς μπορούμε να ξέρουμε πως είναι το καλό παλιό κόκκινο κρασί αν δεν το γευτούμε, αν δεν δοκιμάσουμε πολλά και πολλές φορές και αν δεν το συγκρίνουμε με άλλα;
Έτσι ακριβώς είναι και οι εμπειρίες ακροάσεων ζωντανής ακουστικής μουσικής. Τότε ξέρουμε πώς ακούγονται οι φωνές η ορχήστρα και έστι μπορούμε να αξιολογήσουμε τον αναπαραγόμενο ήχο από μέσα και σύστημα. Όσο πιο κοντά στις εμπειρίες μας τόσο καλύτερος ο αναπαραγόμενος ήχος.
Βλέπετε πόσο απλό είναι! Αλλά πόσοι από εμάς έχουμε φροντίσει να έχουμε τέτοια τεκμηριωμένη άποψη; Ας αναρωτηθούμε και μετά οι διάφορες θεωρίες και μετρήσεις δεν βλάπτουν. Δεν ακούμε με μετρήσεις φυσικά. Λ.Σ.
Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Εύρος Συχνοτήτων Lp vs Cd

Κατά βάθος όλοι φαίνεται να είναι αναλογικοί βινυλιάκιδες. Αυτό απεκόμισα από την κουβέντα. Μόνο που ντρέπονται να το δηλώσουν γιατί θα χαρακτηριστούν παλιομοδίτες κ.ά. κακά.
Καπετάνιε είμαστε ΕΝΤΟΣ δεν νομίζω να αμφιβάλεις!! Λ.Σ.

Εγώ χαίρομαι γιατί βλέπω ότι οι συμμετέχοντες είναι μουσικόφιλοι
Μουσικόφιλοι και όχι βινυλιόφιλοι / βινυλιάκιδες
Και ας κατηγορείς ότι δεν έχουν ζωντανά ακούσματα οι φίλοι της κατηγορίας :afro:

μα 0.23 έχει και η δική μου 17d3 και οι περισσότερες mc.
Πού και να έβαζες καμιά denon dl304 με τα 0.18.....
μήπως δεν ταιριάζει ο atmasphere για τη δουλειά αυτή?

τα .25 είναι τυπική έξοδος κάθε σοβαρής mc.

....
Έχεις υπόψιν σου αν υπάρχουν ΚΑΘΑΡΑ λαμπάτοι προενισχυτές που να μπορούν να παίζουν κεφαλές κινητού πηνίου 0.23 ;
Υπάρχουν μόνο 3. Οι Μκ.ΙΙΙ Atma-sphere MP-1 και MP-3 και ο Magnum Opus Phono της Elliott Audio.
Οι υπόλοιποι, αν παίζουν, έχουν transformers ή κάποιο τρανζίστορ πριν τις λάμπες.
Αυτό και αν δεν είναι εντός θέματος, αλλά έπρεπε να απαντήσω. Λ.Σ.

Γιατι;

Ας πούμε ότι ένα σωστά υλοποιημένο (χωρίς θορύβους) σύστημα (πικάπ / κεφαλή / phono-pre) έχει ένα Α noise floor, π.χ. στα 70db (αρκετά αισιόδοξο για πικάπ, αλλά λέμε..).

Αν στο συγκεκριμένο σύστημα κάτι αλλάξει με αποτέλεσμα να ακούγεται θόρυβος / βόμβος / φύσημα / κ.ο.κ. τα 70db μας έγιναν πολύ λιγότερα. Τι να λέμε για ακρίβεια στα χαμηλά περάσματα, αληθοφάνεια και μουσικότητες αν δεν κάνει σωστά τα βασικά..

Γενικά, προσωπικά ένα σύστημα που βγάζει ακουστό βόμβο δεν το θεωρώ καν Hi Fi. Εξ ορισμού δεν είναι Hi Fi αν δεν βρεθεί το πρόβλημα και διορθωθεί.

Έχεις υπόψιν σου αν υπάρχουν ΚΑΘΑΡΑ λαμπάτοι προενισχυτές που να μπορούν να παίζουν κεφαλές κινητού πηνίου 0.23 ;
Υπάρχουν μόνο 3. Οι Μκ.ΙΙΙ Atma-sphere MP-1 και MP-3 και ο Magnum Opus Phono της Elliott Audio.
Οι υπόλοιποι, αν παίζουν, έχουν transformers ή κάποιο τρανζίστορ πριν τις λάμπες.
Αυτό και αν δεν είναι εντός θέματος, αλλά έπρεπε να απαντήσω. Λ.Σ.

Λουκα,αν μου επιτρεπεις,να προσθεσω και το δικο μας NVO SPA-II στα 100% καθαροαιμα λαμπατα phono stages που δεχονται κεφαλες MC με τοσο χαμηλη εξοδο :smile:

Ας πούμε ότι ένα σωστά υλοποιημένο (χωρίς θορύβους) σύστημα (πικάπ / κεφαλή / phono-pre) έχει ένα Α noise floor, π.χ. στα 70db (αρκετά αισιόδοξο για πικάπ, αλλά λέμε..).

Αν στο συγκεκριμένο σύστημα κάτι αλλάξει με αποτέλεσμα να ακούγεται θόρυβος / βόμβος / φύσημα / κ.ο.κ. τα 70db μας έγιναν πολύ λιγότερα. Τι να λέμε για ακρίβεια στα χαμηλά περάσματα, αληθοφάνεια και μουσικότητες αν δεν κάνει σωστά τα βασικά..

Γενικά, προσωπικά ένα σύστημα που βγάζει ακουστό βόμβο δεν το θεωρώ καν Hi Fi. Εξ ορισμού δεν είναι Hi Fi αν δεν βρεθεί το πρόβλημα και διορθωθεί.

Δεν υπαρχει προβλημα,απλα προτιμα αυτον το συμβιβασμο.Και δεν μιλαμε ασφαλως για θορυβο του μεγεθους οπως τον περιγραφεις καπως υπερβολικα.

Δεν θυμαμαι να ακουσα βομβο στο συστημα του,οποτε πιστευω θα εχει αποσυνδεσει τις θωρακισεις του καλωδιου του βραχιωνα,καθοτι η SME τα εχει ξεχωριστα απο το ground του βραχιωνα

Το παλιό κόκκινο κρασί, γίνεται ξυδιάς στο τέλος!:flipout:
Πρέπει να το προσέχεις. Έχω 15 ετών και είναι μια χαρά και οι συνθήκες δεν είναι και οι πλέον ιδανικές.
Όσο για το ξύδι δεν βλάπτει αλλά κάνει καλό στην υγεία. Λ.Σ.