Εύρος Συχνοτήτων Lp vs Cd

Στην περιπτωση των οπαδων του ψηφιακου,αμφιβαλλω αν ξερουν τι υπαρχει μετα που τα παρατησαν με το αναλογικο τους.

μα ...δεν υπάρχει τίποτα μετά.
Τα αναλογικά έμειναν εκεί που ήταν.
δεν έχει αλλάξει καμιά προδιαγραφή ούτε υπάρχει κάποιος νεωτερισμός ή καινοτομία.
Απλά είναι θέμα, προσέγγισης του ίδιου (σαφώς ορισμένου) στόχου, εμφάνισης, όγκου, μάζας, εντυπωσιασμού, υλικών (ευγενών) κατασκευής.

Αντίθετα τα ψηφιακά κάνουν και δυστυχώς για τους επικριτές τους θα κάνουν μελλοντικά διαρκώς και εσαεί.

Αντίθετα τα ψηφιακά κάνουν και δυστυχώς για τους επικριτές τους θα κάνουν μελλοντικά διαρκώς και εσαεί.
Εδω,συμφωνω απολυτα μαζι σου:flipout:

Ετσι,αποκτα και νοημα το "perfect sound forever":laugh:

νομίζεις ότι οι συνομιλητές σου στο παρόν νήμα είναι νεολαία κάποιας ηλικίας και κάτω?:flipout:

βασικά και να αντιλαμβάνονταν το νήμα, ούτε καν που θα το άνοιγαν.
Νομίζω ότι δεν θέλετε να καταλάβετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να έζησαν με το βινύλιο χρόνια και να ξύπνησαν ένα πρωί και να είδαν ότι ο κόσμος γύρισε.

Αντίθετα θέλετε να πιστεψουμε ότι επειδή μέχρι σήμερα είχαμε αναλογικά ρολόγια εξαιρετικής ακρίβειας και κόστους πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε μιά περιουσία για αυτά αντί να δώσουμε 5 ευρώ στον φιλιπινέζο με το πανέρι για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Φίλτατοι.
Το επιστημονικό προσωπικό και οι μανιώδεις ερευνητές του AVClub βλέποντας το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο παρατάξεων και σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΗΕ αποφάσισε τα κάτωθι:

1) Τα βινύλια παίζουν καλύτερα απο τα cd
2) Τα cd παίζουν καλύτερα απο τα βινύλια

Ως εκ τούτου καλεί τα εμπλεκόμενα μέλη να επιλέξουν το κάτωθι φορμά ως το μελλοντικό μέσον ακρόασης προκειμένου να μην χαλάνε τις καρδιές τους!

iconbg_vinyl2_dec10,0.jpg

Εδω,συμφωνω απολυτα μαζι σου:flipout:

Ετσι,αποκτα και νοημα το "perfect sound forever":laugh:

κοίτα
καλά τα αυτοκίνητα...
αλλά υπάρχει κι ο αραμπάς....

έχει ιεροτελεστία, δεν εκτίθεσαι σε Pvc, συνηθίζεις να ζείς με τα τετράποδα και να έχεις καλή σχέση με τη γή και το χώμα και όχι με πέτρες και πίσες, αναπνέεις τη φρέσκια μυρωδιά της καβαλίνας, πάς σίγουρα και βραδέως στον προορισμό σου αντί να τρέχεις και να θέτεις τη ζωή σου σε κίνδυνο (εκτός αν πέσει κανένας από εκείνους τους τρελλούς ψηφιακούς με τις κούρσες πάνω σου) είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και nature friendly...

νομίζεις ότι οι συνομιλητές σου στο παρόν νήμα είναι νεολαία κάποιας ηλικίας και κάτω?:flipout:
Οχι,αλλα δεν μετρανε στο συνολο της πλειοψηφιας αυτων που επελεξαν ψηφιακα μεσα;

Εκτος τουτου,ειμαι βεβαιος οτι ολοι ειμαστε καποιας ηλικιας και κατω:flipout:

κοίτα
καλά τα αυτοκίνητα...
αλλά υπάρχει κι ο αραμπάς....

έχει ιεροτελεστία, δεν εκτίθεσαι σε Pvc, συνηθίζεις να ζείς με τα τετράποδα και να έχεις καλή σχέση με τη γή και το χώμα και όχι με πέτρες και πίσες, αναπνέεις τη φρέσκια μυρωδιά της καβαλίνας, πάς σίγουρα και βραδέως στον προορισμό σου αντί να τρέχεις και να θέτεις τη ζωή σου σε κίνδυνο (εκτός αν πέσει κανένας από εκείνους τους τρελλούς ψηφιακούς με τις κούρσες πάνω σου) είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και nature friendly...

........και υγειες :a0210:

Οχι,αλλα δεν μετρανε στο συνολο της πλειοψηφιας αυτων που επελεξαν ψηφιακα μεσα;

πιθανότατα το ίδιο λέγανε όταν από τις 78 στροφές πήγανε στις 33....
Κάποιοι χαλάσανε τη σούπα...

Εκτος τουτου,ειμαι βεβαιος οτι ολοι ειμαστε καποιας ηλικιας και κατω:flipout:

σίγουρα. Ακόμα κι ο Μητσοτάκης είναι κάποιας ηλικίας και κάτω...:afro:

Απάντηση: Re: Εύρος Συχνοτήτων Lp vs Cd

Έχεις υπόψιν σου αν υπάρχουν ΚΑΘΑΡΑ λαμπάτοι προενισχυτές που να μπορούν να παίζουν κεφαλές κινητού πηνίου 0.23 ;
Υπάρχουν μόνο 3. Οι Μκ.ΙΙΙ Atma-sphere MP-1 και MP-3 και ο Magnum Opus Phono της Elliott Audio.
Οι υπόλοιποι, αν παίζουν, έχουν transformers ή κάποιο τρανζίστορ πριν τις λάμπες.

Αυτό και αν δεν είναι εντός θέματος, αλλά έπρεπε να απαντήσω. Λ.Σ.

Καλο ειναι να μην γενικευουμε γιατι μας διαβαζει και κοσμος.:bang:

Μανωλη καλα το λες.Για να εχει σημασια η συζητηση περι "καλυτεροτερου" (sic) ,πρεπει να μιλαμε για συστηματα απο ενα επιπεδο και πανω,και οχι για το μεσο συστημα.

μα σοβαρά τώρα....

ΤΙ ήθελες να διαλέξουν?
Του παππού τους το κατρακύλι?
Αφού πάνε στα μαγαζιά και βρίσκουν αυτά.
Αυτά θα πάρουν....

Όπως και εγω λέω στην κόρη μου γιατί ακούει από το κινητό και όχι από το σύστημα που της έχω στο δωμάτιό της...και μου απαντάει είναι πιό βολικό.

Ισα ίσα που εγώ μόνο υποθέτω. : )
Και δεν έχω επιχειρήματα τα κακά της αντίθετης άποψης.

δεν υπάρχει καμιά αντίθετη άποψη.
Για μένα είναι δυό από τα 4-5 φορμά μουσικής που υποστηρίζω και χρησιμοποιώ.
Αν δε, το πάρεις χρονικά το βινύλιο είναι εκείνο που με συντρόφεψε τα περισσότερα χρόνια.
Συζήτηση κάνουμε και ούτε βγαίνει συμπέρασμα με το ναι Δημήτρη μου έχεις δίκιο και ναι Μανώλη μου έχεις και συ δίκιο.

Θεωρώ αναχρονιστικό σήμερα να ακούω βινύλιο (αν και το κάνω αρκετά συχνά).
Και δεν θεωρώ κακό να το λέω στους συνομιλητές μου ούτε να το χρησιμοποιώ σαν επιχείρημα.

Αν και έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα ορισμένοι φίλοι τα ξαναθέτουν σαν να μην έχουν λάβει τις απαντήσεις και δεν εννοώ απαντήσεις προσωπικού γούστου. Θα πρέπει να ΞΑΝΑαπαντήσουμε έτσι για να μην τελειώσει ποτέ η συζήτηση και να ΞΑΝΑτεθούν τα ίδια ερωτήματα. Φτάνει! Βλέπω να έχει θιγεί το προσωπικό γούστο και ταυτόχρονα το *εγώ* ορισμένων συνομιλητών αντιμετωπίζοντάς μας ως εχθρούς της προόδου και της τεχνολογίας. Τί να την κάνω την τεχνολογία εκεί που δεν με εξυπηρετεί και γιαυτό προτιμώ την παλαιότερη!!!Λ.Σ.

Last edited:
Στο δικο μου setup το cd επαιζε πολυ καλυτερα απο το sacd... Σαν sacd χρησιμοποιουσα ενα sony dvd 999es ( δεν ειχα ασχοληθει με το format) ενω σαν cd ενα "τουμπανιασμενο" xa50es. Η διαφορα ηταν χαωδης. Προφανως δε μπορω να ισχυριστω οτι το cd παιζει καλυτερα απο το sacd...
Για να είναι δίκαιη η σύγκριση θα πρέπει οι συσκευές αλλά και οι δίσκοι να είναι εφάμιλα. Λ.Σ.

Το "δειγμα" που εχει καποιος στο συστημα του δεν ειναι και κατ'αναγκη το μονο που ακουσε.Απλα ειναι αυτο που πειστηκε να βαλει στο συστημα του.
Σωστό, αλλά εμείς αντιμετωπιζόμαστε ως οι έχοντες την προκατάληψη και όχι ως οι καταλήξαντες κατόπιν επίπονου ψαξίματος διότι ως φιλόμουσοι θέλουμε να ακούμε όσο καλύτερα την πολυαγαπημένη μας μουσική. Λ.Σ.

Μετα από τοσες σελίδες με πεισατε.... χθες εβαλα δισκο στο πικάπ μετα απο μηνες.
Ηταν ωραία....
και η διαδικασία...
καπάκι, τσεκάρισμα, καθάρισμα, βγάζεις τον δισκο με προσοχή, ξανακαθάρισμα, τοποθέτηση (θυμηθηκα οτι είχα λύσει ενα θορυβο αυτη ακριβώς της στιγμή)
χρατσχρατσ ξεκινάμε!!!!
Πολύ ωραίος ηχος πραγματικά ακόμα και από το πτωχό μου αναλογικό
το οποίο να πω την αλήθεια παιζει καλύτερα απο τα ψηφιακά μου.

Και εκει που το απολαμαβάνεις στα 110dB χρατσ, χρουτσ
οπα!!! τη κε-φα-λή!!!!
πετάγεσαι να σηκώσεις τη βελόνα γιατι δυστηχως οι πλευρες τελειωνουν γρηγορα.

Υ.Γ. Aν θεωρητικά η δυναμική περιοχή του πικαπ είναι πολύ μικρότερη του ψηφιακού....κάτι πρεπει να συμβαίνει με τους υπόλοιπους κρίκους της αλυσίδας γιατί δεν ακουγεται οτι υστερει.