Εύρος Συχνοτήτων Lp vs Cd

δεν χρειάζεται να ξαναπαντήσεις Λουκά.
Αν η συζήτηση έχει λήξει να πω τους αρμόδιους να κλειδώσουν το θέμα.

Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι η ουσία δεν είναι να απαντήσεις εσύ και να το λήξουμε.
Η ουσία είναι να ακουστούν και άλλες γνώμες.

και μιλάω πάντα με γνώμονα αυτό

27139.jpeg

yellowphilipsplayer6.jpg
Έχω ήδη απαντήσει σε αυτό. Μάλιστα το ψηφιακό ήταν ένα κανονικό σύστημα με προ και βαρβάτο τελικό, ηχεία κλπ. Μετά ακολούθησε εντελώς συμπτωματικά ακρόαση με ένα **σύστημα** όπως το αναλογικό της φωτογραφίας. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι παρά τους περιορισμούς του ήταν πιο αποδεκτό και ευχάριστο στο αφτί. Από αυτό μπορούσε κανείς να ακούσει με *ευχαρίστηση* ενω το ψηφιακό σύστημα ήταν κουραστικό μετά από λίγο. Λ.Σ.

Αν μιλαμε και για νεολαια καποιας ηλικιας και κατω,αμφιβαλλω επισης αν ακουσαν ποτε πικαπ,ασε που δεν τους ενδιαφερει καν η ποιοτητα στον ηχο,και ενα βημα παρα κατω,δεν ξερουν ως επι το πλειστον ποιος ηχος ειναι καλυτερος.
Όπως ακριβώς ξέρουν να τρώνε στα Goodys. Λ.Σ.

Σωστό, αλλά εμείς αντιμετωπιζόμαστε ως οι έχοντες την προκατάληψη και όχι ως οι καταλήξαντες κατόπιν επίπονου ψαξίματος διότι ως φιλόμουσοι θέλουμε να ακούμε όσο καλύτερα την πολυαγαπημένη μας μουσική. Λ.Σ.

Mάλλον το αντίθετο θα έλεγα ότι συμβαίνει...

Όποιος δεν νιώθει να βασανίζεται η ψυχή του από τα ψηφιακά σε σημείο που να μη μπορεί να ακούσει για μέρες μετά μουσική, θεωρείται αυτομάτως ότι δεν έχει εμπειρίες ζωντανής ακουστικής μουσικής ή διαθέτει διαστρεβλωμένη αντίληψη... :flipout:

Πρόσεχε θα ξέχασες ότι και τα δικά μου είναι μονόδρομα. Μην βάλω αποσπάσματα από τα επαινετικά σου! Λ.Σ.

το ότι επαίνεσα τα δικά σου δεν σημαίνει ότι ασπάζομαι την θεωρία των μονόδρομων.
Εχω επαινέσει και άλλα συστήματα αλλά επιλέγω τελικά αλλιώς.
Σε όποιο σπίτι έχω πάει ο ήχος είναι διαφορετικός, είναι προσεγμένος (αλοίμονο άλλωστε όλοι χομπύστες είμαστε) έχει την προσωπικότητά του, αλλά τελικά διαλέγουμε το δικό μας.
Δεν λέω ότι είναι καλύτερο.

Θυμάμαι έχω γράψει επαινετικά και για του Μορφέα αλλά και του δικού μας του Τζιμάκου τα μονόδρομα.
Δεν θα τα έβαζα όμως στο σπίτι μου με τίποτα.

μα ...δεν υπάρχει τίποτα μετά.
Τα αναλογικά έμειναν εκεί που ήταν.
δεν έχει αλλάξει καμιά προδιαγραφή ούτε υπάρχει κάποιος νεωτερισμός ή καινοτομία.
Και ο ήλιος ο πλέον παλιομοδίτης εξακολουθεί να ανατέλει από την ανατολή. Δεν υπάρχει νεωτερισμός και καμία απολύτως καινοτομία ως προς την ανατολή και δύση του. Τί κρίμα!! Μας έφαγε η μονοτονία! Λ.Σ.

Mάλλον το αντίθετο θα έλεγα ότι συμβαίνει...

Όποιος δεν νιώθει να βασανίζεται η ψυχή του από τα ψηφιακά σε σημείο που να μη μπορεί να ακούσει για μέρες μετά μουσική, θεωρείται αυτομάτως ότι δεν έχει εμπειρίες ζωντανής ακουστικής μουσικής ή διαθέτει διαστρεβλωμένη αντίληψη... :flipout:

Δηλαδη οι εμπειριες στην ζωντανη μουσικη οπως πχ του Λουκα ειναι ανευ ουσιας;

Προσωπικα,τον "ζηλευω"

το ότι επαίνεσα τα δικά σου δεν σημαίνει ότι ασπάζομαι την θεωρία των μονόδρομων.
Εχω επαινέσει και άλλα συστήματα αλλά επιλέγω τελικά αλλιώς.
Σε όποιο σπίτι έχω πάει ο ήχος είναι διαφορετικός, είναι προσεγμένος (αλοίμονο άλλωστε όλοι χομπύστες είμαστε) έχει την προσωπικότητά του, αλλά τελικά διαλέγουμε το δικό μας.
Δεν λέω ότι είναι καλύτερο.

Θυμάμαι έχω γράψει επαινετικά και για του Μορφέα αλλά και του δικού μας του Τζιμάκου τα μονόδρομα.
Δεν θα τα έβαζα όμως στο σπίτι μου με τίποτα.

Καταρχάς Μήτσο σ ευχαριστούμε για τα επαινετικά, ωστόσο δεν πιστεύω οτι έιναι θέμα "θεωρίας". Είναι τελικά υπόθεση των "αυτιών" - νομίζω - αν σου αρέσουν ή όχι τα fullrange. Γιατί, απόλυτη "Θεωρία" δεν υπάρχει ούτε στο audio ούτε πουθενά αλλού. Απλά, είναι θέμα "συμβιβασμών".

Χαιρετισμοί .....

μα ...δεν υπάρχει τίποτα μετά.
Τα αναλογικά έμειναν εκεί που ήταν.
δεν έχει αλλάξει καμιά προδιαγραφή ούτε υπάρχει κάποιος νεωτερισμός ή καινοτομία.
Απλά είναι θέμα, προσέγγισης του ίδιου (σαφώς ορισμένου) στόχου, εμφάνισης, όγκου, μάζας, εντυπωσιασμού, υλικών (ευγενών) κατασκευής.

Αντίθετα τα ψηφιακά κάνουν και δυστυχώς για τους επικριτές τους θα κάνουν μελλοντικά διαρκώς και εσαεί.
Η αναλογική ηχογραφημένη ταινία ακόμη και του 1954 έχει τόση πληροφορία που τολμώ να πω ότι ίσως δεν την έχουμε πάρει όλη απόλυτα. Γιαυτό και όταν προοδεύει η ψηφιακή τεχνολογία τα κάθε φορά νεώτερα ψηφιακά δισκάκια που γίνονται από αυτές τις παλιές ηχογραφήσεις ακούγονται όλο και καλύτερα. Αντίθετα οι ψηφιακές ηχογραφήσεις είναι καταδικασμένες στο κάθε φορά επίπεδο της ψηφιακής τεχνολογίας με την οποία έγινε η ηχογράφηση.
Οι μικρές εταιρείες χομπιστων των επενεκδόσεων όχι μόνο στο βινύλιο, αλλά και στο ψηφιακό μέσο έχουν φορέσει τα γυαλιά στις μεγάλες εταιρείες και έχουν αποδείξει ότι αν θέλουν μπορούν.
Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στη χάραξη της μήτρας και στην εκτύπωση των δίσκων βινυλίου που βλέπω ότι αγνοείς. Λ.Σ.

κοίτα
καλά τα αυτοκίνητα...
αλλά υπάρχει κι ο αραμπάς....

έχει ιεροτελεστία, δεν εκτίθεσαι σε Pvc, συνηθίζεις να ζείς με τα τετράποδα και να έχεις καλή σχέση με τη γή και το χώμα και όχι με πέτρες και πίσες, αναπνέεις τη φρέσκια μυρωδιά της καβαλίνας, πάς σίγουρα και βραδέως στον προορισμό σου αντί να τρέχεις και να θέτεις τη ζωή σου σε κίνδυνο (εκτός αν πέσει κανένας από εκείνους τους τρελλούς ψηφιακούς με τις κούρσες πάνω σου) είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και nature friendly...
Μα τί ασκοπο και άστοχο παράδειγμα!! Λ.Σ.

Supersonic:"πιθανότατα το ίδιο λέγανε όταν από τις 78 στροφές πήγανε στις 33....
Κάποιοι χαλάσανε τη σούπα..."

Λ.Σ. "Έχω εξηγήσει το τί και το πώς έγινε η μετάβαση από τις 78 στροφές στις 33, και πιο συγκεκριμένα δηλαδή στον στερεοφωνικό δίσκο βινυλίου. Απορώ γιατί το αγνοείς και ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια. Δεν με διαβάζεις Δημήτρη! Λ.Σ.

Καταρχάς Μήτσο σ ευχαριστούμε για τα επαινετικά, ωστόσο δεν πιστεύω οτι έιναι θέμα "θεωρίας". Είναι τελικά υπόθεση των "αυτιών" - νομίζω - αν σου αρέσουν ή όχι τα fullrange. Γιατί, απόλυτη "Θεωρία" δεν υπάρχει ούτε στο audio ούτε πουθενά αλλού. Απλά, είναι θέμα "συμβιβασμών".

Χαιρετισμοί .....

βλέπω οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι σε ετοιμότητα....:firstprize:

θεωρία ...βάλε γούστο....πληκτρολόγιο γαρ...
τα έχουμε πεί άλλωστε.

πως πάνε οι Ρωσσίες?:2thumb22sup:

Η αναλογική ηχογραφημένη ταινία ακόμη και του 1954 έχει τόση πληροφορία που τολμώ να πω ότι ίσως δεν την έχουμε πάρει όλη απόλυτα. Γιαυτό και όταν προοδεύει η ψηφιακή τεχνολογία τα κάθε φορά νεώτερα ψηφιακά δισκάκια που γίνονται από αυτές τις παλιές ηχογραφήσεις ακούγονται όλο και καλύτερα. Αντίθετα οι ψηφιακές ηχογραφήσεις είναι καταδικασμένες στο κάθε φορά επίπεδο της ψηφιακής τεχνολογίας με την οποία έγινε η ηχογράφηση.
Οι μικρές εταιρείες χομπιστων των επενεκδόσεων όχι μόνο στο βινύλιο, αλλά και στο ψηφιακό μέσο έχουν φορέσει τα γυαλιά στις μεγάλες εταιρείες και έχουν αποδείξει ότι αν θέλουν μπορούν.
Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στη χάραξη της μήτρας και στην εκτύπωση των δίσκων βινυλίου που βλέπω ότι αγνοείς. Λ.Σ.

ασε μας βρε Λουκά...
δεν την έχουμε πάρει...και πριν προλάβουμε τέλος.
200 και 300 ευρώ κάνουν τα μαγνητόφωνα....
έχω φτάσει δυό τρεις φορές να βάλω το χέρι στην τσέπη και κρατήθηκα.
Προτιμώ να βάλω βενζίνη για ένα μήνα...

αγνοώ όντως τι πρόοδος έγινε στην εγκαταλελειμένη τεχνολογία του παρελθόντος..:flipout:

δεν χρειάζεται να ξαναπαντήσεις Λουκά.
Αν η συζήτηση έχει λήξει να πω τους αρμόδιους να κλειδώσουν το θέμα.

Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι η ουσία δεν είναι να απαντήσεις εσύ και να το λήξουμε.
Η ουσία είναι να ακουστούν και άλλες γνώμες.
Ποιες γνώμες; Πώς θα γίνει επικοδομητικός διάλογος όταν δεν διαβάζουμε τα γραφόμενα και ξαναθέτουμε τα ίδια ερωτήματα σαν να μην απαντήθηκαν;
Και πάλι προκατάληψη: Δεν είμαι αυτός που θά πει την τελευταία λέξη. Δεν βλέπω ποτέ τον εαυτό μου έτσι. Διαρκώς μαθαινω.Λ.Σ.

βλέπω οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι σε ετοιμότητα....:firstprize:

θεωρία ...βάλε γούστο....πληκτρολόγιο γαρ...
τα έχουμε πεί άλλωστε.

πως πάνε οι Ρωσσίες?:2thumb22sup:

Βαλτικές, πλέον.
Όλα καλά Μήτσο μου........

merged

εποικοδομητικό διάλογο θες?

άντε πές μας για το s/n στα lp vs cd...
εδώ προχτές ανακάλυψες θόρυβο κάτω από τα 60 db στα cd....

πες μας για την περίφημη RIAA....

πες μας για τα σφάλματα των βραχιόνων.... vs κοπτικά....

πες μας για το κρυφοάκουσμα των γειτόνων (προπορεία laquer)

πές μας για τις διαφορετικές γραμμικές ταχύτητες και τα προβλήματά τους....

Last edited by a moderator: