Εύρος Συχνοτήτων Lp vs Cd

Λ.Σ.
Γράφουμε στο ίδιο club ή σε διαφορετικό!! Γιαυτό τρώγεστε ορισμένοι, όταν τολμά κάποιος να πει κάτι περι αναλογικών όπως το αποσπασμα από The Absolute Sound; Λ.Σ.

Όντως δεν επικοινωνούμε..

Έγραψα (αρκετά ξεκάθαρα θέλω να νομίζω..) ότι οι ψηφιακοί δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα όταν κάποια εταιρεία βγάζει μια κυκλοφορία μόνο σε βινύλιο, απαντώντας σε συγκεκριμένο quote.

Τι σχέση έχει ο σχολιασμός μας του αποσπάσματος του Absolute Sound?

Τα περί ύπνου του δικαίου δεν τα κατάλαβα. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Αρκεί να μην έχει πάλι να κάνει με σχόλια περί "τέλειου ήχου για πάντα".. Αυτό το σλόγκαν μπορεί να μην είχαμε προλάβει να το ακούσουμε από τους διαφημιστές της δεκαετίας του 80 (πολλοί πηγαίναμε Δημοτικό τότε..) αλλά το εμπεδώσαμε χάρη σε εσάς. :D

Α, και περιμένω ακόμα απάντηση για το παραπάνω..

Χωρίς υπεκφυγές αν γίνεται.

Μια χαρά υπάρχει στον κόσμο μου το "κάνω κάτι απλά για να γουστάρω". Απόδειξη το ότι γράφω αυτή τη στιγμή αυτές τις γραμμές. ;)
Σιγά τα ωά(!!!) αν το ότι γράφεις συμμετέχοντας στην κουβέντα είναι απόδειξη. Οι υπόλοιποι τί κάνουμε άραγε δεν γράφουμε! Αυτό κατάλαβες από το "κάνω απλά για να γουστάρω"! Λ.Σ.

....
Εσύ να μην μπλέκεις τον manager με τον καλλιτέχνη. Ο πρώτος θα κάνει τη δουλειά του, δηλαδή θα φροντίσει ώστε ο δεύτερος να φέρνει αρκετά λεφτά ώστε να είναι βιώσιμη η επιχείρηση ή το εγχείρημα γενικότερα.

Τα μαργαριτάρια τα είπε ο manager.. όχι ο καλλιτέχνης.
Πολύ αυθαίρετο δεν είναι το συμπέρασμά σου περί μάνατζερ. Και ποια τα μαργαριτάρια;
Πάω στοίχημα ότι θα είχες την εντελώς αντίθετη άποψη περί μάνατζερ αν έλεγε ο μάνατζερ το αντίθετο από αυτό στο περιοδικό. Τελικά είσαι πολύ υποψιασμένος και καθόλου δεν κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου αφού πρόκειται να καρφώσουμε όποιον [και τον μάνατζερ φυσικά και ειδικά] γιατί έτσι απλά δεν γουστάουμε τις απόψεις του. Λ.Σ.

Απλά, δυσκολεύομαι να πεισθώ ότι ο manager θα κάνει κάτι απλά για να γουστάρει.
Πρόβλημά σου και όχι του μάνατζερ. Στον μεροληπτικό κόσμο δεν χωράει κάτι τέτοιο. Είναι ολοφάνερο. Αλλά ας μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.
Γιατί τον καταδικάζεις και δεν του αφήνεις περιθώρια. Λ.Σ.

Σιγά τα ωά(!!!) αν το ότι γράφεις συμμετέχοντας στην κουβέντα είναι απόδειξη. Οι υπόλοιποι τί κάνουμε άραγε δεν γράφουμε! Αυτό κατάλαβες από το "κάνω απλά για να γουστάρω"! Λ.Σ.

Όντως έχουμε πρόβλημα κατανόησης..

Που έγραψα εγώ ότι εγώ μόνο γράφω εδώ "απλά για να γουστάρω" ενώ οι υπόλοιποι κάνουν κάτι άλλο;

Μήπως τελικά υπάρχει θέμα "μύγας"; ;)

Πολύ αυθαίρετο δεν είναι το συμπέρασμά σου περί μάνατζερ. Και ποια τα μαργαριτάρια;
Πάω στοίχημα ότι θα είχες την εντελώς αντίθετη άποψη περί μάνατζερ αν έλεγε ο μάνατζερ το αντίθετο από αυτό στο περιοδικό. Τελικά είσαι πολύ υποψιασμένος και καθόλου δεν κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου αφού πρόκειται να καρφώσουμε όποιον [και τον μάνατζερ φυσικά και ειδικά] γιατί έτσι απλά δεν γουστάουμε τις απόψεις του. Λ.Σ.

Δεν θα γράψω πάλι τα ίδια.. Εξήγησα παραπάνω που τα έκανε σαλάτα ο manager.

Το κατά πόσο γουστάρω ή συμφωνώ με τις απόψεις του είναι άσχετο. Δείξε μου που σχολίασα τις απόψεις του.

Πρόβλημά σου και όχι του μάνατζερ. Στον μεροληπτικό κόσμο δεν χωράει κάτι τέτοιο. Είναι ολοφάνερο. Αλλά ας μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.
Γιατί τον καταδικάζεις και δεν του αφήνεις περιθώρια. Λ.Σ.

Δεν είναι πρόβλημά μου το ότι ο manager δεν "το έχει"... Μάλλον δικό του είναι. :D

Προσωπικά ούτε θα βγάλω ούτε θα μπω μέσα, ανεξάρτητα του πως θα πάει η δουλειά του εν λόγω manager.

Απλά, το απόσπασμα αναφέρθηκε για να σχολιαστεί, έτσι δεν είναι; Ε, το σχολιάζουμε..

(παρά το καρα-offtopic.......)

Όσο για εσάς συγκεκριμένα, δυσκολεύομαι να πεισθώ ότι η επιχείρησή σας είναι μη κερδοσκοπική. Αν ήταν έτσι, μάλλον δεν θα είχε αντέξει πολύ. Όχι ότι αυτό είναι κακό - κάθε άλλο. Όλοι πρέπει να ζήσουμε. Αλλά παρότι η δουλειά μας μπορεί να είναι και το χόμπι μας, δεν μπορεί να είναι μόνο το χόμπι μας. Χωρίς παρεξήγηση πάντα.
Το ότι κάποιος επιχειρηματίας κάνει απλά αυτό που γουστάρει μέσα από παραγωγές και εμπορεύματα που παράγει ή πωλεί δεν σημαίνει ότι η επιχείρησή του αναγκαστικά θα πρέπει να είναι φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα. Από που αντλείς αυτό το συμπέρασμα. Ποιος το είπε;;; Άκουσες, διάβασες κάτι και δη εμένα να το λέει αυτό;;;;
Γυρίζει η συζήτηση επί προσωπικού όταν δεν έχουμε επιχειρήματα και αφού τελειώσουν οι διαστεβλώσεις. Μήπως θα ήθελες [έτσι για να σε διευκολύνω περαιτέρω] να σου πω και την ιδεολογία μου;
Αν δεν πιστεύεις ότι κάνω το κέφι μου πρόβλημά σου. Όχι δικό μου. Λ.Σ.

....

Τα περί ύπνου του δικαίου δεν τα κατάλαβα. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Αρκεί να μην έχει πάλι να κάνει με σχόλια περί "τέλειου ήχου για πάντα".. Αυτό το σλόγκαν μπορεί να μην είχαμε προλάβει να το ακούσουμε από τους διαφημιστές της δεκαετίας του 80 (πολλοί πηγαίναμε Δημοτικό τότε..) αλλά το εμπεδώσαμε χάρη σε εσάς. :D
Χαίρομαι ιδιαίτερα ότι τουλάχιστον σε κάτι σου φάνηκα χρήσιμος!!
Το Δημοτικό το τέλειωσα δυο δεκαετίες πριν από εσένα. Αν το τέλειωσες την δεκαετία του 1980 δεν είναι απίθανο να αγνοείς τον αναλογικά απαραγόμενο ήχο. Και διερωτώμαι αν τον γνωρίζεις, αν και μπορεί να κάνω λάθος.

Επιβάλλεται να είμαστε υποψιασμενοι, αποτελεί μεγάλη πρόοδο για την κοινωνία. Είναι όμως κακό να είμαστε καχύποτοι αλλά το χειρότερο από όλα είναι να είμαστε υποψιασμένοι μεροληπτικά σε ό,τι δεν μας αρέσει, στο διαφορετικό. Και αυτό είναι ολοφάνερο με το πώς αντιμετωπίζουν ορισμένοι κάποιες θέσεις, απόψεις, όπως του μάνατζερ και του αρθρογράφου Wayne Garcia από το απόσπασμα που παρέθεσα. Δεν σας άρεσε γιατί βγάζει το βινύλιο γενικά καλύτερο από το sacd. Κατά τ' άλλα κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου, διυλίζεται τον κώνωπα και καταπίνετε τον ελέφαντα. Δικαίωμα του καθενός. Οι απόψεις σεβαστές. Λ.Σ.

Last edited:
Όντως δεν επικοινωνούμε..

Έγραψα (αρκετά ξεκάθαρα θέλω να νομίζω..) ότι οι ψηφιακοί δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα όταν κάποια εταιρεία βγάζει μια κυκλοφορία μόνο σε βινύλιο, απαντώντας σε συγκεκριμένο quote.

Τι σχέση έχει ο σχολιασμός μας του αποσπάσματος του Absolute Sound?
Ά! μπα καθόλου, οι ψηφιακοί όντως δεν ενοχλείστε ιδιαίτερα όταν κάποια εταιρεία βγάζει βινύλια, καθόλου, έτσι φαίνεται από τη εξέλιξη της συζήτησης μετά την παράθεση του αποσπάσματος!!!! Είναι βέβαιο ότι δεν επικοινωνούμε, γιατί δεν θέλουμε. Λ.Σ.

Το ότι κάποιος επιχειρηματίας κάνει απλά αυτό που γουστάρει μέσα από παραγωγές και εμπορεύματα που παράγει ή πωλεί δεν σημαίνει ότι η επιχείρησή του αναγκαστικά θα πρέπει να είναι φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα. Από που αντλείς αυτό το συμπέρασμα. Ποιος το είπε;;; Άκουσες, διάβασες κάτι και δη εμένα να το λέει αυτό;;;;
Γυρίζει η συζήτηση επί προσωπικού όταν δεν έχουμε επιχειρήματα και αφού τελειώσουν οι διαστεβλώσεις. Μήπως θα ήθελες [έτσι για να σε διευκολύνω περαιτέρω] να σου πω και την ιδεολογία μου;
Αν δεν πιστεύεις ότι κάνω το κέφι μου πρόβλημά σου. Όχι δικό μου. Λ.Σ.

Έγραψες:

Μπορεί στον κόσμο σου να μην υπάρχει ότι κάποιοι μπορεί να κάνουν κάτι "μόνο για να γουστάρουν". Έτσι συμπεραίνεις ότι λειτουργούν και οι άλλοι. Προσωπικά είμαι ένας από αυτούς που κάνουν κάτι γιατί ετσι απλά γουστάρουν. Λ.Σ.

Οπότε, εσύ είπες ότι κάνεις αυτό που κάνεις επειδή το γουστάρεις. Δεν το είπα εγώ. Άρα εσύ το γύρισες σε προσωπικό. Όχι εγώ. Τη στιγμή που η κουβέντα μας αναφέρεται σε κυκλοφορίες και εμπόριο, σου απάντησα επ' αυτού.

Αν δεν εννοούσες αυτό που έγραψες, δεν φταίω εγώ.

For the record, πιστεύω ότι κάνεις όντως και το κέφι σου, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα ότι τουλάχιστον σε κάτι σου φάνηκα χρήσιμος!!
Το Δημοτικό το τέλειωσα δυο δεκαετίες πριν από εσένα. Αν το τέλειωσες την δεκαετία του 1980 δεν είναι απίθανο να αγνοείς τον αναλογικά απαραγόμενο ήχο. Και διερωτώμαι αν τον γνωρίζεις, αν και μπορεί να κάνω λάθος.

Τον αναλογικά αναπαραγόμενο ήχο τον γνωρίζω πολύ καλά. Η γενιά μου πέρασε και από κασέτες και από δίσκους. Και στη συντριπτική πλειοψηφία της δεν της έχουν λείψει καθόλου, αλλά ας το αφήσουμε αυτό.. είμαστε ήδη υπερβολικά off topic.

Επιβάλλεται να είμαστε υποψιασμενοι, αποτελεί μεγάλη πρόοδο για την κοινωνία. Είναι όμως κακό να είμαστε καχύποτοι αλλά το χειρότερο από όλα είναι να είμαστε υποψιασμένοι μεροληπτικά σε ό,τι δεν μας αρέσει, στο διαφορετικό. Και αυτό είναι ολοφάνερο με το πώς αντιμετωπίζουν ορισμένοι κάποιες θέσεις, απόψεις, όπως του μάνατζερ και του αρθρογράφου Wayne Garcia από το απόσπασμα που παρέθεσα. Δεν σας άρεσε γιατί βγάζει το βινύλιο γενικά καλύτερο από το sacd. Κατά τ' άλλα κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου, διυλίζεται τον κώνωπα και καταπίνετε τον ελέφαντα. Δικαίωμα του καθενός. Οι απόψεις σεβαστές. Λ.Σ.

Δεν το σχολιάζω, γιατί θα γίνει πάλι LP vs CD και δεν έχει νόημα.

Απλά θα πω ότι κάποιος που είναι τόσο ξεκάθαρα ταγμένος σε ένα συγκεκριμένο "μέτωπο" (στην περίπτωσή μας το βινύλιο) μάλλον δεν δικαιούται να θέτει θέματα μεροληψίας. Πάει αυτή..

Οι 10 συμφωνίες +Το τραγούδι της γης (δεκαετία 80) προερχόμενες από την DENON, από τις πιο υπέροχες ηχογραφήσεις-οι πρώτες με Β&Κ μικρόφωνα και digital delay.
Αν σας αρέσει και η άποψη του Inbal τότε πάρτε το.

ΤΙΜΗ: $60

ή από εδώ: http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=mahler+inbal&x=0&y=0

η από τον Ηλία (ΟΠΕΡΑ) στη στοά της όπερας Ακαδημίας καλύτερα και φθηνότερα.
Ας σκεφτούμε και λίγο τα μαγαζιά που μας συντρόφεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια που είμασταν χωρίς ιντερνετ και τώρα αγωνίζονται να επιζήσουν.
Παρεπιπτόντως για όποιον δεν το έμαθε η ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ έκλεισε. Επειδή αυτό είναι, για μένα τουλάχιστον, ένα από τα κακά που έφερε μαζύ της η νέα εποχή, γι αυτό ας ρωτάμε πρώτα σε κάποιο ελληνικό μαγαζί και μετά να προστρέχουμε στο αμαζον, μπορεί και να συμφέρει. Αυτό ας ισχύει και για το ΧάιΦάι.
Ζητώ συγνώμη για το οφ τοπικ.

60E για 10 cd?
δεν θα ειναι απο ΒΑΡΥ πολλων γραμμαριων ασημενιο δισκακι....

το absolute sound ειναι ο περιγελος οσων παγκομιως ασχολουνται σοβαρα με την μουσικη αναπαραγωγη. προσοχη μην εκτιθεμεθα...
στο εν λογω αποσπασμα υπαρχει η γνωμη ενος ανθρωπου χωρις καμια μα καμια τεκμηριωση. αλλες τοσες αντιθετες και ατεκμηριωτες υπαρχουν πολλες.
μια τεκμηριωμενη ειναι του guru bob ludvig? να την πω?

και επειδη εκανα λαθος και το παραδεχομαι, δεν ειναι ο ludvig, ειναι ο doug sax που εχει και ωραιες αποψεις... μας κανει?
και βεβαια που αλλου? στο the absolute sound...
εσεις που δημοσιευεται απο εκει αποσπασματα μηπως να βρειτε και αυτο?

και επειδη εκανα λαθος και το παραδεχομαι, δεν ειναι ο ludvig, ειναι ο doug sax που εχει και ωραιες αποψεις... μας κανει?
και βεβαια που αλλου? στο the absolute sound...
εσεις που δημοσιευεται απο εκει αποσπασματα μηπως να βρειτε και αυτο?

όποιος κι από τους δυό να είναι, είται ο Sax ή ο Ludvig, και ειλικρινά όποια άποψη και να έχουν οι χριστιανοί (βινύλιο ή ψηφιακά) είναι ΚΟΡΥΦΕΣ στη δουλειά τους και τους οφείλουμε παρα πολλά.:worshippy:

Απάντηση: Re: Εύρος Συχνοτήτων Lp vs Cd

Πάνο, θα ακολουθήσουν και άλλες μέρες, γι αυτό σε παρακαλώ, calm down...

Αν το λες για μενα μονο αυτο,οτι ειχα να πω οσον αφορα το θεμα της συζητησης το ειπα.

Δεν νομιζω να εχω να προσθεσω κατι αλλο,οποτε θα περιοριστω να βλεπω τα σχολια των φιλων.

Last edited: