Ευτελές δίλημμα...

Το panda που λες Νίκο είναι καλή ιδέα γιατί εκτός των άλλων, έχει φτηνά ανταλλακτικά (γνήσια ή όχι)

Re: Απάντηση: Re: Ευτελές δίλημμα...

265 το χρόνο και λίγα περισσότερα ασφάλιστρα .Αυτό που έχει είναι δίλιτρο και <σφάζει> σε τέλη -φόρους κλπ,κλπ
Εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα

265 παραπάνω τέλη κυκλοφορίας είναι 200 λίτρα.
δηλαδή πες μισό λίτρο τη μέρα, ή 3.5 τη βδομάδα.
Αν βάζεις 10 τη βδομάδα θα είχες με το φτηνό αμάξι άλλα 3.5 λίτρα.
γι αυτό λεω το 1200 ίσως συμφέρει.
γενικά ισχύει μικρό αμάξι, μικρά έξοδα. (εκτός αν είναι σμ

Last edited by a moderator:
Νίκο ,το κατανοώ αυτό αλλά κατα την άποψη μου υπάρχει αφ ενός το κόστος κτήσης και αφ ετέρου το κόστος λειτουργίας .
Συνήθως το οικονομικό μέγεθος του πρώτου έρχεται σε αντίθεση με το μέγεθος του δεύτερου .
Αν προσωπικά βρισκόμουν σε τέτοια επιλογή σίγουρα θα κοίταζα ένα καλοδιατηρημένο fiat τσικουτσέντο με τον κινητήρα των 908 κ.ε .Κόστος κτήσης κάτω από 1000 ευρώ ,ανταλλακτικά πάμπολλα και σε ότι τιμές θέλεις ,οικονομία στα καύσιμα ,τέλη κυκλοφορίας πολύ χαμηλά και αποδεκτή έως καλή οδική συμπεριφορά ,ανεκτούς χώρους .
Ναι είναι πολύ παλιό ,αλλά αν βρείς καλοδιατηρημένο ,δεν θά έχεις πρόβλημα .Εχουν γράψει πολλά απ αυτά πάνω από 300.000 χλμ χωρίς σοβαρά προβλήματα .Ναι δεν έχει αερόσακους ,δεν εχει abs -asr κλπ,κλπ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ευτελές δίλημμα...

265 παραπάνω τέλη κυκλοφορίας είναι 200 λίτρα.
δηλαδή πες μισό λίτρο τη μέρα, ή 3.5 τη βδομάδα.
Αν βάζεις 10 τη βδομάδα θα είχες με το φτηνό αμάξι άλλα 3.5 λίτρα.
γι αυτό λεω το 1200 ίσως συμφέρει.
γενικά ισχύει μικρό αμάξι, μικρά έξοδα. (εκτός αν είναι σμ

τα 1200 δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ; τα 265 δεν είναι η διαφορά ,είναι τα τέλη κυκλοφορίας .Η πραγματική διαφορά είναι αν αφαιρέσεις το ένα από το άλλο.Μόνο σε περίπτωση που είχε μηδενικά τέλη ισχύει το 265 ,αλλά αυτά με μηδενικά τέλη είναι εκτός εμβελείας του Νίκου λόγω τιμής κτήσης

Νικο το Atos ειναι πολυ καλο αμαξι αλλα λογω παλιου κινητηρα θα σου καει λιγο παραπανω απ οσο δειχνει το 1.1L, κατα τα αλλα μηχανικα ειναι αψογο...
Τελη κυκλοφοριας το Atos εχει 135 ...

Ισως σου κανοφανει η διαφορα με αυτο που εχεις τωρα αλλα θα το συνηθισεις...

Πηγαινε και σε καμια εταιρεια που νοικιαζει αυτοκινητα θα βρεις 3-4ετιας σε καλες τιμες...

Κορεατικο ή γιαπωνεζικο ή φιατ πάντα.
Δεν σπάνε δεν χαλάνε (το πάντα έχει και ανταλλακτικά στο περίπτερο)!
Στην Κρήτη ειδικά πρέπει να υπάρχουν πολλά!

Συμφωνώ για το "μακριά από Smart". Ειδικού ενδιαφέροντος αυτοκίνητο. Αν η καθημερινότητά σου περιέχει παρκάρισμα στο Παγκράτι (ή το κρητικό ισοδύναμο :D ), ναι, να το πάρεις με κλειστά μάτια, αλλιώς για κανένα λόγο, παίρνεις χίλια δυο αρνητικά για ένα θετικό που δε χρειάζεσαι.

Για τα άλλα δεν έχω άποψη, έχω οδηγήσει επί 2-3 καλοκαίρια ένα Panda 4x4 και μου φάνηκε ιδιαίτερα τίμιο, αλλά από κατανάλωση ήταν βράστα. Το απλό δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι θα καίει αισθητά λιγότερο...

Ιάσονα όχι,θέμα πάρκιγκ δεν τίθεται.Αν σου πω πως το panda climbing,το τετρακούνητο δηλαδή,σε πετρέλαιο θα ήταν η πρώτη μου επιλογή τώρα;Αυτό το διαολάκι λες και έχει σχεδιαστεί για το νησί μου.

Παιδιά πολύ καλά τα λέτε,συμφωνώ κάργα και να ξέρετε πως αυτή η ιστορία με έχει ψιλοαρρωστήσει.Αλλά τα λαμόγια τους μαντράδες που πουλάνε σαπούνια για δήθεν άρισταδεν τη δέχομαι.Ο άλλος έχει το θράσος να διαφημίζει clio diesel του '12 και καλά με 60000χλμ για 5000 ενώ το αμάξι είναι το μέγιστο του 07,και το ελάχιστο με 300.000χλμ.Και όλοι αυτοί δρουν ανεξέλεγκτα..Με 3000 λοιπόν τι θα αγοράζατε;Μήτσο ότι είπαμε στα pm δεν παίζουν πια,πιέζομαι πολύ.

Είχα παρόμοιο θέμα ψάχνοντας για ένα μικρό μεταχειρισμένο για τη κόρη μου.....κατέληξα ότι μόνο από ιδιώτη και κατά προτίμηση από την πόλη σου και κατά προτίμηση γνωστό μπορεί να βρεις κάτι που αξίζει....αλλά πάλι να υπολογίζεις μοντέλο 10ετίας περίπου και με >100.000Km....τελικά βρήκα ένα clio 1400cc 98ps βενζίνη/LPG με 135000χιλ (3.200)...και είμαστε ευχαριστημένοι >1-1,5 χρόνο τώρα...και πολύ οικονομικό! Προς θεού μην πάρεις πετρέλαιο....επέρχεται εξίσωση της τιμής με βενζίνη...

Κύριοι,επειδή μου κρατάνε το αμάξι μου 2500 και προτιμώ να το κάψω και να χορέψω ζεϊμπέκικο γύρω του ως άλλος Κούρκουλος,έχω να σας θέσω μια ερώτηση,οι απαντήσεις σας θα ληφθούν σοβαρότατα υπ'όψιν.Έστω πως έχω διαθέσιμα γύρω στα τρία χιλιάρικα,και το δίλημμα είναι
1.smart
2.atos
3.άλλο
Είμαι όλος μάτια,σας ευχαριστώ.
υγ
το αμάξι δε θα το κάψω προφανώς,θα του αποσύρω τις πινακίδες μέχρι νεωτέρας.

Νίκο,για τι χρήση το προορίζεις;