Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Canon EF 24-70mm f/2.8L

Πανω - κατω με πατε :D
Μου φαινεται οτι δεν θα παρω τιποτε τελικα :worshippy:

Την καλυτερη δουλεια θα κανεις θα σου ερθει και τσαμπα :D

Ασε που ξερεις ποια λενε οτι ειναι η καλυτερη γκομενα εε ? Η επομενη !!

Θα χρυσοπληρωσεις τον παροντα 24-70 θα βγει ο καινουργιος και θα τραβας το λουρι της μηχανης σου.....

:ernaehrung004:

Ο 24-70 είναι τόσο ογκώδης και τόσο βαρύς και τόσο ακριβός διότι πρέπει να καλύψει την διάσταση του FF αισθητήρα.

Μην τον μπερδευεις ρε συ. Τοσο ογκωδης δεν ειναι για να καλυπτει τον αισθητηρα αλλωστε θα ελεγα οτι ειναι μαλλον στενος φακος .

Εχεις δει τον αντιστοιχο sigma τι γουρουνα ειναι σε φαρδος ?

Απλα ειναι αυτο που λεμε φακος φτιαγμενος για σκληρη δουλεια και οχι για ερασιτεχνες.

Μεταλλικη κατασκευη σχεδον τανκ και με κλεισιματα παντου για προστασια απο υγρασιες σκονες κλπ.

Ειναι βεβαιο οτι αν ηταν φτιαγμενος για ερασιτεχνες θα ηταν αρκετα πιο ελαφρυς.

Παντως οτι ειναι βαρυς ειναι ......δεν τον αντεχεις πολυ.

Ντινο τωρα που το σκεφτομαι αν θα μεινεις στην 40d που δεν βλεπω τον λογο να την κανεις δεν κοιτας και κανα Τamron φτηνο και καλο ?

Επισης ριξε μια ματια εδω στο νημα του συγκριτικου να φρεσκαρεις τις εντυπωσεις μας τοτε.

Εγω στην θεση σου και εφοσον θα εισαι βεβαιος οτι θα περασεις σε FF σωμα θα πηγαινα στον Σιγμα με κλειστα ματια.

Εεεεχχ ... λες να τον τρόμαξα με τον όγκο ??

Το οτι δεν είναι χοντρός είναι και θέμα σχεδίασης. Το ζήτημα που παραμένει είναι οτι αν έπρεπε να καλύψει 1/1,6 της διαμέτρου που καλύπτει τώρα έχοντας τις ίδιες σχεδιαστικές αρχές θά ήταν και ανάλογα πιο στενός.

Παντως παιδια ειμαι κατα των φακων τριτων κατασκευαστων...Μπορει να ναι πιο οικονομικοι, αλλα για καποιον που θελει το καλυτερο, ..δεν..

Παντως παιδια ειμαι κατα των φακων τριτων κατασκευαστων...Μπορει να ναι πιο οικονομικοι, αλλα για καποιον που θελει το καλυτερο, ..δεν..

Πάντως Γιάννη υπάρχουν και φακοί τρίτων κατασκευαστών με καλύτερη απόδοση από εκείνη των αντίστοιχων CANON/NIKON. Π.χ. ο TAMRON 90 2.8 MACRO, o TOKINA 11-16 2.8, o TAMRON 17-50 2.8 που δείχνει εξίσου καλός (και για πολλούς είναι καλύτερος) με τον NIKON 17-55 2.8 DX και για κάποιους καλύτερος από τον CANON 17-55 2.8 IS.

Επίσης καλύτερος δείχνει ο SIGMA 15 2.8 FISHEYE σε σχέση με τον NIKON 16 2.8 FISHEYE.

Και φυσικά αν θεωρήσουμε την ZEISS ως τρίτο κατασκευαστή, τότε έχουμε πραγματικά πολλούς φακούς με καλύτερη επίδοση από εκείνη των CANON/NIKON.

Έτσι δεν είναι;

το καλο με τους φακους του αρχικου κατασκευαστη ειναι οτι ειναι 100% συμβατα.
Εγω πηρα τον πανασονικ/λεικα 14-50φ2,8-3,5 προσφατα, και ειναι φοβερος φακος οπτικα, αλλα δεν καταγραφεται απο την μηχανη αν η φωτογραφια ηταν τραβηγμενη σε οριζοντια η καθετη θεση, με αποτελεσμα να γυρναω τις φωτο 90 μοιρες στο φοτοσοπ μετα, δεν ειναι τιποτα σοβαρο, αλλα και παλι.....Δεν ξερω τι γινεται με τους σιγμα βεβαια

Και φυσικά αν θεωρήσουμε την ZEISS ως τρίτο κατασκευαστή, τότε έχουμε πραγματικά πολλούς φακούς με καλύτερη επίδοση από εκείνη των CANON/NIKON.

Έτσι δεν είναι;

Ναι εδω εχουμε εξαιρεση, εννοειται!
Τον ξεχασα τον ατιμο τον Ζeiss!!:SFGSFGSF:
Κι εχω και κανα δυο...(50 1.4 και 100 macro , για τη Nikon)

Canon 70-200 f4 IS USM

Απο εχθές είμαι πανευτυχής κάτοχος του 70 -200 f4 IS USM . Αν και δεν έχω προλάβει να τον δουλέψω , έβγαλα ελάχιστες φωτογραφίες ο φακός είναι αστέρι (όπως γράφεται και παντού) και πιστεύω ότι σε συνδιασμό με τον tamron 17-50 έχω κλείσει απο άποψη φακών.

Μια γρήγορη ερώτηση σχετικά με το IS. Όταν είναι σε τρίποδο θα πρέπει να απενργοποιούμε το IS γιατί το δοκίμασα on & off και όταν ήταν ενεργοποιημένο παρατήρησα blur. Στο manual τα λέει λίγο μπερδεμένα , στο Internet κάπου διάβασα ότι έχει tripod detection (και απενεργοποιεί αυτόματα το IS) αλλά στην πράξη ακούω το μηχανισμό IS άρα δεν ισχύει.. Τι λέτε ?

Re: Canon 70-200 f4 IS USM

Εκανες επενδυση και οχι αγορα.
:worshippy:

Τωρα γι αυτο που ρωτας, δεν ξερω, εγω το κλεινω το is μονο οταν το θυμαμαι. Εχω τραβηξει με και χωρις, αλλα δεν εκατσα να συγκρινω.
Σιγουρα δουλευει παντως πανω στο τριποδο, αν δεν το βγαλεις.

Απο εχθές είμαι πανευτυχής κάτοχος του 70 -200 f4 IS USM . Αν και δεν έχω προλάβει να τον δουλέψω , έβγαλα ελάχιστες φωτογραφίες ο φακός είναι αστέρι (όπως γράφεται και παντού) και πιστεύω ότι σε συνδιασμό με τον tamron 17-50 έχω κλείσει απο άποψη φακών.

Μια γρήγορη ερώτηση σχετικά με το IS. Όταν είναι σε τρίποδο θα πρέπει να απενργοποιούμε το IS γιατί το δοκίμασα on & off και όταν ήταν ενεργοποιημένο παρατήρησα blur. Στο manual τα λέει λίγο μπερδεμένα , στο Internet κάπου διάβασα ότι έχει tripod detection (και απενεργοποιεί αυτόματα το IS) αλλά στην πράξη ακούω το μηχανισμό IS άρα δεν ισχύει.. Τι λέτε ?

διάβασε.... http://www.bythom.com/nikon-vr.htm
φαντάζομαι θα αποδειχθεί χρήσιμο.

Επισης ριξε μια ματια εδω στο νημα του συγκριτικου να φρεσκαρεις τις εντυπωσεις μας τοτε.

Εγω στην θεση σου και εφοσον θα εισαι βεβαιος οτι θα περασεις σε FF σωμα θα πηγαινα στον Σιγμα με κλειστα ματια.

O Sigma κοστιζει τελικα 535 ευρω ? (http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=257_65&products_id=1194)

Ειχα μεινει στα 900 περιπου που εχεις αναφερει περισυ....

"σκοπο" αμεσα για FF δεν εχω παντως.....

Μενω στα αυγα μου και αγοραζω bbq instead ? :D

Εδιτ: 919 Ευρω
http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=257_65&products_id=7948

Στα 535 κοστιζει ο προηγουμενος φακος της εταιρειας ο οποιος ακομα δεν εχει σταματησει να διατιθεται.

Δεν εχει καμια σχεση με τουν καινουργιο Sigma και φυσικα με τον Canon.

@PETRAN....Μου κόστισε 1149 € και αν και είναι δύσκολοι καιροί απ'το λίγο που τον δοκίμασα πιστεύω αξίζει και το τελευταίο Ευρώ.

@vasada .. Σε ευχαριστώ .. Για συγκρινέ το γιατί εγώ είδα τη μέρα με τη νύχτα.

@ΒΛΑΣΙΔΗΣ..Πολύ χρήσιμο το link σ'ευχαριστώ θα το διαβάσω όλο.

@Kosh... Και εγώ εκεί καταλήγω ...

@Send... Σε ευχαριστώ πολύ

Last edited: