Re: Canon EF 28 f1,8
Θα την βρουμε την ακρη, που θα παει...
Παντως, μονο για τοπια δεν τον πηρα... με τοσα που ειχα διαβασει για το ποσο χάλια ειναι απο οξυτητα, ειδικα στα ακρα, σιγουρα το τοπιο δεν ηταν στις προτεραιοτητες... ασε που δεν ειμαι και φαν του ειδους, εκτος αν εννοουμε ως τοπια, ναους και κτιρια, απο αυτα τα τουριστικα... αυτα ειναι μια χρηση για τα οποία τον προοριζω.
Κυριως ηθελα ενα φακο για κλειστους χωρους με κακο φωτισμο...οπου μπορω να πλησιασω το θεμα μου.. εκθεσεις, γιορτες, συναυλιες κτλ. ετσι εδωσα περισσοτερη βαση στο να ειναι γρηγορος και οχι καποιος ζουμ στο 2,8, να ειναι ελαφρυς και μικρος σε ογκο ωστε να κουβαλιεται ευκολα, να ειναι καπως ευρυς, να εχει καλο AF (γι αυτο και τον ακριβοπληρωσα σε σχεση με τον 35/2 ή τον σιγμα 30/1,4 και απεριψα τον σαμγιανγκ)...
...δεν εδωσα πολυ σημασια στην οξυτητα μια και τον προοριζω για ασχημες φωτιστικες συνθηκες οπου η οξυτητα παει περιπατο εξ ορισμου, αν και θα ηθελα να εχει τουλαχιστον σαν τον 85ρη, τουλαχιστον στο κεντρο του (απο οτι γραφεται κατι κανει τουλαχιστον κλειστος). Για χρωματα και κοντραστ δεν διαβασα πουθενα κατι πιθανοτατα γιατι ελαχιστοι τα δινουν σημασια (μονο για τους zeiss υπαρχει αυτο το hype).
Απο τις διαθεσιμες επιλογες, αφου δεν διεθετα Lεφτα, νομιζω ηταν η καλυτερη επιλογη για τους σκοπους μου... εκτος αν μου ξεφυγε κατι...