Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Canon EF 28 f1,8

Νά 'σαι καλά Ηλία με τις ανταποκρίσεις από Μπρατισλάβα και παραδουνάβεια Ευρώπη!
Και καλά γέρνει το παράθυρο, αλλά σάμπως το άγαλμα τι κάνει; Κροπαρισμένη είναι η φωτο; Ή ο μάστορας έβλεπε το άγαλμα και έκανε στραβό το παράθυρο;

Νά 'σαι καλά Ηλία με τις ανταποκρίσεις από Μπρατισλάβα και παραδουνάβεια Ευρώπη!
Και καλά γέρνει το παράθυρο, αλλά σάμπως το άγαλμα τι κάνει; Κροπαρισμένη είναι η φωτο; Ή ο μάστορας έβλεπε το άγαλμα και έκανε στραβό το παράθυρο;

Ασε, σκετο μπλογκ το εχω κανει...

Να πω και μια αληθεια, αν και δεν ειμαι πολιτικος μηχανικος ή αρχιτεκτων :firstprize: τα μισα κτιρια εδω ειναι... στραβα... οι προυχοντες εδιναν χωραφια στους πολιτες και αυτοι εχτιζαν τα σπιτια τους μονοι τους...
Ακομη και σημερα δεν ξερουν να φτιαξουν ενα μπαλκονι της προκοπης... πιθανολογω οτι στα πολυτεχνεια τους δεν το διδασκονται καν το θεμα...

Γι αυτο και οταν τα τουριστικα γραφεια τους ερχονται ελλαδα να κλεισουν δωματια ρωτανε δυο πραγματα... αν εχουν μπαλκονι (εχουν μια τρελλα οι τουριστες τους με αυτα) και αν τα μπανια εχουν τοιχακι γυρω γυρω να μη τρεχουν νερα (στα δικα τους δεν εχουν αποχετευσεις στο πατωμα)... αλλα αυτα ειναι θεματα για το παπαρατσι...:fahne90:

Σε σχέση με τον 18-55 πώς τον βλέπεις..; :p

Δεν εχω προλαβει να κανω τεστ αλλα μαλλον θα εχω να αποφασισω αναμεσα σε πατατες φουρνου και πατατες βραστες (αντε με λιγο λαδι)...:afro:

Μια σημαντικη διαφορα με τον 18-55 ειναι οτι πιθανοτατα, τις παρακτω φωτο δεν θα τις ειχα λογω σκοτεινου φακου. Ειναι στα 800iso f2,2 και ταχυτητες κοντα στο 1/25 και 1/15

30541f1283fe76a21ca7e34310788bf43b5b05051f1f63257f687b9cc5c4685a6g.jpg

Αυτές σίγουρα δεν θα τις είχες.

Για την άλλη που αναφέρεις δεν δείχνει να έχει πρόβλημα ο φακός. Το κάδρο είναι στραβό (περίπου 1 μοίρα προς τα αριστερά), αλλά και προς τα πάνω. Το ισιώνεις και μετά διορθώσεις και τη σύγκλιση με το Lens correction (vertical) του PS.

Μια σημαντικη διαφορα με τον 18-55 ειναι οτι πιθανοτατα, τις παρακτω φωτο δεν θα τις ειχα λογω σκοτεινου φακου. Ειναι στα 800iso f2,2 και ταχυτητες κοντα στο 1/25 και 1/15

Τολμώ να υποθέσω ότι δεν έχουν ληφθεί στο χέρι, οπότε μάλλον θα τις είχες και με τον 18-55.

Τολμώ να υποθέσω ότι δεν έχουν ληφθεί στο χέρι, οπότε μάλλον θα τις είχες και με τον 18-55.

Ετσι Νασο... να σκασουν οι οχτροι μας... :firstprize::firstprize:

Η πρωτη ειναι ευκολακι καθισμενος σε παγκακι με τους δυο αγκωνες στηριγμενους στα γονατα στο 1/13.

Η δευτερη απο το ιδιο παγκακι αλλα στραμενος προς τα πισω και τα χερια στον αερα σε καθετη ληψη χωρις γκριπ στο 1/25.

Και η τριτη ορθιος και παλι στο χερι στο 1/15...

Ηλία,

1ον που είναι το τρίποδό σου ?..:flipout:
2ον μια χαρά φαίνεται ο φακός. Βάλε και καμιά μεγένθυση 100% να δούμε..

Ηλία,

1ον που είναι το τρίποδό σου ?..:flipout:

Καπου τον εχω ξανακουσει αυτον τον ορο... κανενα λινκ? :2thumb22sup:

2ον μια χαρά φαίνεται ο φακός. Βάλε και καμιά μεγένθυση 100% να δούμε..

Πριτς... για να με κοροιδευετε? :afro: Εβαλα κατι κροπ 100% στην αρχη.
Ας βαλω και μερικα ακομη σε πραγματικες συνθηκες... παρακατω η κανονικη ληψη στα 800iso 1/125 f3,2 αργα το απογευμα με βαρια συνεφια. Με κανονικη επεξεργασια στο φωτοσοπ.

b0ac45e4999fb1945be65991e0e250bdb4fdf4a84236bfd2a75fe074242710706g.jpg

Εδω κροπ απο το κεντρο

031e6dfe2be02353e62da5a4656c33352bb471dfa73ca376af79b982d7ad87f56g.jpg

Παμε τωρα στα δυσκολα...

πρωτα κροπ απο τη δεξια (οπως τη βλεπουμε) γωνια

af8a3765dd9b8059fd2920bf985f08292dd0572b3874fa84dfd16fadd093908e6g.jpg

τα γραμματα τα βλεπω μια χαρα (νομιζω τουλαχιστον)

και μετα η γωνια αριστερα... εδω εχουμε προβλημα

b2a19eed2d4c00f36da77a6353035a204c0a5c0f9b2510f8feb3866b12c5cf0d6g.jpg

ισως ειναι ομως λογω διαφραγματος και γωνιας ληψης-αποστασης σε σχεση με τη δεξια γωνια...:ears:

Εμείς να σε κοροιδεύουμε ??? .. απαπα....:flipout::flipout::flipout::flipout:

Πάμε τώρα,

Σε γενικές γραμμές καλές είναι εξάλου θέλει το χρόνο του να μάθεις ένα φακό.
Ερωτήσεις...1) Ποιό είναι το σημείο εστίασης
2) Απόσταση απ'το θέμα σου (σημείο εστίασης)
3) Canon 40 d έχεις , σωστά ..??

Συμφωνα με το dpp σημειο εστιασης ειναι η φουστα της μεσαιας δεσποινιδος και λιγο προς τα δεξια οπως βλεπουμε.
Το ACR δινει αποσταση εστιασης το απειρο, αν μπορω να υπολογισω ημουν καμμια 20ρια μετρα μακρια. Μηχανη οντως η 40D.

Παντως και σε κροπ ο 28ρης μου φανηκε... αρκετα ευρυγωνιος (που να επερνα και τον 11-16 που σκεφτομουν). Απο τον 70-300 ως βασικο φακο μεχρι τον 28ρη, οπως και να το δεις, ειναι μια διαφορα...!!!! Αντε να βρεις θεματα κοντινα να βαζεις στα καδρα σου... θα παρω σβαρνα, ξανα, ολα τα αγαλματα...:flipout:

Αν εστίασες στα 20 μέτρα, το DOF για τη μηχανή σου είναι απ'τα 7.88m στο άπειρο.
Βέβαια απ'το αριστερό crop (απ'τα γράμματα) φαίνεται να είναι OOF.
Κουνημένη δεν φαίνεται και λόγω της ταχύτητας αλλά και γιατί το δεξί crop φαίνεται καθαρό (σχετικά ..:D)
Επίσης οι θεατές μπροστά σου μου φαίνονται και αυτοί focused. Σίγουρα είναι στα 20 μέτρα το σημείο εστίασης ?

Για τη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν τρέχει και τίποτα αλλά αν θέλεις η φωτό σου να είναι όλη in focus καλό είναι να πειραματιστείς στο DOF με το φακό για να τον μάθεις.Ειδικά αν έχεις μάθει με τον 70-300.
Αλήθεια για τι χρήση (κυρίως ) τον πήρες τον 28 (για τοπία φαντόζομαι)..

Θα την βρουμε την ακρη, που θα παει...

Παντως, μονο για τοπια δεν τον πηρα... με τοσα που ειχα διαβασει για το ποσο χάλια ειναι απο οξυτητα, ειδικα στα ακρα, σιγουρα το τοπιο δεν ηταν στις προτεραιοτητες... ασε που δεν ειμαι και φαν του ειδους, εκτος αν εννοουμε ως τοπια, ναους και κτιρια, απο αυτα τα τουριστικα... αυτα ειναι μια χρηση για τα οποία τον προοριζω.

Κυριως ηθελα ενα φακο για κλειστους χωρους με κακο φωτισμο...οπου μπορω να πλησιασω το θεμα μου.. εκθεσεις, γιορτες, συναυλιες κτλ. ετσι εδωσα περισσοτερη βαση στο να ειναι γρηγορος και οχι καποιος ζουμ στο 2,8, να ειναι ελαφρυς και μικρος σε ογκο ωστε να κουβαλιεται ευκολα, να ειναι καπως ευρυς, να εχει καλο AF (γι αυτο και τον ακριβοπληρωσα σε σχεση με τον 35/2 ή τον σιγμα 30/1,4 και απεριψα τον σαμγιανγκ)...

...δεν εδωσα πολυ σημασια στην οξυτητα μια και τον προοριζω για ασχημες φωτιστικες συνθηκες οπου η οξυτητα παει περιπατο εξ ορισμου, αν και θα ηθελα να εχει τουλαχιστον σαν τον 85ρη, τουλαχιστον στο κεντρο του (απο οτι γραφεται κατι κανει τουλαχιστον κλειστος). Για χρωματα και κοντραστ δεν διαβασα πουθενα κατι πιθανοτατα γιατι ελαχιστοι τα δινουν σημασια (μονο για τους zeiss υπαρχει αυτο το hype).

Απο τις διαθεσιμες επιλογες, αφου δεν διεθετα Lεφτα, νομιζω ηταν η καλυτερη επιλογη για τους σκοπους μου... εκτος αν μου ξεφυγε κατι...

Απο τις διαθεσιμες επιλογες, αφου δεν διεθετα Lεφτα, νομιζω ηταν η καλυτερη επιλογη για τους σκοπους μου... εκτος αν μου ξεφυγε κατι...

Hλία ο φακουδακος ειναι μια χαρα. Μην το ψειριζεις αλλο. Οπως λες κι εσυ τον πηρες για συγκεκριμενη χρηση.
Παρε παρεα και βγαλε καμια νυχτερινη, με φωτα του δρομου, σε μπαρακι κτλ.

Θα ενθουσιαστουν.

Δικιο εχεις, δεν πηρα και οικοπεδο, απλα να χαμε να λεγαμε...παντως, σχετικα με τις υπερεστιακες κτλ.

Περαν του οτι οι κροπ μηχανες ειναι δυσκολες σε αυτο το θεμα, και οι μοντερνοι φακοι, μου φαινεται δεν βοηθουν και τοσο... βλεπω πχ στον 28ρη στο distance scale εχει αριθμηση μεχρι τα 3 μετρα και μετα παει στο απειρο... αντιστοιχα ο 85ρης εχει μεχρι τα 5 μετρα...

...για να εχω υπερεστιακη με κροπ μηχανη με 28ρη φακο στο f8, πρεπει να εστιασω στα 5,5 μετρα... πως θα τα υπολογισω αυτα τα 5,5 μετρα οταν μου δειχνει μονο μεχρι τα 3???

Δεν έχεις να υπολογίσεις τίποτα, αφού ο φακός έχει κλίμακα βάθους πεδίου. Θα βάλεις το άπειρο πάνω απ'το σημάδι του f (μειωμένο γιά κροπ κάνον κατά 1 1/3 στοπ, αντί 8 πχ περιπου 5) και είσαι έτοιμος!

Κοιτα τι μαθαινει κανεις... :a0210: Σε ευχαριστω, θα το δοκιμασω αν και λιγο στριμωγμενα τα βλεπω και δεν ειμαι και τοσο σιγουρος για την ακριβεια των χειρισμων...

attachment.php

Attachments

• focus-scale-KEN_3090.jpg
    focus-scale-KEN_3090.jpg
    26.7 KB · Views: 80