Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Νέος Canon 17-40 f/2.8-4L

εντελως τυχαια πριν 2 βδομαδες
πηγα κατα τις 8 το πρωι πριν την δουλεια,για να εχω πλατη τον ηλιο

μμμ λές δηλ. τώρα που θα κατεβώ στην Αθήνα για 3 μέρες να πάω κι εγώ; Θα είναι ακόμα γεμάτη;

Re: Νέος Canon 17-40 f/2.8-4L

υπαρχει περιπτωση να περασω αυριο ξανα,θα τσεκαρω και σου λεω

Re: Νέος Canon 24-70 f/2.8L IS

Καλα αυτος παιζει να βγει σε 4-5 χρονια.

Αφου μολις εβγαλαν καινουργιο φακο. Που δεν θα τον παρει κανεις βεβαιως βεβαιως στα 2200.....

Αυτος με την σταθεροποιηση ποσο θα κανει ?:flipout:

Re: Νέος Canon 24-70 f/2.8L IS

Με τις τιμες που σκεφτονται γενικως, και αν καθυστερησουν πολυ μετα τη ΝΙΚΟΝ να βγαλουν μικρο FF σωμα, δεν το βλεπω καλα το πραγμα.

Canon EF40mm F2.8 STM pancake

Καμμια αναφορα ακομη στο σαιτ, αν και τα πρωτα τεστ του εξωτερικου γραφουν καλα εως πολυ καλα σχολια.

Τον ειδα σε τιμη 199Ε. Σε αισθηση ειναι πολυ καλος, αντιστοιχος του 85/1,8 ή του 28/1,8. Αν φορεθει στην 40D δεν εξεχει καθολου, το ενσωματωμενο φλας τον καλυπτει.

Το AF μου φανηκε σχετικα γρηγορο, σε φωτισμο καταστηματος (και με εντονες σκιες) αν και μερικες φορες δυσκολευοταν να κλειδωσει (αλλα δεν ξερω αν ειναι προβλημα του φακου ή της μηχανης μου που εχει ελαφρα προβληματικο κλειστρο). Φυσικα, τα καταφερα παλι και εβγαλα ανεστιαστες/κουνημενες φωτογραφιες, αλλα δεν ξερω που οφειλεται (να τραβαει η μηχανη -σε single AF- πριν κλειδωσει το φοκους μου φαινεται περιεργο)... τελος παντων...

Το καταστημα ειχε θορυβο αρα δεν μπορεσα να ακουσω το μηχανισμο εστιασης ποσο θορυβωδης ειναι, παντως σιγουρα δεν εχει καμμια σχεση με τα σφυριγματα του 35/2 πχ.

Απο τα δειγματα που πηρα, με iso 640, δεν εντυπωσιαστηκα για την οξυτητα (ειδικα στα ακρα) αλλα δεν εκανα και καποιο τεστ της προκοπης... εχω την -αμυδρη προς το παρον- εντυπωση παντως, οτι ειναι οξυτερος απο τον 28/1,8...

Γενικως, ο ογκος και η τιμη του σε προδιαθετουν να τον αγορασεις... το διαφραγμα και το οτι εχω τον 28/1,8 με κρατανε...

Μερικα προχειρα δειγματα με απλη μετατροπη απο το DPP (υπ οψιν οτι το DPP ανοιγει τα αρχεια με το προφιλ της μηχανης και εγω τα εχω ολα στο 0, δηλαδη saturation, sharpness, color tone και contrast ειναι στο 0, οποτε απο χρωματα πχ. δεν θα δειτε κατι)...

_MG_4675_dpp by 1L1as, on Flickr

_MG_4673_dpp by 1L1as, on Flickr

Re: Canon EF40mm F2.8 STM pancake

Και με την ευκαιρια ας βαλω και το παρακατω αποσπασμα απο εδω...

It seems like Canon may be planning a product announcement for July 23rd.

And we are left with the fabled Canon Mirrorless Interchangeable Lens Camera - or MILC

Re: Canon EF 28 f1,8

Δεν τον εχω δουλεψει σχεδον καθολου τον 28ρη, αλλα απο το λιγο που ειδα, κυριως στην οθονη της μηχανης, σε θεματα τυπου τοπιου, κοινως καλυβια, εκκλησακια, πολυκατοικιες και τα συναφη με διαφραγματα εως f8 παιζει να ειναι και δυο κλικ κατω απο τον 85ρη (αν σου λεει κατι) σε ευκρινεια...

Προς το παρον τον χαρακτηριζω ως light gather (που λενε και στο χωριο μου) και με βολικο -για μενα- εστιακο μηκος.

Χρωματα και κοντραστ, δεν γνωριζω...:Banane0:

Σχεδον ενα χρονο μετα την αγορα του, ειπα να τον χρησιμοποιησω επισταμενα, μπας και δικαιολογησει την αγορα του... για ενα μηνα λοιπον τον κουβαλουσα τα βραδια μαζι μου αλλα δυστυχως σε μερος οπου δεν ειχε τιποτε ενδιαφερον να βγαλω... ετσι εβγαλα μερικες απο υποχρεωση για να εχω να ασχολουμαι...

Στη μηχανη μου, κανον 40D, τα 640 iso ειναι καλα, τα 800 υπο προυποθεσεις... στον φακο, το f1,8 εως και το f2,2 θεωρουνται χάλια, μετα το κεντρο του γινεται απο καλο εως πολυ καλο...

Ετσι εκανα συνδυασμο των παραπανω, δηλαδη κυριως iso 640 και f2,2-f3,2. Οι ταχυτητες ομως που επερνα, σπανια ξεπερνουσαν το 1/30, συχνα ηταν στο 1/10, μερικες φορες ομως ειχα και 1/50. Τα αποτελεσματα μεικτα, προς το μειον κυριως σε θεματα ευκρινειας (ωστοσο σε πολυ δυσκολες φωτιστικες συνθηκες)...

Ελαφρυς και βολικος στη μεταφορα. Πολυ καλο εστιακο μηκος (σε κροπ) για street. Γρηγορος στο φοκους και μαλιστα εβρισκε κοντραστ και κλειδωνε ακομα και σε... ρασα παππα νυχτιατικα...!!!! Χρωματα καλα πρεπει να εχει (σε νυχτερινη φωτογραφια τι να πεις για το χρωμα...?) ...

Σε καποιες φωτο, με ξαφνιασε με τα αποτελεσματα σε ευκρινεια, χρωμα, κοντραστ κτλ κτλ. Στις περισσοτερες, τι ειχαμε τι χασαμε... Ολες που εβγαλα ηταν jpg και εγινε τυπικη επεξεργασια σε WB, κοντραστ και σαρπεν στο φωτοσοπ.

Re: Canon EF 28 f1,8

Γενικα θα ελεγα τιμιος φακος, ισως ελαφρα ακριβοτερος απο οτι θα επρεπε στα 450Ε... θα ηθελα πολυ να ξερω αν ο αμεσως επομενος διαθεσιμος, ο γνωστος και μη εξαιρεταιος 35ρης L των 1400Ε, δινει καλυτερα -οπτικα- αποτελεσματα στις παραπανω συνθηκες... (αυτο θα απαντηθει αν συναντηθω ποτε με τον...Beavis -bye- γιατι δεν με βλεπω να τον αγοραζω)...

Re: Canon EF 24-70 f/2.8L II

Θα ηθελα ομως συγκριτικο με καθε αναλογο ζουμ που κυκλοφορει στην αγορα σε αυτο το ευρος.

Και nikon και sigma και ολα μεσα.