Canon EF40mm F2.8 STM pancake
Καμμια αναφορα ακομη στο σαιτ, αν και τα πρωτα τεστ του εξωτερικου γραφουν καλα εως πολυ καλα σχολια.
Τον ειδα σε τιμη 199Ε. Σε αισθηση ειναι πολυ καλος, αντιστοιχος του 85/1,8 ή του 28/1,8. Αν φορεθει στην 40D δεν εξεχει καθολου, το ενσωματωμενο φλας τον καλυπτει.
Το AF μου φανηκε σχετικα γρηγορο, σε φωτισμο καταστηματος (και με εντονες σκιες) αν και μερικες φορες δυσκολευοταν να κλειδωσει (αλλα δεν ξερω αν ειναι προβλημα του φακου ή της μηχανης μου που εχει ελαφρα προβληματικο κλειστρο). Φυσικα, τα καταφερα παλι και εβγαλα ανεστιαστες/κουνημενες φωτογραφιες, αλλα δεν ξερω που οφειλεται (να τραβαει η μηχανη -σε single AF- πριν κλειδωσει το φοκους μου φαινεται περιεργο)... τελος παντων...
Το καταστημα ειχε θορυβο αρα δεν μπορεσα να ακουσω το μηχανισμο εστιασης ποσο θορυβωδης ειναι, παντως σιγουρα δεν εχει καμμια σχεση με τα σφυριγματα του 35/2 πχ.
Απο τα δειγματα που πηρα, με iso 640, δεν εντυπωσιαστηκα για την οξυτητα (ειδικα στα ακρα) αλλα δεν εκανα και καποιο τεστ της προκοπης... εχω την -αμυδρη προς το παρον- εντυπωση παντως, οτι ειναι οξυτερος απο τον 28/1,8...
Γενικως, ο ογκος και η τιμη του σε προδιαθετουν να τον αγορασεις... το διαφραγμα και το οτι εχω τον 28/1,8 με κρατανε...
Μερικα προχειρα δειγματα με απλη μετατροπη απο το DPP (υπ οψιν οτι το DPP ανοιγει τα αρχεια με το προφιλ της μηχανης και εγω τα εχω ολα στο 0, δηλαδη saturation, sharpness, color tone και contrast ειναι στο 0, οποτε απο χρωματα πχ. δεν θα δειτε κατι)...
_MG_4675_dpp by
1L1as, on Flickr
_MG_4673_dpp by
1L1as, on Flickr