Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Νέοι επαγγελματικοί φακοί από την CANON

Κατά κανόνα όχι, εκτός από ανοικτοί όπου -πάλι κατά κανόνα- έχουν κάπως πιο μαλακό γράψιμο. Για παιδάκια και νειάτα, βεβαιότατα, τώρα εάν θέλεις να κρύψεις...

Όχι "κυρίως", μόνο για FF. Η Canon απέφυγε να συμπεριλάβει στη σειρά L (παρότι το μόνο που θα χρειαζόταν ήταν αλλαγές στο περίβλημα) τους ακριβούς EF-S 10-22 και 17-55/2.8is. Η στάση της είναι ότι οι EF-S είναι αποκλειστικώς για τους ερασιτέχνες, οι επαγγελματίες φωτογραφίζουν με FF άντε και APS-H (1.3χ)

"Μόνο" τι εννοείς; Δηλαδή L φακοί δε μπαίνουν σε μη ff μηχανές; Ή μήπως εννοείς ότι δεν είναι το ιδανικό;

Μάλλον παρανόησα την ερώτηση όπως διατυπώθηκε, εννοούσα ότι οι φακοί της σειράς L είναι αποκλειστικώς FF φακοί, όλοι δηλαδή φέρουν τον χαρακτηρισμό "EF" δηλαδή και όχι "EF-S" (με δύο -λογικό είναι άλλωστε- εξαιρέσεις, τους TS-E 24L και TS-E 17L, οι οποίοι είναι φακοί tilt-shift χειροκίνητης εστίασης, και επομένως δεν θα μπορούσαν να φέρουν τον χαρακτηρισμό EF -Electronic Focus).

Εννοείται ότι όλα τα μικρά σώματα της Canon (APS-C αισθητήρες) παίρνουν και FF φακούς και τους EF-S. Αλλά τα FF σώματα και τα επαγγελματικά με αισθητήρα APS-H (1.3χ crop) παίρνουν μόνο FF φακούς, όχι τους EF-S.

Last edited:

Χα! Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί ο 15-85is και ήδη η Ταμρον ανακοίνωσε τη σοβαρή εναλλακτική του: 17-50/2.8 με το πολύ αποδοτικό VC (vibration compensation νομίζω). Όχι τόσο ευρύς μεν, 2.8 σταθερός δε.

Στο νημα της Ταμρον καλε !

μην σπαμαρετε εδω μεσα μιλαμε για σοβαρους φακους :D

Λοιπόν μην πολυχαίρεστε: προτεινόμενη πρώτη λιανική για τον 15-85, 989 ευρώ. Καλά κρασά.

Λοιπόν μην πολυχαίρεστε: προτεινόμενη πρώτη λιανική για τον 15-85, 989 ευρώ. Καλά κρασά.

Μου φαινεται οτι η Canon παει να γινει αντιστοιχο "φαρμακειο" στους καλους φακους οπως και η Nikon ..

Μα φαίνεται πώς το πάει το πράμα φίλε μου. Φθηνό full frame ζητάμε, χαιέντ APS παίρνουμε.

Θα κάνω καμιά πλάκα να κοιτάξω την Α850, να γελάσουμε.

Re: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Λοιπον μετα απο ενα 20ημερο με το φακο, δηλωνω οτι "ενταξει μωρε καλουτσικος ειναι....":damnyou:

Πλακα κανω, ο φακος σκοτωνει. Ειναι χειρουργικο εργαλειο, πολυ οξυς.

Την Κυριακη τον πηγα και σε γαμο φιλου, απο οπου εφερα τα εξης (τραβηγμενα με την 500D που οι κουμπαροι εκαναν δωρο στο γαμπρο:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Ολες ειναι με ISO1600 F/4.

Δεν καταλαβαινει τιποτα σε κοντρα φως/ηλιο. Η πρωτη ας πουμε με τον προβολεα απεναντι θα μπορουσε να ειναι για πεταμα.

Μου αρεσει και δεν θελω να τον βγαζω απο πανω. Αν ηταν μικροτερος και ξεκινουσε απο πιο ανοιχτο του 70.....

Attachments

• IMG_0654 res 600.JPG
    IMG_0654 res 600.JPG
    93.5 KB · Views: 87
  • IMG_0545res 600.JPG
    IMG_0545res 600.JPG
    96.1 KB · Views: 88
  • IMG_0555res 600.JPG
    IMG_0555res 600.JPG
    100.7 KB · Views: 87
  • IMG_0622res 600.JPG
    IMG_0622res 600.JPG
    139 KB · Views: 83
Απάντηση: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Μου άρεσε το φλού με f/4 στην δεύτερη φώτο με την νύφη . Τα χρώματα λίγο σου ξέφυγαν .
Μέχρι τί ταχύτητες ανέβαζε με f/4 iso 1600 ??

Μου αρεσει και δεν θελω να τον βγαζω απο πανω. Αν ηταν μικροτερος και ξεκινουσε απο πιο ανοιχτο του 70.....

Είναι FF φακός, και η λογική του είναι ακριβώς τα 70-200mm, όχι τα 112-320mm που γίνεται σε κροπ σώμα. Από κοντός πορτρέτου δηλαδή μέχρι μεσαίος τηλεφακός, όχι μεσαίος+ πορτρέτου μέχρι μακρύς τηλεφακός. Στη λογική αυτή για κροπ σώμα, υπάρχει πχ ο 50-135/2.8 της Tokina και ο 50-150/2.8 της Σίγμα (αντίστοιχες διαστάσεις, αλλά 2.8 και για μικρό αποκλειστικά σώμα)

Last edited:
Re: Απάντηση: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Μου άρεσε το φλού με f/4 στην δεύτερη φώτο με την νύφη . Τα χρώματα λίγο σου ξέφυγαν .
Μέχρι τί ταχύτητες ανέβαζε με f/4 iso 1600 ??

Οι ταχυτητες ειναι απο 1/100-1/160.

Με τα χρωματα εχω προβλημα. Επειδη ειχα μικρη και αργη καρτα, δεν πηρα RAW. Την επεξεργασια την εκανα με το Lightroom, παιζοντας με το WB.

Παντως το ροζουλι στα δερματα δεν ειναι μακρια απο την πραγματικοτητα. Η νυφη ειναι Αγγλιδα και ο γαμπρος 15 χρονια σερι στην Αγγλια.

Είναι FF φακός, και η λογική του είναι ακριβώς τα 70-200mm, όχι τα 112-320mm που γίνεται σε κροπ σώμα. Από κοντός πορτρέτου δηλαδή μέχρι μεσαίος τηλεφακός, όχι μεσαίος+ πορτρέτου μέχρι μακρύς τηλεφακός. Στη λογική αυτή για κροπ σώμα, υπάρχει πχ ο 50-135/2.8 της Tokina και ο 50-150/2.8 της Σίγμα (αντίστοιχες διαστάσεις, αλλά 2.8 και για μικρό αποκλειστικά σώμα)

Την οπτικη του αποδοση την πιανουν? Ειμαι κατενθουσιασμενος...

Οι φωτογραφοι που ειχε κανονισει ο φιλος, ηρθαν δυο ατομα ενας με βιντεοκαμερα και μια κοπελα για φωτογραφιες.

Η κοπελα ειχε ΝΙΚΟΝ μηχανη με φακο μαλλον 18-200 και βαρουσε συνεχεια με φλας. Ειμαι πολυ περιεργος να δω το αποτελεσμα.

Μπα, δεν την πιάνουν, ο 70-200is είναι κορυφαίος. Απλά είναι πιο κοντοί σε εστιακό μήκος, και f/2.8, στο ίδιο μέγεθος. Επειδή είναι φακοί για APS. Βέβαια είναι καλοί φακοί, σαφώς ανώτεροι πχ του 18-200 που αναφέρεις. Είναι της λογικής του γρήγορου τελε-ζουμ σε APS. Όπως δλδ σε φφ το σετάκι του φωτογράφου τέτοιων περιπτώσεων είναι 28(ή 24)-70/2.8 και 70-200/2.8, σε APS είναι 17(ή 18)-50/2.8 και 50-135(150)/2.8

Απάντηση: Re: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Τ

Η κοπελα ειχε ΝΙΚΟΝ μηχανη με φακο μαλλον 18-200 και βαρουσε συνεχεια με φλας. Ειμαι πολυ περιεργος να δω το αποτελεσμα.

Το αποτέλεσμα μάλλον θα είναι καλό αν ήξερε ακριβώς τις στιγμές του μυστηρίου. Απλώς χάνετε ο φυσικός διάχυτος φωτισμός στην εκκλησία με το φλάς και δεν φαίνονται τόσο ατμοσφαιρικές. Απλώς προτιμούν την σιγουριά του μή θολού από το ρίσκο των κάποιων καλών στιγμών.

Κι όμως. Απέχει αρκετά. Και το τεστ και των δύο είναι σε 350D (8mp). Ο 70-200/4is ξεπερνά τις δυνατότητές της καθαρά αμέσως από ανοικτός, σε κέντρο και άκρα. Οι παραπάνω δύο είναι καλοί μεν, αλλά ο 70-200 είναι κορυφαίος.