Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Canon EF 70-210 mm f/3.5-4.5 USM

Το φακό αυτό τον είχα και τον χρησιμοποιούσα όταν είχα το σύστημα της CANON. Εχει γρήγορη εστίαση, πιο γρήγορη θα έλεγα από τους αντίστοιχους φακούς της ΝΙΚΟΝ, ακόμη και τους τωρινούς. Πολύ πιο γρήγορος από τον SIGMA 70-300, ειδικά για κινούμενα θέματα από τη μια άκρη του κάδρου στην άλλη μπορούσ ενα νετάρει ενώ ο SIGMA όχι.

Από την άλλη χάνει εύκολα τη εστίασή του. Αρκετά εύκολα. Σε αυτό το σημείο δείχνει ότι είναι φακός προηγούμενης γενιάς.

Η οπτική του απόδοση είναι αρκετά καλή στο θέμα της οξύτητας αλλά από το 5.6 και πάνω σε όλες τις εστιακές αποστάσεις. Πολύ καλύτερους από τους 4.0-5.6 IS που παίζουν ουσιαστικά πάνω από το 7.1 .

Εκείνο που εμένα με ξένιζε είναι ότι η χρωματική του ισορροπία ήταν διαφορετική από την τυπική της CANON. Συγκεκριμένα έχει σαφώς πιο ψυχρά χρώματα (σα να του λείπει η magenta) και η οποία έρχεται δύσκολα ακόμη και με αρχεία raw, όταν πρόκειται για επιδερμίδες προσώπων.

Απάντηση: Canon EF 70-210 mm f/3.5-4.5 USM

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες !!

Εμενα παλι δεν μου αρεσει που πολυ φακοι της ΚΑΝΟΝ εχουν μια χροια κιτρινη στο χρωμα τους !

αν αυτος δεν εχει τετοια χροια οπως του ΚΙΤ πχ, που ειχε η μηχανη που πηρα μου φαινεται θα μου αρεσει !
προτιμω τα ψυχρα χρωματα αλλα απο την αλλη στην ανθρωπινη επιδερμιδα οπως λες ειναι μια σκεψη που με κολαει ....

τον φακο του κιτ δεν τον πηρα επιτηδες αλλα τον εδινε μαζι αυτος πουτην ειχε την πηρα 590 ευρω στο ΕΒΑΥ 3 βδομαδες μηχανη !

Re: Απάντηση: Canon EF 70-210 mm f/3.5-4.5 USM

Ερωτηση χαζη ισως...

ο φακος του κιτ γραφει 18/55 ειναι οντως τετοιος η ειναι 29 / 88 το εστιακο του μηκος ;;;;

18x1,6 55X1,6 = 29 88 οι εστιακές αποστάσεις του APSC αισθητήρα.

Έτσι κι ο 70-210 θα έχει 70Χ1,6 210Χ1,6 άρα θα έχεις φακό με εστιακές αποστάσεις 115 - 350.

Απάντηση: Canon EF 70-210 mm f/3.5-4.5 USM

Ευχαριστω παααρα πολυ !
παρεπιμπτοντως να πω οτι ο φακος του κιτ ειναι ο πολυ απλος χωρις USM IS παρολα αυτα εστιαζει ταχυτατα εχει πολυ καλη ευκρινια και στα δυο ακρα του μηκους του χρωματικες εκτροπες οχι κατι κακο αλλα τυπικες

γενικα καλη αποδοση για πλαστικουρα της οκας.....

Last edited:
Re: Απάντηση: Canon EF 70-210 mm f/3.5-4.5 USM

Ευχαριστω παααρα πολυ !
παρεπιμπτοντως να πω οτι ο φακος του κιτ ειναι ο πολυ απλος χωρις USM IS παρολα αυτα εστιαζει ταχυτατα εχει πολυ καλη ευκρινια και στα δυο ακρα του μηκους του χρωματικες εκτροπες οχι κατι κακο αλλα τυπικες

γενικα καλη αποδοση για πλαστικουρα της οκας.....

Βαγγέλη έχε στο πρόγραμμα κάποια στιγμή να αλλάξεις το φακό.

Θα την απογειώσει και θα αναδείξει τον αισθητήρα της.-bye-

CANON 135 2.0 L & 100 2.8 L macro

Χαιρετω.
Μ ενδιαφερει η αγορα καποιου απ τους προαναφερομενους φακους.
Θα χρησιμοποιηθει σε κροπ σωμα,και περισσοτερο για νυχτερινη χρηση.
Κινουμενα και οχι μονο.Δρομου και πορτραιτου.Γενικα ενας γρηγορος κοντος τηλεφακος.
Το μακρο δεν μ ενδιαφερει για φυτα εντομα κλπ.Κοντινα σε πορτραιτο ομως ναι.
Απο οξυτητα κλπ οι 2 φακοι ειναι σχεδον το ιδιο.Σε ταχυτητα ο 135 δεν πιανεται βεβαια.
Η ερωτηση ειναι η εξης.Σε σκοτεινες ληψεις,τι θα αποδωσει καλυτερα στις ληψεις? Τι ειναι πιο χρησιμο με λιγα λογια.
Τα 4 στοπ του 100 2,8 (is) η το 2.0 του 135?
Αποδωση λεγοντας,εννοω μη κουνημενες φωτογραφιες.Και οχι σε υπερβολικo βεβαια iso.

Μια βοηθεια.Eυχαριστω.

Επισης,αν υπαρχουν χρηστες των παραπανω φακων,θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη τους.

Last edited:
Re: CANON 135 2.0 L & 100 2.8 L macro

Δεν ειμαι χρηστης κανενος απο τους παραπνω φακους, αλλα τους ειχα κοιταξει κι εγω για την ιδια χρηση με εσενα, πριν καταληξω στον κανον 85/1,8 με τον οποιο εχω προβλημα να τραβηξω σταθερη νυκτερινη ληψη λογω μεγαλου εστιακου μηκους (σε κροπ κι εγω) και μη χρησης τριποδου. Δεν εχω και τοσο σταθερα χερια και πιστευω, ακομα και αν εχεις εσυ σταθερα, το μεγαλυτερο εστιακο μηκος θα σε δυσκολεψει το ίδιο.

Αν ξαναγοραζα τωρα, θα επερνα τον 100ρη μακρο (εναντι του 135 και του 85) λογω μακρο (ας βρισκεται) και is (ας βρισκεται επισης).

Παντως οσον αφορα αυτο που λες για ακουνητες φωτο, νομιζω ο γρηγοροτερος 135 θα αποδωσει καλυτερα σε περισσοτερες περιπτωσεις εστω και εχοντας μεγαλυτερη μεγεθυνση.

Για χρηση δρομου και αν πας τελικα σε καποιον 2,8 μπορεις να δεις και τον τοκινα 50-135 οπως και τον σιγμα 50-150 και οι δυο στο 2,8. Δεν εχουν is αλλα ως ζουμ ειναι πιο βολικοι στη χρηση.

Last edited:

δεν ειναι αβολο το 135 σε κροπ σωμα? σχεδον 200αρης δηλαδη

εγω θα προτεινα sigma 50 f/1.4 με την προυποθεση να βρεις καλο κομματι
εγω επεστρεψα το δικο μου παντως και πηρα τον canon 50 f/1.4 για την 7D

υπαρχει και ο canon 100/2 , πιο φωτηνος αλλα δεν ειναι μακρο

εγω θα προτεινα sigma 50 f/1.4 με την προυποθεση να βρεις καλο κομματι
εγω επεστρεψα το δικο μου παντως και πηρα τον canon 50 f/1.4 για την 7D
Εχω τον 50αρι 1.8 οποτε,δεν εχει νοημα πιστευω..

Εχω τον 50αρι 1.8 οποτε,δεν εχει νοημα πιστευω..

αν ανεβεις λιγο σε χρηματα υπαρχει βεβαια και ο 35αρης 1.4 που ειναι εκπληκτικος και σε κροπ θα σε βολεψει ακομα περισσοτερο κατα την γνωμη μου

Ενας μονο φακος τελε για νυχτερινες ληψεις θεωρω οτι ειναι αβολος.

Εγω θα προτιμουσα ζουμ με σταθεροποιηση για τετοια χρηση. Με ποια καμερα δεν μας ειπες...

Η μηχανη ειναι 7d.Aπ την αλλη ο 35αρης,εκτος του οτι ξεφευγει αρκετα,δεν θα με βολεψει.Koντος μου φαινεται.Εκπληκτικος βεβαια αναμφιβολλα.
Οι τοκινα 50-135 και σιγμα 50-150 μπορει να ειναι πολυ καλοι φακοι,αλλα θα προτιμουσα να ειναι prime.
Γι αυτο κοιταζω καπου εκει στους 2 που ανεφερα.
Ο 100 2.8 l macro ειναι πολυχρηστικος φακος.Οπως ανεφερε και ο
ilias πιο πανω.
Τον 135 τον φοβαμαι σε στατικα θεματα νυχτα.Εκει ειναι το κολλημα.Βεβαια,δεν μπορουμε να τα χουμε ολα.Σωστα.
Που ξερω..
Δεν θελω,και δεν γινεται να φυγω πανω απο 1050 ευρω.Με τιποτε.

Last edited:

Ο 100 2.8 l macro ειναι πολυχρηστικος φακος.Οπως ανεφερε και ο
ilias πιο πανω.
Τον 135 τον φοβαμαι σε στατικα θεματα νυχτα.Εκει ειναι το κολλημα.Βεβαια,δεν μπορουμε να τα χουμε ολα.Σωστα.
Που ξερω..
Δεν θελω,και δεν γινεται να φυγω πανω απο 1050 ευρω.Με τιποτε.

Πολυχρηστικος ο μακρο αλλα εχεις υποψιν σου ποσο πιο δυσκολος ειναι στο θεμα της εστιασης ?

Εγω στην θεση σου ισως εψαχνα για καναν καλον 85αρη παντως.Ο Samyang 1,4 εχει βγει διαμαντι. Μιλαμε για φωτογραφια δρομου ?