Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Απάντηση: Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS II USM vs Canon EF 70-200mm f/4.0 L IS

Το sharpening ήταν στο 3.
Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στην φωτεινότητα ……δεν μπορώ να το καταλάβω.
Το συζητήσαμε με τον Ναθαναήλ αλλά δεν βγάλαμε άκρη……
Να επισημάνω και εγώ ότι οι φακοί έχουν διαφορά στο εστιακό μήκος. Ο f4 είναι πιο κλειστός και ο f2.8 είναι πιο ευρυγώνιος.

Θα γράψω δύο λόγια συγκρίνοντας τον καινούργιο Canon EF 70-200 F2.8 L IS II USM με τον
παλιό Canon EF 70-200 F2.8 L IS USM (τον είχα για 2 χρόνια).
Ο καινούργιος φακός είναι πιο γρήγορος και ποιό ήσυχος από τον παλιό με πολύ καλύτερη
οξύτητα και απίστευτα χρώματα.
Επίσης στον Mark II η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 1.2 μέτρα από 1.4 μέτρα που ήταν στον Mark I.
Πιστεύω ότι αξίζει να τον πάρει κάποιος.
Ακόμα κι αν η τιμή του τσούζει αρκετά...

Re: Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS II USM vs Canon EF 70-200mm f/4.0 L IS

Αυτες δεν τις βαζω για συγκριση μιας και τραβηχτηκαν τελειως στο ποδι και με διαφορετικα διαφραγματα.

Απλα μην νομιζει κανεις οτι f2.8 IS II υπολειπεται στην υπερτιμημενη οξυτητα.

IMG_1631.jpg

100% crop με τον f2.8 IS II at f8

IMG_1641.jpg

100% crop με τον f4 IS at f4

Re: Απάντηση: Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS II USM vs Canon EF 70-200mm f/4.0 L IS

Το sharpening ήταν στο 3.
Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στην φωτεινότητα ……δεν μπορώ να το καταλάβω.
Το συζητήσαμε με τον Ναθαναήλ αλλά δεν βγάλαμε άκρη……
Να επισημάνω και εγώ ότι οι φακοί έχουν διαφορά στο εστιακό μήκος. Ο f4 είναι πιο κλειστός και ο f2.8 είναι πιο ευρυγώνιος.

Θα γράψω δύο λόγια συγκρίνοντας τον καινούργιο Canon EF 70-200 F2.8 L IS II USM με τον
παλιό Canon EF 70-200 F2.8 L IS USM (τον είχα για 2 χρόνια).
Ο καινούργιος φακός είναι πιο γρήγορος και ποιό ήσυχος από τον παλιό με πολύ καλύτερη
οξύτητα και απίστευτα χρώματα.
Επίσης στον Mark II η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 1.2 μέτρα από 1.4 μέτρα που ήταν στον Mark I.
Πιστεύω ότι αξίζει να τον πάρει κάποιος.
Ακόμα κι αν η τιμή του τσούζει αρκετά...

Πιθανον να 'κλεβει' λιγο ενας απο τους δυο.
Ο Mark II ειναι θαυμασιος φακος και θα κανεις θαυματα με αυτον.
Ευχαριστουμε για το συγκριτικο τεστ

Απάντηση: Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS II USM vs Canon EF 70-200mm f/4.0 L IS

Δεν σας κρύβω ότι μετά την πρώτη ημέρα που έγινε το μίνι συγκριτικό σκέφτηκα μήπως ο φακός που είχα αγοράσει ήταν προβληματικός και για τον λόγω αυτό επικοινώνησα με τον προμηθευτή του φακού και του είπα ότι θα τον τεστάρω εξονυχιστικά και αν έχει πρόβλημα θα τον επιστρέψω για αντικατάσταση.
Τελικά βρεθήκαμε ξανά σήμερα με τον Kosh για να συγκρίνουμε ξανά στα γρήγορα τους δύο φακούς.
Αφού τραβήξαμε και με τους δυο κάποιες φωτογραφίες, όταν της είδαμε στον υπολογιστή διαπιστώσαμε με μεγάλη έκπληξη ότι οι φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί με τον 2.8 είχαν εστιάσει πολύ ποιο μπροστά από το σημείο εστίασης.
Είδαμε λοιπόν ότι στον 2.8 είχα αφήσει (μεγάλη βλακεία) τον φακό στο AF και όχι στο MF με αποτέλεσμα να εστιάζει σε διαφορετικό σημείο.
Το ίδιο είχε γίνει και την πρώτη φορά όπως θα δείτε και στης φωτογραφίες από την προετοιμασία φαίνεται καθαρά ότι ο 2.8 είναι σε AF και ο 4.0 σε MF.

Έχω εντυπωσιαστεί με τον 70-200/4.0L IS και θα γράψω δυο λόγια.
Ο φακός αυτός είναι ένας εξαιρετικός φακός ο οποίος είναι γρήγορος, πολύ οξύς, ήσυχος και σημαντικά μικρότερος σε όγκο και βάρος και το σημαντικότερο η τιμή του. Η διαφορά είναι τεράστια. Υπάρχει μια διαφορά γύρω στα 1.200 Ευρώ και στους καιρούς που ζούμε είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς.

Re: Απάντηση: Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS II USM vs Canon EF 70-200mm f/4.0 L IS

Αφού τραβήξαμε και με τους δυο κάποιες φωτογραφίες, όταν της είδαμε στον υπολογιστή διαπιστώσαμε με μεγάλη έκπληξη ότι οι φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί με τον 2.8 είχαν εστιάσει πολύ ποιο μπροστά από το σημείο εστίασης.
Είδαμε λοιπόν ότι στον 2.8 είχα αφήσει (μεγάλη βλακεία) τον φακό στο AF και όχι στο MF με αποτέλεσμα να εστιάζει σε διαφορετικό σημείο.
Το ίδιο είχε γίνει και την πρώτη φορά όπως θα δείτε και στης φωτογραφίες από την προετοιμασία φαίνεται καθαρά ότι ο 2.8 είναι σε AF και ο 4.0 σε MF.
.

Μπορει να ηταν την πρωτη φορα στην πρωτη ομαδα φωτογραφιων που δημοσιευσαμε (το λεπτο δεντρο στο κεντρο με την πρασιναδα στο background) ο φακος στο AF αλλα εγω ειμαι βεβαιος οτι δεν ευθυνοταν αυτο για το σοφταρισμα στο f5.6

Πιο πιθανον θεωρω το κουνημα της μηχανης ή του δεντρου παρα να προσπαθησε να εστιασει αλλου και να επανηρθε. Σημερα που το ειχαμε ξεχασει παλι αρχικα ειδες ποσο πολυ αλλου πηγε η εστιαση....δεν μιλαμε για χιλιοστα αλλα για δεκαδες ποντους....σε τετοια αποσταση.

Θα το ακουγαμε τοσο "ψαξιμο" του φακου να φυγει.....και να ξαναπαει σχεδον στο σημειο που ειχαμε εστιασει με μικρη αποκλιση. Αλλωστε μην ξεχνας οτι η επομενη ληψη (f8) ηταν καρφι και δεν της πειραξαμε καθολου την εστιαση απο το f5.6 κατι που απο μονο του ειναι αποδειξη για αυτο που λεω.

Αυριο που αν ειμαστε καλα θα δημοσιευσω το σημερινο τεστακι θα σου βαλω να δεις ξανα ενα καρε ποσο εξω ειχε φυγει με το AF να ενεργοποιειται πραγματικα απο την πυροδοτηση της μηχανης .

Mαλιστα...αυτο εξηγει αρκετα πραγματα..
Βεβαια ισως θα ηταν και καλυτερα ως στοχο να μην ειχατε ενα δεντρο του οποιου τα φυλλα αν πασα στιγμη μπορει να κουνιθουν εστω και ανεπαισθητα αλλα εναν πιο 'σταθερο' στοχο.
Η ουσια ομως δεν αλλαζει με τιποτα,και οι δυο ειναι εξαιρετικοι-θαυμασιοι φακοι.
(αυτο το ρημαδι το f2.8 δεν 'παιζετε' με τιποτα..(βαρος-κοστος-ΠΟΙΟΤΗΤΑ)

Περιμενουμε τα νεα δειγματα!!!

Ναι Λεωνίδα δεν παίζεται, αλλά δεν θα μας ερχόταν καθόλου άσχημα ένας ζουμ 70-200 4.0 σε αυτό το επίπεδο ποιότητας και στο σύστημα της ΝΙΚΟΝ. Έτσι δεν είναι είναι;

Ναι Λεωνίδα δεν παίζεται, αλλά δεν θα μας ερχόταν καθόλου άσχημα ένας ζουμ 70-200 4.0 σε αυτό το επίπεδο ποιότητας και στο σύστημα της ΝΙΚΟΝ. Έτσι δεν είναι είναι;

Ετσι ειναι φιλε μου οπως τα λες, ετσι ακριβως.....

Μόλις παρέλαβα................Canon 100mm F2.8 L Macro IS USM

Βλέποντας τα φωτογραφικά να τραβάνε την ανηφόρα αποφάσισα να παραγγείλω και δεύτερο φακό σε διάστημα 30 ημερών.
Η παραγγελία έγινε ξημερώματα Πρωτοχρονιάς και επειδή ήταν η πρώτη παραγγελία για το 2012 μου έστειλαν δώρο μαζί με τον φακό και το Canon Tripod Mount Ring D.

Απάντηση: Μόλις παρέλαβα................Canon 100mm F2.8 L Macro IS USM

Ανεβάζω μερικές φωτογραφίες.......

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    47.3 KB · Views: 139
  • 2.jpg
    2.jpg
    42.9 KB · Views: 138
  • 3.jpg
    3.jpg
    56.5 KB · Views: 139
  • 4.jpg
    4.jpg
    58 KB · Views: 141
Απάντηση: Μόλις παρέλαβα................Canon 100mm F2.8 L Macro IS USM

Πουλώντας την 5D MkII και περιμένοντας την 5D MkIII, δεν έχω σώμα για να δοκιμάσω άμεσα τον φακό......

Attachments

• 5.jpg
    5.jpg
    51.7 KB · Views: 132
  • 6.jpg
    6.jpg
    51.8 KB · Views: 134
  • 7.jpg
    7.jpg
    44.2 KB · Views: 136
  • 8.jpg
    8.jpg
    56.9 KB · Views: 133
  • 9.jpg
    9.jpg
    44.7 KB · Views: 135
Re: Μόλις παρέλαβα................Canon 100mm F2.8 L Macro IS USM

Καλα το οπλοστασιο αυξανεται πολυ σε ποιοτητα βλεπω.

Ειμαι περιεργος πως λειτουργει το Υβριδικο συστημα σταθεροποιησης. Το κρατησαν αραγε και σε επομενους φακους ?

Re: Μόλις παρέλαβα................Canon 100mm F2.8 L Macro IS USM

Μεγειές! Άντε και σύντομα το νέο σώμα...

Απάντηση: Re: Μόλις παρέλαβα................Canon 100mm F2.8 L Macro IS USM

Καλα το οπλοστασιο αυξανεται πολυ σε ποιοτητα βλεπω.

Ειμαι περιεργος πως λειτουργει το Υβριδικο συστημα σταθεροποιησης. Το κρατησαν αραγε και σε επομενους φακους ?

Έβαλα μυαλό και τα τελευταία χρόνια ψωνίζω μόνο top L φακούς.
Περιμένω πως και πως την 5D MkIII με τον 24-70 f2.8 II……….

Νομίζω ότι το υβριδικό σύστημα σταθεροποίησης το φορει μόνο ο συγκεκριμένος φακός γιατί στις πολύ κοντινές αποστάσεις, η κίνηση του φακού που πρέπει να σταθεροποιηθεί, δεν είναι μόνο η δεξιά-αριστερά ή πάνω-κάτω, αλλά και η υπό γωνία κίνηση.

Re: Απάντηση: Re: Μόλις παρέλαβα................Canon 100mm F2.8 L Macro IS USM

Έβαλα μυαλό και τα τελευταία χρόνια ψωνίζω μόνο top L φακούς.
Περιμένω πως και πως την 5D MkIII με τον 24-70 f2.8 II………..

Καλοριζικος και εγω τον ηθελα αντι του 85 αλλα τσιγγουνευτηκα τοτε...

Επειδη εχω μεινει λιγο πισω στην ενημερωση, εχει ανακοινωθει 5DΜΚ3 και ο 24-70?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μόλις παρέλαβα................Canon 100mm F2.8 L Macro IS

Επειδη εχω μεινει λιγο πισω στην ενημερωση, εχει ανακοινωθει 5DΜΚ3 και ο 24-70?

Όχι ακόμα, ίσως αύριο στη CES ανακοινωθεί κάτι.........

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μόλις παρέλαβα................Canon 100mm F2.8 L Macr

Καλορίζικος.. άντε περιμένουμε και δείγματα..