Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Canon EF 24-70 f/2.8L II

Δεν μπορουσαν να τον κρατανε σταθερο και να μην εκτεινεται κατα το ζουμ? Ειναι καποιο τεχνικο ζητημα λογω χωρου? Ξερουμε αν ο νεος ταμρον 24-70 VC εκτεινεται επισης?

Απάντηση: Canon EF 24-70 f/2.8L II

Θα ήταν μεγαλύτερος και βαρύτερος....

Δεν μπορώ να χωνέψω τέτοια αύξηση τιμών εν μέσω κρίσης..
Εμείς θα πληρώσουμε της ζημιές που έπαθε η canon λόγω σεισμών.

Το κακό με της αυξημένες τιμές ξεκίνησε το 2009 με την παρουσίαση των TS-E 17 f4 / L και TS-E 24 f3.5L II συνεχίστηκε το 2010 με τον EF 70-200mm f/2.8L IS USM και κορυφώθηκε το 2012 με τον EF-24-70 mm f/2.8 L USM II.
Όλοι ξεπερνούν τα 2.000, εντάξει είναι πολύ καλοί φακοί αλλά υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Αρχισαν να βγαινουν σε αγγελιες πωλησης οι πρωτοι (παλαιοι) 24-70... τιμες στα 700-800Ε...

Απάντηση: Re: Canon EF 24-70 f/2.8L II

Αρχισαν να βγαινουν σε αγγελιες πωλησης οι πρωτοι (παλαιοι) 24-70... τιμες στα 700-800Ε...

Αν βγεί με τιμή 2000+ ο καινούργιος τότε ο παλιός με 700 ευρώ είναι ευκαιρία..

Εγώ κρίνω ως εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι ο φακός ζυγίζει σχεδόν 130 γρ. λιγότερο από αυτόν που αντικαθιστα. Όχι συνηθισμένο στις μέρες μας και σίγουρα κάτι πολύ καλό για τα χέρια και τη μέση μας.

Η τιμή βέβαια.... αν ισχύσει το 2300 τότε θα έχει +25% περισσότερο από τον αντίστοιχο ΝΙΚΟΝ. Μπορεί και να τον ξεπερνά (το πιθανότερο) αλλά και πάλι είναι πολλά τα λεφτά. Γνώμη μου όσοι μπορείτε αγοράστε τους παλιούς τώρα στα 550-700 ευρώ.

Δεν μπορουσαν να τον κρατανε σταθερο και να μην εκτεινεται κατα το ζουμ? Ειναι καποιο τεχνικο ζητημα λογω χωρου? Ξερουμε αν ο νεος ταμρον 24-70 VC εκτεινεται επισης?

Το να μην βγαινει καθολου μερος του φακου κατα την αλλαγη εστιακου μηκους Ηλια ειναι σχεδον....σπανιο. Ελαχιστα ζουμ δεν εχουν καθολου εκτοπιση.*

Αυτη ειναι μια προυποθεση χρησιμη κυριως για κινηματογραφικη χρηση για τον υπολογισμο της εστιασης και να μην αλλαζει καδρο κατα την εκτοπιση αλλα οχι για τους φωτογραφους.

* Ενας απο αυτους ηταν και ο θρυλικος angenieux 28-70mm f2.6-2.8 που κυκλοφορησε για πολυ λιγο και στην συνεχεια κυκλοφορησε και απο την tokina.

Εγω αν επροκειτο να παρω μια καμερα πολλων mp παντως δεν θα επαιρνα τον παλιο. Ειδαμε και παλιοτερα στην συγκριση του με τον φτηνοτερο sigma οτι οπτικα ειναι ισοδυναμος αν οχι υποδεεστερος.

Αν παλι θα πορευτειτε με καμια 5DII ή τον θελετε για χρηση βιντεο τοτε ναι αρπαξτε τον . Ειναι ομως βαρυς φακος το υπενθυμιζω. Μου ειχε φανει πολυ αδυνατο σημειο. Καλυτερος για χρηση δρομου και all around ηταν ο 24-105mm.

Re: Απάντηση: Re: Canon EF 24-70 f/2.8L II

Αν βγεί με τιμή 2000+ ο καινούργιος τότε ο παλιός με 700 ευρώ είναι ευκαιρία..

Και ο προηγουμενος του 28-70mm ακομα κραταει ψηλη μεταπωλητικη αξια.

Re: Νέοι canon EF24mm f/2.8 IS USM και EF28mm f/2.8 IS USM.

Γιατί βρε Kosh δεν μπορεί ο παλιός ??.

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα τουλάχιστον στην κεντρο-μεσαία περιοχή. Στα άκρα ίσως σε κάποια ανοιχτά ευρυγώνια.

Τα πίξελ θα είναι τα ίδια του αισθητήρα APS-C των 18MP. Βλέπεις πρόβλημα στα τέστ πάνω σε τέτοιο αισθητήρα ??.

Ηλία η τελική εικόνα που έπαιρνες με τους ef 24, 28 2.8 σε σχέση με τον ef 28-70 2.8 l /24-70 2.8 l από μηχανές πριν τις canon 5d mkii ήδη υπολείπονταν. Πόσο μάλλον τώρα με τα 22 μέγα της mkii και τα 45 ή 36 μιας νέας μηχανής.

Και δεν ήταν μόνο η ανάλυση, φαινόταν ότι υπήρχε πρόβλημα στο κοντράστ, έντονη η αίσθηση της θαμπάδας.... σε σχέση με άλλους φακούς της canon.

Σωστα καταλαβες. Αλλα το ιδιο ισχυει για ολους της περασμενης γενιας φακους.

Ηδη αδυνατουν να καλυψουν αναλυσεις που υπαρχουν....αυτες που ερχονται αστο καλυτερα.

Ο 24-70mm ειναι -και τον πληρωνεις για αυτο- επαγγελματικος φακος. Αρα δεν συμβιβαζεσαι με ενα καλο κεντρο και μετα αει μανα μου....

Αν ειναι ετσι να παρω καναν ταμρον με 3-4 κατοσταρικα και ολοι ευχαριστημενοι θαμαστε.

CANON EF 50MM F1.4 USM

Ποιο καλο παιδι εχει τον φακο του θεματος και θα ηθελε να μου τον πουλησει σε μια καλη τιμη αν δεν το θελει ?

Ευχαριστω πολυ

Re: CANON EF 50MM F1.4 USM

Εγω τον εχω, αλλα δεν τον εχω καν δοκιμασει αρκετα. Ειναι καλος παντως και δεν θα τον δωσω συντομα.

Που θα τον βαλεις? Σε κροπ σωμα δεν ειναι βολικος.

Δεν ειναι για εμενα, αλλα για τον κουνιαδο μου.
Εχει μια 7D, και θελει καποιον οικονομικο κυριως για πορτραιτα, για τα 2 διδυμακια του που σαραντησαν προχτες...

Εχει τον καλο 70-200 φ4, αλλα και τον (χαλια) 18-55....

Τι μας προτεινεις πλιζ ?

28/1.8, τον ειχα αλλα δυστυχως τον εχω δωσει. Τον αλλαξα με τον 50αρη οταν πηρα την 5D.
Σε κροπ σωμα με βολεψε πολυ για την ιδια χρηση. Οι περισσοτερες της κορης μου ειναι με αυτον και φυσικα τον ασπρο. Ψαξτον λιγο.

Απάντηση: CANON EF 50MM F1.4 USM

Ας πάρει έναν φωτεινό (2.8) στάνταρ ζουμ καλύτερα. Οι γρήγοροι 50ρηδες θέλουν λιγάκι κλείσιμο για να του δώσουν το εντυπωσιακό γράψιμο που θέλει στο κέντρο του το πορτραίτο. Ίσως κανένας μάκρο, όπως ο Τάμρον 60 f/2 να έκανε καλύτερα τη δουλειά.