Φακοί Canon ΕF & EF-S mount

Re: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Το πως καταφερες να βγαλεις τοση μεγαλη διαφορα αυτο οφειλεται η σε καποιο ελατωμα του φακου η σε κουνημα κατα πολυ πιθανο και ελαχιστα στην διαφορα εστιακης αποστασης που πεζει ρολο αλλα οχι τοοοσο μεγαλο οσο το δειγμα.

Αν ειχε κουνηθει οπως φανταζεστε να ειστε σιγουροι οτι θα ειχε κουνηθει ΟΛΗ η φωτογραφια οχι μονο κομματια της .-bye-

Θα ηθελα να δω να ποσταρεις τα ιδια δειγματα σε κανενα ξενο φορουμ να δουμε τι εχουνε να πουνε πολλα ατομα που εχουνε τους φακους αυτους.

Καλα ετσι δεν γινεται συγκριση.

Κανονικα πρεπει να γινει σοβαρο τεστ σε ολα τα εστιακα μηκη και οχι ενα καδρο που τραβηξαμε στον περιορισμενο χρονο που ειχαμε.

Αλλα και αυτο το δειγμα ειναι προφανες οτι κατι λεει.

Για την διαφορα μεταξυ 2 φακους ασφαλως και ο 2.8 ειναι καλυτερος μιας που σου επιτρεπει περισσοτερο φως και περισσοτερο φως στην φωτογραφια ειναι σημαντικο. Ο φ4 ειναι οικονομικος ειναι μεν καλος αλλα 2.8 δεν γινεται .

Ο καθενας υπολογιζει τι τον ενδιαφερει.

Προσωπικα λαμβανομενης της ποιοτητας και των δυο φακων ακομα και τα ιδια λεφτα να ειχαν θα προτιμουσα τον f4.

Η διαφορα βαρους (μισο σε σχεση με τον f2.8) αλλα και ο ογκος τον κανουν δυσκινητο για τις χρησεις που τον θελω.

Το ενα στοπ μπορει να ειχε σημασια καποτε αλλα με τις τωρινες καταπληκτικες αποδοσεις σε ψηλα ISO δεν χρειαζεται.

Μονο αν θες το περισσοτερο φλουταρισμα μπορει ...

Αν εχω και εναν βασταζο φυσικα να μου κουβαλαει και αυτον και τον Sigma 200-500 f2.8.

Σιγουρα ο καθενας υπολογιζει τι τον ενδιαφερει και αναλογα με την τσεπη του αλλα εδω μιλαμε για 2 φακους.
Ο τελεφωτο 70-200 2.8 δεν πονα στο διαφραγμα φ/4 και ουτε καν θα επρεπε να το συζηταμε για το ποιος ειναι ο καλυτερος στο φ/4 . Για τον ογκο που λες εγω πρωσοπικα το βαρος του Νικον 70-200 2.8 τον βρισκω πεταλουδιτσα εκτος αν εκανα ορειβασια .

Γενικα οι τελεφωτο ολοι σε εστιακο μηκος 70-200 πονανε σε αλλα σημεια περισσοτερο σημαντικα οπως vignetting , flare , distortion και χαμηλο κοντραστ σε ανοιχτα διαφραγματα και μερικα αλλα ψιλο-κουσουρακια .

Οσο για το υψηλο ΙΣΟ που ειπες εδω διαφωνο μιας που ετυχε να κανω μερικες δουλειες σε νυχτερινα μαγαζια και μαλιστα μια φορα εκανα την βλακεια να παρω τον 50αρη μακρο zeiss 2.0 μιας που τον θεωρο το μεγαλυτερο ξυραφι και το σκυλο - μετανιωσα μιας που ο 1.4 θα μου εδεινε 3200 ΙΣΟ εναντι 6400.

Μην μου πεις οτι δεν εχει διαφορα 3200 με 6400 .
Την πατησα μιας που τo ΙΣΟ 6400 δεν μου επιτρεπει μεγαλες εκτυπωσεις .
Ασχετα τι μηχανη με καλο υψηλο ΙΣΟ εχουμε παντα το χαμηλοτερο ΙΣΟ μας δινει ποιοτητα .

Και για να σου αναφερο και περιπτωσεις με τον 70-200 2.8 σε νυχτερινη φωτογραφιση δεν πιανει μια ουτε και αυτος ακομη και μπροστα σε ενα El cheap - Ο , 50 1.8 οταν ερχεται η δουλεια σε πολυ χαμηλο φωτισμο.
Μου ετυχε πολλες φορες και με τον 70-200 2.8 να τον πεταξω και να βαζω τον 50αρη και με το ζορι στο 6400 .
Φαντασου με το διαφραγμα στο φ/4 εκει θα επρεπε να ανεβασεις το ισο στο 25,000 και θα εβγαζες που λενε φωτογραφια σκετη ανταρα.

Το ενα στοπ ειναι θανατος σε φωτογραφιες με πολυ χαμηλο φωτισμο απο εμπειριες που ειχα .

Για το φλουταρισμα σε τετοιους φακους (70-200) δεν με απασχολει και ειδεικα σε Full frame μιας που ακομη και στο φ/4 ειναι παρα πολυ καλο .
Αν θες πες μου σε παρακαλω γιατι σε βολευει ο ελαφρος 70-200 φ/4 να γνωριζομαστε και λιγακι ασε που βοηθα στο να καταλαβενουμε ο ενας τον αλλον .

Last edited:

Σιγουρα ο καθενας υπολογιζει τι τον ενδιαφερει και αναλογα με την τσεπη του αλλα εδω μιλαμε για 2 φακους.

E , προφανως δυο ειναι οι φακοι οχι τρεις...

Ο τελεφωτο 70-200 2.8 δεν πονα στο διαφραγμα φ/4 και ουτε καν θα επρεπε να το συζηταμε για το ποιος ειναι ο καλυτερος στο φ/4 .

Δεν ειπα οτι πονα. Ειπα οτι ο f4 ειναι καλυτερος. -bye-

Αν θες πες μου σε παρακαλω γιατι σε βολευει ο ελαφρος 70-200 φ/4 ομαστε και λιγακι ασε που βοηθα στο να καταλαβενουμε ο ενας τον αλλον .

Εχει ακριβως το μισο βαρος ο f4 απο τον f2.8. Kαι σημαντικη διαφορα στον ογκο.

Για τον ογκο που λες εγω πρωσοπικα το βαρος του Νικον 70-200 2.8 τον βρισκω πεταλουδιτσα εκτος αν εκανα ορειβασια .

Μονο που εδω συζηταμε για τους Canon......

Στον ογκο και κοστος ειναι οντως καλυτερος εδω δεν αντιλεγω μαλιστα επαυξανω αυτα που ειπες .
Για τον νικον αναφερα μιας που με τον αντιστοιχο κανον τους βρισκω στο ιδιο πλοιο απο θεμα βαρους να αρμενιζουνε , στο πιασιμο ο κανον ειναι λιγακι πιο χοντροκομενος .

Εγω ειπα οτι ο 2.8 δεν πονα στο φ/4 διοτι εκει ειναι ξυραφι ακομη και στο 2.8 ειναι φανταστικος τον ειχα δοκιμασει να δω τι κανουνε και ο κανον μαλιστα με εντυπωσιασε περισσοτερο απο τον νικον σε μερικα σημεια. Εσυ αφου τον εβγαλες καλυτερο στο φ/4 με μια κουνημενη φωτογραφια η με κανενα προβλημα ισως λεμε του φακου αυτο ειναι αλλο θεμα .

Ο 2.8 ειναι επαγγελματικος φακος και ειναι απιστευτο να ειναι κατωτερος φυση αδυνατο .
Οταν κανεις ενα Review καλα θα ειναι να μην βγαζεις τα εξιφ απο την φωτογραφια και επιπλεον να λες καθαρα την γνωμη σου οτι απο την πλευρα σου ο 2.8 δεν ειναι ο καλυτερος λογο βαρους και κοστους.
Το να λεμε οτι ενας φακος δεν ειναι καλος απο τον αλλον για τον α η β λογο που μας συμφερεις εμας εχουμε το δικαιωμα να το λεμε αλλα να το τονιζουμε να δινουμε στον ακροατη να καταλαβει οτι ο χειροτερος που δηθεν λεμε δεν εχει προβλημα ποιοτητας .

Ενα παραδειγμα
Για μενα ο ευρυγωνιος zeiss ειναι καλυτερος απο τον νικον 14-24 για την δουλεια που κανω χρηση αλλα βαση κανονα αν το δουμε ανοιχτα το θεμα ο νικον αφηνει στην σκονη τον zeiss overall .

Δεν ξερω τι τριποδα κανεις χρηση αλλα παλια την ειχα πατηση με αργες ταχυτητες σε τελεφοτοφακους και με οχι πολυ καλο τριποδα και κεφαλη , ειναι λιγο παραξενο ξερω αλλα αν δοκιμασεις ενα αριστο τριποδο με εναν της πλακας θα δεις τεραστια διαφορα σε αργες ταχυτητες με τελεφωτο .

Εσυ αφου τον εβγαλες καλυτερο στο φ/4 με μια κουνημενη φωτογραφια η με κανενα προβλημα ισως λεμε του φακου αυτο ειναι αλλο θεμα .

Οταν μου εξηγησεις πως γινεται να κουνιεται μια φωτογραφια (του 2.8) σε ενα σημειο της ενω σε ενα αλλο να ειναι ξυραφι τοτε θα το συζητησουμε.

Παγκοσμια πατεντα εκανα και δεν το εχω καταλαβει. :flipout:

Ο 2.8 ειναι επαγγελματικος φακος και ειναι απιστευτο να ειναι κατωτερος φυση αδυνατο .

.

Σε ολον τον κοσμο που το λενε επισης οτι ο f4 ειναι καλυτερος του f2.8 να το πεις....

Δεν ξερουν τι τουςγινεται πεστους.

Οταν κανεις ενα Review καλα θα ειναι να μην βγαζεις τα εξιφ απο την φωτογραφια και επιπλεον να λες καθαρα την γνωμη σου οτι απο την πλευρα σου ο 2.8 δεν ειναι ο καλυτερος λογο βαρους και κοστους.
Το να λεμε οτι ενας φακος δεν ειναι καλος απο τον αλλον για τον α η β λογο που μας συμφερεις εμας εχουμε το δικαιωμα να το λεμε αλλα να το τονιζουμε να δινουμε στον ακροατη να καταλαβει οτι ο χειροτερος που δηθεν λεμε δεν εχει προβλημα ποιοτητας .

Ποιος ειπε οτι ο f2.8 εχει προβλημα ποιοτητας ? Μην λεμε και οτι θελουμε....

Ειπαμε οτι o f4 ειναι ελαφρως καλυτερος και με βαση το μεγεθος του και το κοστος του τοτε αξιζει περισοτερο σαν αγορα.

Τα εξιφ ουτε ξερω πως βγαινουν ουτε πως μπαινουν . Αλλα εκει τι θα δεις ? Αν λεω αληθεια και ποιος φακος ειναι ποιος η αν εβαλα οντως διαφραγμα 4 ?:flipout:

Για μενα ο ευρυγωνιος zeiss ειναι καλυτερος απο τον νικον 14-24 για την δουλεια που κανω χρηση αλλα βαση κανονα αν το δουμε ανοιχτα το θεμα ο νικον αφηνει στην σκονη τον zeiss overall .

.

Συμφωνουμε ολα ειναι θεμα χρησης. Αν σου χρειαζεται το f2.8 τοτε τον αγοραζεις.
Αν οχι ειναι κουταμαρα να μην παρεις τον f4.

Δεν ξερω τι τριποδα κανεις χρηση αλλα παλια την ειχα πατηση με αργες ταχυτητες σε τελεφοτοφακους και με οχι πολυ καλο τριποδα και κεφαλη , ειναι λιγο παραξενο ξερω αλλα αν δοκιμασεις ενα αριστο τριποδο με εναν της πλακας θα δεις τεραστια διαφορα σε αργες ταχυτητες με τελεφωτο .

Mε ταχυτητα 125 αυτο που λες δεν ισχυει......εκτος και αν εχεις παρκινσον.:flipout:

Canon EF 70-200mm f/2.8 USM L IS

vs

Canon EF 70-200mm f/4 USM L IS

1) Σε θεματα βινιετας πανω κατω ειναι τα ιδια.

2) Σε θεμα αναλυσης υπερτερει σαφεστατα ο f4.

3) Σε θεμα χρωματικης εκτροπης υπερτερει σαφεστατα ο f4.

Και η ανασκοπηση σε αγγλικο κειμενο για οσους δυσκολευονται στα Ελληνικα.

f2.8

Verdict

The Canon EF 70-200mm f/2.8 USM IS is a very good lens but not a stellar one. The resolution characteristic is excellent at 70mm and 135mm but at 200mm it disappoints - more so regarding its price tag. The results are still very good here (just at f/2.8) but when putting things into perspective (e.g. vs the superb EF 70-200mm f/4 USM L IS) the delivered quality is not overly impressive. Based on the performance at 200mm the potential with tele converters seems "limited". Lateral chromatic aberrations (CAs) are relatively well controlled but, again, inferior to the in-house competition (inc. its predecessor). Distortions are nothing to worry about as is vignetting. The build quality of the lens is superb and the IS as well as the very fast AF makes it a joy to use. If only it was better at 200mm ...

f4

Verdict

Every now and then EOS, the goddess of mercy, seems to speak to the Canon lens designers and this time they listened carefully. The Canon EF 70-200mm f/4 USM L IS may well be the very best tele zoom on the market today - it is certainly the best Canon zoom lens tested locally to date. The lens was capable to deliver a near-flawless performance is all categories. The resolution figures are stunning regardless of the setting. Distortions, vignetting and CAs are nothing to worry about. The build quality is excellent with the new sealing as a another highlight. On top of that the lens now features a image stabilizer with an efficiency equivalent to 4 f-stops (at cost of shutter speed). The only heartbreaking drawback for some is the price tag which increased significantly to a whopping grand - price/performance-wise this is still very sound though

Ελπιζω οτι αυτοι που εκαναν τα τεστς δεν ειχαν ελλατωματικους φακους . :a0210:-bye-

Και θα ειχαν στηριξει καλα τις μηχανες πριν την ληψη....:FSGSFGS4:

Απάντηση: Re: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Ελπιζω οτι αυτοι που εκαναν τα τεστς δεν ειχαν ελλατωματικους φακους . :a0210:-bye-

Και θα ειχαν στηριξει καλα τις μηχανες πριν την ληψη....:FSGSFGS4:

:ernaehrung004:

Και εδω το τεστ σε Full frame camera μονο για τον f4 ομως.

Canon EF 70-200mm f/4 USM L IS (full format)

f4

Verdict

The Canon EF 70-200mm f/4 USM L IS is an amazing lens. It is truly outstanding when used on APS-C DSLRs and it suffers only from a minor quality deteriorations on full format DSLRs. The resolution figures are easily on prime levels throughout the whole range and even at max. aperture. Unlike most other full format lenses it manages to keep the vignetting on a moderate level. Lateral CAs and distortions are usually also nothing to worry about. The quality of the bokeh may not be as good as the very best fix-focal lenses but it's very good for a zoom lens. The build quality is excellent with the new sealing as a another highlight. On top of that the lens now features a image stabilizer with an efficiency equivalent to 4 f-stops (at cost of shutter speed). The only drawback is the very high price tag although price/performance-wise this is still a very sound offer. Highly recommended!
-bye-

Απάντηση: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Ναθαναήλ αν μπορείς την επόμενη βδομάδα να κανονίζαμε κανένα καφέ και να τεστάρουμε τους φακούς καλύτερα.

Απάντηση: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Επίσης να προσθέσω ότι στις φωτό ο F/4.0 δείχνει καλύτερος.

Re: Απάντηση: Aπορια:Canon EF 70-200mm f/4L IS USM---Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM

Ναθαναήλ αν μπορείς την επόμενη βδομάδα να κανονίζαμε κανένα καφέ και να τεστάρουμε τους φακούς καλύτερα.

Μετα χαρας :ernaehrung004:

Επιστρέφω τρίτη πρωί και θα σε πάρω τηλέφωνο να κανονίσουμε.

Οταν μου εξηγησεις πως γινεται να κουνιεται μια φωτογραφια (του 2.8) σε ενα σημειο της ενω σε ενα αλλο να ειναι ξυραφι τοτε θα το συζητησουμε.

Παγκοσμια πατεντα εκανα και δεν το εχω καταλαβει. :flipout:

Σε ολον τον κοσμο που το λενε επισης οτι ο f4 ειναι καλυτερος του f2.8 να το πεις....

Δεν ξερουν τι τουςγινεται πεστους.

Ποιος ειπε οτι ο f2.8 εχει προβλημα ποιοτητας ? Μην λεμε και οτι θελουμε....

Ειπαμε οτι o f4 ειναι ελαφρως καλυτερος και με βαση το μεγεθος του και το κοστος του τοτε αξιζει περισοτερο σαν αγορα.

Τα εξιφ ουτε ξερω πως βγαινουν ουτε πως μπαινουν . Αλλα εκει τι θα δεις ? Αν λεω αληθεια και ποιος φακος ειναι ποιος η αν εβαλα οντως διαφραγμα 4 ?:flipout:

Συμφωνουμε ολα ειναι θεμα χρησης. Αν σου χρειαζεται το f2.8 τοτε τον αγοραζεις.
Αν οχι ειναι κουταμαρα να μην παρεις τον f4.

Mε ταχυτητα 125 αυτο που λες δεν ισχυει......εκτος και αν εχεις παρκινσον.:flipout:

Μπα μην χαιρεσαι τετοια πατεντα πολλοι το κανανε ακομη και εγω μια μερα το ανακαλυψα κανωντας χρηση τριποδα και κεφαλη συνολο 160 δολλαρια εναντι κοντα στο χιλλιαρικο τριποδο και κεφαλη με αποτελεσματα σαν το δικο σου του 2.8 .

Με μικρες ταχυτητες και τριποδο και κεφαλη της σειρας και να πατας του κουμπι με το δαχτυλο με αργες ταχυτητες βγενουνε θολες στο φ/4 οπως περιπου το δειγμα σου. Η ακομη με φθηνο τριποδο και κεφαλη και στο self-timer και να περπατας σε σανιδια με αργη ταχυτητα και εκει παλι τζιφος .

Μπορει καποιος να κανει πολλα κολπα για να σαμποταρει μια φωτογραφια αν θελει.
Τωρα αν εχεις το εξιφ γλιτωνεις της ερωτησεις ασε που ο κοσμακις μπορει να δει τα σημεια εστιασης και τι αλλο εχεις κανει για να δει και να κρινει. Ολες η γνωστες σελιδες που χαντακωνουνε μερικους φακους τουλαχιστο βαζουνε αυθεντικα αρχεια να κατεβασει ο κοσμος.

Αντε ας υποθεσουμε οτι ο φ/4 ειναι 10% πιο οξυτατος η αντε να πουμε οτι εχει λιγοτερη παραμορφωση αυτα δεν κανουν και παλι τον φ/4 καλυτερο τι στιγμουλα που ο 2.8 εχεις περισσοτερο φωτισμο και επιπλεον αντε να πουμε και φλουταρισμα.

Ο 70-200 φ/4 ειναι τελε γενικης χρησης χωρις ανοιχτο διαφραγμα στο 2.8 πραγμα που οσο και καλος να ειναι του κοβει τα ποδια για γενικη χρηση και αμεσως παει σε αλλη κατηγορια .

Αν καποιος φωτογραφιζει συνεχως καλοκαιρακι στην παραλια με καλο φωτισμο εκει κανο πασο ο φ/4 ειναι καλυτερος .

Οπωσδηποτε ειναι καλος ο φ/4 με εντυπωσιασε και αν υπηρχε σε νικον τυφλα θα ειχε ο 2.8 αλλα εδω για κανον λεμε .

Η ταχυτητα 1/125 δεν ειναι αρκετη για να πιασει ενας τελεφωτο την κορυφη οσο αναφορα το θεμα οξυτητας αυτο ειναι αδυνατο και εξωπραγματικο να γινει μιας που ο σχεδιασμος αυτου του φακου δεν ειναι τετοια.

Καλη οξυτητα αντε πολυ καλη ναι, μεγιστη ΟΧΙ και με λιγο λαθος κουνημα η χαλια τριποδα εκει πλακωνει ο χαρος με το δερπανι .

Ριξε ενα τηλεφωνο στην κανον η κανε ενα τεστ μεταξυ ταχυτητας 1/1000 με 1/125 να δεις . Απο τελεφωτο εχω ριξει χρονια και χρονακια αιμα να τους καταλαβω μιας που ασχολουμαι αποκλειστικα με τελεφωτο απο φθηνους οπως ο 70-200 μεχρι κατι τερατα 600 φ/4 και αλλους διαφορους .
Εγω προσωπικα προτιμο και παντα θυσιαζω πεδιο βαθους για υψηλη ταχυτητα αλλα ποτε δεν ρισκαρω αργες ταχυτητες σε τελεφωτο εκτος αν δεν εχω αλλη επιλογη και η δουλεια φθασει στο αισχατο σημειο .

Last edited:

Μπα μην χαιρεσαι τετοια πατεντα πολλοι το κανανε ακομη και εγω μια μερα το ανακαλυψα κανωντας χρηση τριποδα και κεφαλη συνολο 160 δολλαρια εναντι κοντα στο χιλλιαρικο τριποδο και κεφαλη με αποτελεσματα σαν το δικο σου του 2.8 .

.

Δηλαδη τι αποτελεσμα ?

Κουνησες την φωτογραφια να φαινεται θολη ενω στο κεντρο της ειναι ξυραφι ?

:flipout:

Να σοβαρευτουμε....αυτο ΔΕΝ γινεται.

Η φωτογραφια αν ηταν κουνημενη θα ηταν ολη θολη οχι μονο κομματι της και τα τριχιδια του κακτου ξυραφι....

Μπορει καποιος να κανει πολλα κολπα για να σαμποταρει μια φωτογραφια αν θελει.
Τωρα αν εχεις το εξιφ γλιτωνεις της ερωτησεις ασε που ο κοσμακις μπορει να δει τα σημεια εστιασης και τι αλλο εχεις κανει για να δει και να κρινει. Ολες η γνωστες σελιδες που χαντακωνουνε μερικους φακους τουλαχιστο βαζουνε αυθεντικα αρχεια να κατεβασει ο κοσμος.

Καλα εμεις ......

....και το photozone.de σαμποταρανε τον φακο ? :flipout:

Αντε ας υποθεσουμε οτι ο φ/4 ειναι 10% πιο οξυτατος η αντε να πουμε οτι εχει λιγοτερη παραμορφωση αυτα δεν κανουν και παλι τον φ/4 καλυτερο τι στιγμουλα που ο 2.8 εχεις περισσοτερο φωτισμο και επιπλεον αντε να πουμε και φλουταρισμα.

.

Οχι αντε.......Ειναι.

Η ταχυτητα 1/125 δεν ειναι αρκετη για να πιασει ενας τελεφωτο την κορυφη οσο αναφορα το θεμα οξυτητας αυτο ειναι αδυνατο και εξωπραγματικο να γινει μιας που ο σχεδιασμος αυτου του φακου δεν ειναι τετοια.

Που το ξερεις ? Εννοω οτι εγω δεν ηξερα οτι η οξυτητα ενος φακου εξαρταται απο το κλειστρο της μηχανης....ΜΟΝΟ.

Εχεις καποια πληροφορηση για τον σχεδιασμο του φακου εσυ???

Φαινεται να το ξερεις για να το λες.

Αναμενω βιβλιογραφια.

Ριξε ενα τηλεφωνο στην κανον......

Και τι ειναι η Canon να ριξω τηλεφωνο βρε ? Κανα μπακαλικο ? Εδω αναμενω εδω και ενα μηνα να φερουν τον 17αρη TS-E για να τον τεσταρω.

Ουτε στο κεντρο η φωτογραφια σου με τον 2.8 ειναι ξυραφι , αυτο το νομιζεις εσυ οχι εγω παντως για να εξηγουμεθα.

Αν παρατηρησεις ολος ο αξονας περιμετρος στα πλαισια που εκει θα επρεπε να ειταν οξυς ειναι θολη ολη η φωτο επομενως για ποιο κεντρο μου λες? μπορεις να βαλεις ενα κομματακι του κεντρου που θεωρεις οξυτατο να δουμε τι εννοεις .
Δεν ειπα οτι σαμποταρεις τον φακο μιας που αυτο δεν μπορω να το ξερω 100% απλα ειπα αν καποιος θελει να το σαμποταρει δεν ειναι δυσκολο .
Θα με κανεις ομως να νομιζω οτι σαμποταρεις φακους μιας που εχεις κανει και αλλα τεστ με παραξενα παρομεια πραγματα.

Ενας φιλος μου εχει αυτο το φακο και φωτογραφιζει λουλουδια και πορτραιτα με τον 2.8 στο φ/4 και απο οτι ειδα με τους οφθαλμους μου ο φακος 70-200 2.8 ειναι πραγματικο ξυραφι και θα στο ξαναπω απο προσωπικη εμπιρεια ακομη και το 2.8 με εντυπωσιασε.

Θα κανω μερικα τεστ στον κανον 70-200 2.8 αφου επιμενεις και θα βαλω τα αυθεντικα δειγματα να τα κατεβασει ολος ο κοσμακις να δει . Αλλα μην μου πεις οτι εκανα ζαβολια επειδης η φωτος εχουνε υψηλη ταχυτητα και οτι πρεπει σων και καλα να δοκιμασω τον φακο σε μικρη ταχυτητα με απλο τριποδα και κεφαλη. Τετοια δεν κανω εγω ειπαμε να αναδειξουμε τον φακο στο μεγιστο οχι να τον χαντακοσουμε.

Για το μπακαλικο που λες ισως να εχεις δικαιο και δεν κατεχω τι γινεται ελλαδα αν υπαρχει τηλεφωνικη υποστιριξη . Εδω στην αμερικη οτι ερωτηση εχουμε περνουμε τηλεφωνο 7μερες 24 τι 24ωρο και ρωτουμε οτι μας κατεβενει στο κεφαλι και φυσικα μετα χαρας υπαρχουν ατομα να μας απαντανε αντι να ρωταμε στο δρομο .

Αν στην ελλαδα περνεται τηλεφωνο μονο στο μπακαλικο τι να σου πω απλα το σεβομαι καθε κρατος εχει και της νοοτροπιες της που λενε.

Επιμενω και αν εχω ευκερια συντομα θα κανω και εγω τεστ στον 70-200 2.8 και ειμαι απολυτα σιγουρος οτι στο φ/4 δεν ειναι θολος οπως τα δειγματα σου εδω παω στοιχημα ακομη και με ταμρον και σιγμα θα εβαζα οτι το φ/4 δεν ειναι τοσο χαλια.