Φακοί Fenix

Απάντηση: Φακοι FENIX

οπως τα λεει ο φιλος στο review ειναι.και οντως δεν καταλαβαινω γιατι στο φλας μοντ και sos εχουν τοσο χαμηλα λουμεν.κατα τα αλλα ιδιαιτερος και καταπληκτικος φακος.πιστευω θα κανει φανατικους φιλους περισσοτερο απο εχθρους και ισως και να φερει ενα νεο ρευμα στο ειδος του.

Re: Φακοι FENIX

Μολις σημερα μου ηρθε ο FENIX HP10. Κοστισε US $66.85 απο ebay. Ωραιο headlamp. Περιμενω να το δω και στην πραξη (στο ψαρεμα). Εαν επιθυμειτε να σας κανω και κανα review.

Μια χαρα φαινεται για λιγο που τον φορεσα. Ουτως η αλλως δεν θα τον φοραω και θα περπαταω (τουλαχιστον για την χρηση που τον πηρα μεχρι στιγμης). Θα δειξει οταν παω για ψαρεμα ... τι ψαρια πιανει.
Σε συγκριση παντως με κινεζικο του κιλου 5-10 ευρω ειναι η μερα με την νυκτα. Βεβαια στον απλο κινεζικο θα ειναι πεσμενες και οι μπαταριες μιας και δεν ειναι regulated.
Κοιταζα και για τον zebralight μιας και ειναι πολυ ελαφρυς και τον χρησιμοποιεις και σαν φακο τσεπης αλλα δεν μου αρεσε ο τροπος λειτουργιας του (UI).

γεια σας και από μένα!είμαι καινούριος και λίγο άσχετος με τα forum για αυτο ζητώ την κατανόησή σας.
θέλω να αγοράσω έναν φακό για τον πατέρα μου που πάει για ψάρεμα με την βάρκα το βράδυ.ψάχνω 2-3 μέρες στο internet και ο φακός ο οποίος πληροί τα χαρακτηριστίκά που θέλω είναι ο fenix LD40.

θα ήθελα να ζητήσω την βοήθειά σας για το απο ποιο ξένο site να τον αγοράσω.εγγυημένη σελίδα για τα προιόντα της και να μην έχει εξτρα χρεώσεις για αποστολή.η αν έχει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες γιατί είδη τα λεφτά για τον φακό είναι οριακά αυτά που μπορώ να διαθέσω.

βασίζομαι σε εσας!

Re: Απάντηση: Φακοι FENIX

και γιατι να πληρωσει 70 ευρω ενώ μπορει να παρει με 58 ( 70 δολλαρια ).
(δεν μαρεσει ο δησιος)

Διοτι :
α) τουλαχιστον τα λεφτα θα πανε κατα ενα μερος σε Ελληνα (μιας και οι τιμες ειναι σχεδον παραπλησιες - αυτο διοτι η πληρωμη με paypal με βαση την ισοτιμια που βαζει θα του βγει 3-4 ευρω επιπλεον)
β) θα το εχει το αργοτερο σε δυο μερες
γ) αν παθει κατι θα μπορεσει να το αντικαταστησει πιο ευκολα στην Ελλαδα απο οτι απο το χονγκ κονγκ (αν ποτε το αντικαταστησουν και ποτε)

Απάντηση: Φακοι FENIX

κοσμα καλησπερα σορρυ για την ταλαιπωρια και που σε εβαλα στο παιχνιδι.λοιπον ο φακος ειναι πολυ καλος και αν δεν ειχε ποτε ο πατερας σου κατι παρομοιο παρα μονο παλιους φακους να εισαι σιγουρος πως θα παθει ζημια.τωρα βεβαια σου ειπα να γραψεις εδω γιατι αν θελει να ψαρευει συγχρονος θα τον βολεψει καλυτερα ενας φακος κεφαλης.αν εισαι αποφασισμενος και σε ικανοποιει ο ld40 παρτον απο ΕΔΩ σε δεκα μερες περιπου ερχεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοι FENIX

Διοτι :
α) τουλαχιστον τα λεφτα θα πανε κατα ενα μερος σε Ελληνα (μιας και οι τιμες ειναι σχεδον παραπλησιες - αυτο διοτι η πληρωμη με paypal με βαση την ισοτιμια που βαζει θα του βγει 3-4 ευρω επιπλεον)
β) θα το εχει το αργοτερο σε δυο μερες
γ) αν παθει κατι θα μπορεσει να το αντικαταστησει πιο ευκολα στην Ελλαδα απο οτι απο το χονγκ κονγκ (αν ποτε το αντικαταστησουν και ποτε)
απαντιση:
α) αυτος ο ΕΛΛΗΝΑΣ ειναι μ....κας γιατι δεν ξερει απο τροπους και δεν εχει καλη εξυπηρετηση ( μου εχει πουλισει μεταχερισμενο προιον ). και η τιμη εγω εβαλα με ισοτιμια του paypal (58,52δολλαρια ).
γ) δεν ειμαι συγουρος.

ο παντελης εχει δικιο - απο 4sevens ειναι πιο καλα

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Φακοι FENIX

απαντιση:
α) αυτος ο ΕΛΛΗΝΑΣ ειναι μ....κας γιατι δεν ξερει απο τροπους και δεν εχει καλη εξυπηρετηση ( μου εχει πουλισει μεταχερισμενο προιον ). και η τιμη εγω εβαλα με ισοτιμια του paypal (58,52δολλαρια ).
γ) δεν ειμαι συγουρος.

ο παντελης εχει δικιο - απο 4sevens ειναι πιο καλα
58,52 ευρω

σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση,αν πάρω τελικα τον LD40 θα τον πάρω απο τα 4sevens όπως μου προτείνατε. δεν ψαχνω για headlight γιατί τον φακό τον θέλει ο πατέρας μου και για γενικη εξωτερική χρήση αλλά κ στο ψάρεμα για να βλέπει τυχόν εμπόδια στην θάλασσα στο σκοτάδι καθώς είναι εν πλω με την βαρκα για να παει σε κανα καλό μέρος να κάνει καμάκι,πυροφάνι δεν ξέρω πως το λέτε εσεις. τεσπα. να ρωτήσω κάτι τελευταίο πριν κάνω την αγορά μου, αν έχετε κατα νου οποιονδηποτε αλλο φακο με μπαταριες ΑΑ και καλους χρονους λειτουργιας. ή τα αξίζει τα λεφτά του ο συγκεκριμένος φακός και δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο αλλου κ να μην κάθομαι να ψάχνω άλλο?

κοιτα οτι αλλο σου προτεινουμε εκτος απο αυτον εχει 2 μπαταριες οποτε και τηρουμενων των ανλογιων την μιση διαρκεια (ειδικα στον -40αρι οι μπαταριες ειναι αν ζευγη παραλληλα)

αλλα ριξε μια ματια στο user Interface του LD40 μηπως και δυσκολεψει τον πατερα σου

Μιας και λέτε για ΑΑ φακούς υπάρχουν και οι κλασσικοί ΤΚ40 + ΤΚ45 και ο ITP A6.
Δε ξέρω για το σέρβις του δήσιου πάντως το σέρβις του 4sevens είναι άψογο. Το μόνο κακό είναι ότι πληρώνεις μεταφορικά!

παίδες σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.τελικά πήρα την απόφαση και τον παρήγγειλα(Fenix LD40)!πάντως ergoteli για μεταφορικά δεν μου έγραψε τίποτα στα 4sevens από όπου και έκανα την αγορά.δεν νομίζω να μου χρεώσουν κάτι το οποίο δεν το γράφει στο τελικό (track order)..μετά την πτρωτοχρονιά αφού δώσω τον φακό στον πατέρα μου,θα βγάλω φωτό αν θέλετε να ανεβάσω να τις δείτε,βράδυ εννοείται,για το πως φωτίζει σε όλες τις εντάσεις φωτεινότητας

ε τότε,ελπίζω να μην χαλάσει!χαχα! για το κουπόνι,ευτυχώς βρήκα εδώ στο forum καπου που το ανέφερε και το έβαλα! 67,11 $ σύνολο! μια χαρά!

να ρωτήσω κάτι άλλο θέλω αν μπορείτε να με παραπέμψετε σε κάποιο άλλο topic?(δεν τα γνωρίζω πως λέγονται) η να με βοηθήσετε.. θέλω έναν φακό να τον πω,προβολέα να τον πω, που να βγάζει τουλαχιστον 1500 lumen και να έχει διάρκεια σίγουρα 3 ώρες. δεν με νοιάζει να πετάει μακριά το φως.θέλω σε απόσταση 2 μέτρων να πετάει το φως με κύκλο διαμέτρου τουλάχιστον 3 μέτρα..θέλω να αντικαταστησω την "λάμπα" με τον αμίαντο και το υγραέριο στο πυροφάνι,με έναν τέτοιο φακό προβολέα.μιλάμε θα τον κάνω τον πατέρα μου πολύ hi-tech!θα πάθουν πλάκα οι άλλοι ψαράδες!

το ξέρω πως είμαι off topic για αυτό σας ζητώ να με παραπέμψετε κάπου εσείς που τα γνωρίζετε τα θέματα κ απότι κατάλαβα είστε επιστήμονες στο είδος!

3 ώρες 1500 λούμεν...Πφ δε μου έρχεται κάτι!Μόνο αν φτιάξεις κάτι μόνος σου αν πιάνουν τα χέρια σου με κανά maglite ή αν πάρεις κανά D31 hotwitzer με 3-4 αλλαξιές από μπαταρίες...Αυτός παίρνει 6χ18650, αν πάρεις κάμποσες θα είσαι κομπλέ!