Φακοί Fenix

Απάντηση: Φακοι FENIX

κοσμα θα μεινεις πολυ ικανοποιημενος.και θα βολεψει τον πατερα σου λογω ευκολων μπαταριων.αν θελεις να γραφεις γενικα και εχεις αποριες γραφε στο ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΦΑΚΟΥΣ για οτιδηποτε αλλο οπως μπαταριες και αλλα ψαξε τα αντιστοιχα νηματα η ανοιξε ενα νεο δικο σου αν δεν υπαρχει ηδη.

κωστα δεν νομιζω οτι το UI ειναι τοσο θεμα.με το ενα κουμπι ανοιγοκλεινεις τον φακο και με το αλλο ελεγχεις τα επιπεδα και τα εξτρα

Re: Φακοι FENIX

Κατι παραπλησιο σε αυτο τουλαχιστον ως προς την διαρκεια ειναι ο olight sr90 :
http://www.olightworld.com/product_show.asp?id=174

με 2200λουμεν για 80 λεπτα ή 700 λουμεν για εννεα (9) ωρες [ με 9 ωρες θα εχει .... ψησει ολη την θαλασσα...]

αλλιως εαν εχει η βαρκα σου υποδοχη μπριζας αυτοκινητου παιρνεις halogen spot search light (καπως ετσι κανεις αναζητηση). Δες περιπου τι εννοω :
http://gzjgled.en.busytrade.com/sel...63/Sell-Rechargeable-Halogen-Searchlight.html
http://www.eders.com/products/optro...lt-nightblaster-halogen-spot-light-black.html

και οτι ημουν ετοιμος να σας πω να ανοιξουμε ενα νημα αλλα πως αναφεροντε?
εργοτελη τι εργαλειο ειναι αυτο?μονο μη σε τσακωσουνε η τροχαια

Re: Απάντηση: Φακοι FENIX

και οτι ημουν ετοιμος να σας πω να ανοιξουμε ενα νημα αλλα πως αναφεροντε?
εργοτελη τι εργαλειο ειναι αυτο?μονο μη σε τσακωσουνε η τροχαια

προβολάκι που το συνδέεις στη μπρίζα του αμαξιού , έχει μαγνήτη και το κολλάς όπου θες, και το χειρίζεσαι με τηλεχειρισμό! Τα σπάει? Χρόνια μπροστά οι κινέζοι!Α, είναι και 4500+ λούμεν!:afro:

Δεν μου λέτε, για τον (αναμενόμενο) νέο Fenix PD31 έχετε κάποια άποψη?

Σε αντίστοιχα χρηματα (περίπου $70) με μπαταρία 18650, έχετε να αντιπροτείνετε κάτι (κοντά στα 300Lumen)???

Το YEZL Z1 αναμένεται, οπότε ας κανω υπομονη να παραλάβω και βλέπω μετα...

Ergotelis, φαντάζομαι τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, πέρασαν από τα χέρια σου και Surefire και SolarForce και YEZL και αντίστοιχα άλλα (τύπου ****fire DX / KD)

Σου είναι ευκολο να τα βάλεις σε μια κατάταξη (μιλάω για compact φακούς, ως $100)

Τι ΔΕΝ θα ξανα-αγόραζες?
Malkoff dropin έχεις δοκιμάσει ? - αξίζει τον κόπο (και τα $70 τόσα)???

Το yezl θα σου αρέσει, 18650, 4χ7135 Driver 3mode, xp-g smo με καλό throw, μεταλλικό ring μπροστά για προστασία, ωραίες επαφές, δε χρειάζεται τπτ άλλο!

Φίλε δύσκολη ερώτηση, γιατί έχω πάρει για παράδειγμα ultrafire και ήτανε τελείως μούφα και άλλα που ultrafire που είναι αρκετά ποιοτικά, για τα χρήματα! Malkoff δεν έχω δοκιμάσει, έπαιζα πάντα με τα pill της dereelight.
Θα σου απαντήσω διαφορετικά, υπάρχουν κάποιοι φακοί που όταν τους αγόραζα έλεγες πως αξίζουν κάθε τους ευρώ. Ήτανε οι:
jetbeam c-le/Jet II mk3 τρομερά χρήσιμοι και ωραίοι φακοί για τα λεφτά τους( πλέον δε μου αρέσει κανένας jetbeam)
dereelight DBS(ο πρώτος ακριβός φακός μου,από τους πρώτους που τον αγόρασα στη πρώτη έκδοση και ο μοναδικός που χρησιμοποιώ ακόμη από τους πιο παλιούς)
quark mini cr123, πολύ φθηνός μικρός και καλός φακός, το αξίζει, για αυτό τον πήρα τώρα σε titanium & S3!
itp eos, παρομοίως.
Εν ολίγοις, οι φακοί που χρησιμοποιούσα σχεδόν στο 80% των περιπτώσεων γιατί τους είχα μαζί μου καθημερινά.Κάθε μέρα όλο και κάποτε θα χρειαστεί να τον ανάψω. Το dbs, φυσικά δε το είχα μαζί μου, αλλά το έχω χρησιμοποιήσει τόσες φορές στο ψάρεμα, δεν είχα ποτέ παράπονο και πάντα ήτανε τρομερά χρήσιμος.Τώρα θα παροπλιστεί μάλλον λόγω του xm-l, 60.000 λούξ είναι αυτά!
Οι άλλοι ωραίοι αλλά φυσικά όταν τον χρειαζόσουν δε θα τον είχες στο χέρι σου.
Δε θα ξεχάσω μια μέρα στο κυνήγι του θησαυρού που είχα τον JetII mk3, όλοι είχανε φακό από κινητό ή αυτούς με τα 5μμ λέντ. Ψάχναμε κάτι δέντρα ψηλά. Ε όπου φώτιζα κοιτούσανε 50+ άτομα να δουν μπας και δούνε τπτ!
Όπως και μια νυχτερινή πορεία στο στρατό, με το jetbeam c-le, όπου φώτιζα με ακολουθούσε όλος ο λόχος!Και σας είπα για μικρούς φακούς, που να είχα τπτ καλό!
Πλέον ο Ray μου αρέσει πολύ έτσι όπως το έχω αλλά ευθύνεται πολύ το xm-l.

προσφατα αγορασα εναν φακο μικρο για το αμαξι και ηταν Tank007 M20 CREE Q4 1xAA Magnetism αξιας 14 δολλαρια . επαθα πλακα απο ποιοτητα του φακου. δεν τον περιμενα τοσο ποιοτηκο και δυνατο με μια μονο ΑΑ .πολυ παραπανω απο 140 λουμεν ( με 14500 ) που δηλωνει η εταιρια. εχει μαγνητη στο πισω καπακι που κολλαει δυνατα σε σιδερενια επιφανεια ( αμαξιου )
την εταιρια Tank007 θα την προτημησω και παλι. για συγκριση - η ποιοτητα του ειναι να μη σας πω καλυτερη απο eagletac P20A2 που ειχα.

Last edited:

Το yezl θα σου αρέσει, 18650, 4χ7135 Driver 3mode, xp-g smo με καλό throw, μεταλλικό ring μπροστά για προστασία, ωραίες επαφές, δε χρειάζεται τπτ άλλο!

Φίλε δύσκολη ερώτηση, γιατί έχω πάρει για παράδειγμα ultrafire και ήτανε τελείως μούφα και άλλα που ultrafire που είναι αρκετά ποιοτικά, για τα χρήματα! Malkoff δεν έχω δοκιμάσει, έπαιζα πάντα με τα pill της dereelight.
Θα σου απαντήσω διαφορετικά, υπάρχουν κάποιοι φακοί που όταν τους αγόραζα έλεγες πως αξίζουν κάθε τους ευρώ. Ήτανε οι:
jetbeam c-le/Jet II mk3 τρομερά χρήσιμοι και ωραίοι φακοί για τα λεφτά τους( πλέον δε μου αρέσει κανένας jetbeam)
dereelight DBS(ο πρώτος ακριβός φακός μου,από τους πρώτους που τον αγόρασα στη πρώτη έκδοση και ο μοναδικός που χρησιμοποιώ ακόμη από τους πιο παλιούς)
quark mini cr123, πολύ φθηνός μικρός και καλός φακός, το αξίζει, για αυτό τον πήρα τώρα σε titanium & S3!
itp eos, παρομοίως.
Εν ολίγοις, οι φακοί που χρησιμοποιούσα σχεδόν στο 80% των περιπτώσεων γιατί τους είχα μαζί μου καθημερινά.Κάθε μέρα όλο και κάποτε θα χρειαστεί να τον ανάψω. Το dbs, φυσικά δε το είχα μαζί μου, αλλά το έχω χρησιμοποιήσει τόσες φορές στο ψάρεμα, δεν είχα ποτέ παράπονο και πάντα ήτανε τρομερά χρήσιμος.Τώρα θα παροπλιστεί μάλλον λόγω του xm-l, 60.000 λούξ είναι αυτά!
Οι άλλοι ωραίοι αλλά φυσικά όταν τον χρειαζόσουν δε θα τον είχες στο χέρι σου.
Δε θα ξεχάσω μια μέρα στο κυνήγι του θησαυρού που είχα τον JetII mk3, όλοι είχανε φακό από κινητό ή αυτούς με τα 5μμ λέντ. Ψάχναμε κάτι δέντρα ψηλά. Ε όπου φώτιζα κοιτούσανε 50+ άτομα να δουν μπας και δούνε τπτ!
Όπως και μια νυχτερινή πορεία στο στρατό, με το jetbeam c-le, όπου φώτιζα με ακολουθούσε όλος ο λόχος!Και σας είπα για μικρούς φακούς, που να είχα τπτ καλό!
Πλέον ο Ray μου αρέσει πολύ έτσι όπως το έχω αλλά ευθύνεται πολύ το xm-l.

Τα 60000 lux πιστευεις οτι θα τα βγαλει ο DBS?
Αν ειναι ετσι εκανα λαθος που παραγγειλα μονο 4 XML.

Κοίτα παρέλαβα μόλις ένα λεντάκι από ebay , τι να πρωτοδοκιμάσω! Θα τα δοκιμάσω σε κάθε είδους ανακλαστήρα, έχω πάρα πολλούς και θα σας πω αποτελέσματα. Πάντως, για αρχή, στο Ray, και σε ένα ανακλαστήρα 40mm από τον kaidomain για xp-g παίζει πολύ καλά το xm-l, βαράει και εκεί 20000+ λούξ στα 2,5 αμπέρ.
αυτός εδώ είναι:
http://www.kaidomain.com/ProductDetails.aspx?ProductId=10451

Θα σου πω αύριο χαχα γιατί το έχω στο αμάξι το ray! θα το δοκιμάσω θα κάνω μετρήσεις και θα σου πω!Ελπίζω πως με τους μεγαλύτερους σχετικά μπορεί να παίζει καλά!

Στου XRE τους reflectors πιστευεις οτι δεν θα παιζει καλα το XML?

Λοιπόν, πρόσεξε να δεις τι παίζει επειδή δοκίμασα διάφορους ανακλαστήρες. Λογικό ίσως μου πεις αυτό που θα σου πω:

Παίζει το λέντ σχετικά καλά. Οι ανακλαστήρες για xr-e έχουν διαφορετική γεωμετρία από ό,τι αυτοί για xm-l /xp-g. Ωστόσο, επειδή το xm-l είναι πολύ ισχυρό, παράγει hotspot σα του xr-e , ίδιο μέγεθος και αρκετά εστιασμένο και δημιουργεί ένα δεύτερο επίπεδο εστίασης( πιο φωτεινό από το sidespill και λιγότερο φωτεινό από το κέντρο), από το κέντρο εώς το 1/3 της συνολικής ακτίνας.
Γενικά, θα μπορούσα να πω πως για μεγάλους σχετικά ανακλαστήρες(πάνω από 25μμ παίζει καλά το xm-l σαν αντικατάσταση του xr-e αλλά με τη προϋπόθεση ότι του δίνουμε πιο πολύ ρεύμα!
Πρέπει να βγάλω φωτογραφίες για να καταλάβεις. Τo ray πάντως που έχει ανακλαστήρα για xp-g, παράγει τα ίδια λούξ με ένα ανακλαστήρα για xr-e ίδιων διαστάσεων, με τη διαφορά ότι το ray έχει μεγαλύτερο φωτεινό κέντρο.Το xr-e reflector έχει μικρότερο φωτεινό κέντρο και μια μεγάλη φωτεινή δεύτερη ακτίνα γύρω γύρω από το κέντρο μέχρι τα 1/3 της συνολικής που γράφω πιο πάνω!

ξερεις τι μου θυμιζει αυτο....κακη εστιαση του xr-e αν απομακρυνεις λιγο τον ρεφλεκτορα... (0,5mm?)