Φακοί Fenix

Re: Φακοί FENIX

πες τε μου κάτι, είναι φυσιολογικό στην μεγάλη σκάλα ο PD32UE να ζεστένει τόσο πολύ την κεφαλή του;
Το τσέκαρα σε άλλους δύο ίδιους φακούς φίλων και ζεστένεται εξ ίσου πολύ η κεφαλή τους, αλλά σε άλλους φακούς δεν έχω δει κάτι ανάλογο.

Last edited:

Απόλυτα, σημαίνει 2 πράγματα, ότι έχει άριστη θερμοαπαγωγή(μεταφορά από το λέντ->χαλκινη βάση λεντ-> σώμα) και ότι το σώμα του δε μπορεί να ψύξει τόσο μεγάλη απόδοση φωτός!

αυτό μπορεί να κάνει κακό στο λεντ ή να γίνει επικίνδυνο;

όχι, γιατί η fenix μετά από μερικά λεπτά έχει ρυθμίσει το κύκλωμα να ρίχνει το ρεύμα που πάει στο λέντ σε πιο ασφαλή επίπεδα. Αν δε το έκανε, σίγουρα θα ήτανε!

Λοιπόν, ήρθαν και τα φενιξάκια. Πρώτες εντυπώσεις: Ο ΤΚ22 χωράει μια χαρά τις Panasonic NCR18650B, ωστόσο, αυτό που μου έκανε εντύπωση, δεν μοιάζει να έχει την στιβαρότητα του ΤΚ11, ούτε την ομορφιά του. Περισσότερα το βράδυ που θα δοκιμαστεί στο πεδίο. Τον Ε25 τον παρήγγειλα για το αμάξι με μισή καρδία. Δεν με έπειθε η εικόνα του στο διαδίκτυο και με χάλαγε που δεν έχει τον διακόπτη στο πίσω καπάκι. Ένα έχω να πω, είναι και γαμώ τα φακούδια, οι φωτογραφίες τον αδικούν. Έχει την δυνατότητα να στέκεται όρθιος στην βάση του και το μόνο αρνητικό που είδα είναι ότι αν βάλεις το λουράκι δεν μπορεί να σταθεί κανονικά όρθιος, είναι σαν έτοιμος να πέσει και θα πέσει εύκολα.

new_3.jpg

Λοιπόν ο ΤΚ22 πήρε το βάπτισμα του πυρός χτες το βράδυ. Ο φακός είναι καταπληκτικός, ιδανικός για περιπολίες και έλεγχο μεγάλων χώρων. Δημιουργεί ένα φωτεινό κέντρο, αλλά και μια πολύ φωτεινή περίμετρο. Θετικό το κουμπί με τα μοντ, γιατί δεν μπορεί να πατηθεί και να αλλάξει μοντ κατά λάθος, αν και του δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας, θα το προτιμούσα ποιο επιχειρησιακό. Αυτό που πήρε δρόμο αμέσως ήταν το μεταλλικό κλιπ καθότι με εμπόδιζε. Χωρίς το κλιπ ο φακός φαίνεται και ποιο ωραίος, κατά την γνώμη μου πάντα. Το δαχτυλίδι που έχει πίσω, όπως και ο ΤΚ11, είναι πολύ σημαντικό, όχι για να μην ρολλάρει ο φακός όπως διάβασα κάπου, αλλά γιατί κρατάς τον φακό ανάμεσα στον δείχτη και την μέσο και με τον μέγα τον ανάβεις ή φέγγεις στιγμιαία κατά περίπτωση και το κράτημα αυτό είναι πολύ σταθερό. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την αγορά αυτή.

Μπραβο. Δυσκολα καποιος να μην ειναι ευχαριστημενος απο εναν Fenix και ιδιαιτερα απο τον ΤΚ22 που ειναι κατα τη γνωμη μου απο τους καλυτερους tactical φακους.
Να ξερεις οτι οι μετρησεις για τους χρονους εχουν γινει με μπαταρια Fenix -2600mah, oποτε αν πας με πανασονικ 3100 η 3400 οι διαρκειες θα ειναι ακομα καλυτερες!!

Ευχαριστώ Χιώτη. Αν και τώρα με τις πανασόνικ μου μένουν καμιά δεκαριά trustfire που δεν ξέρω πώς να τις διαχειριστώ. Αποθήκευση για καβάντζα; Που; Πως;

Έχω και ένα ερώτημα μήπως γνωρίζει κανείς. Ο ΤΚ11 όταν τον πήρα έγραφε ότι είναι 285 λούμνες, ενώ η φένιξ τον αναφέρει ως 258 λουμενς. Πρόκειται για μια παρτίδα με τυπογραφικό λάθος ή είχαν βγάλει καμιά ειδική έκδοση;

Aν ειναι παλιες, 3-4 χρονων, αφησε τις κανα χρονο σε ασφαλες μερος για να ψοφησουν εντελως. Μετα βαλε τις για ανακυκλωση στο Γερμανο η οπου αλλου εχουν ειδικα κουτια για μπαταριες.
Αν ειναι πιο καινουριες και λογαριαζεις να παρεις και αλλους φακους 18650, κρατα τις.

O fenix Tk11 με το ΧP-G led ειναι 285 λουμενς οπως γραφει και το μανουαλ. Ισως καποιες φωτο να ειναι πραγματι λαθος, ισως να αναφερονται στον παλιο με το ΧP-E led.
Παντως η διαφορα ειναι ελαχιστη με μη ορατη με το ματι.

Οι μισές είναι ενός έτους και οι άλλες μισές εντελώς αδούλευτες.

Έχω κάτι προβληματακια με τον hl21 αλλα πιθανών να είναι από την μπαταρία.

Προχθές πάω να τον ανάψω και ήταν νεκρός, μετα απο καποιες προσπαθειες τελικά αναψε.

Χτες δούλευε κανονικά άλλα σε κάποια στιγμή κόλλησε στην μεγάλη σκάλα και δεν άλλαζε.

Βαζω βγαζω μπαταρια, τιποτα.

Τελικά αλλάζω μπαταρία και δούλεψε κανονικά για καμιά ώρα που τον χρησιμοποιησα.

Η προηγούμενη μπαταρία ηταν ιδια eneloop προσφατα φορτισμένη, δεν εδειχνε καθολου αποφορτισμενη.

Σαν να μου φαινεται οτι θελουν καθαρισμο οι επαφες του φακου με λιγο καθαρο οινοπνευμα. Για δοκιμασε.

Μηπως επειδη ο HL21 εχει ηλεκτρονικο διακοπτη? Μηπως σου αποφορτισε την μπαταρια με την καταναλωση του?

Η μπαταρία μια χαρά ηταν και ούτε είχα καταλάβει μεγαλη αποφόρτιση.

Πολυ καλη τιμη.
Δεν μπορω να σκεφτω πιο χρησιμο και αξιοπιστο φακο 2χΑΑ απο τον Fenix LD22.

Συμφωνώ και εγώ, ωραίος και αξιόπιστος φακός.

Το έπιασες το νόημα της προσφοράς βλέπω... παίξε μαζί τους ειδικά αν πολλοί κινέζοι δέχονται προσφορά.

Ξεκίνα χαμηλά (πάτο) και ενόχλησε τους με την προσφορά σου όλους με την σειρά, στην συνέχεια αν δεν δεχτεί κανένας ανέβαζε την τιμή και πάλι ενόχλησε τους όλους, κάποιος θα τσιμπήσει και θα στο δώσει σε καλή τιμή.

ναξερες πόσα φράγκα έχω χάσει γιατί αγνοούσα αυτό το κουμπάκι.

Πάντως τέρμα οι 18650 φακοί, δεν χρειάζομαι άλλους. Κοντά στα 200 λούμενς με 2 ΑΑ κάνεις την δουλειά σου και δεν σε νοιάζει ούτε να έχεις μαζί φορτιστές (σε τίποτε διακοπές ας πούμε), ούτε μην εκτεθεί η μπαταρία και γίνει πύραυλος, ούτε τίποτε. Οι 18650 περιορίζονται στην δουλειά και σε καμιά σχεδιασμένη εξόρμηση, οι ΑΑ για παντού (ι.χ., σπίτι στο χωριό, βράδυ παραλία, κ.λπ.).