Φακοί Fenix

Re: Φακοί FENIX

Ηρθε η παραπανω παραγγελια σημερα, μεσα σε 2 μολις μερες!!!
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=75701&d=1326901800&thumb=1&stc=1

Μου ειπαν απο την ΝΚΟΝ οτι αμα η παραγγελια ειναι ανω των 65Ε ερχεται 2-3 μερες, αλλιως αργει περισσοτερο..

Για την ιστορια ο LD40 μου κοστισε 59.95 ευρω με δωρο 4 AA eneloop και free shipping. (Βρηκα μεσα στο κουτι και 4 duracell αλκαλικες ΑΑ:).
(Και επι τη ευκαιρια του free shipping πηρα και ενα φορτιστακι που χρειαζομουν και μερικες ενελουπ παραπανω).

Attachments

• DSC_7329.jpg
    DSC_7329.jpg
    93.2 KB · Views: 186

κια βαλε στο προγραμμα και μια αξιολογηση του φορτιστη..τιμη?

Ο φορτιστης Αccupower IQ328 κοστισε 26 ευρω. Μεταφορικα δεν μου χρεωθηκαν επειδη πηρα τον φακο που ειχε free shipping για ολη την παραγγελια.

H κλινικη εικονα της ποιοτητας κατασκευης του ειναι αριστη! Δεν τον περιμενα τοσο προσεγμενο για αυτην την τιμη.

Δεν προλαβα να τον τσεκαρω συστηματικα, απλα δοκιμασα ολα τα modes απο λιγο να δω αν δουλευουν. Οταν σιγουρευτηκα οτι ειναι ενταξει, εβαλα 4 ΑΑ Σανυο 2700μΑ παλιες και αχρησιμοποιητες για 3 χρονια για refresh/recharge. Απο χτες το βραδυ εχει κανει 2-3 κυκλους φορτισης/εκφορτισης και αναμενω το αποτελεσμα με περιεργεια.

Σιγα σιγα θα τον δοκιμασω σε ολα τα modes και θα αναφερω εντυπωσεις.

Παντως πρεπει να πω οτι παρ'ολο που καθε μπαταρια φορτιζεται ξεχωριστα (ειτε ειναι ΑΑ ειτε ΑΑΑ) δεν μπορεις να εχεις ενα mode ξεχωριστα για καθε μπαταρια. Δηλαδη δεν μπορεις να φορτιζεις την μια, να τεσταρεις την αλλη η να κανεις refresh μια αλλη. Παντως ο,τι λειτουργια και να εχεις επανω, αν βαλεις μια μπαταρια σε κενη θεση, αυτη φορτιζει. Το παραπανω δεν το βρισκω μειονεκτημα καθως ο βασικος σκοπος του φορτιστη ειναι η φορτιση.. Περαν τουτου το κοστος δεν θα ηταν το ιδιο. Ειμαι πολυ χαρουμενος για αυτη την αγορα και περισσοτερο για την ποιοτητα του φορτιστη.

Last edited:

Καλοδούλευτος και περιμένουμε εντυπώσεις!

Ειναι αληθεια οτι ακομα τον επεξεργαζομαι και τον χαιρομαι :))

Εχω διπλα μου τον MagCharger και τον LD40 και τους καμαρωνω! Θα γραψω πιο αναλυτικα οταν τους χρησιμοποιησω εκτος σπιτιου.

Παντως ενα ειναι βεβαιο: Οτι ανετα μπορει να αντικαταστησει το πιστο μου γομαρι Magcharger, και σε διαρκεια και σε χρησιμη φωτεινοτητα.

H δεσμη φωτος του LD40 παιδες ειναι μαγευτικη με ενα απιθανο, ομοιομορφο, λευκο, γλυκο φως και ενα σφαιρικοτατο 'χοτ σποτ' (ετσι λεγεται το κεντρικο κυκλακι που κανει στον τοιχο?).

Καμμια σχεση με το κιτρινωπο του Mag. Αναφορικα με το 'throw', δεν ειμαι σιγουρος. Σε ενα πευκακι καμμια 80ρια μετρα μακρια, ο mag μου φανηκε πιο ισχυρος. Βεβαια δεν ξερω αν παιζει ρολο ο τυπος μπαταριας στον Fenix. Τωρα εχω μεσα αλκαλικες και οχι NiMH. Οπως και να εχει ομως, το φως του φακου, μου ειναι υπερ αρκετο.

Last edited:

Φέγγει πιο μακριά λογικά ο magcharger, και εξηγείται ως προς το ότι διαθέτει μικρότερη πηγή και μεγαλύτερο ανακλαστήρα, άρα συγκεντρώνει καλύτερα τη δέσμη. Αλλά γνώμη μου, πέραν από συγκεκριμένων σκοπών, το να φωτίζεται δυνατά ένα σημείο τη νύχτα είναι μειονέκτημα, ο σωστός φακός πρέπει να φωτίζει ομοιόμορφα, να εξηγήσω και αυτό γιατί, αν φωτίζεται ένα σημείο καλά τότε το μάτι προσαρμόζεται σε αυτό που εστιάζουμε με αποτέλεσμα να βλέπουμε μόνο εκεί στο κέντρο και τα άλλα να παραμένουν σκοτάδι, ακόμη και αν φωτίζονται. Είναι το λεγόμενο tunel effect, αν κοιτάς ένα τουνελ απέξω, βλέπεις μόνο την έξοδο και δε βλέπεις καλά τα γύρω γύρω(παρόλο που φωτίζονται) λόγω μεγάλης διαφοράς φωτεινότητας.

Συμφωνω απολυτα Εργοτελη. Ανεφερα το throw γιατι βλεπω οτι συνηθιζεται σε περιγραφες φακων. Η δεσμη φωτος του LD40 οπως προανεφερα ειναι μαγευτικη και ταυτοχρονα χρηστικοτατη. Ειμαι ενθουσιασμενος με το φακο σε σχεση με τον Μαg. H αληθεια ειναι οτι θα τον προτιμουσα στρογγυλο η ακομα καλυτερα με το κουμπακι στο σωμα αλλα μπορει να ειναι το γεγονος οτι δεν εχω συνηθησει tactical φακους. Οι 3+ ωρες στο turbo mode ειναι παρα πολλες οπως και οι σχεδον 10 ωρες στα 110 lumens! Θα τον τεσταρω συντομα με eneloop 2000 απο περιεργεια, αλλα μπροστα στην σκαρτη 1.5 ωρα ωφελιμου φωτισμου του mag, οτιδηποτε ανωτερο ειναι μια χαρα!
Εχει και ενα λουρακι αρκετα μεγαλο καθως και μια βολικη θηκη με velctro για τη ζωνη και ενα μεγαλο κλιπ για το σακιδιο.

Το καλυτερο ειναι οτι ζυγιζει 280 γραμμαρια με τις μπαταριες (170 χωρις) ενω ο MagCharger 880!! :))

Δεν αντεξα και εκανα παραγγελια απο Δησιο εναν Fenix HL21, φακο κεφαλης με ΑΑ μπαταρια. Τον ελαβα σημερα.
Ειναι το κατι αλλο παιδες!!! Νομιζω απο τους πιο χρησιμους φακους. Το diffuser που εχει ειναι ολα τα λεφτα για μενα. Μπορεις να δουλεψεις σε οποια φωτεινοτητα θελεις -βρισκω εξαιρετικα βολικη την 2η σκαλα απο τις 3, αυτη των 43 λουμενς- χωρις να σε τυφλωνει το φως και χωρις να συγκεντρωνεται σε ενα σημειο. Η 2η σκαλα διαρκει κοντα στις 6 ωρες -μενει να το τσεκαρουμε. Ιδανικη επισης ειναι η 3 σκαλα η χαμηλοτερη των 3λουμενς αν θες να διαβασεις η για οποιαδηποτε μικροδουλεια η ψαξιμο μεσα στο σκοταδι μεχρι 1-2 μετρα. Χρησιμο να επισκευασεις αυτοκινητο που εχει μεινει νυχτα. Χρησιμο να δενεις βαρκα, αν εισαι μονος, βρεχει καταρακτωδως και η λαμπα του μωλου εχει καει :))

Πολυ βολικο στο κεφαλι, δεν γλυστραει, και το μηκος του λουριου προσαρμοζεται πανευκολα. Ασε που μπορει να το χρησιμοποιω για μακροφωτογραφιες νυχτας για να εστιαζει η καμερα στο σκοταδι. Τσαμπα αγορασα το ring flash :)))

Ο φακος κατεβαινει μεχρι 45 μοιρες -ιδανικα. Φυσικα η μια μπαταρια ΑΑ ειναι το μεγαλο πλεονεκτημα αφου το συνολικο βαρος με τη μπαταρια ανερχεται στα 82 γραμμαρια και σε δυσκολες στιγμες δεν εχεις να αλλαξεις 2-3, αλλα μονο μια.

Εν κατακλειδι, το φακουδακι ειναι ενα κουκλι, μακαρι να'βγαινε και σε χρωμα Θρυλου αλλα βγαινει μονο σε κιτρινο και μαυρο.

hl21.jpg

Να προσθεσω οτι το headband βγαινει απο τον φακο και μπαινει αλλο, οπως βγαινει και το diffuser και προσαρμοζεται και στον LD20 απ'οτι διαπιστωσα. Διπλα χρησιμο!

Τελος, κοστισε 34 ευρω + 3 ευρω η αντικαταβολη (με καταθεση μετρητων στον λογαριασμο του Δησιου) και επισης πωλειται και ξεχωριστα headband, στη μιση τιμη, με θεση για φακο με συγκεκριμενη διαμετρο (18-22μμ νομιζω) και εξτρα θεση για μπαταριες. Νομιζω ομως οτι αυτο το dedicated φακουδακι -αντι αλλου που μπαινοβγαινει- ειναι πιο χρησιμο ετσι.

Last edited:

Μια αλλη πολυ χρησιμη δουλεια του φακου κεφαλης που ανεκαλυψα σημερα ειναι ο καλος στοχευμενος φωτισμος αν κανεις μικροδουλεια.
Εφτιαξα ενα ξεκολημενο εσωτερικο διακοπτη μιας συσκευης και με βοηθησε τα μαλα :))
DSC_7348.jpg

Απάντηση: Φακοί FENIX

αυτος ο φακος εχει ενα μειονεκτημα - ειναι πλαστικος και η βαση του το ιδιο. ευκολα σπαει η βαση του headband.
εγω προτιμω ζεβρα - μικροτερος σε ογκο , ισυροτερος σε αποδοση και πολυ μεγαλυτερης αντοχης :)

5nm2xy.jpg

ifqy9w.jpg

Παντως οταν τσεκαρα headlights δεν μου αρεσε η ιδεα να παρω ενα Γ φακο σε headband ουτε και το γεγονος οτι θα εχω ενα high mode για λιγοτερο απο μια ωρα.
Κατα τα αλλα σκεφτηκα οτι η διπλη τιμη δεν δικαιολογουσε τις αναγκες μου ουτε το γουστο μου.

Οταν ανεκαλυψα δε οτι ο Fenix ερχοταν με ενα εκπληκτικα χρησιμο diffuser, χαρηκα διπλα για την επιλογη μου.

Αν μου σπασει ποτε θα παρω παλι τον ιδιο:))

Εχεις εσυ αυτον τον φακο? Νομιζα οτι η φωτογραφιες ηταν δικες σου :)))

Last edited:

Δυο ειναι οι πιο πιθανες περιπτωσεις για να σπασει ετσι ο φακος.

Ειτε να τον πατησεις ειτε να προσπαθησεις (πολυ..) να στρεψεις τον φακο παραπανω απο 45%.

Αλλα ομως δεν μπορω να δικαιολογησω με τιποτα τη ζημια που εχει παθει το καπακι του φακου, στην πανω φωτογραφια αριστερα. Με καβουρα προσπαθησαν να το ανοιξουν??

Μουφα μου φαινεται η ζημια..:)))

Last edited:

Επισης το οτι ειναι ενα προιον απο πλαστικο δεν ειναι παντα αρνητικο. Εξαρταται το πλαστικο.
Εδω ενας βαπορισιος πλαστικος, του πατερα μου, απο τη δεκαετια του '60!! Still alive and kicking:))

Bright Star Νo. 1618 Made in USA.
DSC_7365.jpg

Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

Δυο ειναι οι πιο πιθανες περιπτωσεις για να σπασει ετσι ο φακος.

Ειτε να τον πατησεις ειτε να προσπαθησεις (πολυ..) να στρεψεις τον φακο παραπανω απο 45%.

Αλλα ομως δεν μπορω να δικαιολογησω με τιποτα τη ζημια που εχει παθει το καπακι του φακου, στην πανω φωτογραφια αριστερα. Με καβουρα προσπαθησαν να το ανοιξουν??

Μουφα μου φαινεται η ζημια..:)))

οι φωτο ειναι απο ενα ρωσικο φορουμ. υπαρχει ενα θεμα με το συγκεκριμενο φακο - http://forum.fonarevka.ru/showthread.php?t=6787
οι ζημιες ειναι αληθινες.
υπαρχουν και φακοι σπαρκ και δεν ειναι Γ . Ριξε μια ματια - http://www.spark001.com/index.aspx

Απάντηση: Φακοί FENIX

Σκέφτομαι να παραγγείλω έναν Ε21 για φίλο μου πυροσβέστη που τον θέλει σαν βοηθητικό προσωπικό του, για να μη χρησιμοποιεί τον ακριβό υπηρεσιακό του κράνους. Στο ebay κάνει 32 ντόλαρς με την αποστολή και έχω την εντύπωση πως είναι ο πιο φθηνός φακός με αξιοπρεπές φως, σχετικά καλή διάρκεια και αντοχή. Επίσης θεωρώ πλεονέκτημα τις ΑΑ μπαταρίες για κάποιον μη χομπίστα, αντί για τις λιθίου κ.λ.π Είναι καλή επιλογή; Καταλαβαίνετε τη χρήση που θα κάνει κάποιος της πυροσβεστικής, κίνηση στο μονοπάτι στο δάσος, σε σκηνή ατυχήματος τη νύχτα κλπ.
Και αν προτείνετε κάποιον αντίστοιχο, κρατώντας το κόστος σε αυτό το επίπεδο, ευχαρίστως...

Re: Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

οι φωτο ειναι απο ενα ρωσικο φορουμ. υπαρχει ενα θεμα με το συγκεκριμενο φακο - http://forum.fonarevka.ru/showthread.php?t=6787
υπαρχουν και φακοι σπαρκ και δεν ειναι Γ . Ριξε μια ματια - http://www.spark001.com/index.aspx

Έχω και εγώ την ίδια εμπειρία με τον HL20. Βιδώνοντας το καπάκι της μπαταρίας σπάει χωρίς μάλιστα να το σφίξεις. Παραγγέλνω από 4sevens και μου στέλνουν δωρεάν άλλο ένα. Μέσα σε 2 εβδομάδες χρήσης το ίδιο πρόβλημα, με το βίδωμα ανοίγει από κάποια πλευρά και σιγά σιγά σπάει. Του έβαλα λίγη κόλα κρατάει αλλά μετά τα ίδια. Επικοινώνησαν με την Fenix και μου είπαν κακώς που δεν το αγόρασα από την χώρα μου για να έχω πλήρη υποστήριξη και αν θέλω να μου στείλουν καπάκι με μεταφορικά 15 , αλλιώς να στείλουν το καπάκι στον Δήσιο, όποτε έχει εκείνος παραγγελία, και μετά αυτός σε μένα!!!!!! Τελικά μου έστειλαν και 2ο καπάκι από 4sevens όπου μετά από λίγο καιρό μαντέψτε..... έσπασε!!!!!! Και τονίζω χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Και εννοείτε ότι έχει σπάσει το ένα γαντζάκι που τον συγκρατεί! Πάρα πολύ κακή ποιότητα πλαστικών. Για μένα τέλος η Fenix.

Πήρα Zebralight και ησύχασα, είναι λίγο πιο ακριβός αλλά κάνεις την δουλεία σου χωρίς προβλήματα.

Re: Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

Ατυχηματα συμβαινουν, αλλα οταν η εταιρεια ειναι διπλα σου ειναι ολα καλα. Να τι λεει ενας παθων απο το λινκ που μου εστειλες.

Сегодня получил EMS от Fenix, был приятно удивлен содержимым. Внутри посылки лежало два крепления и резинка!

Поставил фонарь в новое крепление - достал - поставил - достал - поставил, вроде все ok.

Теперь мой HL 21 снова как новенький!

Спасибо Fenix!

Αναφορικα με το spark, πραγματι ειναι πανεμορφος!! Το γεγονος ομως οτι παιρνει 3ΧΑΑΑ και το οτι εχει και μεσαιο λουρι κεφαλης με χαλαει.