Φακοί Fenix

Re: Φακοί FENIX

Ηρθε ο Fenix TK41. Απο ΝKON μεσα σε δυο εργασιμες μερες. Πεμπτη βραδυ εδωσα παραγγελια, Δευτερα ηταν σπιτι μου. 97 ευρω + 7 ευρω ταχυδρομικα.

Ωραιος και γερος φακος. Εξ'ισου στιβαρη αισθηση με τον μεγαλο Maglite charger αλλα σχεδον στο μισο βαρος και μεγεθος, και πολυ πολυ φωτεινοτερος.

Νομιζω οτι εκλεισα πλεον απο φακους, τουλαχιστον απο αποψη φωτεινοτητας. O Fenix TK41 αντικαθιστα τον Magcharger στη Χιο, ο Μag ερχεται Αθηνα και ο LD40 back up.

Το φως που παραγει δεν παιζεται και δεν πιστευω ποτε να υπαρξει αναγκη για περισσοτερο φως για τοσο μεγαλη διαρκεια (2+ ωρες στο μαξιμουμ).
Η ποιοτητα ξεχειλιζει και εξωτερικα και εσωτερικα. 2 κλασεις πιο πανω απο τον προσεγμενο μεγαλο maglite. Πιστευω οτι ειναι η καλυτερη αγορα που εχω κανει εως τωρα.

Πληροφοριακα, δουλευει και με εξι αλλα και με τεσσερεις μπαταριες παραγωντας την ιδια φωτεινοτητα -προφανως για λιγοτερη ωρα. Αλλα δουλευει! Με 2 ΑΑ δεν αναβει.

Συν τω χρονω θα τσεκαρω την διαρκεια του με ενελουπ ΑΑ 2000μΑ ετσι για την πλακα.
Οι οδηγιες λενε για τη διαρκεια: 800 Lumens για 2.10ωρες / 335 lumens για 7.15ωρες / 108 lumens για 27ωρεs / και 10 lumens για 240ωρες (10 μερες!).

Μερικες φωτο του TK41 καθως και μια με ολη τη συλλογη (ΑΑ & ΑΑΑ) Φενιξ η οποια πλεον κλεινει με την παραλαβη και του 'angle light' Fenix MC11.

all.jpgtk3.jpgtk1.jpgtk2.jpgtk4.jpgtk5.jpg

καλως το δεχτηκες....α και εχεις την ακλυτερη φωτο του λεντ που εχω δει

καλως το δεχτηκες....α και εχεις την ακλυτερη φωτο του λεντ που εχω δει

Σε ευχαριστω αγαπητε Κωστα!
Η ενασχοληση μου με τους φακους, που προκαλεσε το ομορφο φορουμ εδω, μου εχει δωσει μεγαλη ευχαριστηση.
Οπως αλλωστε και η ενασχοληση μου με τη φωτογραφιση που και αυτη διαφοροποιηθηκε σημαντικα λογω του αντιστοιχου φορουμ και που εκει οφειλεται η φωτο του led :)

Μου εδωσες και ιδεα για θεμα (led) στο νημα της μακροφωτογραφιας!

Καλορύζικος καλοφώτιστος!

Από βάρος τι λέει; Όχι σε σχέση με τον maglite, πως τον βλέπεις στο χέρι σου;
Περιμένω να τσεκάρεις και την διάρκεια του που λες.
Άσχετο αλλά ο ΒΑ 20 ακόμα να έρθει;

Σε ευχαριστω Jpil!

Η αισθηση του ΤΚ41 στο χερι ειναι καταπληκτικη. Το βαρος του ειναι 520 γραμμαρια. Ο Fenix LD40 ειναι 285gr και ο Μαglite charge 800+gr.

Ισως δυσκολευτεις να το πιστεψεις αλλα ειναι πολυ πιο βολικος απο τον μικροτερο 4χΑΑ LD40 o οποιος φευγει προς τα μπρος λογω βαρυτερης κεφαλης. Η κατανομη βαρους στον Fenix ΤΚ41 ειναι ιδανικη! Τα δε διακοπτες ειναι εξαιρετικοι και εργονομικοτατα τοποθετημενοι στο σωμα.

Επισης αν αναλογιστεις οτι ο ΤΚ41 δουλευει κανονικοτατα και με 4 ΑΑ, τοτε το βαρος του μειωνεται αλλα 105 γραμμαρια και πλησιαζει τα 400. Not bad for ΑΑ φακο στα 800 lumens!

Σημερα θα τεσταρω την διαρκεια του με 4χΑΑ στη ψηλη σκαλα και την αμεσως επομενη.

Ο BA20, λογω της Κινεζικης πρωτοχρονιας, θα μου ερθει γυρω στις 15 Φλεβαρη.

Παραθετω και 2 ακομα φωτογραφιες απο το led του ΤΚ 41 για τον Κωστα :))

iio.jpg

D7K_4149.jpg

ωπα τους πιασαμε με κακη (στραβη) κολληση του λεντ στην πλακετιτσα του!

χιωτης δεν μου ριχνεις ενα μηνυμα με το στησιμο για αυτη την φωτογραφιση ειδικα με τον φωτισμο και το αν χρησιμοποιησες πραγματικο μακρο φακο? (1:1)

Fenix TK41, test με 4 αντι 8χΑΑ.

Οπως ειπαμε ο ΤΚ41, αν και παιρνει 8χΑΑ, δουλευει και με 4χΑΑ. Θελησα λοιπον να δω ποσο θα διαρκεσει το turbo mode των 800lumens.

Επειδη δεν με ενδιαφερουν τα ακριβη τεσταρισματα, χρησιμοποιησα 4 απο τις 8 μπαταριες που ειχα ηδη μεσα τις τελευταιες 2 μερες που τον παρελαβα. Παρεπιπτοντως αυτες τις μπαταριες (Ενελουπ 2000μΑ) τις εβαλα μεσα στο φακο οπως μου ηρθαν, προφορτισμενες, και δεν ξερω σε τι επιπεδο φορτισης ηταν.

Η διαρκεια λοιπον στο turbo mode με μονο 4χΑΑ εφτασε ακριβως στα 38 λεπτα οποτε και επεσε στο αμεσως επομενο level των 33 5 lumens. Ο φακος ζεσταθηκε ελαχιστα στα πρωτα 10 λεπτα και μετα η θερμοκρασια εμεινε σταθερη μεχρι που επεσε στο επομενο επιπεδο. Ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο αυτη την αποδοση διοτι πρωτον δουλευει κανονικοτατα με 4χΑΑ και δευτερον, σκεπτομενος αναλογικα, το δευτερο επιπεδο των 330 λουμενς που θα χρησιμοποιω θα διαρκει πανω απο 1.5 ωρα με 4ΑΑ. Ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει τον MagCharge στο νησι, σε ωρα αναγκης, πανω απο μια ωρα συνεχομενα. Ο Mag κρατουσε καλο φως για 1 ωρα+ και μετα επεφτε σταδιακα.

Δεν θα κανω λοιπον τεστ με 4χΑΑ για το δευτερο επιπεδο, αλλα ουτε και με 8χΑΑ - το run time του φακου ειναι υπεραρκετο για τις αναγκες μου ακομα και με 4χΑΑ- και συγκρατω το γεγονος οτι το παραπανω τεστ το εκανα με μπαταριες που δεν ηταν φορτισμενες πληρως. Εκτιμω οτι ηταν στο 75%.

Συμπερασμα: Ο ΤΚ41 ειναι πολυ χρησιμος 8χΑΑ φακος και σιγουρα ο φωτεινοτερος 4χΑΑ φακος στην πιατσα :)))

ωπα τους πιασαμε με κακη (στραβη) κολληση του λεντ στην πλακετιτσα του!

χιωτης δεν μου ριχνεις ενα μηνυμα με το στησιμο για αυτη την φωτογραφιση ειδικα με τον φωτισμο και το αν χρησιμοποιησες πραγματικο μακρο φακο? (1:1)

Ναι δεν μου αρεσε η μακροφωτογραφια, τσαπατσουλικη δουλεια της Fenix. Δεν προκειται να ξαναφωτογραφισω led φακου μου. Καλυτερα στην αγνοια :)))
Αλλα εχω την εντυπωση οτι ολοι οι φακοι ετσι ειναι...

Το setup ειναι απλο. Φωτισμος ημερας φυσικος, η καμερα στο τραπεζι και ο φακος απενταντι στους 30 ποντους μακρια. Ειναι περιπου στο ιδιο υψος. Διαφραγμα φ16 (για καθαροτερη εστιαση σε ολο το led) και οτι ταχυτητα αποφασισει η μηχανη. Timer για να μην κουνηθει η μηχανη και manual focus. Φακος μακρο Νικον 85μμ. Κοντα στο 1:1 αλλα οχι ακριβως. Εκανα crop στην αρχικη φωτο. Αν χρησιμοποιουσα φωτισμο το αποτελεσμα θα ηταν μαλλον καλυτερο. Η χθεσινη φωτο ηταν με φλας μηχανης!

Χρησιμοποιωντας τα καλουδια (accessories) των φακων Fenix.

Εδω το diffuser για τους LD10 & LD20 και οχι μονο. Ο φακος εχει κρεμαστει απο το πολυφωτο στο σαλονι με τα φωτα σβηστα. Ο τοιχος πισω ειναι στα 3 μετρα περιπου. Ο χωρος του σαλονιου κατω απο το φακο και σε χωρο 4χ4 ειναι μια χαρα σε περιπτωση black out. O LD10 εδω, παραγει 108lumens. Ο LD20 180 lumens.

LD10.jpg

Περαν τουτου, ο diffuser μπαινει, καλυπτοντας πληρως, και ολους τους μικρους 1χΑΑΑ της Fenix μετατρεποντας τους σε φακους 'κερι' στο τραπεζι.

Λοιπόν έχω να πω πως έχουμε 2 κοινά, 1ον μια συλλογή από fenix και 2ον μου αρέσει και εμένα αρκετά η φωτογραφία, ωστόσο είμαι στο δρόμο της canon για τον εξοπλισμό μου!
Έτσι όπως βλέπω τις φωτογραφίες, πραγματικά από το σετ σου λείπει ένας ΤΚ70 και ένας TK35. Aλλά ο ένας θέλει D NIMH ή 26650 και ο άλλος 18650, είναι πραγματικά αξιόλογα μοντέλα.
Τέλος, για τον ΤΚ41, θα σου πρότεινα να πάρεις μια 8αδα ή 16αδα lithium Energizer απέξω(τις βρίσκεις φθηνά)μιας χρήσης, για να πετύχεις ~3,5 ώρες στο δυνατό και αντίστοιχα πολύ δυνατούς χρόνους αν χρειαστεί(χοντρικά διπλάσιοι από eneloop), επειδή από ό,τι κατάλαβα έχετε αρκετές διακοπές εκεί!!!

Χε χε.. προσεξε το χομπυ της φωτογραφιας γιατι εγω που το ξεκινησα (Nikon) πριν απο ενα χρονο μου εχει κοστισει καποιες λιγες χιλιαδες ευρω...

Η Fenix οντως προσφερεται για συλλογη, η ποιοτητα ειναι πολυ προσεγμενη και τα μοντελα πολλα, πανεμορφα και καλα. Και η σειρα των αξεσουαρ τους ειναι αρκετα πληρης.

Αναφορικα για αλλους φακους Φενιξ με αλλου τυπου μπαταρια, δεν το βλεπω προς το παρον. Παντως με τον ΤΚ70 (4xD) και τα 2200 lumens(!) με βαζεις σε σκεψεις..:)

Αν εχεις κανενα λινκ για μελλοντικα μοντελα Φενιξ, ριξ'το!

Kαι ομως εχεις δικιο!

Πανω πανω ειναι οι αντικαταστατες των LD10 & LD20, οι LD12 & LD22!!

201213194220608.jpg

201213194258842.jpg

201221102828825.jpg

http://www.fenixlight.com/UploadFiles/201213194846194.jpg

201213194919503.jpg

201213194952508.jpg

20122110271956.jpg

Οι διαφορες που ειδα προχειρα ειναι οτι εχουν 'momentary οn' swich στην ουρα και mode switch στο σωμα. Καθως και το κλιπ μπορει να μπει και απο τις δυο πλευρες.
Φωτεινοτητες και διαρκειες πανω κατω τα ιδια. Παντως πολυ καλο upgrade με κερασακι το mode switch στο σωμα. Πολυ βολικο!

Απάντηση: Φακοί FENIX

Παιδιά καλησπέρα! Ηθελα ένα μικρό φακό σχετικά φθηνό και αυτός που μου άρεσε ήταν ο fenix e11.
Εχει 105 lumens και επειδή δεν έχω άλλο φακό με λεντ θα είναι δοκιμή για τα πόσα λούμενς μου χρειάζονται.
Τον παράγγειλα λοιπόν και περιμένω. Ξέρει κανείς αν παίρνει επαναφορτιζόμενες? γιατί λέει μόνο
για αλκαλικές. Θα έχει πρόβλημα με τις άλλες πχ eneloop?

Αντε καλως να τον δεχτεις.

Απο το site της εταιρειας= Uses one 1.5V AA (Ni-MH, Alkaline) battery.

Οι πρωτες (Νι-ΜΗ) ειναι επαναφορτιζομενες και οι eneloop απο τις καλυτερες του ειδους. Αρα εισαι οκ.

Τα 100 λουμενς ειναι αρκετα για γενικη και καθημερινη χρηση, αλλα κανεις δε μενει εκει...:))

Μια διευκρίνηση φίλε Χίωτη, οι eneloop είναι οι καλύτερες, όχι από τις καλύτερες!Είναι διαπίστωση όχι μόνο δικιά μου, αλλά και όλων όσων έχω δει και έχω διαβάσει από το εξωτερικό που ασχολούνται πάρα πολύ με τις ΑΑ μπαταρίες.