Φακοί Fenix

Re: Φακοί FENIX

Όντως το κράτημά του είναι απίστευτα βολικό αν και πρίν τον αγοράσω μπορώ να πώ πως είχα σοβαρούς ενδοιασμούς για το σχήμα του.
Απο Olight έχω τον 20SX και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την ποιότητά του, τη συσκευασία του και την απόδοσή του. Έχω μια ελαφρά δυσαρέσκεια όμως στο design του.

Φακοί FENIX - to come

Χρονια Πολλά σε όσους γιορτάζουν!

Φίλε Χιώτη, πες αλεύρι... η FENIX σε γυρευει...

E25 (2 x AA), 187lumens
E35 (2 x CR123A or 18650!), 225lumens

with SIDE switch!

Τι χαρμοσυνα νεα ειναι αυτα!!! Την καλυτερη μερα, 15Αυγουστο που γιορταζει η Παναγια και δεν εχει ταχυδρομο!! Εισαι φιλος, asot!! :ernaehrung004:

:party::thrasher::elefant::party::thrasher::marchmellow::116::drummer::fahne90:

Απάντηση: Φακοί FENIX

θέλω τα φώτα σας σε κάτι πολύ παράξενο που συνέβει:

δοκιμάζαμε στον fenix TK15 ενός φίλου να δούμε εάν ξεβιδώνει η κεφαλή, φυσικά με το χέρι, οχι εργαλεία, πένσες κτλ.
Φυσικά η κεφαλή δεν κουνήθηκε καθόλου, αλλα συνέβη το εξής παράξενο: ο φακός δεν ξανα-άναψε ποτέ απο τοτε!
αλλάξαμε μπαταρίες, διακόπτη κτλ, τίποτα.. DA FAQ?!?

τον κλαίμε?

Last edited:

Κριμα! Παραξενο οντως. Δοκιμασες να κλεισεις κυκλωμα με ενα καλωδιακι απο τον αρνητικο πολο της μπαταριας στο σωμα? Μηπως και ειναι ο διακοπτης?
Περιμενε να γυρισει ο ergotelis που εχει προσπαθησει κατι αναλογο με fenix TK50 και με πολλους αλλους φακους.

λειπω διακοπες για αυτο απαντάω αραιά, τον φακό τον σφίξατε καλά σε όλα τα σπειρώματά του; Πριν δούλευε; Μου φαίνεται απιθανο να μη δουλεύει με ότι κάνατε. Για να ανοίξει θέλει "τανάλιες λάστιχα".Κάνε και ό,τι σου λέει ο χιώτης να δούμε...

παιδιά ευχαριστώ, με ξεκολλήσατε. Δεν είχα δοκιμάσει να το βραχυκυκλώσω, γιατί είχα βαλει τον διακόπτη απο τον δικό μου TK21 και παλι δεν δούλευε (προφανώς δεν ήταν συμβατοί) οπότε είχα αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

δοκιμασα με ένα συνδετήρα να βραχυκυκλώσω μπαταρία με σώμα και άναψε κανονικά, άρα ο διακόπτης μας άφησε χρόνους...θα δοκιμάσω να τον ανοίξω να δω τι παίζει...

update: τελικά ήταν κάτι πιο απλό... ο TK15 έχει ένα δαχτυλίδι κάτω που κρατάει το μεταλλικό κλιπάκι το οποίο δύσκολα διακρίνεται. Αυτό είχε ξεβιδωθεί ελάχιστα και δεν άφηνε τον διακόπτη να πατήσει στο σώμα. Το έσφιξα και όλα καλα!

Απάντηση: Re: Φακοί FENIX

α παλι καλα, ητανε σιγουρα θεμα επαφης!δε χαλανε ετσι ευκολα! γιατι θελατε να τον ανοιξετε;

ε μα...δεν έχουμε και τίποτα τανάλιες για χέρια! θέλαμε να δούμε αν ανοίγει για να αλλάξουμε τον reflector σε orangepeel

Για πιο λογο να τον αλλαξετε? Το χρειαζεστε για καποια συγκεκριμενη χρηση η η δεσμη του παραειναι ασχημη?εχετε ανταλλακτικο?

τελος καλό όλα καλα!

@ergotelis, όχι δεν υπάρχει τιποτα... ξεκινήσαμε να δούμε εάν ανοίγει καταρχήν. Η σκέψη είναι να αντικαταστήσουμε το reflector με orangepeel για να γίνει πιο πολύ flood γιατί η δέσμη του XP-G είναι πολύ λεπτή. Δεν το βλέπω και πολύ εύκολο όμως! :D

καλή δουλειά απο την Fenix καλος EDC και σε καλη τιμή 39.90usd.

78205491669f81a063acz.jpg

Last edited:

Παρέλαβα χθες τον tk 70:violent-smiley-030: . πραγματικά έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό από το πόσο τεράστιος είναι.
Λοιπόν η ερώτηση είναι: 1) αγοράζω 4 μπαταρίες D ;
2) 2 μπαταρίες 26650 ; θα χρειαστώ σωλήνα του τκ 50;
3) μοντάρω 4 ανταπτορες που έχω σε παράλληλη συνδεσμολογία και βάζω 16 ΑΑ;

Δε θα σου πρότεινα 4x D, ακριβές και κακή απόδοση.
Μη πάρεις σωλήνα τκ50,αλλά μείνε χωρίς τον εξτρά αντάπτορα(δλδ 3Χ D) πάρε 2 καλές 26650(4sevens/kingkong) 3-4 μαγνητάκια στρογγυλά(σα μπαταρίες ρολογιού αλλά τουλάχιστον 10mm διάμετρο) για ~4cm προέκταση εσωτερικά , βρες ένα τρόπο να τις κεντράρεις(κάτι σα σωλήνα θα θέλει) και είσαι έτοιμος!
Για τις 16ΑΑ, Aν μπορείς να εξασφαλίσεις eneloop, ότι θα φορτίζουν όλες καλά και ότι θα έχουν όλες την ίδια καλή επαφή, είναι και αυτό μια καλή λύση!

αν ειναι να ακνεις κατι σαν χευτικη μπαταρια εχεςι 2 επιλογες.
1. παρε εναν ανταπτορα ΑΑ-d και ενωσε τους δυο πολους με χονδρο καλωδιο
2. παρε ενα κομματικι κυλινδρικο ξυλο και περασε στο κεντρο ενα μπουλονι με παξιμαδι μπροστα. Αν το ακνεις οσο μια 26650 απλα θα το βαζεις μεταγυ των 2 μπαταριων

Εuχαριστω και τούς δυο για την βοήθεια! Τελικά αποφάσισα να πάρω 2 26650 και να κάνω μια ψεύτικη μπαταριά 4cm με κυλινδρικό ξύλο όπως είπε ο kospap. Η λύση με τις 16 eneloop είναι καλή αλλά είναι πολλά τα λεφτά..
ergotelis οι Trustfire 3.7v 5000 mAh αξίζουν; έχω διαβάσει καλά λογία για αυτές...

αν ψαξεις μπορει και να βρεις μπρουτζινη βιδα.
Οτι και να χρησιμοποιησεις στην ενωση βιδας/παξιμαδι βαλε καλαι για να μηδενισεις την ηλεκτρικη αντισταση επαφης

αν χρησιμοποιησεις χονδρη βιδα (6+ χιλιοστα) μπορει και να γλυτωσεις το παξιμαδι

Μόλις τον παρέλαβα...και εγω,τον tojota TK35 και εκει που νομιζα πως το κατειχα το θεμα με τις μπαταριες διαβαζω στο μανιουαλ το εξης...

cr123a - 3V recommended
16340 - 3,7V banned
18650 - 3,7V cautious
18650 - 3,2V usable

περνω λοιπον το πολυμετρο και βλεπω τις δικες μου 18650 να βγαζουν 4,2V , παω στα μαγαζια για καινουριες και βρισκω μονο σε 3,7V.
Ξερει κανεις τι παιζει .....?

Last edited: