Φακοί Fujinon X-mount

Μόλις παρέλαβα τον ΧF 14, το πάλευα μέσα μου μεταξύ 10-24 και prime, και τελικά κέρδισε ο δεύτερος. Από μέγεθος είναι γάντι με την X-E2, φαντάζομαι στην ΧΤ1 θα είναι ακόμα ποιο διακριτικός χρόνου επιτρέποντος θα τεσταριστεί μέσα στο Πάσχα.

Ο 14 είναι ο φακός που θα ήθελα να πάρω κάποια στιγμή, μέχρι τότε ο 10-24 έχει κολλήσει πάνω στην Χ-Τ10. Να τον χαρείς, είναι φακούδαρος

μια χαρα εισαι, για τοπιο ο 14αρις και ολα τα αλλα ο 35αρις:twoguns:
Κάπως έτσι το σκέφτηκα και εγώ, και με τον ευσεβή πόθο να βγεί και ένας "φθηνός" και "compact" 23άρις να τον στριμώξω στην μέση.

Ο 14 είναι ο φακός που θα ήθελα να πάρω κάποια στιγμή, μέχρι τότε ο 10-24 έχει κολλήσει πάνω στην Χ-Τ10. Να τον χαρείς, είναι φακούδαρος
Νίκο σε ευχαριστώ, δεν είχα δοκιμάσει κανέναν απο του δύο πρίν την αγορά, αλλά απ'οτι διαβάζω και ο 10-24 είναι κορυφαίος για την κατηγορία του. Εγώ πήγα στο 14mm περισσότερο λόγω μεγέθους αλλά και διαφράγματος.

Σαν πρώτη εντύπωση ο φακός είναι αστέρι αλλά θα έχω καλύτερη εικόνα σε χαμηλά ISO, τρομερή ποιότητα κατασκευής και πολύ εύχρηστο δαχτυλίδι manual εστίασης.
Παραφωνία τo Hood που είναι το ίδιο με του 18-55, σαν το στολίδι του κλασσικού 35άρι.... δεν έχει.

Εντάξει, χάθηκε η μπάλα με το μέγεθος των ακάθρεπτων, αν είναι έτσι να ξεθάψουμε τα κτήνη που φυλάμε στα ντουλάπια μας

Εντάξει, χάθηκε η μπάλα με το μέγεθος των ακάθρεπτων, αν είναι έτσι να ξεθάψουμε τα κτήνη που φυλάμε στα ντουλάπια μας

Ε ενταξει τέτοια εστιακα μήκη πως θα επιτευχθουν με aps αισθητήρα;
Αφου ξερεις οτι μόνο οι bridge κ compact με μικρούς αισθητήρες μπορούν να έχουν μαζεμένο μέγεθος

μάλλον έκλεισε τον κύκλο των zoom tele o 100-400 ,πλέον θα ανοίξει κύκλος με compact primes .Mε x1.4 teleconverter πάντως είναι αρκετά μικρότερος από αντίστοιχους 800άρηδες FF και όταν βγει ο x2.0 teleconverter θα φτάνει τα 1200mm FF

θα είχε ενδιαφέρον ένα συγκριτικό: Fujinon 100-400mm +1,4TC vs Panasonic Leica 100-400mm

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

θα είχε ενδιαφέρον ένα συγκριτικό: Fujinon 100-400mm +1,4TC vs Panasonic Leica 100-400mm

The Fuji 100-400mm vs. similar offerings from other mirrorless systems

δεν τον θεωρω και πολυ ειδικο αλλά τέσταρε τους φακους τωρα τελευταία, στο τελος του review του review του Fuji 100-400mm : http://www.mirrorlessons.com/2016/04/06/fujifilm-100-400mm-review/

Because I am testing various combos for wildlife and sports you might wonder what I think about this Fuji set versus the Panasonic or Olympus options (I’m working on Sony next!).
As I wrote earlier, the XF 100-400mm‛s sharpness didn’t impressed me in comparison to the Olympus 300mm Pro or the Pana/Leica 100-400mm. However I did find the overall set-up with the X-Pro2 slightly better in terms of overall image quality (larger sensor, more resolution) and the possibility to separate the subject from the background. It’s not a huge difference but worth mentioning.

Y.Σ.
ο Φακος ειναι ήδη 400γρ. βαρυτερος απο τον Leica και για να πιασει το ευρος του στο τελε απαιτει και την αγορα επιπροσθετα του 1.4Χ TC δηλ. αλλα 150γρ. περίπου ενω χάνει ετσι 1 στοπ δηλ. γινεται 140mm(210mm)-560mm(840mm)/6.3-7.84 εναντι του Leica 100mm(200mm)-400mm(800mm)/4.0-6.3 και χανει στην ουσια το πλεονεκτημα του μεγαλυτερου αισθητηρα.

δεν μπορω να καταλαβω και σκεπτικο σας
δλδ ενας φφ για "πιασει" τον παναλαικα θελει x2, δλδ ο νικον 80-400mm θα παει για βρουβες (φ11):drool:

Μια βδομάδα με τον 14άρι, και δεδομένου ότι ο λόγω περιορισμένου χρόνου έχω καταφέρει να τον δοκιμάσω μόνο σε εσωτερικούς χώρους και ελάχιστα έξω, είπα να ποστάρω φακό-πορτρέτο πάνω στην Χ-Ε2, για μια εικόνα ως προς το μέγεθος του.

DSC07339.jpg

Παναγιώτη είναι λίγο ποιο μαζεμένος από τον 18-55, σε διάμετρο είναι ίδιοι, για ευρυγώνιος είναι πολύ μικρός. Κρίμα που δεν έχει Weather Sealing.

πολύ καλός ο 14άρης, με γειά. ήταν ο αγαπημένος μου μέχρι που γνώρισα τον 90άρη, τον οποίο και κράτησα τελικά ως μοναδικό φακό στο σύστημα. Χθες έκανα μια απόπειρα να τον αντικαταστήσω με τον Nikon 105 f2 DC, ώστε να φύγω οριστικά από το σύστημα της Fuji, αλλά τα αποτελέσματα ήταν τελείως διαφορετικά από αυτά που περιμένα και από αυτά που είχα διαβάσει. το μόνο που ίσχυε ήταν το ωραίο bokeh. Σε όλα τα άλλα είναι πολύ καλύτερος ο Fujinon κατά τη γνώμη μου.
Ανυπομονώ να βγάλει η Fuji σώμα με ibis και 24mp, θα είναι το τέλειο σύνολο για πορτρέτα.

Last edited:
Δηλαδή για ένα καλό πορτρέτο σου λείπουν τα 24mp και το ibis?:idea:
Εγώ νομίζω ότι και με το υπάρχον σύστημα η fuji κάνει θαύματα.

δε μου λείπουν απαραίτητα. ήδη με την ΧΤ10 που έχω τώρα κάνει παπάδες.
Απλά αναγκάζομαι να τραβάω με μεγάλες ταχύτητες 1/200+ , γιατί είναι 135mm και δεν έχω και πολύ σταθερό χέρι. Αν είχε ibis το σώμα θα του έδινε νέα προοπτική για low light χεράτη φωτογράφιση.
Και τα 24mp δεν είναι απαραίτητα για πορτρέτα, απλά είμαι pixel-peeper και μ'αρέσει να βλέπω το μάτι να είναι κρύσταλλο. Στην Α7rII έχει τύχει να διακρίνεται ολόκληρη φωτογραφία που αντανακλάται πάνω στο μάτι

πολύ καλός ο 14άρης, με γειά. ήταν ο αγαπημένος μου μέχρι που γνώρισα τον 90άρη, τον οποίο και κράτησα τελικά ως μοναδικό φακό στο σύστημα. Χθες έκανα μια απόπειρα να τον αντικαταστήσω με τον Nikon 105 f2 DC, ώστε να φύγω οριστικά από το σύστημα της Fuji, αλλά τα αποτελέσματα ήταν τελείως διαφορετικά από αυτά που περιμένα και από αυτά που είχα διαβάσει. το μόνο που ίσχυε ήταν το ωραίο bokeh. Σε όλα τα άλλα είναι πολύ καλύτερος ο Fujinon κατά τη γνώμη μου.
Ανυπομονώ να βγάλει η Fuji σώμα με ibis και 24mp, θα είναι το τέλειο σύνολο για πορτρέτα.

Να'σαι καλά ευχαριστώ! Ασχέτως ποιότητας, βρίσκω τα 14mm (21 σε 35mm) το ιδανικό εστιακό για ευρυγώνιο. Λίγο πάνω από την υπερβολή, αρκετά κάτω από τα συνήθης μήκη (16-18mm).
Υποθέτω τον 105 F2, των φοράς σε FF σωστά?
Για τον 90άρη τι να πούμε, το παρακάτω graph τα λέει όλα, νομίζω δεν έχω ξαναδεί παρόμοιο στο slrgear.
http://slrgear.com/reviews/zproducts/fuji90f2r/tloader.htm

ναι στην d750 τον φόρεσα.
o 14άρης θέλει μόνο λίγο προσοχή στις παραμορφώσεις στα άκρα, επειδή είναι αρκετά ευρυγώνιος
τί ακριβώς δείχνει αυτό το graph?
μάλιστα το εξηγεί στο review:
After around eight years of reviewing lenses for SLRgear.com, there aren't many cases where one's jaw drops when looking at a blur chart. This was one of them.
There actually isn't much to report on in this category of the review: the lens is spectacularly tack-sharp, at all apertures, even wide open at Ζ’/2. Diffraction limiting sets in at Ζ’/11, where it still remains tack-sharp; only at Ζ’/16 do we note a hint of image degradation due to diffraction.
In short, it doesn't get much sharper than this.