Φακοί Fujinon X-mount

Πιστεύω πως Χ-Α1 + 16mm (+κιτ 16-50) = καλύτερο ταίριασμα, από ότι Χ-Α1 + 16-55.
Αν είχα την Χ-Τ2 θα πήγαινα σε 16-55 με κλειστά μάτια.

Αγορά από eglobal στα 750 ή μεταχειρισμένου (από Ελλάδα) στα 800 ? (για τον 16mm)

Last edited:
Δες και τον 14 και 18, τον 14 τον εχω και ειναι πολυ καλος αλλα δυσκολος στο να βγαλεις καλες φωτος, ο 18 ειναι πολυ καλος φακος για ολα

Για μενα ειναι η πιο ιδανικη εστιακη αποσταση (28μμ στο φφ) , μπορεις να τραβηξεις τα παντα με αυτο. Η πιοτητα εικονας μαλλον δεν θαναι τοσο καλη, αλλα δεν νομιζω ναναι ασχημη

Για μενα ειναι η πιο ιδανικη εστιακη αποσταση (28μμ στο φφ) , μπορεις να τραβηξεις τα παντα με αυτο. Η πιοτητα εικονας μαλλον δεν θαναι τοσο καλη, αλλα δεν νομιζω ναναι ασχημη

περιεργο θεωρειτε απο τους καλους φακους του συστηματος
καποιες που εβγαλα τελευταια μ ετον 18αρη και την χε1

https://www.flickr.com/photos/partisan_van/40677792021/in/photostream/

περιεργο θεωρειτε απο τους καλους φακους του συστηματος
καποιες που εβγαλα τελευταια μ ετον 18αρη και την χε1

https://www.flickr.com/photos/partisan_van/40677792021/in/photostream/

ΔΕν τον ειχα ποτε οποτε δεν ξερω, απο αυτα που διαβαζα στο ιντερνετ λενε οτι και καλα ειναι καλος μονο στο κεντρο τερμα ανοιχτος, και οτι η εστιαση αργη λιγο
θα τον παρω παντως καποια στιγμη, γιατι για μενα ειναι η ειδανικη εστιακη αποσταση

Ο 18άρης, που είναι από τους αγαπημένους μου φακούς, συνδυάζει:
1) ποιότητα εικόνας,
2) μέγεθος μικρό με δαχτυλίδι διαφραγμάτων,
3) διάφραγμα f2,
4)και το ποίο σημαντικό τα 18mm(28 σε ff) ιδανικός για πολλά θέματα

Last edited:
μόλις ήρθε ο 15-45.. μεγάλη απογοήτευση όταν τον πιάνεις στα χέρια σου, έχοντας συνηθίσει τους μεταλλικούς XF φακούς με κατασκευή τανκς. παντού πλαστικά και άσπρο-διαφανές πίσω καπάκι - ελαχιστοποίηση του κόστους..Είναι made in philippines.
Από μέγεθος δεν είναι και τόσο μικρός, σαν τον 50/1.8 canon τον κόβω με το μάτι. Δεν έχω την ΧΤ2 μαζί για να τον δοκιμάσω, οπότε με πρώτη ευκαιρία θα δω τί λέει οπτικά, αν κάνει θόρυβο, αν ζουμάρει ομαλά & αν έχει καλή σταθεροποίηση. Ελπίζω να είναι video optimized. Ευτυχώς παίρνει 52άρια φίλτρα γιατί έχω ένα v-ND έτοιμο.

Ολοι οι φακοί της fuji της σειράς XC είναι εντελώς πλαστικοί, για αυτό γράφουμε ότι δεν αξίζει ο φακός πάνω από 150-180 ευρώ, ελπίζω να έχει καλή απόδοση τουλάχιστον καθώς είναι ιδιαίτερος φακός με το εύρος που έχει.

Υ.Γ. Πάντως έστω και πλαστικός θα μπορούσαν να έχουν ένα μεταλλικό mount.

Εγώ έχω συνηθίσει πλέον στους πλαστικούς οπότε... Περιμένω τα οπτικά αποτελέσματα, μια και με ενδιαφέρει αρκετά ο συγκεκριμένος!

Υ.Σ. Μεγειά! Από πού και πόσα?

ευχαριστώ Δημήτρη, από αμαζον Γερμανίας, φουλ τιμή γύρω στα 310 με μεταφορικά.
Οι πρώτες εντυπώσεις με μια πρόχειρη δοκιμή είναι καλές. Στο κέντρο είναι πολύ οξύς σε όλα τα εστιακά μήκη. στα άκρα φαίνεται να πάσχει λίγο, αλλά δε με πειράζει. είναι σχετικά αθόρυβος στο βίντεο και έχει 2 ταχύτητες ζουμ, έχει ομαλό ζουμ και δεν χοροπηδάει στο ξεκίνημα.
Από ταχύτητα εστίασης μου φάνηκε μέτριος. ταχύτερος από τον 56, αλλά πιο αργός πχ. από τον 90άρη.
Βέβαια ίσως σε καλό φως να αλλάζουν τα πράγματα.
Η σταθεροποίηση είναι η τυπική των κιτ φακών, τίποτα ιδιαίτερο. Εστιάζει περίπου στα 20cm
Ένα ενοχλητικό πράγμα είναι ότι κάθε φορά που τραβάς μια φωτογραφία και πατάς play για να τη δεις, ο φακός μαζεύει, και μετά για να βγάλεις φωτογραφία ξαναβγαίνει προς τα έξω. Αυτό το μέσα έξω, εκτός του ότι είναι κουραστικό, θα έχει και σοβαρή επίπτωση στη μπαταρία..
Τα πλαστικά του πάντως είναι καλής ποιότητας και συνηθίζονται εύκολα

Στα άκρα καθαρίζει αν τον κλείσεις σε f5.6 έως 8;
Μπορείς να δοκιμάσεις σε 2 3 εστιακή μήκη, πχ τέρμα Wide, τέρμα tele και ενδιάμεσα;

Sent from my Mi A1 using Tapatalk