Φακοί Fujinon X-mount

Έχει δοκιμάσει κανείς τους ανταπτορες της KIPON?
O 0.70x φαίνεται ενδιαφέρων.. και είναι οικονομικός γύρω στα 130
27657594_377580792709162_8640148196689279278_n.jpg

Καλη κινεζοεταιρεια ειναι παντως.

Και η τιμη του ανταπτορα για χρηση ΑF φακων ποσο ?

Γενικα ανατριχιαζω για ανταπτορες με οπτικο στοιχειο....ουτε να τους βλεπω δεν θελω.

Τον 0.7x τον βλέπω γύρω στα 130 στο ebay. Ο απλός είναι πιο φτηνός λογικά. Ούτε εγώ τρελαίνομαι για οπτικό στοιχείο, αλλά από την άλλη θα είναι λουκούμι με τον sigma 18-35 αν έχει ικανοποιητική αποδοση

Oτι και ναναι το να βαζεις ενα ακομα οπτικο στοιχειο υπεραμφιβολου προελευσης και αποδοτικοτητας μπροστα σε εναν τοσο καλο φακο οσο ο 18-35 ειναι σα να πηγαινεις για Λοττο στο πρακτορειο της γειτονιας σου.

τα speed booster, αν ειναι σχεδιασμενα και υλοποιημενα σωστα, συνηθως αυξανουν την οξυτητα και τη προσληψη φωτος.... αν οχι, σιγουρα υποβαθμιζουν τη ποιοτητα.

τα δυο zhoggi που εχω - ενα για nikon και ενα για m42 - ειναι εξαιρετικα σε αποδοση, ακομα και σε wide φακους

τα speed booster, αν ειναι σχεδιασμενα και υλοποιημενα σωστα, συνηθως αυξανουν την οξυτητα και τη προσληψη φωτος.... αν οχι, σιγουρα υποβαθμιζουν τη ποιοτητα.

Tην προσληψη φωτος λογικο ειναι μιας και το οπτικο στοιχειο ειναι φτιαγμενο ετσι ωστε να εστιαζει το ειστερχομενο φως πιο αποδοτικα αλλα για την οξυτητα θα μου επιτρεψεις να εχω σοβαρες αμφιβολιες....

κερδιζεις περ. 0,7 σε φως αλλα εχεις μια απωλεια περ. 20% σε οξυτητα

Αν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί σωστά είπα... Οχι φυσικά τα κινέζικα.
Η θεωρία αυτό λέει πάντως, στη πράξη βέβαια αλλάζει το πράγμα.

εαν εννοεις τον metabones ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα, καμια διαφορα και ειναι πανακριβος...

αρκετοι κυκλοφορουν εδω και καιρο... οι 7αρτισανσ ειναι πολυ καλοι για το κοστος τους...η laowa δουλευει τον κοσμο νομιζοντας οτι πουλαει ποιοτητα λαικα:flipout:

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

αρκετοι κυκλοφορουν εδω και καιρο... οι 7αρτισανσ ειναι πολυ καλοι για το κοστος τους...η laowa δουλευει τον κοσμο νομιζοντας οτι πουλαει ποιοτητα λαικα:flipout:

Αξίζουν Κώστα για αγορά, ας πούμε ο 35 f1.8 βγαίνει 90 ευρώ περίπου από amazon Αμερικής όλα πληρωμένα.

Τον Kamlan που αναφέρθηκε (50mm f1.1) τον έχει γνωστός μου στην X-T20 και δηλώνει ενθουσιασμένος, sharp, καλή κατασκευή και βάθος πεδίου τσιγαρόχαρτο αν το θες, ότι πρέπει για πορτρέτα, τον είχε πάρει νομίζω κάπου 150 ευρώ. Τον γλυκοκοιτάζω και εγώ.