Φακοί Fujinon X-mount

Είχα για ένα Πάσχα τον 35 f1.4 δανεικό από τον Κώστα.
Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι φωτογραφίες που έχω από τον φακό είναι από τις καλύτερες που έχω βγάλει ποτέ και με την Χ-Μ1 μάλιστα. Δε με ενόχλησε το μοτέρ κτλ ίσως γιατί στα σχεδόν 40 μου έχω άλλες παραξενιές.
Τον 23 f1.4 τον είχα πάρει σε απίστευτη τιμή μεταχειρισμένο και τον δούλεψα αρκετά άλλα αναγκαστικά να τον δώσω για να πάρω την Fz1000.
Φοβερός φακός σε όλα του, στο γράψιμο, στα χρώματα του, στην οξύτητα.
Γενικά δεν είμαι πολύ φίλος στους prime φακούς αλλά αυτοί οι δύο αξίζουν και το τελευταίο τους ευρώ.

Γιάννη σε σχέση με τον f/2 ποια η γνώμη σου? Αν θυμάμαι είχε περάσει από τα χέρια σου σωστά?

Μ άρεσε περισσότερο ο 35 1.4

Αν δε σε νοιάζει ο θόρυβος και δεν τραβάς έντονα κινούμενα θέματα , προτίμησε τον...δεν θα το μετανιώσεις!

ΥΓ...επίσης δεν είναι αδιαβροχος, αν αυτό σ ενοχλεί, τότε πας για τον νεότερο.

Γι αυτο χρειαζονται οι παλιοι φακοι να ξαναβγουν με νεα μοτερ...ειδικα τωρα με τις νεες xt3 - xh1 κλπ

Δεν έχουμε κάποια ένδειξη ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο στους 1.4.

Το χρονοδιάγραμμα φακών για τα επόμενα δύο χρόνια όσον αφορά τους φωτεινούς σταθερούς δείχνει μόνο την προσθήκη ενός 33/1 το 2020.

Πώς να το κάνει η Fuji αν δεν το ζητάει επιτακτικά η αγορά;

Οι fans ούτε θόρυβο ακούνε, ούτε CAF θέλουν, ούτε βίντεο! :p

Πώς να το κάνει η Fuji αν δεν το ζητάει επιτακτικά η αγορά;

Οι fans ούτε θόρυβο ακούνε, ούτε CAF θέλουν, ούτε βίντεο! :p

Οι Fans αρκούνται ότι πάνω λένε Fuji, αυτό αρκεί....κάτι σαν τους Fans της Apple!!!:flipout:

Οι Fans αρκούνται ότι πάνω λένε Fuji, αυτό αρκεί....κάτι σαν τους Fans της Apple!!!:flipout:

υπάρχουν και αυτοί,
αλλά υπάρχουν και άλλοι που πραγματικά δεν τους νοιάζει,

πχ θα έπαιρνα μηχανή, ακόμη και αν είχε βίντεο 720p ή πως λέγεται τέλος πάντων,
επίσης δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το CAF,
θα προτιμούσα όμως ο 27άρης που έχω, να μην έκανε σαν τρακτέρ

υπάρχουν και αυτοί,
αλλά υπάρχουν και άλλοι που πραγματικά δεν τους νοιάζει,

πχ θα έπαιρνα μηχανή, ακόμη και αν είχε βίντεο 720p ή πως λέγεται τέλος πάντων,
επίσης δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το CAF,
θα προτιμούσα όμως ο 27άρης που έχω, να μην έκανε σαν τρακτέρ

Φυσικά και υπάρχουν αυτοί που δεν τους νοιάζει, προσωπικά ούτε και εγώ ''πεθαίνω'' για το βίντεο π.χ. πιο πολύ με νοιάζει να έχει καλή σταθεροποίηση σε βίντεο μια μηχανή παρά αν έχει 4κ, 10Bit, slog και εγώ δεν ξέρω τι άλλο...το θέμα είναι να τα βλέπουμε αντικειμενικά και να κρίνουμε σωστά, και όχι με ότι μας συμφέρει, με φανατισμό και Fanμποισμό όπως παρατηρείται δυστυχώς πολύ έντονα στα Threads της Fuji ή γενικότερα όπου αναφέρεται η λέξη Fuji στο site.

Γράφετε πράγματα που αν τα έγραφαν άλλοι θα γκρινιάζατε και θα λέγατε ότι σας προσβάλουν κτλ.
Κάντε μια βόλτα στα sony νήματα και όχι μόνο και μετά να κρίνετε και να βάζετε ταμπέλες σε πρόσωπα και στις επιλογές τους.

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Σκοπός να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Αν ένας φακός κάνει θόρυβο, κάνει θόρυβο.

Δευτερεύον, αν όχι αδιάφορο, είναι αν κάποιος το αποδέχεται, δεν τον νοιάζει κτλ.
Επίσης αδιάφορο είναι τι τραβάει ο καθένας, σε τι ποσοστό CAF, αν τραβάει βίντεο κτλ.

Ένας φακός κρίνεται για όλους τους τομείς λειτουργίας του, και ο θόρυβος είναι κι αυτός ένας παράγοντας αξιολόγησης. Εξάλλου κατά κανόνα ο θόρυβος του μοτέρ συνεπάγεται και αργές επιδόσεις στο CAF.

Ένας φακός κρίνεται για όλους τους τομείς λειτουργίας του, και ο θόρυβος είναι κι αυτός ένας παράγοντας αξιολόγησης..

Δεν εχω δει κανενα σοβαρο τεστ φακων να ασχολειται επιμερους με τον θορυβο που κανει ενας φακος και να τον αναφερει σαν παραγοντα αποτροπης αγορας του πχ.

Ο φακος ειναι ενα οπτικο μεσο και αλλα πρεπει να απασχολουν.

Εγώ πάλι σε όλα τα σοβαρά τεστ φακών βλέπω να γίνεται αναφορά στην αίσθηση και ομαλότητα περιστροφής του δαχτυλιδιού εστίασης, στην ταχύτητα του μοτέρ AF, στην τεχνολογία του μοτέρ (π.χ. LM, linear motor) και στον θόρυβο του μηχανισμού.

Χέρι-χέρι πάει ο θόρυβος με την αργή επίδοση.
Οι Fujinon LM φακοί και πιο γρήγοροι είναι και ανεπαίσθητο θόρυβο κάνουν.

Ο φακός είναι οπτικό μέσο, αλλά έχει κινούμενα μέρη. Δεν είναι σκέτο γυαλί να κριθεί μόνο οπτικά.

Καλα ενταξει.

Σε λιγο θα κρινουμε εναν φακο απο το αν τον ακουνε οι youtubers. Που δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα οι περισσοτεροι.

Ο φακος ειναι στην καμερα για συγκεκριμενες λειτουργιες Η οπτικη του αποδοση ειναι το 90% της βαθμολογησης του.

Μπορει τα τελευταια χρονια να ασχολουνται και με τα μηχανικα του μερη αλλα αν ειναι φακος εινα διαμαντι οπτικα τα υπολοιπα δεν αφορουν.

Έχουν αλλάξει τα πράγματα, όσο και αν μερικοί αρνούνται να το δουν.

Πολλοι φακοί που έχουν σχεδιαστεί παλιότερα, σε ολα τα συστήματά, είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν πια τις νέες δυνατότητες, όπως το βίντεο και οι υψηλές επιδόσεις των νέων μηχανών σε caf.

Αυτό ισχύει κυρίως σε Dslr μηχανές αλλά και σε mirrorless που μέχρι τώρα είχαν άλλες πρωτεραιοτητες, όπως η Fuji.

Προσωπικά έχω τώρα Fuji και μ αρέσουν οι μηχανές και οι φακοί της, πολύ.
Αλλά είναι ώρα να καταλάβει ότι αν θέλει ν ανταγωνιστεί στα ίσια τις υπόλοιπες εταιρείες στο γήπεδο τους, πρέπει να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της....

Δεν αφορά η ταχύτητα AF;
Δεν είναι γυαλιά οράσεως ένας φακός.
Καλά, σοβαρά τώρα καλούμαι να τονίσω τη σπουδαιότητα της ταχύτητας του AF;

Αλλά και εκτός AF, ακόμη και σε χειροκίνητης εστίασης φακό, δεν εξετάζεται πάντα και η αίσθηση της περιστροφής του δαχτυλιδιού εστίασης;
Το ίδιο μια βουτυράτη αίσθηση με την πρέπουσα αντίσταση, το ίδιο ένα δαχτυλίδι που γραντσουνάει;

την προηγουμενη βδομαδα εδωσα 2 φακους mf σε βιντεα με χιλιαδων ευρω μηχανηματα... μαλλον ασχετος ο τυπος

Πολλοι φακοί που έχουν σχεδιαστεί παλιότερα, σε ολα τα συστήματά, είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν πια τις νέες δυνατότητες, όπως το βίντεο και οι υψηλές επιδόσεις των νέων μηχανών σε caf.

Σαν ποιοι φακοι δηλαδη ?

Δεν αφορά η ταχύτητα AF;
Δεν είναι γυαλιά οράσεως ένας φακός.
Καλά, σοβαρά τώρα καλούμαι να τονίσω τη σπουδαιότητα της ταχύτητας του AF;

Αλλά και εκτός AF, ακόμη και σε χειροκίνητης εστίασης φακό, δεν εξετάζεται πάντα και η αίσθηση της περιστροφής του δαχτυλιδιού εστίασης;
Το ίδιο μια βουτυράτη αίσθηση με την πρέπουσα αντίσταση, το ίδιο ένα δαχτυλίδι που γραντσουνάει;

Κοιτα αμα θες να τα γυρισεις οπως θες γυρνα τα.

Για τον θορυβο μιλησες για τον θορυβο σου απαντησα

τα υπολοιπα περι AF αφορουν το υπολοιπο 10% αξιολογησης ενος φακου.