Φακοί Fujinon X-mount

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Γράφετε πράγματα που αν τα έγραφαν άλλοι θα γκρινιάζατε και θα λέγατε ότι σας προσβάλουν κτλ.
Κάντε μια βόλτα στα sony νήματα και όχι μόνο και μετά να κρίνετε και να βάζετε ταμπέλες σε πρόσωπα και στις επιλογές τους.

γιατί βρε Παναγιώτη εγώ δεν έλεγα ότι ο 16-50 είναι μόνο για καπάκι της μηχανής και καταστρέφει οτιδήποτε αφορά την οπτική απόδοση;

Διαφωνείτε βραδιάτικα και μου στέλνει email η fuji και μου λέει ακόμη να με υπερασπιστείς καλό μου fanboy.:argue:
35αρης f 1.4 στην φτωχή αλλά τίμια Χ-Μ1, όχι μόνο το τελευταίο ευρώ αξίζει αλλά πολλά παραπάνω.:2thumb22sup:

DSCF4826 by thniakos2001, on Flickr

Κοιτα αμα θες να τα γυρισεις οπως θες γυρνα τα.

Για τον θορυβο μιλησες για τον θορυβο σου απαντησα

τα υπολοιπα περι AF αφορουν το υπολοιπο 10% αξιολογησης ενος φακου.

Ακριβώς στο ποστ που κάνεις link τι έγραψα στην τελευταία πρόταση;
Αυτήν που φρόντισες να σβήσεις στο quote σου εννοώ:

Εξάλλου κατά κανόνα ο θόρυβος του μοτέρ συνεπάγεται και αργές επιδόσεις στο CAF.

Σκοπός να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

Αν ένας φακός κάνει θόρυβο, κάνει θόρυβο.

Δευτερεύον, αν όχι αδιάφορο, είναι αν κάποιος το αποδέχεται, δεν τον νοιάζει κτλ.
Επίσης αδιάφορο είναι τι τραβάει ο καθένας, σε τι ποσοστό CAF, αν τραβάει βίντεο κτλ.

Ένας φακός κρίνεται για όλους τους τομείς λειτουργίας του, και ο θόρυβος είναι κι αυτός ένας παράγοντας αξιολόγησης. Εξάλλου κατά κανόνα ο θόρυβος του μοτέρ συνεπάγεται και αργές επιδόσεις στο CAF.

Το οτι ενας φακος επειδη κανει θορυβο το εχεις αναγαγει εσυ οτι εχει κακη επιδοση στο caf να λεμε τα συκα συκα και στην σκαφη σκαφη ειναι το λιγοτερο υπερβολικο και αδιαφορο για την συνολικη ποιοτητα ενος φακου.

Ποιος μονοεστιακός φακός Fujinon έχει την καλύτερη επίδοση στο CAF;
Ποιος μονοεστιακός Fujinon έχει τη χειρότερη επίδοση στο CAF;

Ποιος από τους δυο ακούγεται σαν ξεχαρβαλωμένος και ποιος ανεπαίσθητα;

Σαν ποιοι φακοι δηλαδη ?

Οι περισσότεροι φακοί της Nikon πχ και πολλοί της canon. Το ίδιο και της sigma...σαν καβουρντηστηρια κάνουν σε caf.

Και μήνα αρχίσουμε ποιος θέλει caf στο βίντεο , φωτό και τα σχετικά.
Όλοι το θελουμε και φαίνεται αυτό από τις αποφάσεις που παίρνουν πια οι εταιρείες....

Και παλιοί και νέοι...πχ ο sigma 18-35 που όλοι χρησιμοποιούν, είναι αργος και κυρίως θορυβώδης.
Αρίστος φακός οπτικά, αλλά δε φτάνει αυτό πια...

Και οι Fuji φακοί που συζητάμε εδώ είναι και τα 2, οι 1.4 δηλ.
Κι εγώ τους είχα και θα τους αγόραζα πάλι αν μπορούσα, αλλά για τις νέες μηχανές χρειάζεται κάτι παραπάνω...ειδικά για το βίντεο.

ΥΓ.... και ναι το ξέρω δεν ενδιαφέρει όλους το caf και το βίντεο, το καταλάβαμε.

Και παλιοί και νέοι...πχ ο sigma 18-35 που όλοι χρησιμοποιούν, είναι αργος και κυρίως θορυβώδης.
Αρίστος φακός οπτικά, αλλά δε φτάνει αυτό πια...

Καλα βρηκες τωρα και εσυ να βαλεις στο γηπεδο εναν φακο που παρολο που ειναι ηδη 5 χρονια στην αγορα ειναι τοσο "θορυβωδης" που οι αγοραστες κανουν ουρες να τον παρουν (που λεει ο λογος) γιατι ειναι μετριος...:guitarist:

Ρε συ μιλαμε για ενα απο τα καλυτερα μεσαια ζουμ της κατηγοριας τωρα. Που τις επιδοσεις του στην κατηγορια τιμης του δεν νομιζω να εχει αλλος φακος.

Βρες κανα καλυτερο παραδειγμα .

Υποψιν δουλευω τον συγκεκριμενο με red....και καθε φορα με αφηνει αναυδο. Στο βιντεο.

Τι δεν κατάλαβες;

Αριστος οπτικά είπα....αλλά θορυβώδης και αργος.

Δεν με ενδιαφέρει αν κάνουν ουρά να τον πάρουν.

Η red δεν έχει af έτσι κι αλλιώς , άρα δεν σ ενδιαφέρει.
Οι υπόλοιποι όμως που τον θελουμε για caf και στο βίντεο , δεν μας κάνει....

Τεσπα,,,ξεφύγαμε, για τους Fuji λέμε εδώ.
Μια γνώμη είπαμε, ότι θέλουν ανανέωση κάποιοι φακοί της, που κι εγώ τους εκτιμώ, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι ιδανικοί πια για τα νέα σώματα και τις απαιτήσεις πολλών, όχι όλων.
Δεν θα έπρεπε να είμαι σε δίλλημα αν πρέπει να πάρω τον 1.4 ή τους νέους επειδή οι παλιότεροι είναι αργοί και θορυβώδης. Αυτό λέμε....

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Γράφετε πράγματα που αν τα έγραφαν άλλοι θα γκρινιάζατε και θα λέγατε ότι σας προσβάλουν κτλ.
Κάντε μια βόλτα στα sony νήματα και όχι μόνο και μετά να κρίνετε και να βάζετε ταμπέλες σε πρόσωπα και στις επιλογές τους.

Το ποιος προσβάλει, ειρωνεύεται και πετάγεται κάθε φορά που ακούγετε κάτι ''κακό'' για την Fuji είναι γνωστό εδώ και καιρό, δεν θα αναφέρω ονόματα γιατί καραδοκεί το BAN.
Από εκει και πέρα δες στα νήματα Sony τι θάψιμο έχω ρίξει και εγώ για τον 16-50 για τις τρισάθλιες οθόνες, για τα Jpeg. και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.
Στην τελική κανείς δεν είπε για την απόδοση του φακού 35mm που μας κότσαρες δείγμα, μιλήσαμε για την εστίαση και για τον θόρυβο που κάνει, αν δεν σε νοιάζουν αυτά πας παρακάτω.

Υ.Γ. Τέλος κανείς δεν βάζει ταμπέλες μόνοι τους τις βάζουν κάποιοι χρήστες με αυτά που γράφουν.

συμβαίνει από παλιά,
μπηκανε πέντε άσχετοι σονακιδες κ γράφουν ένα σωρό βλακείες,

απλά προσέχετε γιατί διαβάζει κόσμος και γίνεστε ρεζίλι,

προσβολές, χλευασμούς κ χαχανητα, εγώ για τα γουστα μου δεν τα δέχομαι,

εγώ του δικού μου 35, 1.4 του κάνα μια τρύπα και του έβαλα γρασαδορο, οπότε όπως καταλαβαίνετε λύθηκε αγαπητοί σονακιδες

τώρα για την sony που φωτογραφίζεις τ αστρα και τα αναγνωρίζει σαν θόρυβο κ τα διαγράφει το χουμε πει πολλές φορές, χαζές μηχανές,
και μην μιλησουμε για τα 4/3, πονεμένη ιστορία

Τι δεν κατάλαβες;

Αριστος οπτικά είπα....αλλά θορυβώδης και αργος.

Δεν με ενδιαφέρει αν κάνουν ουρά να τον πάρουν.

Κακως δεν σε ενδιαφερει γιατι τραβαει μια χαρα 6k αναλυση ο φακος αυτος. Αλλα εμενα πρεπει να με νοιαζει αν ειναι θορυβωδης (πλακα μου κανεις, τον χρησιμοποιω σε συγχρονο γυρισμα χωρις προβλημα) ?

Σου ειπα ατυχες παραδειγμα...

Η red δεν έχει af έτσι κι αλλιώς , άρα δεν σ ενδιαφέρει.
Οι υπόλοιποι όμως που τον θελουμε για caf και στο βίντεο , δεν μας κάνει....

Tι λες ?

AF εχει η RED.

CAF φυσικα δεν εχει. Αλλα τι να το κανει , αυτο ειναι για αλλες δουλειες.

Κοιτα κι εγω εχω χρησιμοποιησει μια φορα CAF σε videoclip αλλα μεχρι εκει. Δεν ειναι για την δουλεια μας αλλα για πολυ συγκεκριμενες δουλειες.

Και σε καμια περιπτωση δεν ειναι προυποθεση στην επιλογη και αξιολογηση ενος φακου.

Δεν εχω δει κανενα σοβαρο τεστ φακων να ασχολειται επιμερους με τον θορυβο που κανει ενας φακος και να τον αναφερει σαν παραγοντα αποτροπης αγορας του πχ.
Ο φακος ειναι ενα οπτικο μεσο και αλλα πρεπει να απασχολουν.

https://admiringlight.com/blog/review-fujifilm-fujinon-xf-35mm-f1-4-r/3/

Aπό τον πολύ σοβαρό Jordan Steele, που δηλώνει λάτρης του 35/1.4, και το μακροπρόθεσμο πολύ θετικό του review μετά από 2 χρόνια χρήσης και χιλιάδες κλικ, όπου μεταξύ όλων των θετικών αναφέρει:

it’s the oldest lens in the XF lineup

The 35mm’s focus group is the front element group, which moves and extends during focusing, which feels a bit behind the times with regards to many of the other XF prime lenses, most of which feature internal focusing.

The aperture ring on the 35mm f/1.4 is fairly average by Fuji standards. It is not on par with the well-damped ring with solid detents that the XF 90mm f/2 or the f/2.8 zooms display, nor is it as loose as the terrible aperture ring on the 14mm f/2.8.

not as silky smooth as the rings on several of the later XF prime lenses. It’s not bad, but it does feel slightly ‛scratchy’ due to some resistance against the barrel.

The hood is effective and looks cool. Unfortunately, it’s also supremely annoying. The rubber hood cap constantly falls off when pulling the lens out of the bag, and it dramatically increases the stored length when in use. Because of these frustrations, it’s one of the few lens hoods that I almost always leave at home. It’s just not worth the hassle.

The XF 35mm f/1.4 has a standard micromotor for autofocus, making it one of the slower and louder lenses in the Fuji lineup. Focusing is quite audible and, when using contrast detect focus, only moderate in speed.

the focus motor is a bit loud and pokey and the lens hood stinks.

Fuji is said to be working on a version 2 of this lens, with an improved focus motor and some other improvements.

παλια ειχα τον zuiko 50/2 στα 4/3 , και τον σιγμα 30/1.4 τον παλιο....αυτοι ηταν αργοι φακοι στην εστιαση, και κανανε θορυβο, και αστοχουσανε και στην εστιαση, αυτα που κανουν οι fuji ειναι τιποτα σε σχεση με αυτους.
ο 56 ειναι αρκετα αργος αλλα πετυχαινει την εστιαση , και οπτικα ειναι τελιος απο το 1.2, εμενα μου αρκει αυτο. ο 35/1.4 ειναι λιγο πιο γρηγορος στην εστιαση, και σχεδον το ιδιο καλος οπτικα.
η fuji εχει την καλυτερη συλογη απο φακους στΙς μιρορλες για φωτογραφια ειδικα τα primes της, δεν νομιζω οτι την περναει κανεις.
Για αυτο ειναι η καλυτερη κομπανια!:)

ισως η πιο μεγαλη παπαρια που εχω διαβασει .....the focus motor is a bit loud and pokey and the lens hood stinks.:drool:

Δεδομένου του flame που ξεκίνησε από μία ερώτηση μου, είπα να δόσω ένα update και να ευχαριστήσω όσους απάντησαν on topic.
Παρήγγειλα τον 23mm f/2, και αν με ικανοποιήσει (οπτικά και σαν εύρος) θα προχωρήσω στον 50άρη ώστε να έχω το εξής σετάκι --> 14mm, 23mm, 50mm.
Αν όχι ίσως επανέλθω σε 35άρη και βλέπουμε...

Επίσης να αναφέρω ότι ξεγράφω τον 35mm 1.4mm μια για πάντα...
Ασχέτως αν τον πούλησα λόγω του ότι η εστίαση του δεν ταίριαζε σε αυτό που ήθελα.... καταλαβαίνω ότι αυτό δεν είναι αρκετό, ο Tzo με έπεισε ότι ήταν και θορυβώδης, και εκτός από το να το καταλάβω θα έπρεπε και να το αναφέρω:2thumb22sup: