Φακοί Fujinon X-mount

πολυ θα τον ηθελα κι εγω, να τραβαω τ ανηψια μου σε παραστασεις και στα αθληματα που κανουν...τρομερος φακος!

Τρομερός φακός δεν λες τίποτα, απλά η τιμή του είναι δυστυχώς πάρα πολύ υψηλή, δικαιολογημένη μεν σε ένα βαθμό από την άλλη.

θελω και εγω τελε τωρα, ο 55-200/3,5-4,8 καλος ειναι?

Συμπτωματικά τον δοκίμασα εχτές από γνωστό μου, πολύ καλός, σχετικά φωτεινός, εστιάζει γρήγορα και με καλή κατασκευή, ενώ από όσο είδα είναι και sharp, η τιμή βέβαια μας τα χαλάει λίγο καθώς στα 650+ ευρώ Normal τιμή και στα 450+ από grey market είναι κάπως τσιμπημένος. Για κάποιον που δεν θα τραβήξει πολλά με τηλεφακό νομίζω είναι καλύτερη λύση ο φτηνός 50-230 που τον βρίσκεις στα grey market στα 150 ευρώ.

Απλά ο 50-230 είναι πολύ σκοτεινός... Μονο για ντάλα μεσημέρι κάνει.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Καλά ναι, βέβαια ούτε και ο 55-200 είναι super σε φωτεινότητα, γίνεται γρήγορα 4,8 που δεν κάνει για low light ούτε και αυτός, σίγουρα καλύτερος από τον 50-230, άλλα με τα λεφτά που κάνει ο 50-200 περίμενα να ήταν π.χ. f4 σταθερό έστω.

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Καλά ναι, βέβαια ούτε και ο 55-200 είναι super σε φωτεινότητα, γίνεται γρήγορα 4,8 που δεν κάνει για low light ούτε και αυτός, σίγουρα καλύτερος από τον 50-230, άλλα με τα λεφτά που κάνει ο 50-200 περίμενα να ήταν π.χ. f4 σταθερό έστω.

f0vS7i0.png

με τα χρηματα που εχει, εγω θα περιμενα να ειναι τουλαχιστον f2

εγω ειδανικα θα ηθελα τον 100-400 αλλα πολλα τα λεφτα για μενα....γενικα το τελε ακρο με ενδιαφερει πιο πολυ...
εχω τον κανον φδ 200/2.8 και μινολτα 300/4.5 αλλα πολλες φορες το shutterstock δεν δεχεται φωτογραφιες απο αυτους γιατι μαλλον δεν ειναι αρκετα sharp οι φακοι

ναι με ανταπτορες....δεν τραβαω κατι σε κινηση, κυριως για τοπια τους εχω....συνηθως εστιαση στο απειρο η καπου εκει κοντα

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Πάντως ο Fuji 50-230 ως μια οικονομικότερη λύση τηλεφακού για χρήση μέρας, δεν είναι κακός.

Toν σκέφτομαι κι εγώ τον 50-230 σαν εκδρομικό φακό στη θέση του 55-200 που είναι ογκώδης και σχετικά βαρύς. Θα ήθελα όμως και τη γνώμη από κατόχους που τον έχουν δουλέψει αρκετά

o φακος ειναι πολυ καλος , απο το 140mm και μετα ειναι ο πιο σαρπ ακομα και απο τον 70-300 της νικον

o φακος ειναι πολυ καλος , απο το 140mm και μετα ειναι ο πιο σαρπ ακομα και απο τον 70-300 της νικον

Μέχρι τα 200 θα πρόσθετα. f11. Σίγουρα ο 55-200 είναι πιο οξύς και γρήγορος, αλλά η διαφορά στην τιμή είναι αισθητή.

Δε ξέρω πόσο θα βοηθήσουν τα δείγματα μου αλλά σήμερα τράβηξα μερικές φωτογραφίες με την Χ-Τ20 και τον 50-230 από το μπαλκόνι μου με συννεφιά σε διάφορα εστιακά μήκη.
Οι ρυθμίσεις είναι στα default σχεδόν σε όλα και η εστίαση στο κέντρο με το ois στο on γιατί τραβούσα στο χέρι.
Έχω και τα Raw και τα Jpeg για μελέτη, όποιος θέλει ας τα κατεβάσει, δε θα έχω για πολύ το φάκελο στο dropbox μου γιατί δεν έχω πολύ χώρο.
https://www.dropbox.com/sh/mnd0xpqr4mjyxxu/AADDu9shPRDZ6voSoaK41sbEa?dl=0