Φακοί Fujinon X-mount

η απόδοση ενός τηλεφακού είναι πολύ διαφορετική στα κοντινά από ότι στα μακρινά, οι low budjet τηλεφακοί μπορεί να έχουν άριστα αποτελέσματα σε κοντινά θέματα έως 10-15m (ανάλογα την εστιακή τους) αλλά μόλις ξεφεύγεις <αδυνατίζουν> γιατί δεν έχουν το microcontrast και το γυαλί να βγάλουν την ίδια λεπτομέρεια. Αν αυτό όμως δεν ενδιαφέρει και η αγορά γίνεται συνειδητά τοτε δεν υπάρχει θέμα.

τα δείγματα σου είναι πάρα πάρα πολύ κοντά γιαυτο και τα φύλλα κοντά στο μανταρίνι είναι ανεστιαστα, δεν νομίζω οτι μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα για την αποδοση του φακού και ειδικά στο τελε. Για το τελέ αν θες να τεσταρεις απόδοση διάλεξε καλύτερα ένα κοντινό στόχο στα 7-10μ και ένα πιο μακρινό στόχο στα 40-50μ, να είναι σχετικά επίπεδος και με κάποιο ανάγλυφο όπως π.χ οι πόροι του φρούτου σε αναλογία π.χ. ένας κορμός δένδρου, ένας ξύλινος στύλος της ΔΕΗ, μια πινακίδα με διαφορα γράμματα κλπ.

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

η απόδοση ενός τηλεφακού είναι πολύ διαφορετική στα κοντινά από ότι στα μακρινά, οι low budjet τηλεφακοί μπορεί να έχουν άριστα αποτελέσματα σε κοντινά θέματα έως 10-15m (ανάλογα την εστιακή τους) αλλά μόλις ξεφεύγεις <αδυνατίζουν> γιατί δεν έχουν το microcontrast και το γυαλί να βγάλουν την ίδια λεπτομέρεια. Αν αυτό όμως δεν ενδιαφέρει και η αγορά γίνεται συνειδητά τοτε δεν υπάρχει θέμα.

τα δείγματα σου είναι πάρα πάρα πολύ κοντά γιαυτο και τα φύλλα κοντά στο μανταρίνι είναι ανεστιαστα, δεν νομίζω οτι μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα για την αποδοση του φακού και ειδικά στο τελε. Για το τελέ αν θες να τεσταρεις απόδοση διάλεξε καλύτερα ένα κοντινό στόχο στα 7-10μ και ένα πιο μακρινό στόχο στα 40-50μ, να είναι σχετικά επίπεδος και με κάποιο ανάγλυφο όπως π.χ οι πόροι του φρούτου σε αναλογία π.χ. ένας κορμός δένδρου, ένας ξύλινος στύλος της ΔΕΗ, μια πινακίδα με διαφορα γράμματα κλπ.

Πάρα πολυ σωστά. Ακόμη καλύτερα εστίαση στο άπειρο. Εκεί ο τηλεφακός ζορίζεται να συμπιέσει την προοπτική.

Aμαν βρε Βλαση ,τι θα βγαλεις στο απειρο....το φεγγαρι??:operator:
Οι φακοι πρεπει να ειναι καλοι σε ολα το φασμα και ειναι λογικο η προοπτικη απο καποια αποσταση να χανει...

Aμαν βρε Βλαση ,τι θα βγαλεις στο απειρο....το φεγγαρι??:operator:
Οι φακοι πρεπει να ειναι καλοι σε ολα το φασμα και ειναι λογικο η προοπτικη απο καποια αποσταση να χανει...

Εδώ που τα λέμε θα το βγάλεις :p
https://www.instagram.com/p/BlxSOeLFAOL/

Διαβάζοντας όλο το νήμα σαν καινούργιος και εγώ στο σύστημα της FUJIFILM είμαι περίεργος και θέλω να σας ρωτήσω τον 16-55 2.8 γιατί δεν τον έβγαλε με σταθεροποίηση ; Είναι λόγου όγκου Αννκαι δεν νομίζω , γιατί ο επόμενος 2.8 50-140 νομίζω έχει ois ! Τι παίζει γενικά και δεν έχει OIS το σύστημα και σε πολλούς prime φακούς από τι βλέπω;

Sent from my iPhone using Tapatalk

διάβαζα κάπου
- δεν ξέρω αν ισχύει και σε τι βαθμό -
ότι ένας φακός με OIS δεν μπορεί να είναι το ίδιο καλός οπτικά με έναν χωρίς, καθώς εμπλέκονται επιπλέον οπτικά στοιχεία για τη σταθεροποίση, που έχουν κάποιο κόστος (σε οπτική ποιότητα),

όχι ότι δεν υπάρχουν πολύ καλοί φακοί με OIS

αλλά μάλλον τελικά δεν είναι τόσο απαραίτητο σε φακούς στα χαμηλά εστιακά μήκη

Για λόγους οπτικής ποιότητας , κυρίως...

Η Fuji δεν είχε το βίντεο επίσης πρώτη προτεραιότητα, όποτε το IS δεν ήταν απαραίτητο.

Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα, και γι αυτό θελουμε ibis.

Οπότε να περιμένω τον καινούργιο Fujinon XF16-80mm F4 για κατι καλυτερο με σταθεροποιηση ..
για ποτε λενε ;

Οπότε να περιμένω τον καινούργιο Fujinon XF16-80mm F4 για κατι καλυτερο με σταθεροποιηση ..
για ποτε λενε ;

Η σταθεροποίηση των φακών της fuji είναι εξαιρετική.
Απο τους ζούμ, οι μόνοι που δεν έχουν σταθεροποίηση είναι ο καταπληκτικός κατα τα άλλα 16-55 f/2.8 και ο νέος υπερευρυγώνιος 8-16 f/2.8.
Αν δεν ενοχλεί το μεταβλητό διάφραγμα, ο 18-135 είναι πολύ καλός γενικής χρήσης φακός με τρομερό OIS.
Ο νέος 16-80 f/4 που επίσης αναμένεται με πολύ καλό OIS, πιθανότατα θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι.

Δεν ξέρω αν είναι η δική μου άποψη μόνο άλλα δεν βρίσκω τόσο καλή την σταθεροποίηση σε όσους φακούς έχω δοκιμάσει της Fuji και έχουν πάνω OIS, δύσκολα ξεπερνάνε τα 3 stops, θα έλεγα κάτι ανάμεσα σε 2 με 3 stops, καμία σχέση με IBIS δηλαδή και γενικά είναι απλά στο μέσο όρο της αγοράς, τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Επίσης δυστυχώς η σταθεροποίηση που έχουν οι φακοί της Fuji δεν είναι και πολύ αποτελεσματική σε βίντεο. Θέλει δουλειά αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω αν ο νέος 16-80 αλλάξει τα πράγματα που το ελπίζω.

Ετσι πολύ πρόχειρα 3 αναλύσεις για την σταθεροποίηση 3 γνωστών φακών της Fuji...πάνω κάτω καθώς έχω δουλέψει και τους 3 φακούς συμφωνώ με τα ευρήματα.
https://www.lenstip.com/383.3-Lens_review-Fujifilm_Fujinon_XF_18-55_mm_f_2.8-4_OIS_Build_quality_and_image_stabilization.html
https://www.lenstip.com/552.3-Lens_review-Fujifilm_Fujinon_XC_15-45_mm_f_3.5-5.6_OIS_PZ_Build_quality_and_image_stabilization.html
https://www.lenstip.com/413.3-Lens_review-Fujifilm_Fujinon_XF_10-24_mm_f_4R_OIS_Build_quality_and_image_stabilization.html