για πες....πως σου φανηκε η χτ?
Αν και δεν έχω προλάβει να την δοκιμάσω αρκετά δείχνει να ανταποκρίνεται στο βασικότερο παράγοντα για εμένα. Είναι ποιο διακριτική από μια dslr και με κάνει να θέλω να φωτογραφίζω περισσότερο.
Βασικό και το ότι χωράει στην μικρή καννάβινη τσάντα μου και την έχω συνεχώς μαζί μου.
Μέτρο σύγκρισης για εμένα οι Pentax K5 & 10D. Μικρότερη σε μέγεθος χωρίς όμως να χάνει ιδιαίτερα σε εργονομία. Τα μικρότερα σε μέγεθος κουμπιά νομίζω τα συνηθίζω σχετικά γρήγορα παρά το μόνιμα πρησμένο δεξί χέρι μου. Εξαίρεση το μπροστά fn που μονίμως το δάκτυλο πάει στο κουμπί για ξεκούμπωμα φακού.
To evf είναι όπως το θυμόμουν. Με βοηθάει στην εστίαση με τους manual φακούς, αν και ακόμη οι ανεστίαστες είναι περισσότερες από τις εστιασμένες. Ακόμη με μπερδεύει το χρώμα στην εστιασμένη περιοχή αντί κάποιας επιβεβαίωσης όπως στην pentax με ένα οκτάγωνο, εκτός και αν υπάρχει και δεν το έχω βρει. Η μεγέθυνση πάλι μάλλον με μπερδεύει παρά με βοηθάει.
Τον 18-55 δεν τον έχω δοκιμάσει ιδιαίτερα καθώς παίζω κυρίως με τους takumar. Μάλλον είμαι τέλε τύπος.
Το σαββατοκύριακο, ελέω βροχής, θα τον δοκιμάσω εκτενέστερα εντός με τον ανιψιό(πχ το phase detection) και τα παπαγαλάκια του. Ήρθα απροετοίμαστος μάλλον και δυο μέρες έχω φάει πολύ βροχή Αθήνα.
Εδώ ανέβασα κάποια πρώτα δείγματα.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/12791-Βαρκούλες/page115
Για τεχνικά θέματα νομίζω τα περισσότερα έχουν ήδη ειπωθεί και σίγουρα δεν έχω την εμπειρία για όποια σύγκριση.