Φακοί Fujinon X-mount

Νομίζω δεν είναι η κατάλληλη εποχή για x-t1 ,παρά μόνο για x-t10 προς τις γιορτές .Η 1η το Γεναρή θα κλείσει δύο χρόνια ,λογικά αρχές του 2016 θα βγει x-pro2 (και λίγο αργότερα ίσως x-t2; ) .Χρονική διαφορά μεγάλη για mirrorless και τότε είναι που οι τιμές θα πέσουν κάπως στα παλιά μοντέλα.

Αποκαλυπτήρια σήμερα του νέου 35αρη f2 για X-Mount.
http://www.fujirumors.com/first-look-fujifilm-xf35mmf2-r-wr/
Δυσκολεύομαι ακόμη να καταλάβω την ανάγκη αυτού του νέου 35αρη f2 όταν στα ίδια χρήματα υπάρχει ο 35αρης f1.4
Ειδικά στις πρώτες αυτές φωτογραφίες δε βλέπω κάτι καλύτερο από τον προηγούμενο 35αρη.
Αναμένω δείγματα δίπλα δίπλα με τους 2 φακούς.

είναι όμως πολύ πιο μικρός και ελαφρύς. μου κάνει λίγο σαν olympus m4/3 φακός

Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Ειναι και αδιάβροχος

Με την XT 1 θα κανει και μπανακι αμα βρεχει

Εντυπωσιακότερος φαίνεται ο νέος teleconverter . Στο επίσημο κανάλι της fuji στο youtube έχει 2 βίντεο για τα νέα προϊόντα

Αποκαλυπτήρια σήμερα του νέου 35αρη f2 για X-Mount.
http://www.fujirumors.com/first-look-fujifilm-xf35mmf2-r-wr/
Δυσκολεύομαι ακόμη να καταλάβω την ανάγκη αυτού του νέου 35αρη f2 όταν στα ίδια χρήματα υπάρχει ο 35αρης f1.4

στα ιδια χρηματα??

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Delectronics&field-keywords=Fujifilm+Fujinon+XF35mm+F1.4

με 200 δολαρια περνεις ποπκορν και κοκακολα , τα χαριζεις σε κανα νηστικο αμερικανακι ,και με τα ρεστα αγοραζεις και το φλας της φουτσι ef-x20
[h=3][/h]

Re: Απάντηση: Re: Φακοί Fujinon X-mount

Ειναι και αδιάβροχος

Με την XT 1 θα κανει και μπανακι αμα βρεχει

Για εμένα αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Έχω κόψει πλέον την ορειβασία και περπάτημα σε δύσκολες συνθήκες αλλά πέρυσι σε ταξίδι στην Σεβίλλη, όταν ξαφνικά ξέσπασε καταιγίδα, ήταν μεγάλη ανακούφιση να έχω την Κ5 με τον Pentax 50-135 χύμα στο rapid strap χωρίς το άγχος να τον βολέψω βγάζοντας και κάποιες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες υπό βροχή. Τον 18-55 χτες και σήμερα Αθήνα πχ δεν διανοήθηκα να τον βγάλω έξω από την τσάντα.

Για εμένα αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Έχω κόψει πλέον την ορειβασία και περπάτημα σε δύσκολες συνθήκες αλλά πέρυσι σε ταξίδι στην Σεβίλλη, όταν ξαφνικά ξέσπασε καταιγίδα, ήταν μεγάλη ανακούφιση να έχω την Κ5 με τον Pentax 50-135 χύμα στο rapid strap χωρίς το άγχος να τον βολέψω βγάζοντας και κάποιες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες υπό βροχή. Τον 18-55 χτες και σήμερα Αθήνα πχ δεν διανοήθηκα να τον βγάλω έξω από την τσάντα.

Και ο 18-135 ειναι αδιαβροχος και τα καινουρια ακριβα ζουμ επισης

O 18-135 στα δείγματα που έχω δει στο ίντερνετ δεν μου αρέσει καθόλου.
Θα μπορούσα να πω οπτικά ότι είναι ο χειρότερος φακός της σειράς που έχει βγάλει η fuji.

για πες....πως σου φανηκε η χτ?

Αν και δεν έχω προλάβει να την δοκιμάσω αρκετά δείχνει να ανταποκρίνεται στο βασικότερο παράγοντα για εμένα. Είναι ποιο διακριτική από μια dslr και με κάνει να θέλω να φωτογραφίζω περισσότερο.
Βασικό και το ότι χωράει στην μικρή καννάβινη τσάντα μου και την έχω συνεχώς μαζί μου.
Μέτρο σύγκρισης για εμένα οι Pentax K5 & 10D. Μικρότερη σε μέγεθος χωρίς όμως να χάνει ιδιαίτερα σε εργονομία. Τα μικρότερα σε μέγεθος κουμπιά νομίζω τα συνηθίζω σχετικά γρήγορα παρά το μόνιμα πρησμένο δεξί χέρι μου. Εξαίρεση το μπροστά fn που μονίμως το δάκτυλο πάει στο κουμπί για ξεκούμπωμα φακού.
To evf είναι όπως το θυμόμουν. Με βοηθάει στην εστίαση με τους manual φακούς, αν και ακόμη οι ανεστίαστες είναι περισσότερες από τις εστιασμένες. Ακόμη με μπερδεύει το χρώμα στην εστιασμένη περιοχή αντί κάποιας επιβεβαίωσης όπως στην pentax με ένα οκτάγωνο, εκτός και αν υπάρχει και δεν το έχω βρει. Η μεγέθυνση πάλι μάλλον με μπερδεύει παρά με βοηθάει.
Τον 18-55 δεν τον έχω δοκιμάσει ιδιαίτερα καθώς παίζω κυρίως με τους takumar. Μάλλον είμαι τέλε τύπος.
Το σαββατοκύριακο, ελέω βροχής, θα τον δοκιμάσω εκτενέστερα εντός με τον ανιψιό(πχ το phase detection) και τα παπαγαλάκια του. Ήρθα απροετοίμαστος μάλλον και δυο μέρες έχω φάει πολύ βροχή Αθήνα.
Εδώ ανέβασα κάποια πρώτα δείγματα.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/12791-Βαρκούλες/page115
Για τεχνικά θέματα νομίζω τα περισσότερα έχουν ήδη ειπωθεί και σίγουρα δεν έχω την εμπειρία για όποια σύγκριση.

Βάλε το τελευταίο firmware 4.0 .Για manual φακους δοκιμασε να δουλεύεις και με MF-peak + AF-L

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Και ο 18-135 ειναι αδιαβροχος και τα καινουρια ακριβα ζουμ επισης

Για αυτό τον λόγο σκεφτόμουν αρχικά τον 16-55 αλλά κάτι το μεγαλύτερο μέγεθος, κάτι η απουσία σταθεροποίησης και κυρίως η τιμή με οδήγησε στον 18-55. Τα έξτρα χρήματα αρκούσαν μόνο για την XT1 και με μια μικρή προσθήκη από κάτι πράγματα που έφυγαν και για τον 18-55. Ενδεχομένως να μπορούσα να περιμένω να φύγουν κάποιοι φακοί που δίνω αλλά οι ακριβότεροι δεν δείχνουν να φεύγουν. Όσο και να κατέβω από την αρχική τιμή τους, τόσο για τον Sigma 18-35 όσο και τον pentax 12-24, για 300 έκαστο δεν τους δίνω, τιμή η οποία μου προτάθηκε για την αγορά τους. Η οποία μπορεί να είναι και αντικειμενική αλλά για εμένα δεν αξίζει να τους δώσω την στιγμή που δεν έχω πραγματική ανάγκη τα χρήματα, και την αγορά κάποιου φακού δεν το θεωρώ πραγματική ανάγκη αλλά χόμπι, έστω και αν έχω ξοδέψει ένα αξιοσέβαστο ποσό για αυτό έως τώρα. Πόσω μάλλον αφού δεν σκοπεύω να δώσω τα σώματα pentax. Εξάλλου με έναν αντάπτορα μπορεί να τους χρησιμοποιήσω και με την XT1, τον pentax 12-24 πιο έυκολα ίσως λόγω μικρότερου βάρους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βάλε το τελευταίο firmware 4.0 .Για manual φακους δοκιμασε να δουλεύεις και με MF-peak + AF-L

Peak το έχω, mf τι εννοείς; To έχω στην ρύθμιση που δείχνει και ένα μικρό παράθυρο στα δεξιά της οθόνης. Το AF-L εάν έχω καταλάβει σωστά κλειδώνει την εστίαση σε ένα σημείο και μπορώ να ξανασυνθέσω το κάδρο. Το έχω στο af lock only.

Re: Απάντηση: Φακοί Fujinon X-mount

Εννοούσα το κουμπί πάνω δεξιά AF-L να πατάς , όταν είσαι σε manual focus (=mf) από το να τρως ώρα μόνος σου να εστιασεις και να έχεις ανεστιατες φωτογραφίες.